elmajiko Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Ο καφές ντεκαφεϊνέ είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό, με αυτή τη λογική είναι καλύτερος απο ένα κανονικό καφέ? θα το προτιμούσατε?
stelios18120 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν κάνω λάθος για να γίνει decaf γίνεται με πολύ δυνατά χημικά που είναι άκρως επιβλαβή για την υγεία μας Είχα δει παλιά ένα ντοκυμαντέρ που τα έλεγε αναλυτικά και είχα πει τότε ποτέ decaf να μην παίρνω. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από stelios18120
The_Judas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 δεν χρησιμοποιούνται χημικά για την αφαίρεση καφεινης. η έννοια υγιεινός και μη είναι σχετικη. δεν είναι ανθυγιεινη η καφεινη σε φυσιολογικές ποσότητες, αντιθετως κάνει και καλο. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Και να είναι, στον καφέ σκόνης δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα καφεΐνης (σίγουρα πολύ οφφ από τα άνω όρια) όσο σε κάνει να φοβάσαι. Κυρίως μαρκετ τρικ είναι το ντεκαφ και τίποτα παραπάνω. Όσοι θέλουν και χρειάζονται πραγματική καφεΐνη την παίρνουν σε χάπια.
stelios18120 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, The_Judas είπε δεν χρησιμοποιούνται χημικά για την αφαίρεση καφεινης. η έννοια υγιεινός και μη είναι σχετικη. δεν είναι ανθυγιεινη η καφεινη σε φυσιολογικές ποσότητες, αντιθετως κάνει και καλο. Αυτά χημικά δεν είναι; 🤔 Η γενική διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης περιλαμβάνει το μούλιασμα των πράσινων κόκκων του καφέ σε καυτό νερό (σε θερμοκρασία 70-100 βαθμούς Κελσίου) και στη συνέχεια τη χρήση κάποιου διαλύτη ή ενεργού άνθρακα για να εξαχθεί/διαλυθεί η καφεΐνη. Οι διαλύτες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι μεθυλενοχλωρίδιο ή οξικός αιθυλεστέρας Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από stelios18120
velociraptoras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν κάνει να καταναλώνεις καφείνη, ναι είναι καλύτερος ο ντεκαφ, αλλιως μόνο αν σου αρέσει. 3 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Και να είναι, στον καφέ σκόνης δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα καφεΐνης (σίγουρα πολύ οφφ από τα άνω όρια) όσο σε κάνει να φοβάσαι. Κυρίως μαρκετ τρικ είναι το ντεκαφ και τίποτα παραπάνω. Όσοι θέλουν και χρειάζονται πραγματική καφεΐνη την παίρνουν σε χάπια. Αν το πρωί δεν πιο καφέ (όχι απαραίτητα μόλις ξυπνησω αλλά τουλάχιστον μέχρι τις 10) μετά εχω ολη μέρα πονοκέφαλο και ατονια, είμαι σαν ζομπι. χαπια καφείνης δεν ήξερα οτι υπάρχουν 1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε Αυτά χημικά δεν είναι; 🤔 Η γενική διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης περιλαμβάνει το μούλιασμα των πράσινων κόκκων του καφέ σε καυτό νερό (σε θερμοκρασία 70-100 βαθμούς Κελσίου) και στη συνέχεια τη χρήση κάποιου διαλύτη ή ενεργού άνθρακα για να εξαχθεί/διαλυθεί η καφεΐνη. Οι διαλύτες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι μεθυλενοχλωρίδιο ή οξικός αιθυλεστέρας και η καφείνη χημική ενωση είναι. και το νερό το ιδιο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, velociraptoras είπε αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν κάνει να καταναλώνεις καφείνη, ναι είναι καλύτερος ο ντεκαφ, αλλιως μόνο αν σου αρέσει. Αν το πρωί δεν πιο καφέ (όχι απαραίτητα μόλις ξυπνησω αλλά τουλάχιστον μέχρι τις 10) μετά εχω ολη μέρα πονοκέφαλο και ατονια, είμαι σαν ζομπι. χαπια καφείνης δεν ήξερα οτι υπάρχουν και η καφείνη χημική ενωση είναι. και το νερό το ιδιο. Συμπάσχω φίλτατε. Άλλο είπα: η συγκέντρωση καφεΐνης στην σκόνη δεν είναι τόσο υψηλή ώστε να δικαιολογεί φόβο υπερβολικής δόσης καφεΐνης (εκτός προφανώς αν πίνεις 5-6 την ημέρα). Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Επισκέπτης
