dtk-386 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ (επεξεργασμένο) Στα ηλεκτρικά μοτέρ, τις μπαταρίες και την όλη υλοποίηση οι κινέζοι είναι μπροστά. Επίσης βάζουν πολύ εξοπλισμό για ευνόητους λόγους. Εκεί που χάνουν το ευρωπαικό κοινό είναι στην αισθητική τους και στο ότι δεν κατασκευάζονται τα περισσότερα Ευρώπη. Εμείς που δεν έχουμε βιομηχανία δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει και το design τους στα περισσότερα. Ασιατικής λογικής που δεν ταιριάζει εδώ. Εχει και κάποια καλά δείγματα αλλά συνήθως δεν. Προσωπική άποψη το τελευταίο. Εάν πάω σε ηλεκτρικό θα προτιμούσα σίγουρα ένα Tesla. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:31 πμ από dtk-386 1
teodor_ch Δημοσ. Πέμπτη στις 11:48 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:48 πμ @haHa Αν δεν έχεις φορτιστή σπίτι δεν βγαίνει για όλους. Πές ότι έμενα στο σπίτι μου στην Ηλιούπολη. Δεν έχω Parking. Δεν υπάρχει φορτιστής κοντά. Ο κοντινότερος είναι ~10 λεπτά με τα πόδια. Το SM δεν μου παίρνει >μισή ώρα. Μόνο στα κάποια εξωσχολική δραστηριότητα ή αν μπορούσα στη δουλειά θα με βόλευε να φορτίζω. Σκέψου τώρα το άλλο. Έχω τα €30.000++ για να αγοράσω ηλεκτρικό. Θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία? Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση! Και ας γλυτώνω χρήματα. Εκτός απο ταξίδια δεν έχω περιμένει ποτέ να φορτίσει το αμάξι. Φροντίζω να μήν τύχει γιατί αλλιώς θα εκνευριστώ πολύ. Κοστολογώ το χρόνο μου ΠΟΛΥ ακριβότερα απο τα €5--10/100χλμ της διαφοράς με τη βενζίνη. Απο την άλλη, αν είχα χαμηλό εισόδημα και έπρεπε να αγοράσω αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνα καινούργιο. Πές ότι για ψυχολογικούς λόγους έψαχνα μόνο καινούργιο τότε ναί θα έμπαινα στη διαδικασία. 6
majunior Δημοσ. Πέμπτη στις 11:58 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:58 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Morosana είπε Θεωρώ ότι είναι περίπου 1 στα 4 ηλεκτρικό ή phev που προορίζονται για πιο senior ρόλους (δεν θα πάρεις αύξηση με την προαγωγή αλλά θα σου δώσουμε ένα ωραίο job title για να καμαρώνει η μάνα σου μαζι με ένα καινούργιο αμάξι, ticket restaurant μια τυρόπιτα τη μέρα και 50 επιπλέον ευθυνες 😛) και τα υπόλοιπα θερμικά. Δεν έχω ιδέα αν οι αποδείξεις από τους σταθμούς φόρτισης περνάνε στα έξοδα. Αν θες εσύ 2k καθαρά, η επιχείρηση πρέπει να πληρώσει κανένα 1500άρι δώρο στον Κούλη, συν κάποια ακόμα από εσένα μέσω του προσωπικού σου φόρου. Οπότε μια χαρά είναι το τσάμπα αυτοκίνητο. 1 ώρα πριν, haHa είπε Το ρευμα ειναι αρκετα απιθανο να ακριβυνει. mic drop 😎 Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:04 μμ από majunior 2
