aetos1988 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Καλορίζικη! Το per pixel control είναι το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής, αλλά τα υπέρκορεσμενα χρώματα είναι θέμα ρυθμίσεων και calibration και όχι θέμα OLED. Ίσα ίσα οι oled δεν χάνουν τον κορεσμό τους στα πολύ σκοτεινά και δημιουργούν μια αίσθηση αφύσικου χρώματος γιατί οι CRT, led και η όραση μας χάνει τον κορεσμό στα σκοτεινά χρώματα. Το οποίο όμως διορθώνεται μόνο με advanced 3d LUT calibration όπου επεμβαίνεις χειρουργικά σε εκείνα τα σημεία και ακόμα και το top tier license του επαγγελματικού πρόγραμματος calman δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Κάλυψη 98-99% sRGB και χωρίς υπερκορεσμενα χρώματα μπορείς να έχεις και με μόνιτορ 200-250€. Παρόλαυτα αυτά και μέχρι τωρα, για consumer προϊόντα και όχι για ηλιόλουστα σαλόνια όπου το προτέρημα των OLED εξασθενεί, οι OLED αποτελούν την κορυφαία επιλογή. Ευχαριστώ! Δεν με δυσκόλεψε καθόλου στην ρύθμιση, έχει σωστά χρώματα από το κουτί σχεδόν. Το μόνο που άλλαξα είναι η χρωματική γκάμα σε auto και graphics το picture mode. 1
akoinonitos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 ώρες πριν, aetos1988 είπε Λοιπόν μετά από πάνω από δεκαετία σε οθόνη 1080p ( το ξέρω τραγικό 😁) ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να πάω σε monitor 1440p και μάλιστα OLED! Το μοντέλο που πήρα είναι: Samsung Odyssey G6 D61 OLEDhttps://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-27-odyssey-oled-g6-g61sd_4678494 Οι πρώτες εντυπώσεις που έχω είναι άκρως θετικές! Επιτέλους βλέπω πραγματικά μαύρα και τα χρώματα σωστά χωρίς να είναι πολύ κορεσμένα! Δεν δυσκολεύτηκα σχεδόν καθόλου να βρω τις ρυθμίσεις για μια σωστή εικόνα. Είχαν δίκιο χρήστες όπως ο @Psycho_Warhead για τις oled. Ήξερα τα πλεονεκτήματα βέβαια των oled αλλά δίσταζα ( κακώς ) για οθόνη υπολογιστή. Με γειες 1
Tambas91 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 ώρες πριν, aetos1988 είπε Λοιπόν μετά από πάνω από δεκαετία σε οθόνη 1080p ( το ξέρω τραγικό 😁) ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να πάω σε monitor 1440p και μάλιστα OLED! Με γεια αετέ!!! θύμισε μου λίγο κάτι όμως γιατί έχω χάσει επεισόδια, εσύ ραντεον έχεις ; 1
aetos1988 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Με γεια αετέ!!! θύμισε μου λίγο κάτι όμως γιατί έχω χάσει επεισόδια, εσύ ραντεον έχεις ; Ευχαριστώ! Όχι είμαι με rtx 4070 1
Tambas91 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μόλις τώρα, aetos1988 είπε Ευχαριστώ! Όχι είμαι με rtx 4070 Α ζητώ συγνώμη τότε άμα σε προσέβαλα. Αντε γρήγορα και με 5070τι τώρα να το απογειώσεις 1
aetos1988 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Προς το παρόν μια χαρά είμαι επειδή δεν παίζω τα καινούργια παιχνίδια. Ακόμα και το bf6 που θα παίζω το σηκώνει άνετα. Να ναι καλά και οι τεχνολογίες της Nvidia( dlss κτλ.) 3
kostiger Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 15 ώρες πριν, aetos1988 είπε Λοιπόν μετά από πάνω από δεκαετία σε οθόνη 1080p ( το ξέρω τραγικό 😁) ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να πάω σε monitor 1440p και μάλιστα OLED! Το μοντέλο που πήρα είναι: Samsung Odyssey G6 D61 OLEDhttps://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-27-odyssey-oled-g6-g61sd_4678494 Οι πρώτες εντυπώσεις που έχω είναι άκρως θετικές! Επιτέλους βλέπω πραγματικά μαύρα και τα χρώματα σωστά χωρίς να είναι πολύ κορεσμένα! Δεν δυσκολεύτηκα σχεδόν καθόλου να βρω τις ρυθμίσεις για μια σωστή εικόνα. Είχαν δίκιο χρήστες όπως ο @Psycho_Warhead για τις oled. Ήξερα τα πλεονεκτήματα βέβαια των oled αλλά δίσταζα ( κακώς ) για οθόνη υπολογιστή. Να τη χαρεις αδερφε! 1
dimoskoutr Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Ότι θα έβλεπα τόσο σύντομα oled κάτω από 500 έστω και σε προσφορά και από μεγάλο κατάστημα δεν το είχα. Εύγε. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από dimoskoutr 2
aetos1988 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 14 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ότι θα έβλεπα τόσο σύντομα oled κάτω από 500 έστω και σε προσφορά και από μεγάλο κατάστημα δεν το είχα. Εύγε. Ήταν πραγματικά ευκαιρία να φύγω επιτέλους από οθόνες 1080p με 6bit panel... Γι' αυτό δεν δίστασα στιγμή! 3
Westbaum Δημοσ. πριν από 4 λεπτά Δημοσ. πριν από 4 λεπτά Eγώ είχα 12bit στην B4 αλλά με ψυχοπλάκωσε ο Prefuse και το έκανα 10..😔
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα