Aris_ Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου On 04/04/2025 at 21:40, e-tic said: Αν θέλεις να κοιτάξεις και σε 3D adventure games τότε οπωσδήποτε The Myst Series. Αυτό ειδικά θέλει και να διαβάσεις το βιβλίο είναι απίστευτο lore
BlueBlade Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) Kingdome Come Deliverance (2018) Τίτλοι τέλους και σε αυτό το διαμαντάκι, μετά από 75 ώρες. Δεν είχα ποτέ εικόνα για το παιχνίδι, ήξερα περίπου τι στυλ έχει αλλά λίγο το ότι το πλασάρανε σαν "υπερβολικά ρεαλιστικό" και λίγο το ότι είναι τεράστιο ποτέ δεν με τράβηξε να το ξεκινήσω. Ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψεις (το διάβασα κάπου στο Reddit και μου άρεσε): Είναι στην ουσία ένα Bethesda game, αλλά πολλές φορές ανώτερο σε κάθε τομέα. Αυτό που με ξετρέλανε όμως, είναι στο θεματικό του. Δυστυχώς προσωπικά έχω κουραστεί από τα παιχνίδια αυτού του είδους, μιας και όλα (μα όλα) ακολουθούν τη ίδια Fantasy θεματική με ξωτικά, τρολς, μαγεία κτλ. Που Οκ δεν λέω, καλά είναι αλλά με κούρασαν. Εδώ μιλαμε για ένα ρεαλιστικό RPG, το οποίο διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα, στο βασίλειο της Βοημίας. Με πραγματικά κάστρα, μοναστήρια, ένα ρεαλιστικό σύστημα μάχης το οποίο θέλει αρχικά εξάσκηση και επίσης υπομονή... Δεν είναι Assassin creed να σαπακιάζεις έναν λόχο ταυτόχρονα χωρίς να τρως καν Damage. Στα αρνητικά, ο τόσος ρεαλισμός λίγο μπορεί να κουράσει μετά από τις πρώτες 30 ώρες, όπως επίσης έχει έντονο στοιχείο Fetch quest, ακόμα και στο end game που με ξενέρωσε πολύ. Να ετοιμάζεσαι για μεγάλη μάχη και να πρέπει να τα παγώσεις όλα για να μαζέψεις κρέατα και κρασιά για τους στρατιώτες... Πολλά από αυτά μετά από ένα σημείο τα σκιπαρα εντελώς. Αυτά τα λίγα, για 3€ που το βρήκα σε προσφορά νιώθω ότι έκλεψα τράπεζα. Ένα διάλειμμα τώρα και βουρ για το δεύτερο. 8/10 Επεξ/σία 14 Απριλίου από BlueBlade 8
umbrella co. Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Lost Planet™: Extreme Condition https://store.steampowered.com/app/6510/Lost_Planet_Extreme_Condition/ Κλασσικο παλιο single player παιχνιδι, ωραιο story και συμπαθητικα γραφικα για την εποχη του. Το gameplay εχει τις ιδιαιτεροτητες του και θα σας παιδεψουν τα controls στην αρχη. Eπισης, σημαντικο μειονεκτημα ειναι καποιο ειδος motion blur που εχει το παιχνιδι το οποιο δεν γινεται να απενεργοποιηθει και ειδικα στην αποστολη με το giant ice worm γινεται ενοχλητικο. Κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικο -αλλα παλιο με οτι αυτο συνεπαγεται- παιχνιδι. 3
BlueBlade Δημοσ. Παρασκευή στις 10:40 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:40 πμ Death Stranding - Director's Cut Τίτλοι τέλους επιτέλους για ένα παιχνίδι που ήθελα καιρό να παίξω, το οποίο αποτελεί ίσως το πιο διχαστικό παιχνίδι όλων των εποχών όπου οι μισοί θα το αγαπήσουν και οι άλλοι μισοί θα το μισήσουν. Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Μετά από 40 ώρες, ανήκω στην κατηγορία αυτών που το αγάπησαν, αλλά με πολλούς αστερίσκους. Το παιχνίδι είναι ακριβώς αυτό που το χαρακτηρίζουν όλοι, Walking/Delivery simulator το οποίο για να είμαι ειλικρινής, ειδικά τις πρώτες 10 ώρες ήμουν σε μια μόνιμη κατάσταση να το παρατήσω εντελώς, κάτι που χρεώνω σαν αρνητικό ενός παιχνίδιου. Κατανοητό το να πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο σε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι και να πρέπει να ρίξεις 10 ώρες στον κουβά για να αρχίσει το παιχνίδι να σου δίνει πράγματα πίσω. Από εκεί και μετά που το παιχνίδι άνοιξε και με τα πολλά εργαλεία που σου δίνει για να τις ανάγκες μετακίνησης (από αμάξια μέχρι ziplines) το gameplay γίνεται πιο smooth. Το μεγαλύτερο αρνητικό που βρίσκω, είναι η λούπα στο gameplay. Στην ουσία επί 40+ ώρες μεταφέρεις δέματα ή άντε και κανένα πτώμα. Δεν έχει τίποτα άλλο. Παίρνεις παραγγελία, διαλέγεις ένα route, την παραδίδεις και επαναλαμβάνεις. Δεν λέω, προσωπικά μου αρέσε στην αρχή και είχα ψηθεί, μετά από 25 ώρες όμως απλά έπαιρνα μόνο τα main quest και το πήγα τρένο μέχρι τον τερματισμό. Είναι το μοναδικό που ελπίζω κάπω να αλλάξει, το core concept δεν με χαλάει καθόλου, απλά θέλω και λίγο ποικιλία. Από εκεί και πέρα όμως το παιχνίδι είναι ένα αριστούργημα. Η ιστορία του είναι ιδιαίτερη, περίεργη, μοναδική, φοβερή και σε αφήνει με ένα μόνιμο WTF; Εκτός αυτού, η σκηνοθεσία του παιχνιδιού είναι σε άλλα επίπεδα και μετά τον τερματισμό, εγώ θα τολμίσω και θα πω ότι είναι ίσως το πιο κινηματογραφικό παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ μου! Κάποια set pieces του ειδικά θα τα θυμάμαι για χρόνια. Ο κόσμος που δημιούργησαν επίσης πανέμορφος, όπως και τα γραφικά του παιχνιδιού όπως επίσης τα εξαιρετικά μουσικά κομμάτια που έβαλαν μέσα. Δεν υπήρξα ποτέ φαν του Kojima, αναγνωρίζω όμως ότι μιλάμε για μια ιδιοφυΐα της βιομηχανίας. 8.5/10 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα