kostiger Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου https://variety.com/2025/biz/news/lg-oled-screens-meets-hollywood-1236443181/ 1
thanosAIAS Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, kostiger είπε Δεν έχει καν το νέο tandem oled panel. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από thanosAIAS
kostiger Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Ναι αυτη η καμπυλοτητα δεν μου αρεσει καθολου ουτε εμενα. Δεν ξερω γιατι επιμενει τοσο πολυ η LG σε αυτο το χαρακτηριστικο. 1
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1800r curve αντε μεχρι 1500r παρακατω οχι ειναι too much. Και εννοειται το curve εχει νοημα μονο σε 21:9/32:9 σε 16:9 απορω για πιο λογο το βαζουν ειναι απαισιο σε τοσο μικρο wide. 2
music_lover Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Υπάρχει σίγουρα κοινό που τις αγοράζει αλλά πόσο είναι αυτό ρε LG και επιμένεις; Έστω βγάλε και ένα 1800R για όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν θέλουμε να βλέπουμε την οθόνη μας σαν να περνάει μέσα από μαύρη τρύπα 😅
prefuse Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 28/06/2025 at 02:21, Arkin said: Αδύναμο color volume η lg. Περίεργο μιας και είναι oled και αυτή. Δεν είναι qd τώρα το είδα εξου και το πολύ μικρότερο volume στα χρώματα. Ανεξαρτήτως τεχνολογίας πάνελ. Μήπως είναι εύκολο να μας εξηγήσετε για αυτό το πολύ μικρότερο color volume? Ποτέ και που θα το παρατηρήσουμε; Όλοι οι έχοντες qd-oled πάνελ, μήπως έχετε παρατηρήσει το γνωστό πρόβλημα με το green tint και κατά πόσο αυτό σας επηρεάζει; Το οποίο είναι ανεξάρτητο από το γνωστό πρόβλημα όλων των qd-oled όπου σε φωτεινό περιβάλλον, το μαύρο αποκτά μια μωβ απόχρωση καθώς ανεβάζουν και την στάθμη του μαύρου. @akoinonitos Τα λέω όλα αυτά καθώς μετά το καλοκαίρι, θα μπω στο στρατόπεδο των qd-oled για δοκιμές. Τι να προσέξω; Επεξ/σία 2 Ιουλίου από prefuse
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, prefuse είπε Ανεξαρτήτως τεχνολογίας πάνελ. Μήπως είναι εύκολο να μας εξηγήσετε για αυτό το πολύ μικρότερο color volume? Ποτέ και που θα το παρατηρήσουμε; Όλοι οι έχοντες qd-oled πάνελ, μήπως έχετε παρατηρήσει το γνωστό πρόβλημα με το green tint και κατά πόσο αυτό σας επηρεάζει; @akoinonitos Grint tint δεν εχω παρατηρησει ποτε βλεπω κυριως με χαμηλο φως η σκοτεινο δωματιο. Το color volume σε σωστο HDR ξεπροβαλλουν τα χρωματα απο την οθονη οχι απο κορεσμο αλλα απο την ζωντανια τετοιο πραγμα δεν εχω παρατηρησει σε αλλο oled panel. Δεν ειναι 4-5% η διαφορα 20% που ειναι αρκετο και το καταλαβαινεις αμεσα με καλο HDR περιεχομενο. Green tint πως μπορω να δω αν υπαρχει?
prefuse Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, Arkin said: Grint tint δεν εχω παρατηρησει ποτε βλεπω κυριως με χαμηλο φως η σκοτεινο δωματιο. Το color volume σε σωστο HDR ξεπροβαλλουν τα χρωματα απο την οθονη οχι απο κορεσμο αλλα απο την ζωντανια τετοιο πραγμα δεν εχω παρατηρησει σε αλλο oled panel. Δεν ειναι 4-5% η διαφορα 20% που ειναι αρκετο και το καταλαβαινεις αμεσα με καλο HDR περιεχομενο. Green tint πως μπορω να δω αν υπαρχει? Όλα τα πάνελ τύπου qd-oled έχουν, λόγο SPD, θα πρότεινα να μην το ψάχνετε και να χαρείτε το μόνιτορ σας. Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος στην άγνοια σου. (Μόνο για τέτοιου είδους θέματα και όχι γενικά) Αλλά αν θέλεις ρωτά οποίο llm θέλεις και στείλε την απάντηση εδώ να δούμε αν το training έχει γίνει με marketing material από τις οποίες εταιρίες ή με έγκυρη ενημέρωση. 