prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 03:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:57 μμ (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, akoinonitos said: Εδω εχεις 100% λαθος Το λευκο στο qd δεν εχει καμια σχεση με αυτο που τραβαει η καμερα. Κατεβασα το ips απο το παταρι παλι ,ολο σε δουλειες με βαζετε αριστερα qd δεξια ips Εδω ειναι πως τραβαει η καμερα . Η πραγματικοτητα ομως ξερεις ποια ειναι? Ακριβως η αναποδη. Το qd εχει κανονικο λευκο και το ips μωβιζει . δλδ στο qd βλεπω οτι φαινεται στο ips στη φωτο και στο ips βλεπω μια μωβ αποχρωση σε μικροτερο βαθμο ομως απο οτι φαινεται στη φωτο. Γιαυτο σου λεω δεν εχει νοημα ο χρωματικος σχολιασμος απο βιντεο και φωτογραφιες γτ δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Ασε που σε ολα τα reviews στο accuracy θα ειχε κακη βαθμολογια αν ηταν μωβ στο λευκο. Ξανα λεω για μην υπαρχει παρανοηση ,το μονιτορ ειναι σε srgb οχι native colorspace. Αν παρεις καποια στιγμη qd μονιτορ θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος. To alienware control center λες ,οχι κατεβασε το ddm2 για να μπορεις να αλλαζεις οτι θες γρηγορα . Προσωπικα σε χρηση desktop το εχω σε creators srgb mode ,αν θελω να παιξω κατι με Hdr βαζω hdr ,αν το παιχνιδι δεν εχει hdr βαζω dcip3 Βρε σατανά τι τα λες σε μένα αυτά περί χρωμάτων μέσω βίντεο, τα γνωρίζω και σας τα έλεγα προ μηνών.. όταν ακόμα ανεβάζατε vs βίντεο από YouTubers. Αλλά να που δεν έχεις δίκιο γιατί αγνοείς πως λειτουργούν όλα αυτά και γιατί δημιουργούνται. Όλα τα OLED είτε woled είτε qd-oled (μάλλον πιο εμφανή) έχουν αυτό το tint το οποίο στα calibration graph's θα στο δείξει ότι είναι perfect D65 και γι'αυτό μάλιστα στο επαγγελματικό calibration (καμία σχέση με αυτό που κάνουν οι monitor unboxing και οι περισσότεροι YouTubers...) έχουμε το alternative white point. Αλλά σε μπλέκω σε βαθιά μονοπάτια και εδώ καλά καλά δεν έχεις βρει την παραπληροφόρηση της Sony για το HDR. Τελευταία ερώτηση, Σε HDR περιεχόμενο έχεις δει πιο βαθύ μαύρο ή μήπως το ανάποδο; Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:00 μμ από prefuse
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 04:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:01 μμ 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Σε HDR περιεχόμενο έχεις δει πιο βαθύ μαύρο ή μήπως το ανάποδο; πιο βαθυ μαυρο απο το μαυρο πως να δεις αφου ειναι off τα Pixels Διατυπωσε πιο σωστα αυτο που θες να πεις
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 04:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:07 μμ (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, akoinonitos said: πιο βαθυ μαυρο απο το μαυρο πως να δεις αφου ειναι off τα Pixels Διατυπωσε πιο σωστα αυτο που θες να πεις Μια χαρά το διατύπωσα εγώ. Αυτά σας πουλάνε... Και δεν το βρήκε κανένας σας. Άρα τι συμπεραίνουμε Κύριος; Ευχαριστώ και για το παταρισιο ips. Είδες διαφορά... Άμα μαντέψεις και τι κάνουν οι advanced calibrators, θα σε βάζω να παίζεις games Κυριακές πρωί με σπιτικά κουλουράκια και με το αγαπημένο σου ζεστό γάλα καοτονικ. 😛 Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:09 μμ από prefuse 1
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 04:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:09 μμ 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Άμα μαντέψεις και τι κάνουν οι advanced calibrators, θα σε βάζω να παίζεις games Κυριακές πρωί με σπιτικά κουλουράκια και με το αγαπημένο σου ζεστό γάλα καοτονικ. 😛 Yπομονη να βγει το τελειο πανελ που δεν θα θελει καλιμπραρισμα
