Προς το περιεχόμενο

Linux & Mac


killer76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω ένα iMac με high sierra και μεταξύ άλλων, ασχολούμαι και με τον προγραμματισμό (php frameworks, js, mysql). Επίσης ασχολούμαι και λίγο με python.

Θέλω όμως να αποκτήσω μία επαφή και με linux ωστέ να μπορώ να εμβαθύνω σε pack managers, δικτυακές ρυθμίσεις κλπ. Ώστε όταν βλέπω ένα terminal command, να μπορώ να καταλάβω στο περίπου τι κάνει ή όταν θέλω να πάρω ένα σέρβερ από hetzner να μπορώ να το σετάρω. Για αυτό το λόγο σκέφτομαι να πάρω 1 μάθημα από udemy. Ότι έχω πάρει από udemy (python, codeigniter, laravel, react) με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

2 ερωτήσεις τώρα...

α) Επειδή στο mac (αν έχω καταλάβει σωστά τρέχει unix έτσι?) για να μην περνάω και linux, μπορώ να δουλέψω ότι χρειάζεται το linux από το terminal του mac που μοιάζει η φιλοσοφία? Ή είναι τελείως διαφορετικά?

β) Έχετε να προτείνετε κάποιο tutorial από udemy για linux ωστε να ξεκινήσω μια πρώτη επαφή?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το MacOS δεν είναι Linux, αλλά κατά την εμπειρία μου το περιβάλλον της γραμμής εντολών είναι αρκετά συμβατό και κυρίως το Linux λειτουργεί. Μέσο των ports στο terminal μπορείς να κάνεις ότι επιθυμείς. Σου δίνεται σε μια λίστα με «αξιόπιστα» κελύφη στο αρχείο /etc/shells να επιλέξεις /bash /csh /ksh /sh /tcsh /zsh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...