34 minutes ago, Arkin said: Δεν ειναι 4-5% η διαφορα 20% που ειναι αρκετο και το καταλαβαινεις αμεσα με καλο HDR περιεχομενο. Η διαφορά είναι πολύ μικρή και σε συγκεκριμένα σημεία μιας εικόνας, αλλά υπάρχει. Ουσιαστικά είναι ΜΟΝΟ στα πολύ κορεσμένα χρώματα πχ στο κέντρο μιας φωτιάς, ενός ήλιου κτλ όπου απλά ΜΟΝΟ σε αυτή την περιοχή της εικόνας, αυτή με το μεγαλύτερο color volume, θα δείχνει λίγο πιο σκοτεινη μεν τη φωτιά, αλλά με πιο έντονα κορεσμένα χρώματα. Ενώ αυτές στο μόνιτορ με το χαμηλότερο color volume, θα είναι μεν πιο φωτεινός ο ήλιος ή η φωτιά, αλλά χωρίς τον κορεσμό που έχει αυτή με το μεγαλύτερο color volume. Το τι προτιμά ο καθένας είναι δικό του θέμα και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, εκτός και αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Όλη η άλλη εικόνα (πέρα των specular highlights) θα είναι ή θα πρέπει να είναι (ανάλογα το calibration) ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΑ καθώς είναι πολύ πιο κάτω από 1000 nits. Γι'αυτό λέμε ότι αν κατανοήσουμε καλύτερα το HDR θα μπορούμε να διαβάσουμε καλύτερα και πιο σωστά τι διάολο λένε όλα αυτά τα γραφήματα και αν οι μετρήσεις που παίρνει ο τάδε ή ο δείνα, είναι σωστές και τι ακριβώς μας δείχνουν αυτά. Γι'αυτό και οι μετρήσεις, αξιολογήσεις review κτλ από μόνες τους, δεν λένε απολύτως τίποτα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από prefuse
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, prefuse είπε Όλα τα πάνελ τύπου qd-oled έχουν, λόγο SPD, θα πρότεινα να μην το ψάχνετε και να χαρείτε το μόνιτορ σας. Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος στην άγνοια σου. (Μόνο για τέτοιου είδους θέματα και όχι γενικά) Αλλά αν θέλεις ρωτά οποίο llm θέλεις και στείλε την απάντηση εδώ να δούμε αν το training έχει γίνει με marketing material από τις οποίες εταιρίες ή με έγκυρη ενημέρωση. Οσο περισσοτερο ψαχνεις κατι και το αναλυεις τοσο χειροτερο γινεται γιατι παντα θα υπαρχουν κουσουρια. Εφοσον δεν εχω δει κατι εδω και 15 μηνες για μενα δεν υπαρχει και ας ειναι εκει. Κατι παρομοιο με το fring στα γραμματα ερχομενος απο ips/va ακομα να καταλαβω τι ακριβως ειναι. Για τα χρωματα υπαρχει διαφορα παντως ειδικα στο 20% volume και παντα σε καλο HDR εκει που μια woled θα πεσει στα 250nits σε ενα χρωμα το qd θα κρατησει 700-800 οπως αντιστοιχα ενα qd σε εντονη hdr σκηνη μπορει να μην αποδωθει σωστα με υψηλο apl οταν το woled θα ριξει διπλα και τριπλα nits.
prefuse Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Arkin said: Για τα χρωματα υπαρχει διαφορα παντως ειδικα στο 20% volume και παντα σε καλο HDR εκει που μια woled θα πεσει στα 250nits σε ενα χρωμα το qd θα κρατησει 700-800 οπως αντιστοιχα ενα qd σε εντονη hdr σκηνη μπορει να μην αποδωθει σωστα με υψηλο apl οταν το woled θα ριξει διπλα και τριπλα nits. Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. Στο εξήγησα παραπάνω. Μην λαμβάνεις τις μετρήσεις test pattern γιατί είναι μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς. Γι'αυτό και το rtings βάζει πλέον και real scene. Έχετε κατά νου, ότι κανένας που σχεδιάζει κάτι που θα αποδοθεί σε οθόνη, δεν θέλει να δείχνει τελείως διαφορετικό από οθόνη σε οθόνη γιατί ο κάθε κατασκευαστής κάνει του κεφαλιού του. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από prefuse
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, prefuse είπε Δεν υπάρχουν αυτά που γράφεις. Στο εξήγησα παραπάνω. Μην λαμβάνεις τις μετρήσεις test pattern γιατί είναι μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς. Γι'αυτό και το rtings βάζει πλέον και real scene. Έχετε κατά νου, ότι κανένας που σχεδιάζει κάτι που θα αποδοθεί σε οθόνη, δεν θέλει να δείχνει τελείως διαφορετικό από οθόνη σε οθόνη γιατί ο κάθε κατασκευαστής κάνει του κεφαλιού του. Μια χαρα υπαρχουν σε τοσο μεγαλες διαφορες στις μετρησεις. Δειτε διπλα διπλα ενα qd και ενα woled σε μια hdr σκηνη με εντονο χρωμα και ελατε να μου πειτε αν δεν φαινεται η διαφορα του volume. 1
prefuse Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Just now, Arkin said: Μια χαρα υπαρχουν σε τοσο μεγαλες διαφορες στις μετρησεις. Δειτε διπλα διπλα ενα qd και ενα woled σε μια hdr σκηνη με εντονο χρωμα και ελατε να μου πειτε αν δεν φαινεται η διαφορα του volume. Λέτε να μην έχω δει; Αν βλέπετε διαφορά σε όλη την εικονα και όχι μόνο στα specular highlights που αγγίζουν τα 1000nits, όπως σας εξήγησα, είναι κυρίως λόγο λάθος ρυθμίσεων/calibration. Το diffuse white σε HDR είναι 203nits και είναι αυτό που είναι όλη η βασική εικόνα. Αυτά από εμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα