Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Westbaum είπε

Πάω να τη δω αύριο στο κατάστημα και αν είμαι οκ με brightness μπορεί να τη χτυπήσω περιμένoντας να βγουν τα rgb tantem monitor 32'' in 26/27..😐
2025-07-29-224423.png

Δεν θα εντυπωσιάσεις,160 unit's σε SDR δεν το λες και καλό.

• Like 1
  • Απαντ. 5,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, ICE-T said:

Δεν θα εντυπωσιάσεις,160 unit's σε SDR δεν το λες και καλό.

Η Β4 65'' έχει καλύτερο sdr brightness από 42''C4 που δεν έχει το evo panel(όπως κι η 48''αν δε λανθάνω,από 55'' και άνω).Η 48''Β4 δεν ξέρω.
image.png.6626e94d4924b573736d70c109b0cfa7.pngimage.png.9021a54c81e80355965ac7792f8f1879.png

https://tweakers.net/reviews/12750/lg-oled-b4-tv-niet-de-helderste-wel-de-goedkoopste.html
Bρήκα μετρήσεις για την 48''Β4.'Ολες οι υπόλοιπες είναι 55-65" flagship A95L,G3/G4,QN90D κ.τ.,καλές measurements φαίνονται εκτός από HDR brightness.Για κάτω από 450 ευρώ πιστεύω είναι καλή αγορά,την άλλη βδομάδα που έρχεται θα πω εντυπώσεις.

Επεξ/σία από Westbaum
Δημοσ.
5 ώρες πριν, prefuse είπε

Ποιοι γκουρού ρε οι monitors unboxed? 😛

καλά νομίζω κάνει καραμπάμ ότι το λέω ειρωνικά....  οι τύποι έχουν καταντήσει από τους μεγαλύτερους κατσαπλιάδες με τις συνεχόμενες γκάφες που κάνουν (άσχετα άμα βγάζουν που και που κάνα καλο video) αλλα αφού το λέει ο dimoskoutr και ο steve έτσι θα είναι :P 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Westbaum είπε

Η Β4 65'' έχει καλύτερο sdr brightness από 42''C4 που δεν έχει το evo panel(όπως κι η 48''αν δε λανθάνω,από 55'' και άνω).Η 48''Β4 δεν ξέρω.
image.png.6626e94d4924b573736d70c109b0cfa7.pngimage.png.9021a54c81e80355965ac7792f8f1879.png

https://tweakers.net/reviews/12750/lg-oled-b4-tv-niet-de-helderste-wel-de-goedkoopste.html
Bρήκα μετρήσεις για την 48''Β4.'Ολες οι υπόλοιπες είναι 55-65" flagship A95L,G3/G4,QN90D κ.τ.,καλές measurements φαίνονται εκτός από HDR brightness.Για κάτω από 450 ευρώ πιστεύω είναι καλή αγορά,την άλλη βδομάδα που έρχεται θα πω εντυπώσεις.

Μακάρι,αν υπάρχει πάντως σε βιτρίνα να το δεις πρώτα γιατί εγώ έχω διαβάσει ότι σου έγραψα αυτό το οκ brightness που γράφει στα σχόλια να σε ανησυχεί πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Τι να σου πω δε ξέρω τόσο τυχερός πχια ;;; Εγώ περιμένω να χαλάσει να την αλλάξω με την καινούργια, τα μούσια αρχίζουν να ασπρίζουν αυτή δουλεύει… το να πέσαν αυτοί σε ελαττωματικό κομμάτι ή να την πουσαραν επίτηδες παίζει ή όχι; επειδή το λένε οι γκουρού της τεχνολογίας έτσι θα είναι 

Βλέπεις και ταινίες εκεί; Παίζει ρόλο αν καταναλώνεις διαφορετικό περιεχόμενο.

Σε μια οθόνη PC δε βλέπεις ταινίες. Εκεί θα καεί γρήγορα.

21 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Μακάρι,αν υπάρχει πάντως σε βιτρίνα να το δεις πρώτα γιατί εγώ έχω διαβάσει ότι σου έγραψα αυτό το οκ brightness που γράφει στα σχόλια να σε ανησυχεί πάντως.

Στο game mode έχουν άλλο brightness, πολύ χαμηλότερο.

Συνήθως οι πίνακες αφορούν ταινίες. Film maker mode κλπ.

Επεξ/σία από thanosAIAS
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, ICE-T said:

Την είδα στο πλαίσιο σε 65''αλλιώς δε θα την αγόραζα.Το θέμα είναι πως εγώ την πήρα για monitor χρήση αφού το desk έχει ικανοποιητικό βάθος 85cm για αυτό το μέγεθος και οι τηλεοράσεις για αυτή τη χρήση είναι 42''C4 που δεν έχει το brightness booster και evo πανελ των 55''+ αλλά έχεις next gen processor a9 και μετά έχεις την 48''samsung S90D WOLED,48''C4,48'' phillips769 η οποία δεν είναι καλύτερη από B4.

To άλμα σε απόδοση στις ΤV ακόμα και στο ίδιο μοντέλο γίνεται από 55'' και άνω που βάζουν τα brightness booster,QD OLED πάνελ για Samsung,evo panel/RGB Tantem για LG,Panasonic,MLA για G4 κ.τ.λ και αυτά βλέπεις σε όλα τα reviews με τις διαφορές σε brightness,επεξεργασία image αλλά φυσικά είναι πολύ μεγάλες για PC Monitor.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε μόλις έρθει η 48''Β4 αν έχει καλύτερο HDR brightness από 32''monitor γιατί όπως είδαμε πιο πίσω στο baldur's gate 3 η 42''C4/5 είναι πολύ καλύτερες με την τελευταία να έχει διπλάσιο σε highlight.
image.png.0f3e717fc1c35f3ed3b92ae1dee1bf06.png
Best TVs for 2024
https://hifi.de/bestenliste/4k-fernseher-39893
Case in point
image.png.f464a34103d83d56501e13670be563d5.png
Παρόμοιο HDR brightness με 42''LG C4 έχει και πάνω από τα 32''monitors,αν τη διαβάζω σωστά τη μέτρηση.
image.png.da262efbbc4f60bf698917fd9444ce66.png

Επεξ/σία από Westbaum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Westbaum είπε

Την είδα στο πλαίσιο σε 65''αλλιώς δε θα την αγόραζα.Το θέμα είναι πως εγώ την πήρα για monitor χρήση αφού το desk έχει ικανοποιητικό βάθος 85cm για αυτό το μέγεθος και οι τηλεοράσεις για αυτή τη χρήση είναι 42''C4 που δεν έχει το brightness booster και evo πανελ των 55''+ αλλά έχεις next gen processor a9 και μετά έχεις την 48''samsung S90D WOLED,48''C4,48'' phillips769 η οποία δεν είναι καλύτερη από B4.

To άλμα σε απόδοση στις ΤV ακόμα και στο ίδιο μοντέλο γίνεται από 55'' και άνω που βάζουν τα brightness booster,QD OLED πάνελ για Samsung,evo panel/RGB Tantem για LG,Panasonic,MLA για G4 κ.τ.λ και αυτά βλέπεις σε όλα τα reviews με τις διαφορές σε brightness,επεξεργασία image αλλά φυσικά είναι πολύ μεγάλες για PC Monitor.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε μόλις έρθει η 48''Β4 αν έχει καλύτερο HDR brightness από 32''monitor γιατί όπως είδαμε πιο πίσω στο baldur's gate 3 η 42''C4/5 είναι πολύ καλύτερες με την τελευταία να έχει διπλάσιο σε highlight.
image.png.0f3e717fc1c35f3ed3b92ae1dee1bf06.png
Best TVs for 2024
https://hifi.de/bestenliste/4k-fernseher-39893
Case in point
image.png.f464a34103d83d56501e13670be563d5.png
Παρόμοιο HDR brightness με 42''LG C4 έχει και πάνω από τα 32''monitors,αν τη διαβάζω σωστά τη μέτρηση.
image.png.da262efbbc4f60bf698917fd9444ce66.png

Βασικο ,επειδη το rtings και οι περισσοτεροι  μετρανε λευκο  το μεγαλο white sub pixel "κλεβει". Μην περιμενεις να δεις τα ιδια nits και σε χρωμα οταν λευκο sub pixel  θα σβηνει η θα αναβει λιγοτερο.

Για το βιντεο του display guy να σχολιασω οτι οταν δεν γραφεις και σε τι mode ειναι το καθε μονιτορ που εχεις μετρησει δεν εχει και πολυ νοημα ενα ξερο γραφημα.

Και κατι τελευταιο ,τα 42/48 εχουν συνηθως χαμηλοτερη φωτεινοτητα απο τα 55" ,οποτε δεν βγαζεις ακρη βλεποντας review απο μεγαλυτερα μοντελα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Σε αντίθεση με τις QD-OLEDS το αναφέρεις,ε;

Γενικα ρε ,πχ μπορει να ειναι σε mode που ναι μεν ειναι πιο φωτεινο αλλα ανεβαζει λαθος το pq curve και κανει τα μαυρα σκατα ξερω γω. 

Επισης τα μονιτορς τα qd στανταρ τα εχει σε hdr400 και οχι σε peak 1000 αν κρινω απο τα νουμερα στα highligths.

Γενικα για να βγαλεις σωστο συμπερασμα θελουν και επεξηγηση τα γραφηματα αλλιως ειναι ψιλο ανουσια. 

Εγω θα σου προτεινα αν εχεις την δυνατοτητα να εδινες τα 200+ για να επαιρνες την 42αρα c2.

• Like 3
Δημοσ.
7 minutes ago, akoinonitos said:

Γενικα ρε ,πχ μπορει να ειναι σε mode που ναι μεν ειναι πιο φωτεινο αλλα ανεβαζει λαθος το pq curve και κανει τα μαυρα σκατα ξερω γω. 

Επισης τα μονιτορς τα qd στανταρ τα εχει σε hdr400 και οχι σε peak 1000 αν κρινω απο τα νουμερα στα highligths.

Γενικα για να βγαλεις σωστο συμπερασμα θελουν και επεξηγηση τα γραφηματα αλλιως ειναι ψιλο ανουσια. 

Εγω θα σου προτεινα αν εχεις την δυνατοτητα να εδινες τα 200+ για να επαιρνες την 42αρα c2.

Εντάξει,νόμιζα πως αναφερόσουν στις WOLED με το white sub pixel να κλέβει σε φωτεινότητα.

Εννοείς LG 42''C4,ηΒ4 είναι λίγο καλύτερη από C2. 42'' C4 κάνει 740 ευρώ skroutz/bprice,630 clearance από plaisio Αθήνα/Ιωάννινα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Εντάξει,νόμιζα πως αναφερόσουν στις WOLED με το white sub pixel να κλέβει σε φωτεινότητα.

Εννοείς LG 42''C4,ηΒ4 είναι λίγο καλύτερη από C2. 42'' C4 κάνει 740 ευρώ skroutz/bprice,630 clearance από plaisio Αθήνα/Ιωάννινα.

Θα εισαι οκ πιστευεις με τις 48 ιντσες? Θα εχεις χειροτερο ppi και απο 27αρι 1440p μονιτορ με οτι αυτο συνεπαγεται σε antialiasing κλπ. Αν καθεσαι παντα μακρυα οκ ,αλλα αν καθεσαι κοντα μηπως να το ξανα σκεφτεις?

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Tambas91 είπε

καλά νομίζω κάνει καραμπάμ ότι το λέω ειρωνικά....  οι τύποι έχουν καταντήσει από τους μεγαλύτερους κατσαπλιάδες με τις συνεχόμενες γκάφες που κάνουν (άσχετα άμα βγάζουν που και που κάνα καλο video) αλλα αφού το λέει ο dimoskoutr και ο steve έτσι θα είναι :P 

Όχι ρε αφού το λέει ο τυχαίος γκουρού στο φόρουμ έτσι θα είναι όπως τα λες, τι λες τώρα. Ο καθένας με ότι αισθάνεται καλά. Αφού εσύ δεν βλέπεις burn in να στο χαλάσουν τα μισά βίντεο στο YouTube που ασχολούνται με το πόσο burn in έχουν οι oled; Μια χαρά περνάς.😉

Δημοσ.
22 minutes ago, akoinonitos said:

Θα εισαι οκ πιστευεις με τις 48 ιντσες? Θα εχεις χειροτερο ppi και απο 27αρι 1440p μονιτορ με οτι αυτο συνεπαγεται σε antialiasing κλπ. Αν καθεσαι παντα μακρυα οκ ,αλλα αν καθεσαι κοντα μηπως να το ξανα σκεφτεις?

Θα δούμε όταν έρθει.Αν είναι μεγάλη θα στη στείλω και θα πάρω την C5 42''🫡

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/07/2025 at 16:11, dimoskoutr said:

Όχι ρε αφού το λέει ο τυχαίος γκουρού στο φόρουμ έτσι θα είναι όπως τα λες, τι λες τώρα. Ο καθένας με ότι αισθάνεται καλά. Αφού εσύ δεν βλέπεις burn in να στο χαλάσουν τα μισά βίντεο στο YouTube που ασχολούνται με το πόσο burn in έχουν οι oled; Μια χαρά περνάς.😉

..

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

όπως τα λες είναι!!! δε θέλω να σου χαλάσω το αφήγημα, συνέχισε να επιλεγεις να ενημερώνεσαι από τον κάθε τυχάρπαστο στο internet... και για το δικό σου monitor άμα κάτσω θα βρω 1002 στραβά και ελαττώματα στα forum , μέχρι τότε εγώ απολαμβάνω την καλύτερη δυνατή λύση, εσύ συμβιβάσου!

6 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Βλέπεις και ταινίες εκεί; Παίζει ρόλο αν καταναλώνεις διαφορετικό περιεχόμενο.

Σε μια οθόνη PC δε βλέπεις ταινίες. Εκεί θα καεί γρήγορα.

τα πάντα όλα φιλε μου, βεβαια οι ταινίες σε σχέση με τα υπόλοιπα (streams,games) λαμβάνουν πολύ λιγότερο χρόνο στο τέλος του μηνα δηλαδή η σχέση θα έλεγα σε αναλογια 80-20

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...