Προς το περιεχόμενο
othonleo

Αργή έναρξη μετά από τοποθετηση SSD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Εχω ένα laptop ΗP DV7 με i7 επεξεργαστη 2,2 και 6 gb ram μοντέλο τέλος 2011 και επειδή τα τελευταία 4 χρόνια κάνει 2 λεπτά να ανοίξει αποφάσισα μετά από προτροπή πολλών γνωστών και φίλων να του βάλω ssd δίσκο, τον evo 860 samsung για να κάνει έναρξη μεσα σε 15-20 δευτερα όπως μου έλεγαν...Εγινε format και καθαρή εγκατάσταση των windows 10 και μόλις έφτασα στην έναρξη το laptop άνοιξε σε...1,3 λεπτό αντί 2 λεπτά. Ξανα έκανα κι άλλες δοκιμές και πάντα έκανε 1,2 με 1,3 λεπτά να εμφανιστεί η οθόνη...Μήπως φταίει η ram που είναι λίγη ή το laptop είναι γενικά πολύ παλιό και δεν σηκώνει βελτίωση?  Γενικά πάντως δεν έχει κανένα άλλο θέμα. Ακούω γνώμες γιατί απογοητεύτηκα οικτρά μπορώ να πω. 

 

Να σημειώσω ότι έχω ξαναρωτήσει τον Μάρτιο για το ίδιο θέμα, απλά τότε δεν είχα κάνει format και υπέθεσα ότι μετά από το  format θα φτιάξει το θέμα...Το laptop δουλεύει σε high performance για να σας προλάβω

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανει δυο λεπτά απο τη στιγμή που πατας το power μέχρι να σου δωσει login για τα Windows; 

Εχεις καποιο παρόμοιο πρόβλημα με αυτό :

 

;; ;

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 ώρες πριν, Talepwros είπε

Κανει δυο λεπτά απο τη στιγμή που πατας το power μέχρι να σου δωσει login για τα Windows; 

Εχεις καποιο παρόμοιο πρόβλημα με αυτό :

;; ;

Να σημειώσω ότι έχω ξαναρωτήσει τον Μάρτιο για το ίδιο θέμα, απλά τότε δεν είχα κάνει format και υπέθεσα ότι μετά από το  format θα φτιάξει το θέμα...Το laptop δουλεύει σε high performance για να σας προλάβω

Φιλε ναι, περίπου 1:30 - 1:40 από την ώρα που πατάω το power μέχρι να μπω σε περιβάλλον windows (εικόνα desktop) Και μιλάμε οτι δεν τρέχει από πισω ούτε μισό πρόγραμμα που λέει ο λόγος καθως έκανα καθαρή εγκατάσταση...Θα δω το βιντεο και θα επανέλθω

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως απο το bios την ωρα που μπουταρει τρεχει διαγνωστικα τεστ? Εχει καποια τετοια επιλογη το bios? Εχεις δει για νεωτερο bios?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κατέβασε και τρέξε το AS SSD Benchmark , επίσης δώσε ένα screenshot απο το as ssd.

Εμένα πάει το μυαλό μου σε 2 περιπτώσεις ή δεν είναι ενεργοποιημένο το AHCI στο bios, ή έχει πέσει σε ελλαττωματικό firmware του ssd.

προς το παρόν δώσε ένα screenshot και πες τι firmware έχει ο ssd.

επιπλέον κατέβασε, τρέξε και δώσε ένα screenhot απο το hw monitor να δούμε αν οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές.

καθότι οι υψηλές θερμοκρασίες ρίχνουν την απόδοση του επεξεργαστή για να προστατευθεί και να μην καεί.

Προσοχή μην ενεργοποιήσεις το ahci στο bios αν δεν είναι επιλεγμένο θα σου πετάξει BSOD. πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα και μετά να γίνει εγκατάσταση των windows.

ή να πειράξεις το μητρώο και μετά να το ενεργοποιήσεις αν δεν θέλεις να κάνεις clean installation ξανά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε με το βιντεο στο youtube που μου έστειλε ο φίλος Talepwros. Πείραξα την registry και τώρα μπουτάρει σε 20 δεύτερα από 1:40 δεύτερα

Σας ευχαριστώ όλους !

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.