velociraptoras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε 2 λεπτά πριν, velociraptoras είπε αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν κάνει να καταναλώνεις καφείνη, ναι είναι καλύτερος ο ντεκαφ, αλλιως μόνο αν σου αρέσει. Αν το πρωί δεν πιο καφέ (όχι απαραίτητα μόλις ξυπνησω αλλά τουλάχιστον μέχρι τις 10) μετά εχω ολη μέρα πονοκέφαλο και ατονια, είμαι σαν ζομπι. χαπια καφείνης δεν ήξερα οτι υπάρχουν και η καφείνη χημική ενωση είναι. και το νερό το ιδιο. ?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, velociraptoras είπε ? Καταλάθος πάτησα υποβολή πριν γράψω κάτι αλλά το έκανα εντιτ
The_Judas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Συνήθως χρησιμοποιούνται πλέον μέθοδοι αποκαφεινοποίησης μόνο με τη χρήση νερού ή με διοξειδίου CO2 ή με κάποιους φυσικούς διαλύτες.
stelios_2809 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Και γενικά η απεκαφεινοποιηση δίνει πιο ήπια και γλυκά χαρακτηριστικά στον καφέ.
StamTheMan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Και γενικά η απεκαφεινοποιηση δίνει πιο ήπια και γλυκά χαρακτηριστικά στον καφέ. Πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα ομως;
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, velociraptoras είπε αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν κάνει να καταναλώνεις καφείνη, ναι είναι καλύτερος ο ντεκαφ, αλλιως μόνο αν σου αρέσει. Αν το πρωί δεν πιο καφέ (όχι απαραίτητα μόλις ξυπνησω αλλά τουλάχιστον μέχρι τις 10) μετά εχω ολη μέρα πονοκέφαλο και ατονια, είμαι σαν ζομπι. χαπια καφείνης δεν ήξερα οτι υπάρχουν και η καφείνη χημική ενωση είναι. και το νερό το ιδιο. Αυτό που ανεφερες με τον πονοκέφαλο παίζει να είναι σύμπτωμα εξάρτησης από την καφεΐνη. Κάποτε έπινα 2-3 ποτήρια τσάι την ημέρα και μαζί με αυτά και Coca cola ίσως και δύο κουτάκια την ημέρα, όταν τα μείωσα σε ένα ποτήρι τσάι και καθόλου Coca cola ξεκίνησα να έχω σοβαρούς πονοκεφάλους για ημέρες που δεν έφευγαν με παυσίπονα, το panadol ήταν πιο αποτελεσματικο σε σχέση με depon επειδή περιέχει καφεΐνη, ο πονοκεφαλος υποχωρούσε και έφευγε όταν έπινα δεύτερο ποτήρι τσάι η Coca cola. Τελικά μετά από καιρό κατάφερα να μειώσω τις δοσολογίες από τσάγια και κοκακολες αλλά δεν τα έκοψα εντελώς.
DrFreeman Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 6 hours ago, stelios_2809 said: Και γενικά η απεκαφεινοποιηση δίνει πιο ήπια και γλυκά χαρακτηριστικά στον καφέ. Θα μπορούσα να συμφωνήσω. Ο decaf στιγμιαίος Jacobs είναι ιδιαίτερα εύγευστος.
Dante80 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε γενικές γραμμές, ο κανονικός καφές είναι πιο υγιεινός από τον decaf όταν προσλαμβάνεται σε μέτριες ποσότητες. Η ευεργετική δράση της καφεΐνης έχει μελετηθεί σε εκατοντάδες έρευνες μέχρι σήμερα (ακολούθα τις παραπομπές στο παραπάνω άρθρο-σούμα αν ενδιαφέρεσαι). Αν πάραυτα θέλεις να πίνεις 6 καφέδες την ημέρα και δεν μπορείς να μετριάσεις τον αριθμό, το να αντικαταστήσεις κάποιους με decaf είναι καλή ιδέα. Όπως στα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας, ισχύει το παν μέτρον άριστον. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από Dante80
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα