Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με τις ειδικότητες στο εξωτερικό..μισθοι, συνθήκες, διαθεσιμότητα, κτλ..ότι πείτε καλό θα είναι...

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, aliceral είπε

Καλησπέρα

Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με τις ειδικότητες στο εξωτερικό..μισθοι, συνθήκες, διαθεσιμότητα, κτλ..ότι πείτε καλό θα είναι...

Ευχαριστώ

Ειδικότητες Ιατρικής εννοείς; Βασικά ότι και να εννοούσες, η απάντηση είναι, εξαρτάται από την χώρα. Άλλος ο μισθός στην Ελβετία, άλλο στην Πολωνία. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αγαπητε συμφορουμιτη, αυτες τις ερωτησεις μπορεις να τις θέσεις στο greekmeds. Σου προτείνω όμως να θέσεις συγκεκριμενες ερωτησεις για να πάρεις συγκεκριμένες απαντησεις. 

Επισης κάτι που παρατηρειται συχνά σε αυτου του είδους τις περιπτωσεις, είναι κάποιος να ζητάει και να λαμβάνει βοήθεια αλλα μετα να δίνει feedback, τι εκανε, αν απεδωσε κοκ Να το εχεις υπόψιν. Παντα φιλικα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Ειδικότητες Ιατρικής εννοείς; Βασικά ότι και να εννοούσες, η απάντηση είναι, εξαρτάται από την χώρα. Άλλος ο μισθός στην Ελβετία, άλλο στην Πολωνία. 

Ναι ιατρικής..γενικά εάν τελειώσεις από εδώ τη σχολή έχεις προοπτικές για εξωτερικο για να κάνεις ειδικότητα άμεσα; Εξαρτάται από γνωριμίες; Είναι σαν να κάνεις αίτηση για μεταπτυχιακό και αν είσαι καλός σε παίρνουν;  

Επίσης ο μισθός σε Αγγλία Ολλανδία και Αμερική θα με ενδιέφερε περισσότερο..η ερώτηση μου ειανι αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτόν για τον βιοπορισμό σου 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aliceral είπε

Ναι ιατρικής..γενικά εάν τελειώσεις από εδώ τη σχολή έχεις προοπτικές για εξωτερικο για να κάνεις ειδικότητα άμεσα; Εξαρτάται από γνωριμίες; Είναι σαν να κάνεις αίτηση για μεταπτυχιακό και αν είσαι καλός σε παίρνουν;  

Επίσης ο μισθός σε Αγγλία Ολλανδία και Αμερική θα με ενδιέφερε περισσότερο..η ερώτηση μου ειανι αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτόν για τον βιοπορισμό σου 

Αμερική δεν έχει σημασία, μιας και άμα ήτανε να πας θα τα ήξερες ήδη. Είχα φίλο που ήτανε Αμερικανός πολίτης και πάλι δεν πήγε γιατί οι εξετάσεις που πρέπει να δώσεις θέλουν πολύ διάβασμα, όποτε αποφάσισε να πάει απλά Αγγλία. Άμα δεν είσαι Αμερικανός πολίτης, θα μπορούσες να πας μόνο για έρευνα χωρίς τις εξετάσεις, αλλά αυτό δεν θα μετρούσε σαν ειδικότητα. Στο εξωτερικό γενικά, και ειδικά σε αυτά τα επαγγέλματα δεν υπάρχουν γνωριμίες. Είναι σαν να κανείς αίτηση για δουλειά, όχι για μεταπτυχιακό, μιας και για δουλειά μιλάμε. Για Ολλανδία θέλεις προφανώς σε καλό επίπεδο Ολλανδιμα. Και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες, πρέπει να μιλάς αποδεδηγμενα την τοπική γλώσσα. Προφανώς και τα βγάζεις πέρα για τον βιοπορισμό σου, ειδικευόμενος γιατρός είσαι, όχι ανιδείκευτος εργάτης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, aliceral said:

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (βιογραφικό, ειδικότητα, χώρα, νοσοκομείο, γνωριμίες κλπ και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και τύχη).

2 hours ago, aliceral said:

Επειδή η ερώτηση δεν είναι του τύπου κατά πόσον τα εισοδήματα στο εξωτερικό είναι υψηλότερα από Ελλάδα
αλλά σχετίζεται με το κόστος διαβίωσης
Θα σου πω ότι οπουδήποτε στις χώρες που αναφέρεις η μισθολογική θέση του γιατρού σε σχέση με το μέσο μισθό αποτυπώνεται (πολύ) υψηλότερα από την αντίστοιχη ελληνική.
Για να καταλάβεις και μόνο από αυτό,
στην Αγγλία ο εκτοετής φοιτητής ιατρικής αμοίβεται. Σκέψου ο ειδικευόμενος.
Για Αμερική δεν το συζητάμε, αν μπορείς πας τρέχοντας, ο μέσος γιατρός είναι από τα υψηλότερα αμοιβόμενα επαγγέλματα (ειδικευμένος υπολογίζεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο).

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, KoreanW είπε

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (βιογραφικό, ειδικότητα, χώρα, νοσοκομείο, γνωριμίες κλπ και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και τύχη).

Επειδή η ερώτηση δεν είναι του τύπου κατά πόσον τα εισοδήματα στο εξωτερικό είναι υψηλότερα από Ελλάδα
αλλά σχετίζεται με το κόστος διαβίωσης
Θα σου πω ότι οπουδήποτε στις χώρες που αναφέρεις η μισθολογική θέση του γιατρού σε σχέση με το μέσο μισθό αποτυπώνεται (πολύ) υψηλότερα από την αντίστοιχη ελληνική.
Για να καταλάβεις και μόνο από αυτό,
στην Αγγλία ο εκτοετής φοιτητής ιατρικής αμοίβεται. Σκέψου ο ειδικευόμενος.
Για Αμερική δεν το συζητάμε, αν μπορείς πας τρέχοντας, ο μέσος γιατρός είναι από τα υψηλότερα αμοιβόμενα επαγγέλματα (ειδικευμένος υπολογίζεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο).

Εντομεταξυ, οι χώρες που παρέθεσες σαν παράδειγμα, είναι αυτές στις οποίες οι ειδικευόμενοι αμείβονται το λιγότερο. Στην Αμερική σαν ειδικευόμενος σίγουρα δεν βγάζεις εκατόνταδες χιλιάδες, μέσος όρος στο 4 έτος είναι κάτω από 70κ, ανάλογα από την ειδικότητα. Ακόμη και σαν ειδικός, η ειδικότητα παίζει μεγάλο ρόλο ποσό θα βγάζεις, μη χειρουργικές ειδικότητες βγάζουν πολύ λίγοτερα (έως και τρεις φορές κάτω) από χειρουργικές.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Papakaliati said:

Εντομεταξυ, οι χώρες που παρέθεσες σαν παράδειγμα, είναι αυτές στις οποίες οι ειδικευόμενοι αμείβονται το λιγότερο. Στην Αμερική σαν ειδικευόμενος σίγουρα δεν βγάζεις εκατόνταδες χιλιάδες, μέσος όρος στο 4 έτος είναι κάτω από 70κ.

αυτό το «οι χώρες που παρέθεσες σαν παράδειγμα, είναι αυτές στις οποίες οι ειδικευόμενοι αμείβονται το λιγότερο» δεν προκύπτει από πουθενά

και για την ακρίβεια των λεγομένων, η διάψευση σε τί πηγαίνει παρακαλώ;
έγραψα ότι ειδικευόμενος στην Αμερική βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες; ειδικευμένος είναι αυτό που έγραψα

έπειτα επειδή δε νομίζω ότι έχεις στοιχεία

Average-Annual-Physician-Compensation.pn

και το πόσα λιγότερα βγάζουν οι μη χειρουργικές ειδικότητες δε λέει τίποτε,
αν δεν πεις 1. πόσα είναι αυτά και 2. πόσα λιγότερα οι ίδιες ειδικότητες θα έβγαζαν στην Ελλάδα

1*2b-biWms2LcpnNP7dpI7DQ.png

μπορείς να γράψεις χώρες που ειδικευόμενος και ειδικευμένος κερδίζουν περισσότερα σε σχέση με Αμερική και Αγγλία που έγραψα;
και μη μου πεις μεικτά, καθαρά
Ελλάδα ούτε για ανέκδοτο, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε σχέση με το κόστος διαβίωσης ή τα επίπεδα των μισθών γενικά

υπάρχει αμφιβολία ότι στην Ελλάδα ειδικευόμενος και ειδικευμένος κερδίζει (ασύγκριτα) λιγότερα;
να φεύγουν ξέρω λόγω μισθού, να έρχονται δεν έχω συναντήσει LOL

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, KoreanW είπε

αυτό το «οι χώρες που παρέθεσες σαν παράδειγμα, είναι αυτές στις οποίες οι ειδικευόμενοι αμείβονται το λιγότερο» δεν προκύπτει από πουθενά

και για την ακρίβεια των λεγομένων, η διάψευση σε τί πηγαίνει παρακαλώ;
έγραψα ότι ειδικευόμενος στην Αμερική βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες; ειδικευμένος είναι αυτό που έγραψα

έπειτα επειδή δε νομίζω ότι έχεις στοιχεία

Average-Annual-Physician-Compensation.pn

και το πόσα λιγότερα βγάζουν οι μη χειρουργικές ειδικότητες δε λέει τίποτε,
αν δεν πεις 1. πόσα είναι αυτά και 2. πόσα λιγότερα οι ίδιες ειδικότητες θα έβγαζαν στην Ελλάδα

1*2b-biWms2LcpnNP7dpI7DQ.png

μπορείς να γράψεις χώρες που ειδικευόμενος και ειδικευμένος κερδίζουν περισσότερα σε σχέση με Αμερική και Αγγλία που έγραψα;
και μη μου πεις μεικτά, καθαρά
Ελλάδα ούτε για ανέκδοτο, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε σχέση με το κόστος διαβίωσης ή τα επίπεδα των μισθών γενικά

υπάρχει αμφιβολία ότι στην Ελλάδα ειδικευόμενος και ειδικευμένος κερδίζει (ασύγκριτα) λιγότερα;
να φεύγουν ξέρω λόγω μισθού, να έρχονται δεν έχω συναντήσει LOL

Αντί ειδικευμένος γράψε ειδικός, κάποιος πρέπει να κοιτά 5 λεπτά για να δει την διαφορά μεταξύ των λέξεων ειδικευόμενου και ειδικευμένου σε γραπτό κείμενο.

Από εκεί και πέρα ξέρω επίσης πολλούς που. Στα την ειδικότητα τους επιστρέψανε Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. 4 έτος ειδικευόμενος Γερμανία και σίγουρα Ελβετία κερδίζει περισσότερα από USA. Ειδικός περισσότερα φυσικά USA, αλλά εργάζεσαι για αυτά τα λεφτά. Ωράριο που στην Ευρώπη ούτε για πλάκα και πολύ μικρότερη άδεια. Ο καθενας επιλέγει και πέρνει φυσικά. 

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Papakaliati said:

Αντί ειδικευμένος γράψε ειδικός, κάποιος πρέπει να κοιτά 5 λεπτά για να δει την διαφορά μεταξύ των λέξεων ειδικευόμενου και ειδικευμένου σε γραπτό κείμενο.

Από εκεί και πέρα ξέρω επίσης πολλούς που. Στα την ειδικότητα τους επιστρέψανε Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. 4 έτος ειδικευόμενος Γερμανία και σίγουρα Ελβετία κερδίζει περισσότερα από USA. Ειδικός περισσότερα φυσικά USA, αλλά εργάζεσαι για αυτά τα λεφτά. Ωράριο που στην Ευρώπη ούτε για πλάκα και πολύ μικρότερη άδεια. Ο καθενας επιλέγει και πέρνει φυσικά. 

θα φταίει η γραμματοσειρά του ινσομνια που δε διάβασες καλά

ειδικευμένος είναι ο έχων τίτλο ειδικότητας, ο «ειδικός»
ειδικευόμενος είναι ο τελών προς απόκτηση ειδικότητας
νομίζω στους σχετικούς με το αντικείμενο είναι πολύ σαφείς έννοιες

στα υπόλοιπα επειδή μάλλον έχω πιο άμεση εικόνα υποθέτω
δεν βλέπω κάπου να έχω λάθος για να με διορθωσεις
(σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το «4 έτος ειδικευόμενος Γερμανία και σίγουρα Ελβετία κερδίζει περισσότερα από USA»
και ειδικά για την Ελβετία να σου πω ότι υπάρχει δυσθεώρητο κόστος ζωής σε σχέση με Γερμανία)

κι επειδή στην κουβέντα περί οικονομικών
προσθέτεις τη διάσταση που δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά,
να σου πω ότι στο μεν ωράριο και τους όρους εργασίας, τα πράγματα καθόλου δεν είναι ρόδινα στην Ευρώπη  σε σχέση με τις ΗΠΑ (κάθε άλλο)
και ότι από τους ελάχιστους που έχουν επιστρέψει χωρίς λόγο
τα κίνητρά τους αφορούσαν κυρίως τη νοσταλγία, τον ήλιο, την οικογένεια, τους φίλους,
ενώ αρκετοί το έχουν μετανιώσει και επειδή δεν έχουν αντέξει την οικονομική ζημία, ξαναέφυγαν

μια φορά στις ΗΠΑ ισχύει αυτό που έγραψα ότι μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετήσιο εισόδημα

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KoreanW είπε

θα φταίει η γραμματοσειρά του ινσομνια που δε διάβασες καλά

ειδικευμένος είναι ο έχων τίτλο ειδικότητας, ο «ειδικός»
ειδικευόμενος είναι ο τελών προς απόκτηση ειδικότητας
νομίζω στους σχετικούς με το αντικείμενο είναι πολύ σαφείς έννοιες

στα υπόλοιπα επειδή μάλλον έχω πιο άμεση εικόνα υποθέτω
δεν βλέπω κάπου να έχω λάθος για να με διορθωσεις
(σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το «4 έτος ειδικευόμενος Γερμανία και σίγουρα Ελβετία κερδίζει περισσότερα από USA»
και ειδικά για την Ελβετία να σου πω ότι υπάρχει δυσθεώρητο κόστος ζωής σε σχέση με Γερμανία)

κι επειδή στην κουβέντα περί οικονομικών
προσθέτεις τη διάσταση που δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά,
να σου πω ότι στο μεν ωράριο και τους όρους εργασίας, τα πράγματα καθόλου δεν είναι ρόδινα στην Ευρώπη  σε σχέση με τις ΗΠΑ (κάθε άλλο)
και ότι από τους ελάχιστους που έχουν επιστρέψει χωρίς λόγο
τα κίνητρά τους αφορούσαν κυρίως τη νοσταλγία, τον ήλιο, την οικογένεια, τους φίλους,
ενώ αρκετοί το έχουν μετανιώσει και επειδή δεν έχουν αντέξει την οικονομική ζημία, ξαναέφυγαν

μια φορά στις ΗΠΑ ισχύει αυτό που έγραψα ότι μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετήσιο εισόδημα

Καμία διαφωνεία. Η διόρθωση ήτανε επειδή είχα διαβάσει λάθος τις λέξεις. Anyway για τον op έχω να πω ότι το greekmed έχει τρομερές posts, έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα και ποσότητα της πληροφορίας.

Επεξ/σία από Papakaliati
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...