akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 12:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:27 μμ 10 ώρες πριν, prefuse είπε Τι να σε ακούσω ρε; Δυστυχώς έχεις πέσει στα δίχτυα του samy marketing και δεν το γνωρίζεις. Είπαμε ότι δεν πιστεύω ότι γράφει ο καθένας (ακόμα και αν είναι άτομο που εκτιμώ πχ ο Άγγλος) χωρίς να το αποδεικνύει, καθώς είμαι άπιστος και παιδί του Wittgenstein. Στο είχα γράψει και τότε για το συγκεκριμένο advertorial, εσύ διάβασες κάτι που εν μέρη ισχύ και σου είπα σε ποια μέρη του advertorial συμφωνώ. Μετά στο ίδιο κρυφό advertorial διάβασες (αν το διάβασες) και κάτι για XCR που τα ίδια τα λινκ που είχε δεν οδηγούν πουθενά, σε κανένα white paper και ουδέποτε έχει εγκριθεί από επαγγελματίες και έγκριτους φορείς. Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε όταν διαβάζουμε ένα κείμενο είναι ο συγγραφέας του, η ύπαρξη επιστημονικής τεκμηρίωσης και αν αυτή έχει επικυρωθεί από άλλους επιστήμονες του ίδιου τομέα. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν το κείμενο έχει εγκριθεί ή αναγνωριστεί από έγκυρους φορείς του κλάδου. Μόνο τα πρόχειρα γραφιστικά διαγράμματα να έβλεπες θα έπρεπε να την ψιλιαστεις ότι πρόκειται για snake oil αλλά Intel/Nvidia/apple και δεν σημαδεύεται... Αυτές τυχαίνει να χρησιμοποιώ και εγώ και το ξέρεις, για να σε προλάβω. Μετά ψάχνεις για τα white paper που εξηγούν τις μετρήσεις τους και πώς καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα και πέφτεις σε Ζονγκ... Επίσης το advertorial είναι στοιχειωδώς ειλικρινής και στο γραφει κιόλας.. Τριτο σημάδι που και πάλι έχασες, μετά τα πρόχειρα γραφήματα και τα broken link. Τεσπά θέλεις να πιστεύεις αυτό, γιατί πχ σε εξυπηρετεί και σου κάνει πιο εύκολη κάποια επιλογή/αγορά; σου είναι ευκολότερο, από το κάτσεις να μάθεις τι είναι και τι σημαίνουν όλα αυτά που περιγράφουν και αν όντως ισχύουν; ή απλά έχεις διαίσθηση ότι όλα αυτά που γράφουν είναι ορθά επειδή έχεις Ερμή στον Τοξότη; 😛 Σεβαστά όλα τα παραπάνω, μάλιστα η τελευταία κατηγορία είναι η προτιμότερη για παρέα, κάτι θα μάθεις...αν και αυτοί που διαβάζουν ψάρια (ιχθειομαντεία) σίγουρα είναι φίλοι μου. Ειδικά αν παίζει μυστικισμός και γνήσιο σούσι από κάνα μαστόρι.. ρε λες η παλιά π0υτ@ν@ Samy που η παραπληροφόρηση ήταν στο DNA της, λες να έγινε ξαφνικά θιβετιανός μοναχός και να λέει μόνο universal αλήθειες; Με μια απλή αναζήτηση.. Ah, the term “eXperienced Color Range” or “XCR” isn’t a recognized or standard concept in the field of color science. In fact, there’s no well-known white paper, published standard, or formal acknowledgment of “XCR” by reputable color science bodies (like CIE, ICC, SMPTE, etc.). It doesn’t appear in the typical set of color management literature, nor does it show up in standards like Rec.709, Rec.2020, ACES, or the ICC profile spec. A few possibilities: It could be a marketing term or branding by a specific display manufacturer or software vendor. Sometimes companies invent new “color experience” branding terms, but they’re not standards-based. It might be a proprietary term used in a niche tool, or a regional or internal standard, but not recognized globally or by established color science organizations. As a color scientist, I would approach this term with caution: Check for any actual scientific or engineering publication that defines it (like IEEE papers, SMPTE engineering reports, or CIE technical notes). If it’s just in marketing materials or vendor presentations, treat it as a non-standard, likely vendor-specific enhancement (like “Dynamic Contrast” or “Quantum Dot Enhanced Color”). Conclusion: Currently, “XCR” is not an accepted term in mainstream color science. No white papers or official acceptance exist. If you have a link or more context where you saw “eXperienced Color Range” mentioned, I can dig further! Από το advertorial του Άγγλου..πάνε στο παρακάτω σημείο του κείμενο και πάτα τα λινκ... και κάνε ένα κόπο να τα διαβάσεις με δέουσα προσοχή. https://tftcentral.co.uk/articles/exploring-oled-brightness-improvements-woled-vs-qd-oled-and-the-need-for-new-metrics-and-specs One very good approach was a new H-K brightness model that was developed at RIT’s Munsell Color Science Lab with funding by Samsung Display (the panel manufacturer as opposed to Samsung Electronics the display manufacturer). Applying the H-K effect model to the perception of brightness in displays is referred to by Samsung Display as ‘eXperienced Color Range’, shortened to ‘XCR’. XCR is based upon a mathematical model of human visual performance obtained from psychovisual experiments. This approach can meet the requirements we outlined above, and importantly accounts for the influence of colour along with luminance. XCR is a complex calculation which takes data for luminance and colour gamut and provides a metric that accounts for both in order to predict the perceived brightness. It was derived from psychophysical direct brightness matching experiments and performs well on several recent data sets and studies of display brightness. It’s been adopted recently as the global standard by the Semiconductor Equipment and Materials Institute (SEMI). They are an industry organization in which over 2,500 semiconductor and display companies from around the world participate. SEMI officially adopted the method of XCR as an international standard on Q3 2023. If you want even more detail on XCR then various whitepapers and studies are available including a useful one here Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εκεί στο όμορφο νησί, αν πιάσετε καμία τσιπούρα, κάνα φαγγρί, κανα λυθρίνι, φώναξε με να στα "διαβάσω" καθώς θα μου εξηγείς το eXperienced Color Range παρέα με το δικής σου παραγωγής κρασί που λες ότι είναι πολύ καλό! σε αντίθεση με το μουφα HDR eXperience του akoinonitou 😛 καλα ντε μια κουβεντα ειπαμε 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 12:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:51 μμ (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, akoinonitos said: καλα ντε μια κουβεντα ειπαμε Αν μας κάνεις το τεστ με την φωτογράφιση, τώρα που έχει μπόλικο φως, υπό γωνία για να δούμε την μωβιλα, απάλλασσε από όλα. Και επειδή γνωρίζουμε ότι είσαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που δεν υποστηρίζεις τυφλά και οπαδικά τις οποίες αγορές σου, αλλά αμφισβητείς και σκαλίζεις, θα μας το κανς 😛 Και εγώ σου υπόσχομαι να πάρω με την πρώτη ευκαιρία qd-oled και μετά και μια καλή υλοποίηση mini led. Επίσης μια διόρθωση επειδή είχες γράψει ότι οποιοδήποτε OLED mini led είναι μεγάλη αναβάθμιση από ότι τα va ips, να σε προσθέσω ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το gaming και πάλι υπό προϋποθέσεις, γιατί τα ips έχουν πολλά προτερήματα για χρήση γραφείου ή αν μας ενδιαφέρει η σταθερότητα στην χρωματική ακρίβεια σε αντίθεση με τα mini led που χρησιμοποιούν local dimming και τα OLED που πέρα από το drift, flickering, δεν χάνουν τον κορεσμό τους σε χαμηλά nits και αυτό οδηγεί σε αφύσικα χρώματα στις πολύ σκοτεινές περιοχές και αυτό ίσως είναι πιο εμφανής στα qd-oled panel. 😛 Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:02 μμ από prefuse
icenex Δημοσ. Τετάρτη στις 01:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:13 μμ (επεξεργασμένο) Έβαλα χθες την οθόνη την σκάλισα πολύ λίγο από πράγματα που διάβασα εδώ στο φόρουμ κ από βιντεάκια.Συγκεκριμενα τώρα η οθόνη ήρθε με το τελευταίο firmware από ότι είδα.Αυτο που έκανα είναι έκλεισα τελειως το dolby,έβαλα hdr 1000.Για να αλλάξεις προφίλ έπρεπε να κλείσεις hdr νομίζω το έβαλα στο creator αλλά νομίζω το έβαλα σε srgb αντί για dci-p3 k 2.2 gamma γιατί καπου το είδα δεν ξέρω αν έκανα καλα.Επισης έκανα το calibration στα windows κ μου δείχνει αν θυμαμαι καλά true black 400 k 1000nits.Παιδευτηκα να είμαι ειλικρινής κ πελαγωσα με τις ρυθμίσεις αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του και τα βήματα που πρεπει να κάνω και τις ρυθμίσεις στα windows θα το εκτιμούσα.Τωρα επειδή δεν είμαι στο σπίτι λέω ότι θυμαμαι. Η φωτογραφία είναι πριν πειραξω οτιδήποτε στην οθονη αλλά μην περιμένετε κ πολλά με ένα poco x3 είμαι. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:16 μμ από icenex 1
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, prefuse είπε Αν μας κάνεις το τεστ με την φωτογράφιση, τώρα που έχει μπόλικο φως, υπό γωνία για να δούμε την μωβιλα, απάλλασσε από όλα. Και επειδή γνωρίζουμε ότι είσαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που δεν υποστηρίζεις τυφλά και οπαδικά τις οποίες αγορές σου, αλλά αμφισβητείς και σκαλίζεις, θα μας το κανς 😛 Και εγώ σου υπόσχομαι να πάρω με την πρώτη ευκαιρία qd-oled και μετά και μια καλή υλοποίηση mini led. Επίσης μια διόρθωση επειδή είχες γράψει ότι οποιοδήποτε OLED mini led είναι μεγάλη αναβάθμιση από ότι τα va ips, να σε προσθέσω ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το gaming και πάλι υπό προϋποθέσεις, γιατί τα ips έχουν πολλά προτερήματα για χρήση γραφείου ή αν μας ενδιαφέρει η σταθερότητα στην χρωματική ακρίβεια σε αντίθεση με τα mini led που χρησιμοποιούν local dimming και τα OLED που πέρα από το drift, flickering, δεν χάνουν τον κορεσμό τους σε χαμηλά nits και αυτό οδηγεί σε αφύσικα χρώματα στις πολύ σκοτεινές περιοχές και αυτό ίσως είναι πιο εμφανής στα qd-oled panel. 😛 Σε λευκο θελεις? λοιπον ,με την καμετα στο auto Spoiler Spoiler και με την καμερα custom ωστε να το βλεπω στο κινητο οπως το βλεπω στην πραγματικοτητα Spoiler Spoiler η φωτεινοτητα ειναι στο 30% και ειναι σε srgb Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:52 μμ από akoinonitos 2
kostiger Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, icenex είπε Έβαλα χθες την οθόνη την σκάλισα πολύ λίγο από πράγματα που διάβασα εδώ στο φόρουμ κ από βιντεάκια.Συγκεκριμενα τώρα η οθόνη ήρθε με το τελευταίο firmware από ότι είδα.Αυτο που έκανα είναι έκλεισα τελειως το dolby,έβαλα hdr 1000.Για να αλλάξεις προφίλ έπρεπε να κλείσεις hdr νομίζω το έβαλα στο creator αλλά νομίζω το έβαλα σε srgb αντί για dci-p3 k 2.2 gamma γιατί καπου το είδα δεν ξέρω αν έκανα καλα.Επισης έκανα το calibration στα windows κ μου δείχνει αν θυμαμαι καλά true black 400 k 1000nits.Παιδευτηκα να είμαι ειλικρινής κ πελαγωσα με τις ρυθμίσεις αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του και τα βήματα που πρεπει να κάνω και τις ρυθμίσεις στα windows θα το εκτιμούσα.Τωρα επειδή δεν είμαι στο σπίτι λέω ότι θυμαμαι. Η φωτογραφία είναι πριν πειραξω οτιδήποτε στην οθονη αλλά μην περιμένετε κ πολλά με ένα poco x3 είμαι. Καλοριζικη Παυλαρα! Καλα τα εχεις βαλει ρε. Creator's mode, Srgb, 2.2 gamma. Δες τη φωτεινοτητα αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου στο δωματιο που εχεις το set-up, win+alt+B, αν θες να εναλασσεις γρηγορα σε HDR on k off και οτι αλλο εδω ειμαστε.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:47 μμ από kostiger 1 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 02:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:52 μμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, akoinonitos said: Σε λευκο θελεις? Βάλε δύο τρεις σκηνές ρε με διαφορετικά χρώματα, μια σίγουρα λευκή πχ με χιόνια Spoiler Και με HDR αν δεν σου κάνει κόπο γιατί το παραπάνω είναι SDR, για να δούμε αν αλλάζει κάτι. Αν και είναι από τα polarity φίλτρα των qd-oled οπότε δεν παίζει ρόλο το σήμα παίζει. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:08 μμ από prefuse
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 02:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:55 μμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Βάλε δύο τρεις σκηνές ρε με διαφορετικά χρώματα, μια σίγουρα λευκή πχ με χιόνια Απόκρυψη περιεχομένων Και με HDR αν δεν σου κάνει κόπο γιατί το παραπάνω είναι SDR, για να δούμε αν αλλάζει κάτι. Αν και είναι από τα polarity φίλτρα των qd-oled οπότε δεν παίζει ρόλο το σήμα παίζει. Εβαλα πιο πανω λευκο φοντο ,δεν εχει και νοημα αυυο που κανουμε ,για να δεις οτι βλεπω πρεπει να κανω custom ρυθμισεις στην καμερα του κινητου και δεν θα ειναι και ποτε αποτυπωμενο τι ακριβως βλεπω παντα θα εχει μια αποκλιση 17 λεπτά πριν, kostiger είπε Καλοριζικη Παυλαρα! Καλα τα εχεις βαλει ρε. Creator's mode, Srgb, 2.2 gamma. Δες τη φωτεινοτητα αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου στο δωματιο που εχεις το set-up, win+alt+B, αν θες να εναλασσεις γρηγορα σε HDR on k off και οτι αλλο εδω ειμαστε.. εμενα το win+alt+Β δεν δουλευει @icenex με γεις ,να την χαρεις ,εχεις περασει το dell display manager 2 ή το dell display & periferal manager ? Το δευτερο ειναι λιγο μλκια ,πολυ αργο. Προτιμησε το σκετο dell display manager 2 Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:04 μμ από akoinonitos
icenex Δημοσ. Τετάρτη στις 03:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:00 μμ 6 λεπτά πριν, kostiger είπε Καλοριζικη Παυλαρα! Καλα τα εχεις βαλει ρε. Creator's mode, Srgb, 2.2 gamma. Δες τη φωτεινοτητα αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου στο δωματιο που εχεις το set-up, win+alt+B, αν θες να εναλασσεις γρηγορα σε HDR on k off και οτι αλλο εδω ειμαστε.. Ευχαριστω Κωστα, η φωτεινοτητα στο sdr μου φανηκε σκοτεινη ισως φταιει και το γεγονος οτι με το που την ανοιξα την οθονη επαιζε dolby atmos.Επισης αν δεν κανω λαθος η οθονη ηρθε απο την μανα της με contrast k brightness 75 εκαστος στο sdr. Αυτο που προλαβα να κανω ειναι να βαλω συντομευση στο κουμπι της οθονης να ανοιγοκλεινω το hdr λογικα το ιδιο πραγμα ειναι με την ρυθμιση των windows λογικα θα το κανω απο εκει με κανενα macro απο το πληκτρολογιο για πιο γρηγορα. 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 03:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:01 μμ (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, akoinonitos said: Εβαλα πιο πανω λευκο φοντο ,δεν εχει και νοημα αυυο που κανουμε ,για να δεις οτι βλεπω πρεπει να κανω custom ρυθμισεις στην καμερα του κινητου και δεν θα ειναι και ποτε αποτυπωμενο τι ακριβως βλεπω παντα θα εχει μια αποκλιση Όχι σκέτο λευκό ρε, πραγματικό υλικό βάλε και κάτι που γνωρίζουμε πως πρέπει να δείχνει πχ χιόνια. Μετέφερε μας την δική σου εμπειρία και μετά δείξε και τι καταγράφει η κάμερα σου. Όλα αυτά υπό γωνία Ε; Πάντως αν έχεις κάνα ips, woled και qd-oled με σωστό white D65 σε όλα το πιο σωστό θα σου φαίνεται το ips, με ποιο προβληματικό να είναι το qd-oled. Αν τα βάλεις όλα το ένα δίπλα στο άλλο, θα καταλάβεις τι εννοώ. Και αυτό σε απόλυτη ευθεία όπως κοταζσις το μόνιτορ σου, χοξ υπό γωνία. Αλλο το πρόβλημα υπό γωνία που είναι πιο εμφανής μέσω κάμερας και άλλο αυτό που περιγράφω με το D65 παραπάνω. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:02 μμ από prefuse
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 03:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:12 μμ 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Όχι σκέτο λευκό ρε, πραγματικό υλικό βάλε και κάτι που γνωρίζουμε πως πρέπει να δείχνει πχ χιόνια. Μετέφερε μας την δική σου εμπειρία και μετά δείξε και τι καταγράφει η κάμερα σου. Όλα αυτά υπό γωνία Ε; Πάντως αν έχεις κάνα ips, woled και qd-oled με σωστό white D65 σε όλα το πιο σωστό θα σου φαίνεται το ips, με ποιο προβληματικό να είναι το qd-oled. Αν τα βάλεις όλα το ένα δίπλα στο άλλο, θα καταλάβεις τι εννοώ. Και αυτό σε απόλυτη ευθεία όπως κοταζσις το μόνιτορ σου, χοξ υπό γωνία. Αλλο το πρόβλημα υπό γωνία που είναι πιο εμφανής μέσω κάμερας και άλλο αυτό που περιγράφω με το D65 παραπάνω. Δοκιμασα το βιντεακι που εβαλες αλλα δεν μπορω να τι κανω ρε συ να βγει οπως το βλεπω ,πειραζω τη θερμοκρασια αλλα και παλι δεν βγαινει το πραγματικο η θα μωβιζει η μετα ανεβαινοντας θα κιτρινιζει
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 μμ 30 minutes ago, akoinonitos said: Σε λευκο θελεις? λοιπον ,με την καμετα στο auto Hide contents Hide contents και με την καμερα custom ωστε να το βλεπω στο κινητο οπως το βλεπω στην πραγματικοτητα Hide contents Hide contents η φωτεινοτητα ειναι στο 30% και ειναι σε srgb Είχες κάνει edit και τώρα τα είδα. Ε είναι εμφανής το ροζ tint ρε από όλες τις γωνιές. Εσύ το έχεις συνηθίσει και δεν το αντιλαμβάνεσαι. Βάλε δίπλα στο μόνιτορ σου ένα κινητό/tablet που έχει ips ή OLED και θα δεις σε τι αναφέρομαι. Αρκεί βέβαια και αυτά να είναι κοντά στο D65 και να μην είναι χρωματικά πιο θερμά ή κρύα. 2 minutes ago, akoinonitos said: Δοκιμασα το βιντεακι που εβαλες αλλα δεν μπορω να τι κανω ρε συ να βγει οπως το βλεπω ,πειραζω τη θερμοκρασια αλλα και παλι δεν βγαινει το πραγματικο η θα μωβιζει η μετα ανεβαινοντας θα κιτρινιζει Ναι το πρόβλημα είναι πιο εμφανή μέσω καταγραφής απο κάμερες από ότι το αντιλαμβανόμαστε εμείς. Αλλά ότι υπάρχει, υπάρχει.
icenex Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εβαλα πιο πανω λευκο φοντο ,δεν εχει και νοημα αυυο που κανουμε ,για να δεις οτι βλεπω πρεπει να κανω custom ρυθμισεις στην καμερα του κινητου και δεν θα ειναι και ποτε αποτυπωμενο τι ακριβως βλεπω παντα θα εχει μια αποκλιση εμενα το win+alt+Β δεν δουλευει @icenex με γεις ,να την χαρεις ,εχεις περασει το dell display manager 2 ή το dell display & periferal manager ? Το δευτερο ειναι λιγο μλκια ,πολυ αργο. Προτιμησε το σκετο dell display manager 2 Ευχαριστω.Περασα ενα software της dell χθες δεν θυμαμαι το ονομα του μου δειχνει και τα παιχνιδια που εχω εγκατεστημενα με διαφορετικο theme(Πραγμα που δεν καταλαβα πως λειτουργει αυτο με τα παιχνιδια).Περασα τους drivers που τα περασε στην διαδρομη c:/ Πρωτα ο θεος σημερα ευελπιστω να καταφερω να σκαλισω με πιο καθαρο μυαλο. Γιατι χθες ημουν κουρασμενος απο την δουλεια μαζι με την κουραση που περασα μεχρι να ξανακανω cable management + να καθαρισω απο πισω το γραφειο, καλωδια κτλ οταν αποφασισα να κατσω να σκαλισω ρυθμισεις πελαγωσα κ θολωσα απο την κουραση οποτε το παρατησα και πηγα να ξεραθω γιατι ειχε περασει η ωρα. Τελικα στο sdr τι ειναι καλυτερο το p3 ή το srgb?
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 03:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:29 μμ (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, prefuse είπε Είχες κάνει edit και τώρα τα είδα. Ε είναι εμφανής το ροζ tint ρε από όλες τις γωνιές. Εσύ το έχεις συνηθίσει και δεν το αντιλαμβάνεσαι. Βάλε δίπλα στο μόνιτορ σου ένα κινητό/tablet που έχει ips ή OLED και θα δεις σε τι αναφέρομαι. Αρκεί βέβαια και αυτά να είναι κοντά στο D65 και να μην είναι χρωματικά πιο θερμά ή κρύα. Ναι το πρόβλημα είναι πιο εμφανή μέσω καταγραφής απο κάμερες από ότι το αντιλαμβανόμαστε εμείς. Αλλά ότι υπάρχει, υπάρχει. Εδω εχεις 100% λαθος Το λευκο στο qd δεν εχει καμια σχεση με αυτο που τραβαει η καμερα. Κατεβασα το ips απο το παταρι παλι ,ολο σε δουλειες με βαζετε αριστερα qd δεξια ips Εδω ειναι πως τραβαει η καμερα . Η πραγματικοτητα ομως ξερεις ποια ειναι? Ακριβως η αναποδη. Το qd εχει κανονικο λευκο και το ips μωβιζει . δλδ στο qd βλεπω οτι φαινεται στο ips στη φωτο και στο ips βλεπω μια μωβ αποχρωση σε μικροτερο βαθμο ομως απο οτι φαινεται στη φωτο. Το ips ειναι σε standard mode δεν εχει και πολλες επιλογες. Γιαυτο σου λεω δεν εχει νοημα ο χρωματικος σχολιασμος απο βιντεο και φωτογραφιες γτ δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Ασε που σε ολα τα reviews στο accuracy θα ειχε κακη βαθμολογια αν ηταν μωβ στο λευκο. Ξανα λεω για μην υπαρχει παρανοηση ,το μονιτορ ειναι σε srgb οχι native colorspace. Αν παρεις καποια στιγμη qd μονιτορ θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος. Αν υπαρχει καποιο θεμα αυτο ειναι το οτι οι καμερες δεν μπορουν να τραβηξουν σωστα ενα qd monitor ,αλλα αυτο δεν αποτελει προβλημα. Εντωμεταξυ υπο γωνια το μονιτορ δεν χανει καθολου ουτε μωβιζει δεν ξερω που υο διαβασες αυτο 29 λεπτά πριν, icenex είπε Ευχαριστω.Περασα ενα software της dell χθες δεν θυμαμαι το ονομα του μου δειχνει και τα παιχνιδια που εχω εγκατεστημενα με διαφορετικο theme(Πραγμα που δεν καταλαβα πως λειτουργει αυτο με τα παιχνιδια).Περασα τους drivers που τα περασε στην διαδρομη c:/ Πρωτα ο θεος σημερα ευελπιστω να καταφερω να σκαλισω με πιο καθαρο μυαλο. Γιατι χθες ημουν κουρασμενος απο την δουλεια μαζι με την κουραση που περασα μεχρι να ξανακανω cable management + να καθαρισω απο πισω το γραφειο, καλωδια κτλ οταν αποφασισα να κατσω να σκαλισω ρυθμισεις πελαγωσα κ θολωσα απο την κουραση οποτε το παρατησα και πηγα να ξεραθω γιατι ειχε περασει η ωρα. Τελικα στο sdr τι ειναι καλυτερο το p3 ή το srgb? To alienware control center λες ,οχι κατεβασε το ddm2 για να μπορεις να αλλαζεις οτι θες γρηγορα . Προσωπικα σε χρηση desktop το εχω σε creators srgb mode ,αν θελω να παιξω κατι με Hdr βαζω hdr ,αν το παιχνιδι δεν εχει hdr βαζω dcip3 Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:52 μμ από akoinonitos 1 1
kostiger Δημοσ. Τετάρτη στις 03:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:51 μμ 54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εβαλα πιο πανω λευκο φοντο ,δεν εχει και νοημα αυυο που κανουμε ,για να δεις οτι βλεπω πρεπει να κανω custom ρυθμισεις στην καμερα του κινητου και δεν θα ειναι και ποτε αποτυπωμενο τι ακριβως βλεπω παντα θα εχει μια αποκλιση εμενα το win+alt+Β δεν δουλευει @icenex με γεις ,να την χαρεις ,εχεις περασει το dell display manager 2 ή το dell display & periferal manager ? Το δευτερο ειναι λιγο μλκια ,πολυ αργο. Προτιμησε το σκετο dell display manager 2 Ελα ρε, πολυ παραξενο..
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 03:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:54 μμ (επεξεργασμένο) ΜΙΑ 6 λεπτά πριν, kostiger είπε Ελα ρε, πολυ παραξενο.. Mου βγαζει αυτο απο το game bar ,καλα κλαιν το αλλαζω απο το ddm δεν ειναι τπτ edit: @kostiger αν βαλω hdr on στο μονιτορ και πατησω μετα δουλεθει αλλα οταν γυριζει σε hdr off τα χρωματα ειναι ξεπλυμενα ,αν δουλευει ετσι σε ολα τα dell δεν θα το συνιστουσα Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:58 μμ από akoinonitos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα