Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, viman είπε

Μια πρώτη σκέψη για κατάργηση των μηδενικών τελών κυκλοφορίας. Θα επηρεάσει άραγε την ηλεκτροκίνηση;

https://www.carandmotor.gr/nea/poioi-prasinoi-foroi-tha-allaxoyn-sta-aytokinita

Πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην εξίσωση.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με την απουσία τελών ως από τα βασικά κίνητρα για να μεταβεί σε ηλεκτρικά και κάποια υβριδικά.

Η «μπάνκα» του Κράτους πάντα θα πρέπει να γεμίζει, οπότε για τις προσωρινές εξαιρέσεις πάντα θα αλλάζουν τα κριτήρια εφαρμογής, για να κάνουν ότι σπρώχνουν νεώτερες τεχνολογίες, κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Προφανως; Συνεχως το ακουω αυτο γυρω μου σαν πλεονεκτημα. Δεν ειναι ο μονος παραγοντας αλλα ειναι πολυ σημαντικος.

Ένα νεότερο αυτοκίνητο έχει 86€ τέλη; Αυτό θα ήταν ο πολύ σημαντικός παράγοντας που θα σε πήγαινε απ' την επιλογή ενός θερμικού σε ένα ηλεκτρικό ή το ότι μπορείς να κινηθείς στο 1/2 με 1/4 του κόστους; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Προφανως; Συνεχως το ακουω αυτο γυρω μου σαν πλεονεκτημα. Δεν ειναι ο μονος παραγοντας αλλα ειναι πολυ σημαντικος.

Αν ισχύει είναι τραγικό!

Να ακούσω το χρώμα απο καμιά γυναίκα να το καταλάβω.

Να μιλούσαμε για 200-500-1000 ευρώ πάλι να το καταλάβω. 

Ένα αμάξι έχει έξοδα. Αν κάποιος μετράει τα τέλη κυκλοφορίας τότε καλύτερα να βρεί εναλλακτικές (λιγότερα κυβικά, μεταχειρισμένο κλπ). 

Επεξ/σία από teodor_ch
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Ποσο πολυ σημαντικα ειναι αυτα τα 100€ ή 200€ κατα την αγορα του αυτοκινητου αλλα και την χρηση του?

Δηλαδη αγορασα υβριδικο να γλιτωνω την μιση βενζινη του μηνα και ξαφνικα αν μου πουν πληρωσε 80€ τελη κυκλοφοριας μετα απο 10, 5 ή 3 χρονια που δεν πληρωνω ας πουμε θα πεσω να πεθανω? 

Το οτι το πλασαρουν ετσι οι πωλητες για τυρακι δεν λεει και πολλα... απλά κάποιοι τσιμπανε. 

• Like 3
Δημοσ.

Διαβάζω την παρακάτω είδηση και για άλλη μία φορά γίνεται φανερό ότι η χώρα δεν έχει κανένα σχέδιο.

Για να μή χάσουν τις μίζες απο το καρτέλ, αντί να μεταφέρουν ένα μέρους του κέρδους στον κόσμο και τα μεσημέρια να πέφτει η κιλοβατώρα ας πούμε στα €0.01-0.03 αποτρέπουν νέες επενδύσεις στην ενέργεια.

Με υπερβολικά φθηνό ρεύμα συγκεκριμένες ώρες θα

1) Αυξάνουν τις επενδύσεις

2) Μειώνεται το κόστος ενέργειας για οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες

3) Βελτιώνεται το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας

4) Πέφτει το κόστος παραγωγής/μεταποίησης/κλπ προϊόντων

5) Αύξηση της ηλεκτροκίνησης με όλα τα οφέλη της

Αλλά όχι, έχουμε περικοπές στα πάρκα που προκαλούν μείωση των επενδύσεων για να μήν χάσει χρήματα το καρτέλ. 

Νέα τάση στις ανανεώσιμες: Πωλείται όπως είναι συνδεδεμένο

Κόστος ρεύματος σε σχέση με την αγοραστική δύναμη. Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.

Αν εξαιρέσουμε την Ιταλία που δεν ξέρω πώς τα έχει καταφέρει (Κύπρο μάλλον είναι λογικό) Ισπανία και Τουρκία όπως και όλα τα Βαλκάνια έχουν φθηνότερο ρεύμα!!! 

Και εμείς κλείνουμε τις ΑΠΕ!!!!!

image.png.293c16e316589e9c8a7307f3280cf43d.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

Διαβάζω την παρακάτω είδηση και για άλλη μία φορά γίνεται φανερό ότι η χώρα δεν έχει κανένα σχέδιο.

Για να μή χάσουν τις μίζες απο το καρτέλ, αντί να μεταφέρουν ένα μέρους του κέρδους στον κόσμο και τα μεσημέρια να πέφτει η κιλοβατώρα ας πούμε στα €0.01-0.03 αποτρέπουν νέες επενδύσεις στην ενέργεια.

Με υπερβολικά φθηνό ρεύμα συγκεκριμένες ώρες θα

1) Αυξάνουν τις επενδύσεις

2) Μειώνεται το κόστος ενέργειας για οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες

3) Βελτιώνεται το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας

4) Πέφτει το κόστος παραγωγής/μεταποίησης/κλπ προϊόντων

5) Αύξηση της ηλεκτροκίνησης με όλα τα οφέλη της

Αλλά όχι, έχουμε περικοπές στα πάρκα που προκαλούν μείωση των επενδύσεων για να μήν χάσει χρήματα το καρτέλ. 

Νέα τάση στις ανανεώσιμες: Πωλείται όπως είναι συνδεδεμένο

Κόστος ρεύματος σε σχέση με την αγοραστική δύναμη. Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.

Αν εξαιρέσουμε την Ιταλία που δεν ξέρω πώς τα έχει καταφέρει (Κύπρο μάλλον είναι λογικό) Ισπανία και Τουρκία όπως και όλα τα Βαλκάνια έχουν φθηνότερο ρεύμα!!! 

Και εμείς κλείνουμε τις ΑΠΕ!!!!!

image.png.293c16e316589e9c8a7307f3280cf43d.png

https://youtu.be/DjiY6ELp-go

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...