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 04:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:14 μμ (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, akoinonitos said: Yπομονη να βγει το τελειο πανελ που δεν θα θελει καλιμπραρισμα Αδελφέ, πίνω μια στιγμή το Carnation μου και το έχουμε! 😛 50 minutes ago, prefuse said: Γιαυτο σου λεω δεν εχει νοημα ο χρωματικος σχολιασμος απο βιντεο και φωτογραφιες γτ δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα Το κλασικό λάθος που κάνουμε όλοι όταν δεν γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα πράγματα γύρω μας και αντιλαμβανόμαστε αυτό που βλέπουμε, ως πραγματικότητα. Πιασαρικο το θέμα, μιλήστε μας γι'αυτό... Η κάμερα καταγράφει το φως που αντανακλούν τα αντικείμενα και το αποδίδει σε τιμές RGB (ή άλλες μορφές). Όμως τα χρώματα, όπως τα αντιλαμβανόμαστε, δεν υπάρχουν στον εξωτερικό κόσμο. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου που επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας το φως. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο διαφορετικά μήκη κύματος φωτός – τα χρώματα υπάρχουν μόνο ως αίσθηση στο μυαλό μας. Επιπλέον, κάθε ζωντανός οργανισμός αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα ίδια μήκη κύματος. Ο άνθρωπος, για παράδειγμα, βλέπει φως στο φάσμα 380-700 nm. Ωστόσο, η μέλισσα μπορεί να δει υπεριώδες φως (κάτω από 380 nm) που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί. Έτσι, η ίδια σκηνή φαίνεται εντελώς διαφορετική για το κάθε είδος. Έτσι εξηγείται γιατί ο φίλος μου ο akoinonitos τα βλέπει όλα διαφορετικά; μην είναι μέλισσα; Μην είναι Πίθηκας; Μην είναι κροταλίας; Μην είναι Ρακουν; Μην είναι Λομβάξ; Μην είναι Μπάντικουτ; Spoiler Α, πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση! Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα (ή ανθρωπόμορφα "ζώα" από παιχνίδια) είναι εμπνευσμένα από πραγματικά είδη, οπότε μπορούμε να βρούμε το φυσιολογικό εύρος του ορατού φάσματος για το είδος που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν. Ορίστε μια λίστα με το εύρος (σε νανόμετρα) που βλέπουν αυτά τα ζώα στην πραγματικότητα: Γορίλας / Μαϊμού (Donkey Kong, Diddy Kong) ➜ Περίπου 400–700 nm (παρόμοιο με τον άνθρωπο, τριχρωματική όραση) Μπάντικουτ (Crash Bandicoot) ➜ Δεν υπάρχει ακριβές εύρος για το μπάντικουτ, αλλά τα περισσότερα θηλαστικά εκτός πρωτευόντων έχουν διχρωματική όραση: περίπου 400–550 nm (βλέπουν πιο περιορισμένο φάσμα χρωμάτων) Λομβάξ (Ratchet) ➜ Φανταστικό είδος – άγνωστο! Ρακούν (Sly Cooper) ➜ Περίπου 400–650 nm (πιο κοντά στο διχρωματικό σύστημα, μειωμένη αντίληψη κόκκινου) Αλεπού (Fox McCloud) ➜ Οι αλεπούδες έχουν περιορισμένο χρωματικό φάσμα: περίπου 400–650 nm (διχρωματική όραση) Σκαντζόχοιρος (Sonic) ➜ Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες, αλλά γενικά περιορίζονται σε 400–650 nm (διχρωματική όραση) 💡 Παρατηρήσεις: Τα πρωτεύοντα (π.χ. πίθηκοι, άνθρωποι) βλέπουν ολόκληρο το φάσμα του 380–700 nm (τριχρωματική όραση). Τα περισσότερα θηλαστικά βλέπουν 400–650 nm με διχρωματική όραση (δεν βλέπουν καλά το κόκκινο). Μερικά έντομα, όπως οι μέλισσες, βλέπουν και το υπεριώδες (<380 nm). 😊 Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:49 μμ από prefuse
kostiger Δημοσ. Τετάρτη στις 07:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:46 μμ 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε ΜΙΑ Mου βγαζει αυτο απο το game bar ,καλα κλαιν το αλλαζω απο το ddm δεν ειναι τπτ edit: @kostiger αν βαλω hdr on στο μονιτορ και πατησω μετα δουλεθει αλλα οταν γυριζει σε hdr off τα χρωματα ειναι ξεπλυμενα ,αν δουλευει ετσι σε ολα τα dell δεν θα το συνιστουσα Οχι boy μου ολα κομπλε παραμενουν μετα την εναλλαγη, δεν ξερω τι φαση. 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ (επεξεργασμένο) @akoinonitos Μήπως ήρθε ο καιρός για αγγελία το ροζουλι qd-oledι με τα raising blacks και την άγνωστη αντοχή burn in στο χρόνο; Πολλά απανωτά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. 😛 Spoiler Και join forces to the dark side of the moon, with trueBlack glossy WOLED? Το ένα διπλά στο άλλο... Spoiler alert.. το ένα ξεφαβ, raising blacks και μωβιζει 😛 Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:04 μμ από prefuse 1
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:25 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, prefuse είπε @akoinonitos Μήπως ήρθε ο καιρός για αγγελία το ροζουλι qd-oledι με τα raising blacks και την άγνωστη αντοχή burn in στο χρόνο; Πολλά απανωτά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. 😛 Απόκρυψη περιεχομένων Και join forces to the dark side of the moon, with trueBlack glossy WOLED? Το ένα διπλά στο άλλο... Spoiler alert.. το ένα ξεφαβ, raising blacks και μωβιζει 😛 Σιγουρα το glossy woled εχει καλυτερο μαυρο σε φως αλλα αυτο που βλεπουμε στα βιντεο δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα. Ευτυχως που υπαρχει και η asus και βγαινουν glossy woled γτ η lg κοιμαται Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:27 μμ από akoinonitos 1
tolisrx8 Δημοσ. χθες στις 01:16 πμ Δημοσ. χθες στις 01:16 πμ 9 ώρες πριν, akoinonitos είπε Προσωπικα σε χρηση desktop το εχω σε creators srgb mode ,αν θελω να παιξω κατι με Hdr βαζω hdr ,αν το παιχνιδι δεν εχει hdr βαζω dcip3 Και εγω (AW3225QF monitor)στην αρχη είχα srgb mode, όπου σε σχέση με την παλιά lg gl850-b που φάνηκε ανώτερη, παρόλο το ήπιο red tint. Στην συνέχεια δοκίμασα το dci-p3 ,αρχικά με χάλασε λίγο το λευκό και γκρι ,στο ότι είναι πιο σκοτεινα και έχουν green tint.Εδώ τα χρώματα είναι πιο κορεσμένα αλλά σε σημείο που δεν αλλοιώνονται όπως στο standard mode. Τελικά παρέμεινα στο dci p3 γιατί πλέον το Srgb μου φαίνεται κάπως ξεθωριασμένο και ροζουλί. θα ήθελα να μπορουσες στο creators να είχες την δυνατότητα να πειράξεις τις ρυθμίσεις γιατί ουσιαστικά για το λευκό , ούτε το srgb , ούτε το p3 με ικανοποιεί. 1
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 02:40 πμ Δημοσ. χθες στις 02:40 πμ 10 ώρες πριν, prefuse είπε Βρε σατανά τι τα λες σε μένα αυτά περί χρωμάτων μέσω βίντεο, τα γνωρίζω και σας τα έλεγα προ μηνών.. όταν ακόμα ανεβάζατε vs βίντεο από YouTubers. Αλλά να που δεν έχεις δίκιο γιατί αγνοείς πως λειτουργούν όλα αυτά και γιατί δημιουργούνται. Όλα τα OLED είτε woled είτε qd-oled (μάλλον πιο εμφανή) έχουν αυτό το tint το οποίο στα calibration graph's θα στο δείξει ότι είναι perfect D65 και γι'αυτό μάλιστα στο επαγγελματικό calibration (καμία σχέση με αυτό που κάνουν οι monitor unboxing και οι περισσότεροι YouTubers...) έχουμε το alternative white point. Αλλά σε μπλέκω σε βαθιά μονοπάτια και εδώ καλά καλά δεν έχεις βρει την παραπληροφόρηση της Sony για το HDR. Τελευταία ερώτηση, Σε HDR περιεχόμενο έχεις δει πιο βαθύ μαύρο ή μήπως το ανάποδο; Το hdr στα παιχνιδια κανει την διαφορα οτι και να λες. tlou2 Spoiler 1 1
prefuse Δημοσ. χθες στις 06:01 πμ Δημοσ. χθες στις 06:01 πμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, akoinonitos said: Το hdr στα παιχνιδια κανει την διαφορα οτι και να λες. tlou2 Hide contents Ανάθεμα και αν κατάλαβα γιατί το γράφεις. Εγώ αγαπώ το HDR και τους silly nits gamers 😛 HDR ξεhdr εγώ βλέπω ότι σε φάγανε λάχανο.. τι τα θες και παίζς, αφού χανς. Άσε που παίζς και αρχαιολογιες από το 2020, το αριστούργημα αυτό θα έπρεπε να το πάξς το μακρινό 2020 που ταίριαζε και η εποχή με τον COVID-19 για να είσαι καλύτερα στο κλίμα του παιχνιδιού, σε καναπέ και τουλάχιστον 65" oled όχι μετά από 5 χρόνια σε 27-32". Όλα λάθος πάλι.. 😛 Επεξ/σία χθες στις 07:49 πμ από prefuse
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 09:45 πμ Δημοσ. χθες στις 09:45 πμ Το HDR brightness πρέπει να βελτιωθεί πολύ στα monitors. 3
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 09:51 πμ Δημοσ. χθες στις 09:51 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, prefuse είπε Ανάθεμα και αν κατάλαβα γιατί το γράφεις. Εγώ αγαπώ το HDR και τους silly nits gamers 😛 HDR ξεhdr εγώ βλέπω ότι σε φάγανε λάχανο.. τι τα θες και παίζς, αφού χανς. Άσε που παίζς και αρχαιολογιες από το 2020, το αριστούργημα αυτό θα έπρεπε να το πάξς το μακρινό 2020 που ταίριαζε και η εποχή με τον COVID-19 για να είσαι καλύτερα στο κλίμα του παιχνιδιού, σε καναπέ και τουλάχιστον 65" oled όχι μετά από 5 χρόνια σε 27-32". Όλα λάθος πάλι.. 😛 Δεν υπηρχε το 2020 στο πισι ,φετος βγηκε Επεξ/σία χθες στις 09:51 πμ από akoinonitos
Ribopaido Δημοσ. χθες στις 10:19 πμ Δημοσ. χθες στις 10:19 πμ Παιδια καλημερα! Ερωτηση . Εχω το 24αρι monitor της dell με ενσωματωμενο usb hub. Μπορω το καλωδιο αντι να το συνδεσω σε υπολογιστη να το βαλω σε εξωτερικο adapter στη πριζα να τροφοδοτησω το hub ή πρεπει μεσω υπολογιστη μονο? Εχω θεμα με τις λιγες θυρες στο mac studio.
chrisde Δημοσ. χθες στις 10:27 πμ Δημοσ. χθες στις 10:27 πμ (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, akoinonitos είπε Εβαλα πιο πανω λευκο φοντο ,δεν εχει και νοημα αυυο που κανουμε ,για να δεις οτι βλεπω πρεπει να κανω custom ρυθμισεις στην καμερα του κινητου και δεν θα ειναι και ποτε αποτυπωμενο τι ακριβως βλεπω παντα θα εχει μια αποκλιση εμενα το win+alt+Β δεν δουλευει @icenex με γεις ,να την χαρεις ,εχεις περασει το dell display manager 2 ή το dell display & periferal manager ? Το δευτερο ειναι λιγο μλκια ,πολυ αργο. Προτιμησε το σκετο dell display manager 2 Το το win+alt+Β έχει θέματα γενικώς, εμένα πχ μερικές φορές μου ενεργοποιεί το hdr με διαφορετικά calibration settings από αυτά που του έχω δηλώσει. Χρησιμοποιώ αυτό στην taskbar (tray icon) που λειτουργεί άψογα 100%. Όπως λέει κάποιος και στα σχόλια: Great little tool, works around the problem that win+alt+b has where it doesn't apply the colour profile/hdr profile when using that shortcut. No more applying it through display settings page, wish I had found this sooner. Βέβαια εσένα δεν σου αναγνωρίζει καν ότι έχεις hdr δεν ξέρω τι φρούτο είναι αυτό. Ρε μπας και δεν έχεις hdr; Επεξ/σία χθες στις 10:34 πμ από chrisde
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα