Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, HeimerSwag είπε

Γίνεται μόνο κρύσταλλα χωρις καινούργιο σκελετο ;

εγώ παιρνω φακούς επαφής και μου γραφουν απόδειξη με σχολιο "γυαλια".

θεωρώ οτι γινεται και αυτό που θέλεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως ξέρετε τι σημαίνει σε βαθμούς εκτός της συνηθισμένης, μια άλλη μέτρηση  για γυαλιά  οράσεως  με τα κατωτέρω στοιχεία :

Right:   - 4.00  +2.00  115⁰

Left:     -4.25   +1.25  50

τα παραπάνω στοιχεία είναι γραμμένα στην κάρτα εγγύησης των οργανικών φακών  

Πόσους έχω βαθμούς, μυωπίας και αστιγματισμού;

π. χ από τα αριστερό μάτι η συνταγή γιατρού έγραφε - 3.00  - 125 , 140 μοιρες το καρτελάκια εγγύησης των οργανικών φακών έγραφε τα πιο πάνω και όταν ρώτησα γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση με άλλα νούμερα μου λέει είναι μία διαφορετική μέθοδος υπολογισμού αφού περίμενα 20 μέρες για την παραλαβή γιατί είχαν έλλειψη και προσπαθώ να βρω μία άκρη αν όντως υπολογίζεται και με διαφορετική μέθοδος για να είναι ίδια με τ συνταγογραφηση.  

Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από triantafilos

Επεξ/σία από triantafilos
Δημοσ.

Σε πρεσβειωπία η συνταγή γιατρού +2.25 με αστιγματισμό 0,50 , αντιστοιχεί σε γυαλί πρεσβειωπίας +1.75 σύμφωνα με την οπτικό μου μιας και σε αυτή την περίπτωση γίνεται αφαίρεση των βαθμών του αστιγματισμού από της πρεσβειωπίας. Μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην δική σου περίπτωση ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kosmous είπε

Σε πρεσβειωπία η συνταγή γιατρού +2.25 με αστιγματισμό 0,50 , αντιστοιχεί σε γυαλί πρεσβειωπίας +1.75 σύμφωνα με την οπτικό μου μιας και σε αυτή την περίπτωση γίνεται αφαίρεση των βαθμών του αστιγματισμού από της πρεσβειωπίας. Μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην δική σου περίπτωση ; 

Πρόκειται για γυαλιά οράσεως είμαι στο χωριό μου δεν υπάρχει οπτικός εδώ θα πρέπει να πάω στην πόλη δεν θα τα φορέσω ακόμα εκτός αν βρεθεί κάποιος  οπτικός εδώ να με καθησυχάσει

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο νημα,

Παρατηρω, οτι ενα δυο ζευγαρια γυαλια, οι δυο βραχιονες που πατανε στα αυτια,

οταν τα βαλεις πανω σε (οριζοντιο!) τραπεζι, 

το ενα ποδαρακι απο τον ενα βραχιονα παταει στο τραπεζι, ενω το αλλο οχι.

Ποσο 'καλο' ή 'συνηθισμενο' ειναι αυτο;

Σε παλιο ζευγαρια γυαλια, τα φοραω χρονια, δεν εχω δει ενοχληση.

Σε νεο ζευγαρι ομως, που ειχε αρκετο 'υψος' ο ενας βραχιονας που δεν πατουσε στο τραπεζι, και μολις τα ειχα παρει,

πηγα ξανα στο καταστημα και ειπα 'απο παλια μου εμπειρια με γυαλια, αν δεν πατανε καλα μπορει να χτυπησουν το αυτι ή να εχει και λαθος εστιαση στα ματια', ειδα οτι το βελτιωσαν λιγο, αλλα δεν ηθελαν να πολυασχοληθουν! Ειναι περιπου ενταξει ή καπως ετσι!

Τελικα, παιζει ρολο, αν δεν πατανε και οι δυο βραχιονες ακριβως πανω στο τραπεζι;

Δημοσ.
46 minutes ago, mountains1 said:

Για να μην ανοιγω νεο νημα,

Παρατηρω, οτι ενα δυο ζευγαρια γυαλια, οι δυο βραχιονες που πατανε στα αυτια,

οταν τα βαλεις πανω σε (οριζοντιο!) τραπεζι, 

το ενα ποδαρακι απο τον ενα βραχιονα παταει στο τραπεζι, ενω το αλλο οχι.

Ποσο 'καλο' ή 'συνηθισμενο' ειναι αυτο;

Σε παλιο ζευγαρια γυαλια, τα φοραω χρονια, δεν εχω δει ενοχληση.

Σε νεο ζευγαρι ομως, που ειχε αρκετο 'υψος' ο ενας βραχιονας που δεν πατουσε στο τραπεζι, και μολις τα ειχα παρει,

πηγα ξανα στο καταστημα και ειπα 'απο παλια μου εμπειρια με γυαλια, αν δεν πατανε καλα μπορει να χτυπησουν το αυτι ή να εχει και λαθος εστιαση στα ματια', ειδα οτι το βελτιωσαν λιγο, αλλα δεν ηθελαν να πολυασχοληθουν! Ειναι περιπου ενταξει ή καπως ετσι!

Τελικα, παιζει ρολο, αν δεν πατανε και οι δυο βραχιονες ακριβως πανω στο τραπεζι;

Παίζει ρόλο, αλλά δεν πρέπει να δεις αν πατάνε ίσια τα ποδαράκια, τα βάζεις ανάποδα και βλέπεις αν πατάνε και οι δύο γωνίες (συμβουλή οπτικού αυτό, και έχει λογική)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...