Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω αναμετάδοση τηλεφωνικού σήματος και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συσκευή όπως repeater για το λόγο ότι κάνει μεγάλη διαδρομή το καλώδιο και θέλω να το ενυσχησω.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλώδιο δικτυου cat6 ή cat5. Συνδέεις μόνο 2 ζεύγη ουσιαστικα.

Έχω βάλει καλώδιο pet cat 6 αλλά συνδέεται στη κολόνα δύο καλώδια αλλά στη κολόνα έρχεται 6mbps και μέσα έρχεται 3,5mbps και θέλω να βάλω κάτι στη κολόνα για ενυσχυει το σήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Έχω βάλει καλώδιο pet cat 6 αλλά συνδέεται στη κολόνα δύο καλώδια αλλά στη κολόνα έρχεται 6mbps και μέσα έρχεται 3,5mbps και θέλω να βάλω κάτι στη κολόνα για ενυσχυει το σήμα.

Να συνδέσεις το router στην πρώτη μπρίζα  εκεί ακριβώς που το καλώδιο μπαίνει μέσα στο σπίτι.
Αν το έχεις σε κάποιο μέσα δωμάτιο και στο ενδιάμεσο παρεμβάλονται άλλες 2-3 μπρίζες, είτε έχουν επάνω τους συσκευές τηλεφώνου είτε όχι, τότε πιθανότατα αυτό να σου ρίχνει την ταχύτητα.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

τι σχέση έχει το τηλεφωνικό σήμα με το dsl που έχεις πρόβλημα; αναμεταδότες τηλεφωνικού σήματος υπάρχουν, επαυξητές ταχύτητας dsl δεν υπάρχουν.

Δημοσ.

Δεν είναι για σπίτι είναι για μαγαζί. Μέχρι τη κολόνα έρχεται 6 σπίτι είπε ο τεχνικός του ΟΤΕ και είπε να αλλάξουμε το καλώδιο που περνάει υπόγεια με καινούργιο εναέριο και όπως και έγινε αλλά πιάνει 3.5 και μου είπε ένας ότι το σήμα του τηλεφώνου χάνει σε τόση απόσταση και ότι αν ήταν από ρούτερ ή κ σε κάτι που αναμεταδίδει δεν θα έχανε.

Δημοσ.

δοκίμασες άλλο καλώδιο ; μπορεί να είναι ελλατωματικό ή φτηνιάρικο ...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Έχω βάλει καλώδιο pet cat 6

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο, το pet είναι τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικού χώρου ενώ το cat6 είναι καλώδιο για δίκτυο ethernet.

10 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Δεν είναι για σπίτι είναι για μαγαζί. Μέχρι τη κολόνα έρχεται 6 σπίτι είπε ο τεχνικός του ΟΤΕ και είπε να αλλάξουμε το καλώδιο που περνάει υπόγεια με καινούργιο εναέριο και όπως και έγινε αλλά πιάνει 3.5 και μου είπε ένας ότι το σήμα του τηλεφώνου χάνει σε τόση απόσταση και ότι αν ήταν από ρούτερ ή κ σε κάτι που αναμεταδίδει δεν θα έχανε.

Για πόση απόσταση μιλάμε από την κολώνα έως το μαγαζί? Τέτοια εξασθένηση θα ήταν δικαιολογημένη αν η απόσταση αυτή ήταν 500 μέτρα...

Αν δεν είναι τόση η απόσταση τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην καλωδίωση μέσα στο κατάστημα, δοκίμασες να πριζώσεις το ρούτερ απευθείας στο εναέριο καλώδιο?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο, το pet είναι τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικού χώρου ενώ το cat6 είναι καλώδιο για δίκτυο ethernet.

Για πόση απόσταση μιλάμε από την κολώνα έως το μαγαζί? Τέτοια εξασθένηση θα ήταν δικαιολογημένη αν η απόσταση αυτή ήταν 500 μέτρα...

Αν δεν είναι τόση η απόσταση τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην καλωδίωση μέσα στο κατάστημα, δοκίμασες να πριζώσεις το ρούτερ απευθείας στο εναέριο καλώδιο?

Η απόσταση είναι 80μετρα και το ρούτερ είναι απευθείας στο καλώδιο. Τώρα τα 6 τα άκουσα από τον τεχνικό δεν το είδα με τα μάτια μου αυτό θα το δω μόνο αν βάλω το ρούτερ στη κολόνα να δω που κλειδώνει.

Δημοσ.
8 hours ago, Joshua21 said:

cat6 εξωτερικου χωρου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Η απόσταση είναι 80μετρα και το ρούτερ είναι απευθείας στο καλώδιο. Τώρα τα 6 τα άκουσα από τον τεχνικό δεν το είδα με τα μάτια μου αυτό θα το δω μόνο αν βάλω το ρούτερ στη κολόνα να δω που κλειδώνει.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, έτσι όπως τα είχες γράψει πριν ήταν σαν να ήσουν 100% σίγουρος πως ίσχυε το 6 που σου είπε ο τεχνικός. Αν καταφέρεις και το βάλεις στην κολώνα θα σιγουρευτείς. Έχω κάνει κάτι παρόμοιο αλλά όχι σε κολώνα, σύνδεσα το modem με καλώδιο ενός μέτρου στο κουτί του ΟΤΕ στον τοίχο μου.

4 λεπτά πριν, poulinos είπε

cat6 εξωτερικου χωρου

Αυτό που περιγράφεις σαφώς και υπάρχει, αν και δεν είμαι σίγουρος για το πόσο είναι κατάλληλο είναι για αυτή τη δουλειά.

pet cat6 όμως δεν υπάρχει :)

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πιο πιθανο ειναι να ειναι το ιδιο πραγμα. Οι λεξεις στη περιγραφη ειναι που αλλαζουν.

https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-u-utp-2x24awg-4-6-gia-exoteriki-chrisi_192231/

https://www.emimikos.gr/0056-UTP-CAT6-PET/

Αν ερχεται στην κολωνα 6 και μεσα 3.5, ή το καλωδιο δεν ειναι ποιοτικο, ή καπου υπαρχει "ενωση" (ή "ενωσεις"). Καλυτερα να παρεις τηλεφωνικο pet παρα cat6 εξωτερικου χωρου.  

Επεξ/σία από VasKag

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...