ParafronGR Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μόλις ολοκληρωσα το Tape 2 του Lost Records: Bloom And Rage. Αφού, λοιπον, το παιχνίδι ολοκληρωθηκε επίσημα μιας και δεν υπάρχουν προς το παρόν πλάνα για άλλες κασέτες, μπορώ να πω ότι είναι ένα απλά ένα παιχνίδι που πέρασε και δεν ακούμπησε. Τί εννοώ: η ιστορία ξεκινάει ωραία, με μυστήριο, έχει και τη νοσταλγία των 90s αλλά μέχρι εκεί. Από το τέλος της πρώτης κασέτας καταλαβαίνει κανείς πάνω κάτω τί πρόκειται να γίνει στη συνέχεια. Η δεύτερη κασέτα απλά σου επιβεβαιωνει ό,τι πιστευες και τίποτε παραπάνω. Το μεγάλο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι η ροή του. Η πρώτη κασέτα πάει τόσο αργά που νομίζεις ότι θα παίξεις ένα παιχνίδι με 4-5 κασέτες ή ότι έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ η δεύτερη κασέτα ξεκινάει επίσης αργά κ προς το τέλος είναι σα να είπαν "οκ, πάμε να το τελειωνουμε" και τέλος. Τίποτα παραπάνω από ένα κλασικό παιχνίδι της DONT NOD όπως ήταν το Tell Me Why. Κρίμα γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι αν δεν κάνω λάθος στο οποίο ξεκίνησαν hype τύπου "από τους δημιουργούς του Life Is Strange" και στο τέλος εδωσαν αυτό. 6/10 - περιμένετε έκπτωση στα 10€ ή να δοθεί στο PS Plus/Xbox Gamepass. Επεξ/σία 16 Απριλίου από ParafronGR 3
ParafronGR Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Τελείωσα σήμερα το Indy - 18 Ώρες, σχεδόν μόνο τη βασική ιστορία - έψαχνα και γρίφος και έβγαζα και καμμιά φωτό αλλά έως εκει. Ο τύπος στο βίντεο εκφράζει 100% την άποψή μου. Με ξενέρωσαν πολύ άσχημα κάποια πράγματα όπως τα όπλα - ναι, ξέρω, είναι αρχαιολογος κι όχι ο Nathan Drake, αλλά να μην μπορείς να κάνεις reload σε τίποτα εκτός από το πιστόλι? Εκτός από αυτό, οι εχθροί ήταν σα να έχουν 200hp - τους έριχνα στο κεφάλι και τίποτα (μάλλον συνηθισα από το siege 😛 )Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις το stealth ήταν μονόδρομος, κάτι που με χάλαγε αρκετά πχ Spoiler στη Γκίζα που χαλάει το ασανσέρ και πρέπει να κατέβεις κάπου υπόγεια και είναι γεμάτο ναζί, ή θα πρέπει να κάνεις 500 χρόνια stealth η αλλιώς, πεθαίνεις. Το ίδιο και στο τελευταίο σημείο με τη Κιβωτό του Νώε - έπαιξα 10 φορές προσπαθώντας να κάνω stealth και μετά να πυροβολήσω 2-3, αλλά πάντα όλοι οι εχθροί είχαν aimbot και σε δευτερόλεπτα πέθαινα. Μόνο με τελείως stealth, μπόρεσα και έφτασα στη σκηνή του Vass. Τέλος, μετά από μήνες, ακόμα το παιχνίδι έχει glitches που κλειδώνουν (softlock) το παιχνίδι - πχ προς το τέλος, πριν την Κιβωτό, κατεβαίνεις με την τύπισσα με ένα ασανσέρ το οποίο στα μισά χαλάει και βγαίνεις να δεις πού κολλησε. Εκείνη τη στιγμή , κάπως πάτησα το Α και πήδηξε ο Indy και έφτασε στον πάτο - εκεί που θα έπρεπε να κατεβει το ασανσέρ - τρώγοντας μου όλη την υγεία. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι μπόρεσε και πήδηξε τόσο που εγώ ήμουν κάτω πριν τη μεγάλη πόρτα που ανοίγετε παρέα και επειδή έγινε αυτό, το παιχνίδι είχε κλειδώσει επειδή αυτή ήταν ακόμα στο ασανσέρ. 6,5/10 - Παίξτε το σε Gamepass ή σε έκπτωση μαξ 30€ 1 1 1
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Απριλίου Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου Spoilers την επόμενη φορά εξαρχής please, δεν το έχουμε παίξει όλοι ακόμα το παιχνίδι.
gtsoui Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Τερματίστηκε μετά από 38 ώρες περίπου το Mandragora: Whispers of the Witch Tree στο ps5. Είναι το τρίτο πολύ καλό metroidvania που παίζω φέτος μετά από τα εξίσου καλά Ender Magnolia και Tails of Iron 2. Το παιχνίδι χρηματοδοτήθηκε μέσω kickstarter και από όσα είδα στα credits του τερματισμού, δούλεψαν και Έλληνες πάνω στο παιχνίδι. Αν θυμάμαι καλά, Έλληνας είναι αυτός που έχει γράψει την μουσική του. Φυσικά, οι τόσες πολλές ώρες που πέρασα, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι στα μέσα περίπου το παιχνιδιού, το ξεκίνησα από την αρχή ώστε να μαρκάρω στο χάρτη τα σημεία εκείνα που χρίζουν περαιτέρω εξερεύνησης, καθώς είχα χάσει πολλά σημεία και δεν τα θυμόμουν. Καταρχάς, ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού είναι εκπληκτικός. Τα γραφικά του ήταν αυτά που μου είχαν κάνει εντύπωση όταν είχα δει για πρώτη φορά το παιχνίδι και είναι κατά πάσα πιθανότητα τα καλύτερα που έχω δει στο συγκεκριμένο είδος, μαζί με αυτά των Ori. Το Mandragora έχει γενικά αρκετά έντονα στοιχεία rpg που ίσως ξενίζουν κάποιους αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ. Έτσι λοιπόν, δεν παίζεις ένα προκαθορισμένο χαρακτήρα αλλά διαλέγεις μεταξύ 6 διαφορετικών classes. Ο κλασικός πολεμιστής με δυνατότητα να έχεις ασπίδα η να κραδαινεις μεγάλες σπαθες και σφυριά, rogue με μαχαίρια, υβρίδιο μεταξύ πολεμιστή και μάγου κτλ. Εντύπωση μου έκανε το lvl up λόγω του μεγάλου skill tree. Κάθε φορά λοιπόν που ανεβαίνεις level, μπορείς να αναθέσεις ένα talent point στο δένδρογραμμα του κάθε class, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο αλλά όχι αχανές, όπως πχ του Path of Exile. Μπορεί μάλιστα μετά από κάποιο επίπεδο να πάρεις talents και από άλλο class οπότε υπάρχει δυνατότητα για αρκετό πειραματισμό. Μέσω της εξερεύνησης και σκοτωνοντας κάποια bosses παίρνεις και skills τα οποία επίσης αναβαθμίζονται. Μπορείς να έχεις μέχρι 3 skills ανατεθειμενα, υπάρχει όμως η δυνατότητα μέσω ενός κουμπιού να αλλάζεις σε δεύτερο skill set. Αυτό στην πράξη με δυσκόλεψε λίγο καθώς δεν μου ηταν εύκολο, ειδικά σε boss fights, να αλλάζω set. Στα της εξερεύνησης δεν έχω να πω πολλά, καθώς ακολουθεί την γνώριμη συνταγή που συναντάται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια αυτού του στυλ, με τα συνήθη πλέον απρόσιτα σημεία, όπου κατά την διάρκεια της ιστορίας αποκτάς ιδιότητες όπως double jump για να τα φτάσεις. Αυτά που βρίσκεις στις διάφορες περιοχές είναι κατά κύριο λόγο υλικά και συνταγές για να κάνεις craft και μετά από κάποια bosses η ως τυχαίο drop από εχθρους, μπορεί να βρεις και όπλα η πανοπλία. Το crafting σύστημα παίζει κεντρικό ρόλο στο παιχνιδι. Σταδιακά λοιπόν, συναντάς και εντάσεις στην κατασκήνωση σου ( στην οποία μπορείς να τηλεμεταφερθεις ανά πάσα στιγμή) κάποιους npcs μέσω των οποίων μπορείς να φτιάξεις διαφόρων ειδών αντικείμενα. Όπλα και βαριες πανοπλίες από τον σίδερα, δερμάτινη πανοπλία η ρόμπες για μάγους από τον ραφτη, δαχτυλίδια, runes που μπαίνουν σε όπλα και πανοπλίες και φιλτρα. Ο κάθε ενας από αυτούς τους χαρακτήρες ανεβαίνει και αυτός επίπεδα κάθε φορά που φτιάχνεις κάτι. Πάντως, το crafting σύστημα δεν είναι εύκολο. Θα χρειαστεί να φαρμαρεις προκειμένου να ανέβει lvl κάποιος από αυτούς τους χαρακτήρες προκειμένου να μπορεί να φτιάξει κάτι καλύτερο. Ενδεικτικά εγώ, δεν έφτασα κανέναν από αυτούς στο μέγιστο επίπεδο. Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε ήταν ότι σε κάποια σημεία, κάποια υποχρεωτικά και κάποια άλλα όχι, μπορεί να μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση, όπου με σύμμαχο σου ένα μαγικό φανάρι, θα πρέπει να βγάλεις το επίπεδο όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν σβήσει η φλόγα του. Για τα συγκεκριμένα κομμάτια του Mandragora, υπάρχει και ξεχωριστό skill tree, ώστε να γίνει η περιήγηση στα επίπεδα αυτά πιο εύκολη. Ωραίο στοιχείο όλο αυτό, καθώς διαφοροποιεί σε κάποιο βαθμό το κλασικό gameplay του παιχνιδιού. Όσον αφορά την δυσκολία, τη βρήκα μια χαρά προσωπικά. Και εδώ δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από αλλά του είδους. Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα πρέπει να είσαι προσεκτικός, καθώς δεν αντέχεις πολλά χτυπήματα. Μεσαία δυσκολία λοιπόν, με εξαιρέσεις κάποια συγκεκριμένα σημεία και bosses που αυξάνει αισθητά. Υπήρχαν πάντως κάποιοι εχθροί που με σκότωναν με δύο χτυπήματα, ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού. Αυτά λοιπόν για το Mandragora: Whispers of the Witch Tree. Με τιμή στα 40 ευρώ, το θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που του αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια και χάρηκα πολύ που στον τερματισμό διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι θα έχει και συνέχεια. 5
Marcos_Aurilius Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αν και οι περισσότεροι εδώ μέσα θα το έχετε ήδη τιμήσει δεόντως, ήθελα απλώς να αποδώσω ένα φόρο τιμής στο Witcher 3. Το τέλειωσα χθες στο PS5, μετά από 162 ώρες εντός 3-4 μηνών και με 67% completion (μάλλον αναφέρεται στα ακόμα αρκετά ερωτηματικά στον χάρτη - τα περισσότερα quests έχουν γίνει). Είχα αφιερώσει 80 ώρες πριν χρόνια στο PC, αλλά τότε κάηκε η μητρική μου όταν έφτασα στο Kaer Morhen και δεν το συνέχισα ποτέ σε PC. Παιχνίδι-έπος, που μέσω των καινουριων enhancements (ray-tracing κτλ) κρύβει πάρα πολύ καλά τα 10 χρόνια του. Τράβηξα εκατοντάδες φωτογραφίες, επεδιώκα να κάνω τα περισσότερα quests πολύ απλά γιατί ένιωθα να έχουν νόημα, ενδιαφέρθηκα για τους χαρακτήρες, και χάρηκα για το πώς τέλειωσε. Δεν αγόρασα μαζί τα DLCs και ευτυχώς, γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω "εξουθενωμένος", δεν έχω κουράγιο για παραπάνω. Ίσως αργότερα να τελειώσω τον υπάρχων χάρτη και να θελήσω κάτι παραπάνω. Για 15-20€ που έχει αυτή τη στιγμή, ακόμα και 10€ κάποιες περιόδους, είναι no-brainer. Με βλέπω τώρα να παρατάω το PS5 για ένα διάστημα, και να ξαναπιάνω λίγο το RG40xx-H και το FFIX 😁 Επεξ/σία 23 Απριλίου από Marcos_Aurilius 9
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 23 Απριλίου Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 26 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε Δεν αγόρασα μαζί τα DLCs και ευτυχώς, γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω "εξουθενωμένος", δεν έχω κουράγιο για παραπάνω. Όταν μπορέσεις πάντως, να τα πάρεις, αξίζουν πολύ. 3
Charismo Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 22 hours ago, Marcos_Aurilius said: Με βλέπω τώρα να παρατάω το PS5 για ένα διάστημα, και να ξαναπιάνω λίγο το RG40xx-H και το FFIX 😁 Καλά θα κάνεις που δεν θα παίξεις στο καπάκι τα DLCs, γιατί αν και επικά θα μπορούσαν δίχως υπερβολή να πουληθούν ως standalone παιχνίδια, οπότε θέλουν το χρόνο τους. Το FFIX δεν ξέρω αν το έχεις παίξει στο παρελθόν, αλλά προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο FF μαζί με το X. Μπορεί βέβαια να μιλάει η νοσταλγία, καθώς είναι το πρώτο που έπαιξα το μακρινό 2001, αλλά η ατμόσφαιρα του είναι μαγευτική. 2
Marcos_Aurilius Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 4 hours ago, Charismo said: Το FFIX δεν ξέρω αν το έχεις παίξει στο παρελθόν, αλλά προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο FF μαζί με το X. Περιέργως, ενώ το έχω αγορασμένο αυθεντικό για το psx (εδώ δίπλα μου τα έχω τα δισκάκια 🙂), δεν το έπαιξε ποτέ σε αντίθεση με το VII και το VIII. Το VII το τερμάτισα και ως πιτσιρικάς στα 17 μου και μέσα στην καραντίνα σε ένα raspberry pi, ενώ το VIII το έχω παρατήσει δύο φορές στη μέση για κάποιο λόγο και θέλω να το ξαναπιάσω κι αυτό - αλλά μετά το IX για το οποίο διαβάζω τα καλύτερα 🙂
ParafronGR Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 πμ (επεξεργασμένο) Τερματίστηκε πριν από λίγο το Dead Island 2. Aν και δεν είμαι φαν παιχνιδιών ζόμπι και δεν έχω παίξει κανένα άλλο παρόμοιου στυλ (το 11 είχα ξεκινησει το πρώτο Dead Island στο PC, αλλά ο AMD Athlon που είχα και η GT500 δεν τραβούσαν), το συγκεκριμένο το βρήκα στο PS Plus και με τράβηξε τόσο που έκανα upgrade στην Ultimate έκδοση. Στο θέμα της ιστορίας, το παιχνίδι είναι ακριβώς σα να παίζεις Just Cause δλδ η ιστορία υπάρχει απλά για να υπάρχει και να σου δίνει όπλα/upgrades, ενώ όλο το ζουμί είναι στο να σκοτώνεις ζόμπι και να εξερευνείς το χάρτη. Το LA είναι πανέμορφο και πραγματικά ακόμα και η PS4 έκδοση του παιχνιδιού (καθαρά για τα τρόπαια) ήταν eye candy - πολυ καλή δουλειά. Στο θέμα της δυσκολίας, μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε γιατί όντας άσχετος, δεν εδωσα καν σημασία στα skill των παιχτών με αποτέλεσμα να πάρω την Amy η οποία είναι η πιο αδύναμη. Αυτό που μου άρεσε πολύ αν και ήταν φουλ προβληματικό, ήταν το CO-OP. Επειδή δεν εχω φίλους που να παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, έψαχνα Quick matches από το μενού. Το πρόβλημα που είχα είναι το εξης: όταν το έβαζα στο "open" για να παίζω με όποιον βρω, όλες τις φορές με πετούσε σε server US ή εκτός Ευρώπης καθώς μου εμφανιζε μήνυμα ότι ο host είναι σε διαφορετικό server και ότι ίσως χάσω τη σύνδεση - πράγμα που γινόταν μετά από κάποια λεπτά. Όταν το έβαζα στο performace για να συνδεθώ στον πιο "κοντινό", επί 10 λεπτά, με πετούσε σε lobby μ'εναν ιταλό (από το nickname) o οποίος κοιμόταν - κυριολεκτικά, είχε δίπλα στο όνομα του το σύμβολο του ύπνου ("z") και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καθώς χωρίς τον άλλον, δεν ξεκινουσε αποστολή. Οπότε, ήμουν "κλειδωμένος" είτε να μπαινω στο lobby του ιταλού, είτε να παίζω με "ξένους" για 10-15 λεπτά και πάλι από την αρχή. Και μου έκανε φουλ εντύπωση γιατί είναι ένα παιχνίδι του 23 και είναι και στο PS Plus Premium - ακόμα και το Uncharted Multiplayer περισσότερους παίκτες έχει. Τέλος, κάτι που με ενόχλησε και το θεώρησα φουλ scam αφορά την Ultimate εκδοση. Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει DLC όπλα τα οποία τα αποκτάς από vendor του παιχνιδιού όταν φτάσεις σ'ένα σημείο το οποίο, όμως, είναι σχεδόν προς το τέλος του παιχνιδιού - έφτασα στο συγκεκριμένο σημείο μετά από 8 ωρες παιχνιδιού και αφού είχα κάνει upgrade τα όπλα που έπαιζα επι ωρες. Δλδ, πληρωσα εξτρα και για "ευκολία" και για το κάτι παραπάνω, για να μου τα δώσει μόνο για 2 ώρες gameplay μέχρι το τέλος - γιατί δεν γίνεται να σκέφτονται ότι όλοι θα κάτσουν να τερματισουν το παιχνίδι στο 100% για να τα απολαυσουν και στα side quest. Αν δεν είχα ελέω season pass και τα 2 DLC που δίνουν, θα πλήρωνα εξτρα για να παίξω 2 ώρες με τα συγκεκριμένα όπλα. Φουλ scam τακτική κατ'εμέ. Τελικό σκορ = 7/10! Στα 20€ που κοστίζει πραγματικά αξίζει ενώ αυτή τη στιγμή είναι και στα PS Premium/Gamepass. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:06 πμ από ParafronGR 2
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 πμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 πμ 4 λεπτά πριν, ParafronGR είπε Τερματίστηκε πριν από λίγο το Dead Island 2. Aν και δεν είμαι φαν παιχνιδιών ζόμπι και δεν έχω παίξει κανένα άλλο παρόμοιου στυλ (το 11 είχα ξεκινησει το πρώτο Dead Island στο PC, αλλά ο AMD Athlon που είχα και η GT500 δεν τραβούσαν), το συγκεκριμένο το βρήκα στο PS Plus και με τράβηξε τόσο που έκανα upgrade στην Ultimate έκδοση. Αν θες zombie game που είναι ανοιχτό, με παρκούρ, τσέκαρε και το πρώτο Dying Light. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα