Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sattack είπε

Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβής στην εκτίμηση με τι ποσοστό μπαταρίας θα φτάσεις στον προορισμό που του βάζεις στο trip planner. Όμως το υποτιθέμενο γενικό range που σου δείχνει ανά πάσα στιγμή η οθόνη (δηλαδή εκεί που πατάς και εναλλάσσεις το % υπολοιπόμενης μπαταρίας με υπολειπόμενα χλμ) είναι πλασματικό. Πχ μπορεί να σου δείχνει κάτι σαν 540χλμ

προφανως ο πρωτος δουλευει με real time data απο το πλανο σου και ο δευτερος υπολογιζει μονο με βαση το υπολοιπο της μπαταριας και το μαξιμουμ των χιλιομετρων που μπορει αυτο να δωσει υπο πραγματικες αλλα τελειως ιδανικες συνθηκες. 

37 λεπτά πριν, majunior είπε

Κάπως απογοητευτική απόδοση και είναι ο leader της αγοράς. Για μένα αυτό δείχνει την κάπως σχιζοφρενική φύση των Tesla, σε σχέση με το Ελληνικό αστικό περιβάλλον, καθώς είναι τεράστια και χαμηλά για την Αθήνα και εκεί που θα βοηθούσε το σώμα sedan (αυτοκινητόδρομος), τελικά αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή.

θα μπορουσε να ειναι πιο χαμηλα με αλλο ελαστικο αλλα μην περιμενεις θαυματα. 17kwh για να μετακινηθει ενα φορτιο 100χλμ ειναι πραγματικα λιγη ενεργεια. μπορεις αλλα δεν θες να το κανεις με 80km/h και να δεις 13kwh.

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Δεν καταλαβαινω τι λες. 

Αυτή ειναι η εμβέλεια ενός μεγάλου crossover βάρους 2 τόνων (model Y) και AWD (έξτρα κατανάλωση) στον αυτοκινητόδρομο. 

Ούτε πόλη/Αθήνα είναι (που σε χαμηλές ταχύτητες τα BEV καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια, άρα βγάζουν πολλά περισσότερα χλμ),

ούτε σεντάν είναι (που έχει καλύτερη αεροδυναμική και μικρότερο βάρος οπότε πάλι βγάζει περισσότερα χλμ). 

Είναι λίγα τα km που βγάζει σε αυτοκινητόδρομο παρότι είναι από τα μοντέλα ψηλά στη λίστα της θεωρητικής εμβέλειας. Αυτό ακριβώς εννοώ και τίποτα παραπάνω από αυτό.

Κατ’ επέκταση, άλλα οχήματα πιο κάτω στη λίστα της εμβέλειας πιθανόν έχουν ακόμα πιο μικρή, αληθινή εμβέλεια στον αυτοκινητόδρομο. Το να μιλάμε για μια εμβέλεια 350km πχ.(για τα υπόλοιπα), εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο για 2025.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, majunior είπε

Το να μιλάμε για μια εμβέλεια 350km πχ.(για τα υπόλοιπα), εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο για 2025.

αυτο ειναι καλο σεναριο. τα περισσοτερα ηλεκτρικα με τιμη κατω απο του μ3 δεν τα βγαζουν καν αυτα τα χλμ. ομως αυτο ειναι το μοναδικο μειονεκτημα του αυτοκινητου σαν μηχανημα, δεν εχει κανενα αλλο. ολα τα αλλα ειναι τιμης και υποδομων. μακαρι να εβγαζαν τοσα χλμ τα πιο οικονομικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...