Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι την αναβάθμιση ενός απλού 120ρη ssd SATA 3 σε 512GB, 

προς τα που να κοιτάξω? Πάλι σε κλασικό SATA ή Μ.2? Ποιά μοντέλα έχουν αποδεδειγμένα πιο αξιόπιστη λειτουργια?

χρήση γραφείου, 

σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Χωρίς σκέψη πας σε Samsung 970 Evo Plus 500GB κορυφαία ποιότητα και ταχύτητα με μέσω όρο περίπου 3000MB/s ταχύτητα, υπάρχει και ο Samsung 970 Evo 500GB σε χαμηλότερη τιμή περίπου 20€ αν θυμάμαι καλά με χαμηλότερη ταχύτητα και IOPS.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vincanity είπε

Πάλι σε κλασικό SATA ή Μ.2? Ποιά μοντέλα έχουν αποδεδειγμένα πιο αξιόπιστη λειτουργια?

Από SATA 2,5'' που έχω ασχοληθεί, κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες εταιρίες είναι: Samsung>Crucial>PNY. Βέβαια έχουν τον περιορισμό των 600ΜB/s στη ταχύτητα.
Σίγουρα ένας M.2 είναι κατά πολύ ταχύτερος, αλλά γι' αυτό ας μιλήσει κάποιος άλλος που έχει εμπειρία.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Vincanity είπε

αρα  Samsung M.2 να κοιταξω

Εάν έχεις τα χρήματα με κλειστά μάτια... 

Δημοσ.

Αν θες την ταπεινή μου γνώμη, επειδή και εγώ σε παρόμοια φάση είμαι, θέλω να αναβαθμίσω σε nvme..περίμενε προσφορές σε black friday ένας μήνας έμεινε..αν βιάζεσαι και δεν έχεις παρά πολύ μπάτζετ ,σε ανάλογη τιμή του 500αρη sata mx500 υπάρχει λίγο παραπάνω σε nvme ο kingston a2000..

Δημοσ.

Η πιο αξιοπιστη εταιρεια σε δισκους ειναι η Samsung ακριβως επειδη εχει πουλησει περισσοτερο απο αλλους(λογω ονοματος),αλλα παρολα αυτα εχει πολυ μικρο αριθμο χαλασμενων δισκων αναλογικα.

Επισης εχει πολυ καλη εγγυηση/after sales αν παθει κατι.

Το μονο κακο ειναι οτι ειναι οι ακριβοτεροι της αγορας με αισθητη διαφορα απο τις αλλες εταιρειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 90-100€ υπάρχει ο τιμιότατος 1TB Kingston A2000 (5χρόνια εγγύηση/600TBw) γι'αυτό δεν βλέπω πολύ νόημα στην αγορά ενός 970 Evo 500GB στα ~80€. Υπάρχει βέβαια και το Samsung Tax στην μέση, για τους άλλους με qlc flash και χωρίς dram buffer θα πω μείνε μακριά ... ειδικά με την τόσο μικρή διαφορά τιμής και την μειωμένη εγγύηση που έχουν.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.

Πώς σετάρετε τα pc σας;

Εγώ σκέφτομαι έναν ssd 500άρη των 60Ε για το λειτουργικό, π.χ. Crucial MX500 ή Samsung 860 Evo, έναν 1tb M.2 ssd γρήγορο στα 120E για παιχνίδια, π.χ. Adata XPG SX8200 Pro 1TB ή Samsung 970 Evo κι έναν hdd 4tb στα 80Ε για όλα τα υπόλοιπα, π.χ. Western Digital Purple 4TB.

Τι λέτε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά γενική ομολογία (σε αξιοπιστία), ναι!
Μαζί με PNY και WD/ Patriot.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.

M.2 σε δουλειά γραφείου είναι πεταμένα λεφτά. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά ανοίγοντας browser η word ακόμα και photoshop. Αν έχεις μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης η οποία έχει read και write speed πάνω από 1000MB/s τότε ίσως αξίζει αν υπάρχει συχνή μεταφορά μεγάλων αρχείων από τον δίσκο του υπολογιστή προς την μονάδα αποθήκευσης .

O 970 evo κοστίζει στα 500GB 30€ παραπάνω απ τον 860 ενώ τα στα 1TB κοστίζει 50€ παραπάνω. Ο M.2 NVMe είναι χρήσιμος για off-line games και εκεί θα δεις στην καλύτερη 2 φορές πιο γρήγορο loading και όχι 5 φορές όπως κάποιος φαντάζεται λόγο της διαφοράς ταχύτητας.   

15 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

π.χ. Western Digital Purple 4TB.

Τι λέτε;

Ο purple είναι overkill για gaming υπολογιστή και γενικά για υπολογιστή εκτός και αν είναι surveillance server. Είναι φτιαγμένος για 24/7 read write και γι αυτό είναι πιο ακριβός από πολλά άλλα μοντέλα της WD

Έχοντας και τους δύο με μετρήσεις :

WD Purple: 94,85 €

Ταχύτητες σε ext4 και NTFS:
         read: 120MB/s
         write: 89 MB/s

WD blue τιμή 90 €

Ταχύτητες σε ext4 και NTFS:
         read: 200MB/s
         write: 189 MB/s

Οι παραπάνω μετρήσεις έχουν γίνει με CrystalMark στα NTFS και με dd σε ext4. Οι τιμές είναι αυτές που είδα αυτή την χρονική τιμή στο skroutz σε άμεσα διαθέσιμα προϊόντα

Οπότε η δικιά μου γνώμη είναι να πας στον blue.  Λόγο του ότι και ο red παίζει πάνω κάτω στην ίδια τιμή (97€ ) και υποτίθετε ότι είναι καλύτερος σε ανθεκτικότητα απ τον blue ισως να μην είναι άσχημη η επιλογή, ωστόσο δεν τον έχω δοκιμάσει για να σου πω τι παίζει με τις ταχύτητες του.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...