Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αγορασα εναν western digital elements εξωτερικο σκληρο (14τβ). η θηκη του εχει πισω ενα κουμπι ον οφ. αν το κρατησω πατημενο, ο σκληρος κλεινει και αν το ξαναπατησω, ανοιγει ξανα.

ομως το σωστο ειναι να κανεις πρωτα safe removal. αν το κανεις αυτο, ο σκληρος μπαινει σε sleep.  το φωτακι αναβοσβηνει. ο σκληρος δεν ξαναξεκιναει οτι και να πατησεις, παρα μονο εαν κανεις ρισταρτ. αυτο ομως για εμενα ειναι τραγικο, γιατι οποτε κανεις ρισταρτ ανοιγει ακομα και αν δεν τον θελεις.

υπαρχει τροπος μετα απο safely remove,  να πατας το κουμπι να κλεισει εντελως ετσι ωστε μετα αν ξαναπατησεις το κουμπι να ανοιξει? και αν δεν το πατησεις να παραμεινει κλειστο?

οσο και αν εψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα λυση δυστυχως. ειστε η τελευταια ελπιδα μου.

αν δεν γινεται τιποτα και ειναι τοσο μαπα η θηκη, θα τον βγαλω απο τη θηκη να βαλω μια αλλη. μαλλον αυτη εδω

https://www.skroutz.gr/s/3073427/LC-Power-LC-35U3-Becrux.html#specs

υπαρχει περιπτωση να μην αναγνωριζει η θηκη τον σκληρο? να μην συνεργαζονται? ευχαριστω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δε κατάλαβα και πολλά από αυτά που αναφέρατε... Αυτό βοηθά;

Στιγμιότυπο οθόνης (5).png

σε ευχαριστω φιλε. οχι το να μπαινεις στο disk management σε καμια περιπτωση δεν το θεωρω λυση. αυτο που εννοω για το κουμπι, ειναι πως εχει ον οφ κουμπι η θηκη, αλλα δεν δουλευει σαν ον οφ αν κανεις σειφ ριμουβαλ τον σκληρο. κατι διαβασα και σε ξενα φορουμ οτι δεν δουλευει σωστα κτλ απλα ηθελα να ρωστησω και εδω αν εχει προβληματισει κανενα αυτη η συμπεριφορα της θηκης. καλυτερα δηλαδη να μην ειχε καν κουμπι. αχρηστο ειναι ετσι που δουλευει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α! Μάλιστα, κατάλαβα τι εννοείτε. Δηλαδή είτε πατήσετε το κουμπί, είτε το αφήσετε ως έχει, δε σβήνει ο δίσκος. Το ίδιο αναφέρουν και εδώ.

Εν ολίγοις, το κουμπί αυτό χρησιμοποιείται για να βάζει το δίσκο σε κατάσταση αναμονής χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ''Ασφαλή κατάργηση'' από τα Windows (με την οποία θα χάνατε τη πρόσβαση στο δίσκο και για να συνδεθεί πάλι με τον υπολογιστή θα χρειαζόταν να τον αποσυνδέσετε από το USB ή τη πρίζα και να τον επανασυνδέσετε) και πατώντας το ξανά να έχετε πάλι πρόσβαση στο δίσκο.

Εν τέλει, αν θέλετε να του κάνετε ''Ασφαλή κατάργηση'' και να τον σβήσετε με σκοπό να τον ξανανάψετε και να τον αναγνωρίσει το λειτουργικό θα χρειαστείτε μία θήκη σαν αυτή που προτείνατε, όμως θα χάσετε την εγγύηση του δίσκου.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Α! Μάλιστα, κατάλαβα τι εννοείτε. Δηλαδή είτε πατήσετε το κουμπί, είτε το αφήσετε ως έχει, δε σβήνει ο δίσκος. Το ίδιο αναφέρουν και εδώ.

Εν ολίγοις, το κουμπί αυτό χρησιμοποιείται για να βάζει το δίσκο σε κατάσταση αναμονής χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ''Ασφαλή κατάργηση'' από τα Windows (με την οποία θα χάνατε τη πρόσβαση στο δίσκο και για να συνδεθεί πάλι με τον υπολογιστή θα χρειαζόταν να τον αποσυνδέσετε από το USB ή τη πρίζα και να τον επανασυνδέσετε) και πατώντας το ξανά να έχετε πάλι πρόσβαση στο δίσκο.

Εν τέλει, αν θέλετε να του κάνετε ''Ασφαλή κατάργηση'' και να τον σβήσετε με σκοπό να τον ξανανάψετε και να τον αναγνωρίσει το λειτουργικό θα χρειαστείτε μία θήκη σαν αυτή που προτείνατε, όμως θα χάσετε την εγγύηση του δίσκου.

ειλικρινα χιλια ευχαριστω. η μονη μου απορια ειναι αν το πατημα του κουμπιου που απανεργοποιει τον δισκο, ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με την ασφαλη καταργηση. αν ειναι το ιδιο ασφαλες. γιατι στο διαδικτυο σε ξενα φορουμ που εψαξα ολοι ελεγαν πως η ασφαλης καταργηση ειναι το πιο σωστο. αν ομως και οι 2 ενεργειες εινα ιτο ιδιο πραγμα, δεν χρειαζεται να αγορασωεξωτερικη θηκη. θα κανω τη δουλεια μου και ετσι

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπ' όψιν! Πατώντας όμως το κουμπί δε μπορείτε να αποσυνδέσετε τον δίσκο, γιατί το λειτουργικό τον θεωρεί συνδεδεμένο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπ' όψιν! Πατώντας όμως το κουμπί δε μπορείτε να αποσυνδέσετε τον δίσκο, γιατί το λειτουργικό τον θεωρεί συνδεδεμένο.

Συγνωμη αλλα αυτο δεν το καταλαβα. αν κλεισω τον δισκο κρατωντας πατημενο το κουμπι για 5 δευτερολεπτα, ο δισκος δεν φαινεται στο my computer, το λαμπακι ειναι συνεχως σβηστο. δεν ακουω ή νιωθω να δουλευει. δεν ειναι σαν να ειναι σβηστος ο δισκος? ειναι σε sleep παλι, σαν να εκανα αασφαλη καταργηση, μονο που αυτη τη φορα μπορει να ξανανοιξει? χαλια τα εχει κανει μου φαινεται η wd και θα με αναγκασει να παω σε εξωτερικη θηκη...

Επεξ/σία από burnin
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, burnin είπε

αν κλεισο τον δισκο κρατωντας πατημενο το κουμπι για 5 δευτερολεπτα, ο δισκος δεν φαινεται στο my computer, το λαμπακι ειναι συνεχως σβηστο. δεν ακουω ή νιωθω να δουλευει.

Μισό λεπτό! Όταν σβήνει κάνουν και τα Windows το χαρακτηριστικό ήχο ότι αποσυνδέθηκε συσκευή; Αν ναι, τότε θα πρέπει να κάνετε ασφαλή κατάργηση και μετά να πατήσετε παρατεταμένα 5" το κουμπί του δίσκου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μισό λεπτό! Όταν σβήνει κάνουν και τα Windows το χαρακτηριστικό ήχο ότι αποσυνδέθηκε συσκευή; Αν ναι, τότε θα πρέπει να κάνετε ασφαλή κατάργηση και μετά να πατήσετε παρατεταμένα 5" το κουμπί του δίσκου.

φιλε κανει τον κλασικο αυτο ηχο. αρα οντως θελει ασφαλη καταργηση.

Ομως οπως ειπα στο αρχικο ποστ, οταν κανω ασφαλη καταργηση, το κουμπι στον σκληρο ειναι σαν να μην δουλευει. δεν κλεινει μετα εντελως απο εκει (για να κλεισει το φωτακι, αλλα ουτε ξανανοιγει. αρα θελω θηκη και το κουμπακι (και γενικοτερα η μαμα θηκη) ειναι εντελως μαπα.

Και παλι χιλια ευχαριστω

υγ. εκανα ασφαλη καταργηση. εβγαλα το καλωδιο ρευματος απο πισω, και παλι εκανε τον κλασικο αυτον ηχο? ειναι λογικο?

Επεξ/σία από burnin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμπερασματικά:

Στη πρώτη περίπτωση:

32 λεπτά πριν, burnin είπε

φιλε κανει τον κλασικο αυτο ηχο. αρα οντως θελει ασφαλη καταργηση.

Αν τον αποσυνδέσετε από το ρεύμα δε θα κάνει ήχο, αλλά το να τον κλείσετε από το κουμπί του κάνει βίαιη διακοπή, οπότε δεν αφαιρέθηκε με ασφάλεια.

Στη δεύτερη περίπτωση:

32 λεπτά πριν, burnin είπε

οταν κανω ασφαλη καταργηση, το κουμπι στον σκληρο ειναι σαν να μην δουλευει.

Αν τον αποσυνδέσετε από το ρεύμα θα κάνει ήχο, άρα όλα έγιναν με ασφάλεια και προστέθηκε το παίδεμα του βάλε-βγάλε πρίζες. Το κουμπί του μάλλον δεν δουλεύει γιατί ο δίσκος δεν επικοινωνεί με το λειτουργικό για να μπει σε αναστολή λειτουργίας. Χρειάζεται να επικοινωνούν.

Έχετε εύκολη πρόσβαση στη πρίζα του τροφοδοτικού του δίσκου;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Συμπερασματικά:

Στη πρώτη περίπτωση:

Αν τον αποσυνδέσετε από το ρεύμα δε θα κάνει ήχο, αλλά το να τον κλείσετε από το κουμπί του κάνει βίαιη διακοπή, οπότε δεν αφαιρέθηκε με ασφάλεια.

Στη δεύτερη περίπτωση:

Αν τον αποσυνδέσετε από το ρεύμα θα κάνει ήχο, άρα όλα έγιναν με ασφάλεια και προστέθηκε το παίδεμα του βάλε-βγάλε πρίζες. Το κουμπί του μάλλον δεν δουλεύει γιατί ο δίσκος δεν επικοινωνεί με το λειτουργικό για να μπει σε αναστολή λειτουργίας. Χρειάζεται να επικοινωνούν.

Έχετε εύκολη πρόσβαση στη πρίζα του τροφοδοτικού του δίσκου;

πραγματικα δεν εχω λογια ειστε σαφεστατος. σχετικα ευκολη ειναι η προσβαση, δεν μπορω να πω, φανταζομαι θα προτεινετε να τον ανοιγω βαζωντας τον σκληρο την μπριζα αντι να του βγαζω το καλωδιο απο την θηκη. εχετε δικιο αυτο θα κανω. να ειστε καλα

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2020 στις 7:57 ΜΜ, burnin είπε

φανταζομαι θα προτεινετε να τον ανοιγω βαζωντας τον σκληρο την μπριζα αντι να του βγαζω το καλωδιο απο την θηκη.

Χάθηκε το μήνυμά σας μέσα στα πολλά... Μπορείτε αν είναι δίπλα σας το πολύπριζο να βάλετε μία πρίζα με διακόπτη σαν αυτή.

Κι εγώ του βγάζω τη πρίζα. Κάτω από το γραφείο μου είναι:IMG_20201106_243756611.jpg.8f02b26b5b38e491333a83d7deb90089.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.

και παλι ευχαριστω. εχω διπλα το πολυμπριζο με διακοπτη, αλλα εχει και αλλες συσκευες πανω που δεν θελω να κλεινω. οποτε απλα το βγαζω απο την μριζα. μικρο το κακο. ο δισκος φυσαει, για μπακαπ τον εχω οποτε ολα καλα!!!!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, burnin είπε

εχω διπλα το πολυμπριζο με διακοπτη, αλλα εχει και αλλες συσκευες πανω που δεν θελω να κλεινω. οποτε απλα το βγαζω απο την πριζα.

Εννοούσα να βάλετε τη μονή πρίζα με το διακόπτη στη θέση που βάζετε το τροφοδοτικό του δίσκου για να μην το βάζετε-βγάζετε συνέχεια, εκτός αν σας μπερδεύει και κλείνετε το γενικό διακόπτη του πολύπριζου (την έχω πατήσει δύο φορές).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...