Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Απλά εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα. Ότι είτε 144 είτε 240 πολύ λίγοι θα καταλάβουν την διαφορά και αν την καταλάβουν.. πέρα από το ότι για να πας πάνω από 144, θα πρέπει αναγκαστικά να έχεις 5090, top CPU/ψύξη κτλ.. 

Εσυ το πηγες αλλα δεν εχει καμια σχεση με το σχολιο μου που ειχε να κανει με την σοβαροτητα του reviewer.

Δεν φτανει που εχω φακες σημερα ,εχω και εσενα :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, akoinonitos said:

Δεν φτανει που εχω φακες σημερα ,εχω και εσενα :lol:

Ωχ με στίχους του τρελού συνδετήρα μεγάλωσες και εσύ;

Οι φακές είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό αν δεν έχεις έχεις παιδικό ουρανίσκο, πιες και μια φρέσκια πορτοκαλάδα μετά για να πάρεις όλες τις βιταμίνες.

Διαφορετικά μόνο τα τέρμα αλμυρά και γλυκά θα σου αρέσουν, που είναι για τους πιο απαίδευτος ουρανίσκους βλεπε μωρά/παιδιά. Άσε παρέα με σεφ πολλά χρόνια..

Σε τραπέζι στην Γαλλία μεταξύ μιας αριστοκρατικής οικογένειάς Γάλλων που τρώνε σχεδόν κάθε μέρα σε ακριβά εστιατόρια, τους είχε κάνει το τραπέζι μια οικογένεια φίλων μου. Επειδή έσκασαν μύτη απρόσμενα, και δεν το είχαν κανονισμένο, τους έδωσαν να φάνε φασολάκια με κόκκινη σπιτική σάλτσα...

Νόμιζαν ότι ήταν κάνα σπάνιο εξωτικό ιαπωνικό φυτό που το βρίσκεις μόνο σε κορυφές βουνών... Τόσο νόστιμο τους φάνηκε.. μετά τους είπαν ότι τα έφεραν από την Ελλάδα και είναι ένα πολύ συνηθισμένο και φθηνό όσπριο...

Φάε τις φακές σου γιατί μετά δεν έχει games... :P

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δεν καταλαβες. Το θεμα  ειναι οτι εκαναν review ενα μονιτορ και γραφουν λαθος πραγματα. Δεν πεφτεις στα 240hz με hdmi αλλα στα 144hz 

Αφου για τα dell λενε ρε συ. Ιδια ψυξη εχουν ολα , 1 fan.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό πάντως επιβεβαιωμένο και από άλλες πηγές πχ:

https://www.dell.com/community/en/conversations/alienware-desktops/aw3225qf-gamma-shift-over-time/65d00716852b887ad609982e

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό πάντως επιβεβαιωμένο και από άλλες πηγές πχ:

https://www.dell.com/community/en/conversations/alienware-desktops/aw3225qf-gamma-shift-over-time/65d00716852b887ad609982e

Οποτε ειναι προβλημα  του πανελ γενικα η ειναι προβλημα συγκεκριμενων πανελ η παρτιδων? 

Επισης τα black levels γινονται σωστα με την ωρα η ξεθωριαζουν?   Γιατι ο καθενας γραφει διαφορετικα πραγματα.

Θα ανεβασω μετα φωτο απο lagom black level test.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζεστο ,ειναι και χωρις  pixel refresh βασικα εδω γτ ελειπα και το ειχα αφησει ανοιχτο

spacer.png

κρυο

spacer.png

αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι θελει καποια δευτερολεπτα με λεπτο  να ζεσταθει το μονιτορ  για να τα δειξει σωστα

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

Οποτε ειναι προβλημα  του πανελ γενικα η ειναι προβλημα συγκεκριμενων πανελ η παρτιδων? 

Επισης τα black levels γινονται σωστα με την ωρα η ξεθωριαζουν?   Γιατι ο καθενας γραφει διαφορετικα πραγματα.

Θα ανεβασω μετα φωτο απο lagom black level test.

Αργείς επανειλημμένα.. δεν έφαγες τις φακές; 😛

Οταν επιτέλους ανεβάσεις τα ss που εχεις αργησει χαρακτηριστικά, κάνε με quote και γράψε τα εξής..

"Φαίνεται ξεκάθαρα το elevate black στο πρώτο ss, είναι γνωστό θέμα των gaming qd-oled και δεν φτιάχνεται ούτε με calibration.

Ακόμα με το σαπακι της dell παιδεύεστε;

Πέτα το από την ταράτσα και πάνε πάρε το πάνελ το καλό, το πάνελ το σωστό!"

Διαφορετικά σε βλέπω να καταλήγεις σαν το φίλο μου

Spoiler

Ριξε μια ματιά στο λινκ αλλά πρόσεχε μην παραμορφώθεις.. :P

https://www.avforums.com/reviews/lg-c5-oled65c5-4k-oled-evo-tv-review.22668/

Πιο γρήγορος και από την σκιά του Ραντανπλάν εισαι ρε 😛

20 minutes ago, akoinonitos said:

Ζεστο ,ειναι και χωρις  pixel refresh βασικα εδω γτ ελειπα και το ειχα αφησει ανοιχτο

spacer.png

κρυο

spacer.png

αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι θελει καποια δευτερολεπτα με λεπτο  ζεσταθει το μονιτορ  για να τα δειξει σωστα

Βάλε στα ss να βλέπουμε και την ώρα/μέρα κάτω δεξιά στα windows. Μην Κλέβς. Κλέβς;

Και βάλε τα ίδια ss τουλάχιστον από 3 διαφορετικούς internet browser που έχεις. Chrome, Firefox, brave, safari, opera, whatever...

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αργείς επανειλημμένα.. δεν έφαγες τις φακές; 😛

Οταν επιτέλους ανεβάσεις τα ss που εχεις αργησει χαρακτηριστικά, κάνε με quote και γράψε τα εξής..

"Φαίνεται ξεκάθαρα το elevate black στο πρώτο ss, είναι γνωστό θέμα των gaming qd-oled και δεν φτιάχνεται ούτε με calibration.

Ακόμα με το σαπακι της dell παιδεύεστε;

Πέτα το από την ταράτσα και πάνε πάρε το πάνελ το καλό, το πάνελ το σωστό!"

Διαφορετικά σε βλέπω να καταλήγεις σαν το φίλο μου

Απόκρυψη περιεχομένων

Ριξε μια ματιά στο λινκ αλλά πρόσεχε μην παραμορφώθεις.. :P

https://www.avforums.com/reviews/lg-c5-oled65c5-4k-oled-evo-tv-review.22668/

Πιο γρήγορος και από την σκιά του Ραντανπλάν εισαι ρε 😛

Βάλε στα ss να βλέπουμε και την ώρα/μέρα κάτω δεξιά στα windows. Μην Κλέβς. Κλέβς;

Και βάλε τα ίδια ss τουλάχιστον από 3 διαφορετικούς internet browser που έχεις. Chrome, Firefox, brave, safari, opera, whatever...

Οποιος δεν πιστευει απλα προσπερναει δεν υπαρχει προβλημα , την 65αρα c5 τι να την κανω ρε ? :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 minutes ago, akoinonitos said:

Οποιος δεν πιστευει απλα προσπερναει δεν υπαρχει προβλημα , την 65αρα c5 τι να την κανω ρε ? :lol:

Ξέρεις τι καλά παίζει παιδικά τραγουδάκια στο Spotify η 65αρα;

Κάνε scale down σε 42"

Καλά σε πιστεύουμε, αλλά γενικά καλό είναι να υπάρχουν αποδείξεις εφόσον είναι απλό και εύκολο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, prefuse είπε

Ξέρεις τι καλά παίζει παιδικά τραγουδάκια στο Spotify η 65αρα;

Κάνε scale down σε 42"

Καλά σε πιστεύουμε, αλλά γενικά καλό είναι να υπάρχουν αποδείξεις εφόσον είναι απλό και εύκολο.

Τα νεφρα μου τα χρειαζομαι προς το παρον :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι θελει καποια δευτερολεπτα με λεπτο  να ζεσταθει το μονιτορ  για να τα δειξει σωστα

Πάντως όλα τα gaming monitor της Dell που έχω δει έχουν ελάχιστα raised τα blacks γιατί βοηθάει πολύ στα games ιδίως ότν δεν είναι εντελώς σκοτεινός ο χώρος. Και όλα τα monitor της σειράς S της Dell που έχω δει κάνουν crush τα blacks, μάλλον για να φαίνονται πιο εντυπωσιακά στα show rooms.

Εγώ θα ήμουν χαρούμενος πάντως με τα screenshot που δείχνεις και δεν θα με απασχολούσε καθόλου αν τα πρώτα 3 blacks είναι 3 nits παραπάνω (που μπορεί να είναι και λιγότερο και να τα δείχνει παραπάνω το κινητό σου).

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, akoinonitos said:

spacer.png

κρυο

spacer.png

Δες το πανελ το καλό, το πάνελ το σωστό! που δείχνει ο Vincent 😛 

εμ color saturation με ήθελες (που παίζ και να μην δεις, τους λόγους τους αναλύσαμε παραπάνω) αλλα ισχεί το οτι ο καθένας διαλέγει το φάρμακο του. Οπότε απολαυσέ το dell και κανα καλό game και άσε τα αλλα για να τα λέμε εδω στο καφενείο.

το θεμα ειναι οτι αν ειναι και στην πραγματικότητα οπως φαινεται και στα ss εχεις raised black ήδη ή λαθος ρυθμίσεις ή κανα icc profile ή browser (δεν ειναι τυχαίο που σου είπα να δοκιμάσεις αλλους 3 browser) ή κανα nvcp ή κανας ανάδρομος ερμής.

Σε ακαλιμπράριστο macbook pro

Screenshot2025-05-21at00_50_49.png.184a4c050231d82cacaf9af7b21f7361.png

Spoiler

Screenshot2025-05-21at00_43_07.png.6b1fe7301b94ae234b719fd405a5955b.png

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
3 minutes ago, prefuse said:

το θεμα ειναι οτι αν ειναι και στην πραγματικότητα οπως φαινεται και στα ss εχεις raised black ήδη ή λαθος ρυθμίσεις ή κανα icc profile ή ο browser σου (δεν ειναι τυχαίο που σου είπα να δοκιμάσεις αλλους 3) ή κανα setting απο nvidia ή κανας ανάδρομος ερμής.

Σε ακαλιμπράριστο macbook pro

Screenshot2025-05-21at00_50_49.png.184a4c050231d82cacaf9af7b21f7361.png

Και σε μία LG των 199 ευρώ που έχω έτσι ακριβώς τα δείχνει. Και στην Xiaomi με LD off έτσι ακριβώς τα δείχνει. Μην ξεχνάς όμως το ποιο βασικό οι απλές οθόνες έχουν 0.2nits μάυρο ενώ οι OLED 0 nits. Αν στην οθόνη σου το 1 παρέμενε το ίδιο αλλά το background από πίσω άλλαζε στα 0 nits της OLED θα έβλεπες μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Anyway ευλογία είναι τα ελάχιστα raised blacks στο gaming και για τόσο μικρές διαφορές που συζητάμε εμένα θα με χάλαγε μόνο αν ήθελα να επεξεργαστώ φωτογραφίες από πίνακες για ακριβό λεύκωμα κάποιου ζωγράφου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, elpenor said:

Και σε μία LG των 199 ευρώ που έχω έτσι ακριβώς τα δείχνει. Και στην Xiaomi με LD off έτσι ακριβώς τα δείχνει. Μην ξεχνάς όμως το ποιο βασικό οι απλές οθόνες έχουν 0.2nits μάυρο ενώ οι OLED 0 nits. Αν στην οθόνη σου το 1 παρέμενε το ίδιο αλλά το background από πίσω άλλαζε στα 0 nits της OLED θα έβλεπες μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Anyway ευλογία είναι τα ελάχιστα raised blacks στο gaming και για τόσο μικρές διαφορές που συζητάμε εμένα θα με χάλαγε μόνο αν ήθελα να επεξεργαστώ φωτογραφίες από πίνακες για ακριβό λεύκωμα κάποιου ζωγράφου...

ε καλά ρε περιμένεις σοβαρό calibration σε οθόνες 200€, εδω σε 1000€+ και δεν έχουν..

αυτα απο πάνω, ειναι απο την miniled (φαινεται και απο το θόλωμα που κάνει στην πρώτη σειρά 1-5) του macbook και εχει πολυ πιο ομαλά σκαλοπάτια

ποιες θεωρείς απλές οθόνες.. ips 1000:1?

τώρα είδα οτι έβγαλε φωτό και όχι ss...

Επεξ/σία από prefuse

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...