sattack Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ (επεξεργασμένο) Για άλλη μια φορά, όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιοι, (αλλιώς όλοι θα είχαμε zastava), υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά σενάρια χρήσης και προφανώς δεν υπάρχει μια λύση για όλους. Αυτό που γίνεται είναι η κλασσική διείσδυση μιας νέας τεχνολογιας, όμως εδώ με πολυ περισσότερες παραμετρους και δυσκολίες από ότι ενα κινητο τηλέφωνο ή μια οθόνη. Και πάλι όμως, καμπύλη S θα ακολουθήσει και αυτή η διείσδυση νέας τεχνολογίας. Σε άλλες χώρες νωρίτερα (Νορβηγία είναι ήδη στο τέλος, Κινα είναι για τα καλά στην φάση ταχείας ανόδου), σε άλλες πιο μετά ή πιο αργά (Ευρωπη ξεκινάει, ΗΠΑ πιο πίσω). Άλλοι χρήστες έχουν ήδη τις προϋποθέσεις και έχουν ήδη βολευτεί, άλλοι το ψάχνουν, άλλοι δεν έχουν τίποτα και είναι αρνητικοί. Κανένας μόνος του ότι και να λέει δεν πρόκειται να επηρεάσει τις εξελίξεις. Οι εξελίξεις ειναι προδιαγεγραμμενες από τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι οικονομίες κλίμακος (θετικές για τα BEV και αρνητικές για τα ICE), και από το κυνήγι του κέρδους από αυτούς που θα προσπαθούν τώρα να εκμεταλλευτούν τη νέα τεχνολογία με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, που θα ανατροφοδοτεί θετικά το σπιράλ: νέες πωλήσεις <-> παροχές και υπηρεσίες. Δεν εχει νόημα να σφάζονται οι early adopters με τους laggards. To μονο που εχει νόημα ειναι να παρουσιάζονται και να επεξηγούνται οι πρακτικές εφαρμογές σε όσους δεν έχουν ακόμα πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Μετά ο καθένας μόνος του θα αποφασίσει για το δικό του user case. Πάντως η τελική κατάληξη είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:30 μμ από sattack 3 1
haHa Δημοσ. Πέμπτη στις 12:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:09 μμ (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, teodor_ch είπε @haHa Αν δεν έχεις φορτιστή σπίτι δεν βγαίνει για όλους. Πές ότι έμενα στο σπίτι μου στην Ηλιούπολη. Δεν έχω Parking. Δεν υπάρχει φορτιστής κοντά. Ο κοντινότερος είναι ~10 λεπτά με τα πόδια. Το SM δεν μου παίρνει >μισή ώρα. Δεν ειπαμε οτι ειναι για ολους Προσωπικα, θα προτιμουσα να περπατησω ~10 λεπτα (x2 λογω πηγαινε-ελα) απο το να παω καπου και να περιμενω. Σε αυτο το παραδειγμα βεβαια υποθετουμε οτι ουτε οταν πηγαινεις δουλεια μπορεις να φορτισεις κλπ. Προσωπικα παντως, θα προτιμησω να περπαταω 20λεπτα και να εχω ενα πιο γρηγορο, πιο ξεκουραστο και πιο ανετο αυτοκινητο. 28 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Εκτός απο ταξίδια δεν έχω περιμένει ποτέ να φορτίσει το αμάξι. Φροντίζω να μήν τύχει γιατί αλλιώς θα εκνευριστώ πολύ. Κοστολογώ το χρόνο μου ΠΟΛΥ ακριβότερα απο τα €5--10/100χλμ της διαφοράς με τη βενζίνη. Την οικονομια στο κοστος μετακινησης την βαζουμε γιατι ειναι κατι απτο που καταλαβαινει ο καθενας. Δεν ειναι ομως ο βασικος παραγοντας του να παει καποιος σε ηλεκτρικο. Προσωπικα, και αισθητα παραπανω κοστος μετακινησης αν ειχε το ηλεκτρικο σε σχεση με ενα θερμικο, φυσικα και θα προτιμουσα το πιο γρηγορο, πιο ασφαλες, πιο ανετο και πιο ξεκουραστο ηλεκτρικο. Αυτο ομως το καταλαβαινει καποιος μονο αφοτου οδηγησει ηλεκτρικο. Μεχρι τοτε, θα νομιζει οτι το ford puma των 30.000€ ειναι ανετο και ταξιδιαρικο! Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:17 μμ από haHa 1
zio10 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:18 μμ Το νόημα είναι αυτό που λέει στο τέλος ο @sattack. Θέλουμε δε θέλουμε εκεί θα πάει το πράγμα, δε νομίζω ότι φαίνεται κάποια εναλλακτική. Όσοι θελήσουν να μείνουν με τα συμβατικά βλέπω να βγάζουν ΙΟ πινακίδες! (Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, δεν ξέρω τι θα κάνω και δεν ξέρω και τι θα έκανα αν έπρεπε να πάρω τώρα νέο αμάξι.) 1
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 12:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:20 μμ 17 λεπτά πριν, majunior είπε Αν θες εσύ 2k καθαρά, η επιχείρηση πρέπει να πληρώσει κανένα 1500άρι δώρο στον Κούλη, συν κάποια ακόμα από εσένα μέσω του προσωπικού σου φόρου. Οπότε μια χαρά είναι το τσάμπα αυτοκίνητο. mic drop 😎 Η τσέπη μου γνωρίζει πολύ καλά το εργοδοτικό κόστος και όλων των ειδών φόρους και εισφορές, τόσο ελληνικές όσο και ξένες 😛
teodor_ch Δημοσ. Πέμπτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:30 μμ 9 λεπτά πριν, haHa είπε Δεν ειπαμε ειναι για ολους Προσωπικα, θα προτιμουσα να περπατησω ~10 λεπτα (x2 λογω πηγαινε-ελα) απο το να παω καπου και να περιμενω. Σε αυτο το παραδειγμα βεβαια υποθετουμε οτι ουτε οταν πηγαινεις δουλεια μπορεις να φορτισεις κλπ. Προσωπικα παντως, θα προτιμησω να περπαταω 20λεπτα και να εχω ενα πιο γρηγορο, πιο ξεκουραστο και πιο ανετο αυτοκινητο. Την οικονομια στο κοστος μετακινησης την βαζουμε γιατι ειναι κατι απτο που καταλαβαινει ο καθενας. Δεν ειναι ομως ο βασικος παραγοντας του να παει καποιος σε ηλεκτρικο. Προσωπικα, και αισθητα παραπανω κοστος μετακινησης αν ειχε το ηλεκτρικο σε σχεση με ενα θερμικο, φυσικα και θα προτιμουσα το πιο γρηγορο, πιο ασφαλες, πιο ανετο και πιο ξεκουραστο ηλεκτρικο. Αυτο ομως το καταλαβαινει καποιος μονο αφοτου οδηγησει ηλεκτρικο. Μεχρι τοτε, θα νομιζει οτι το ford puma των 30.000 ειναι ανετο και ταξιδιαρικο! Δεν μου αρέσει να ξεβολεύομαι καθόλου ειδικά όταν εξαναγκάζομαι. Στο 10λεπτο χ2 περπάτημα βάλε πόσες φορές θα φορτίζει άλλος, πόσες θα φτάσεις στο 100% και θα πρέπει να το μετακινήσεις, πόσες θα βρέχει κλπ κλπ. Αν με πλήρωναν €500 το μήνα θα το σκεφτόμουν 🤣 Ηλεκτρικό αγόρασα καθαρά λόγο οικονομίας και λιγότερης ταλαιπωρίας στα σερβις. Μακρινά ταξίδια με το αμάξι κάνουμε σπάνια (μαξ 1 φορά/έτος) οπότε και ICE να είχα δεν θα φαινόταν η διαφορά στην κούραση εντός Κρήτης. Κάνω σύγκριση με ένα αυτόματο (τύπου διπλού συμπλέκτη). Παίρνω εναλλάξ το swift και το ioniq5. Στα 15' διαδρομή που κάνω δεν καταλαβαίνω διαφορά πέρα απο τις αλλαγές ταχυτήτων που αν ήταν αυτόματο δεν θα υπήρχε ούτε αυτό. 99% βάζω μουσική οπότε ούτε η ηχομόνωση έχει διαφορά. Μήν τα ισοπεδώνουμε όλα. Όλα τα οχήματα μας πηγαίνουν απο το σημείο Α στο Β Για μένα μένει η 1η βασική προϋπόθεση για αγορά ηλεκτρικού: Ύπαρξη φορτιστή σπίτι ή δουλειά ή στη χειρότερη δημόσιου AC 1-2' απο το σπίτι/δουλειά (και εκεί ανάλογα πόσοι φορτίζουν να υπάρχει συνεννόηση...) 2
Bigi444444 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:32 μμ 10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε και 2 ευρω να παει η βενζινη, πως θα παρει καινουργιο ηλεκτρικο ενας με οικογενεια που δεν θελει κινεζικο? οπως και να το κανεις ελαχιστοι εμπιστευονται να δωσουν τοσο μεγαλο ποσο σε καποιον που λεγεται dongfeng η byd η leapmotor. σε μη κινεζικο το ποιο φθηνο ειναι το κονα στα 32κ με μπαταρια 48αρα. για οτιδηποτε με μεγαλυτερη μπαταρια η εξοπλισμο παμε 35+. αν φτανει καποιος εκει πανω παιρνει countryman, qashqai, sportage full hybrid και πλησιαζει πλεον rav4! Και τις τιμές πώλησης θα τις φουσκώσουν τεχνητά για να είναι ασύμφορη ή πιο ασύμφορη έστω η αγορά θερμικού. Εάν πράγματι επιβληθούν πρόστιμα για κάθε πώληση θερμικού αυτοκινήτου, αυτό δεν θα μετακυληθεί στον αγοραστή; Συν τις λοιπές επιβαρύνσεις χρήσης. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ανάλογα με το πού τάσσεται ο καθένας, προς τα εκεί πάει η δουλειά. Κάποιοι το έχουν αντιληφθεί ήδη, κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν την επανάστασή τους και θα τιμωρήσουν τους ευρωπαίους καρεκλοκένταυρους. Πάντως, σίγουρα είναι σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες η αγορά καινούριου αυτοκινήτου στην παρούσα φάση, ακόμα και εάν είσαι κατασταλαγμένος σχετικά με τις ανάγκες σου. 10 ώρες πριν, majunior είπε Ενώ να ακριβύνει το ρεύμα είναι απίθανο; Όχι, δεν είναι απίθανο. Τίποτα δεν είναι απίθανο. Απλά είναι σαφώς πιο πιθανό να ακριβύνει η βενζίνη χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος πίσω από αυτό, παρά να ακριβύνει το ρεύμα. Τα ηλεκτρικά θέλουν να σπρώξουν, όχι τα θερμικά, ποια θα επιβαρύνουν άραγε; Τώρα εάν μιλάμε για πραγματικές αυξήσεις, εάν γίνουν, θα είναι συγχρονισμένες, όπως έγινε επί έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν ανέβηκε μόνο το ρεύμα. Ανέβηκαν και το πετρέλαιο και το αέριο και όλα. 1
filarhos Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ Για να καταθέσω την εμπειρία μου από φόρτιση εκτός ενώ κάνω τα ψώνια μου. Μια φορά την εβδομάδα παραγγέλνουμε και μας τα φέρνουν σπίτι. Αλλά άλλη μια φορά την εβδομάδα πάμε κι εμείς. Κάποιες φορές είναι σε ΑΒ-Σκλαβενίτη και άλλες lidl. Τα lidl έχουν δωρεάν φόρτιση μισής ώρας. Όσες φορές δεν έχουν παρκάρει αυτοκίνητα με ΜΕΚ και όσες φορές δεν έχουν κατασκηνώσει κάποιοι για την δωρεάν φόρτιση, το χρησιμοποιώ κι εγώ. Όσες έχω φορτίσει, για την πλάκα αφού έχω φ/β και έχω "δωρεάν" ρεύμα, το εξαντλώ το μισάωρο. Και αυτό για πολύ λίγα πράγματα, το μικρό καρότσι. Σε αυτό το μισάωρο παίρνω περίπου 10kwh που είναι 65-70χλμ αυτονομία εντός πόλης ή 50χλμ ταξίδι. Στο ετήσιο ταξίδι στην βόρεια Ελλάδα, αντίστοιχη επίσκεψη σε supermarket χρησιμοποιώ τους 22άριδες, 11kw αξιοποιώ, και τους 50άριδες όπου στην περίπου μία ώρα επίσκεψη παίρνω περίπου 10kwh = 20% ή σχεδόν πλήρες γέμισμα ακόμα και από το 10%. Κόστος 0,35/kwh ή 0,5/kwh. 1
haHa Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Όχι, δεν είναι απίθανο. Τίποτα δεν είναι απίθανο. Απλά είναι σαφώς πιο πιθανό να ακριβύνει η βενζίνη χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος πίσω από αυτό, παρά να ακριβύνει το ρεύμα. Τα ηλεκτρικά θέλουν να σπρώξουν, όχι τα θερμικά, ποια θα επιβαρύνουν άραγε; Τώρα εάν μιλάμε για πραγματικές αυξήσεις, εάν γίνουν, θα είναι συγχρονισμένες, όπως έγινε επί έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν ανέβηκε μόνο το ρεύμα. Ανέβηκαν και το πετρέλαιο και το αέριο και όλα. Επειδη εδω και λιγη ωρα εστιαζουμε στον τυπικο αγοραστη(κι οχι σε αυτον που θα φορτιζει σπιτι του ή αυτον με φ/β): ακομα και στην εναρξη του πολεμου στην Ουκρανια, οι τιμες φορτισης σε φορτιστη εξω δεν ειχαν αυξηθει. Βενζινη και αεριο ειχαν παει πραγματι πολυ ψηλα. Το ιδιο και το ρευμα για οποιον δεν ειχε σταθερο τιμολογιο. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:51 μμ από haHa
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ 5 ώρες πριν, Morosana είπε Ο ΜΟ είναι πλασματικός γιατί υπολογίζει και τα οχήματα σε "προσωρινή" ακινησία που πολλά από αυτά έχουν καταθέσει πινακίδες δεκαετίες και δεν έχουν σκοπό να ξαναβγούν στο δρόμο, οχήματα από κληρονομιές που δεν ασχολήθηκαν να τα βγάλουν στην κυκλοφορία, αμάξια που χρωστάνε κτλ. Για αυτό το λόγο έγινε ο θεσμός των κρατικών ιστορικών πινακίδων ώστε να αποσυμφορηθεί το μητρώο. Αν έβγαινε ένας νόμος ότι μετα τα 5 χρόνια ακινησίας το αμάξι είτε θα πρέπει να κυκλοφορήσει ώστε το κράτος να εισπράττει από τέλη, ασφάλειες, καύσιμα κτλ ή να πάει για οριστική διαγραφή θα έπεφτε θεαματικά ο ΜΟ. 18 χρόνια στη πράξη σημαίνει ότι το 1 στα 4 αυτοκίνητα που θα έβλεπες στους δρόμους θα ήταν sunny, kaddet, cherry,124 alfasud και trabant 😛. οχι, τα εκτος κυκλοφοριας ειναι ελαχιστα, κατω απο 3%. στο δρομο βλεπεις ΑΠΕΙΡΑ αμαξια 20ετιας γιατι τοτε εγιναν τρελλες πωλησεις αυτοκινητων. απο 2000 έως 2008 πουληθηκαν παρα πολλα αυτοκινητα και δεν εχουν αντικατασταθει παρα ελαχιστα. εξου και ο μεσος ορος στο 17ετη που ειναι μεση χρονια αγοράς το 2008 (2025-17=2008) πχ. εξω απο το σπιτι μου (10-12 αμαξια περιπου) το παλιοτερο αμαξι ειναι κοντα 30 ετων και το νεοτερο ενα id3 νομιζω 2022. Πλην του id3 το επομενο αμεσως ειναι duster γυρω στο 2016. στο γκαραζ της δουλειας -εκτος απο παρατημενα ακριβα αμαξια- εχουμε ελαχιστα μετα το 2020. σχεδον ολα ειναι της εποχης 2000-2010. 2
zio10 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ Όντως από αυτά που κυκλοφορούν θα έλεγα ότι η πλειοψηφία είναι της 20ετίας 95-2015 χοντρικά. Όχι ότι υπάρχουν και λίγα καινούργια όμως.
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:27 μμ Μόλις τώρα, zio10 είπε Όντως από αυτά που κυκλοφορούν θα έλεγα ότι η πλειοψηφία είναι της 20ετίας 95-2015 χοντρικά. Όχι ότι υπάρχουν και λίγα καινούργια όμως. καποια στιγμη και εγω νομιζα οτι τα καινουργια ειναι παρα πολλα αλλα ειναι επειδη τα προσεχεις. τραβανε το βλεμμα σου και λογικο ειναι. αν κατσεις ομως σε ενα παρκινγκ και παρατηρησεις τα αμαξια, πολυ λιγοτερα ειναι τα 2020+ απο τα 2005-2010. ειχα ακριβως αυτη την κουβεντα με ενα φιλο και κατσαμε και τα μετραγαμε σε παρκιγνκ εμπορικου περιμενοντας. ειναι εντυπωσιακος ο αριθμος των 20+ ετων. 2
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 02:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:58 μμ 41 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε οχι, τα εκτος κυκλοφοριας ειναι ελαχιστα, κατω απο 3%. στο δρομο βλεπεις ΑΠΕΙΡΑ αμαξια 20ετιας γιατι τοτε εγιναν τρελλες πωλησεις αυτοκινητων. απο 2000 έως 2008 πουληθηκαν παρα πολλα αυτοκινητα και δεν εχουν αντικατασταθει παρα ελαχιστα. εξου και ο μεσος ορος στο 17ετη που ειναι μεση χρονια αγοράς το 2008 (2025-17=2008) πχ. εξω απο το σπιτι μου (10-12 αμαξια περιπου) το παλιοτερο αμαξι ειναι κοντα 30 ετων και το νεοτερο ενα id3 νομιζω 2022. Πλην του id3 το επομενο αμεσως ειναι duster γυρω στο 2016. στο γκαραζ της δουλειας -εκτος απο παρατημενα ακριβα αμαξια- εχουμε ελαχιστα μετα το 2020. σχεδον ολα ειναι της εποχης 2000-2010. Νομιζω ότι αρκετά παραπάνω από 3%. Χοντρικά η Ελλάδα έχει στο μητρώο 6.000.000 οχήματα με το 1.500.000 να έχουν κατατεθεί προσωρινά πινακίδες. απο τα 1500000 λίγοι κάνουν χρήση της περιστασιακής άρσης και είναι κυρίως οχήματα βόλτας με πολλά κυβικά. Τα περισσότερα από αυτά δεν μπορούν ούτε καν να μεταβιβαστούν γιατί χρωστάνε (κλασσική πατέντα που τιμωρουμε τα αυτοκίνητα για χρέη ιδιοκτητών) ή δεν έχουν καμία εμπορική αξία να ασχοληθούν οι κάτοχοι και περιμένουν κανένα σοβαρό μέτρο απόσυρσης ή ανήκαν σε πεθαμένους και απλα τα φορτώνεται ο επόμενος με την αποδοχή ή περιμένουν τα 30 χρόνια για να βγάλουν ιστορικά. Αν είχαμε 6000000 στους δρόμους θα ειχαμε χειρότερο μποτιλιάρισμα από τη Μπανγκόκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα