Προς το περιεχόμενο

CCS ένα βήμα παραπέρα με TailwindCSS. Περιμένω απόψεις.


Dasd000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι,
Τελεύταιο καιρό ασχολούμαι λίγο παραπάνω με front-end και έχω να πω τις καλύτερες εντιπώσεις για αυτό το εργαλείο και φυσικά είναι το αγαπημένο μου εργαλέιο για front-end. Όπιος δεν γνωρίζει για την TailwindCSS είναι ένα utility "framework" (δεν είναι framework ακριβώς) και αντί να γράφεις στο css/scss αρχείο σου όλα γίνονται με κλάσεις πάνω στην html. Πρόσφατα έχουν κάνει και δικό τους playground και είναι πολύ χρήσιμο άμα θες να κάνεις ένα παράδειγμα ή ένα component, με πλήρες χρήση της βιβλιοθήκης χωρίς να χρειαστεί να χτίσεις και να εγκαταστήσεις και επίσεις ένα πλεονεκτιμα που έχει είναι ότι μπορεις να χρησιμοποιήσεις το config αρχείο που δεν μπορείς να το κάνεις με cdn σε κάποια σελίδα όπως το codepen ή το jsfiddle κτλ. Μπορείς να δημιουργήσεις components, utilities, plugins, να προσθέσετε νέες τιμές στις κλάσεις με ένα πολύ εύκολο config  αρχείο... δες στο documentation για περισσότερα. Έχουν καλό support, καλό  documentation και εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Έχουν κάνει και αυτό με το Tailwind UI και είναι επίσης ωραίο αλλά πρέπει να πληρώσεις για τα περισσότερα components, δείτε εδώ για τα free components.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό είναι για κάποιον Backend που βαριέται να γράψει CSS, ένας Frontend που μπορεί να γράψει SCSS γιατί να μπει στην διαδικασία να γράψει τόσες κλάσεις στην HTML;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members

Πιστεύω πως εξαρτάται από τον σκοπό για τον οποίο το θες. Αν είσαι developer και πρέπει να φτιάξει κάτι χωρίς να έχεις συγκεκριμένο εικαστικό, ένα τέτοιο framework σου επιτρέπει να στήσεις γρήγορα και εύκολα ένα αξιοπρεπές interface που θα προσαρμόζεται σωστά στο responsive κομμάτι αποφεύοντας τις αισθητικές κακοτοπιές και τους αυτοσχεδιασμούς. Εάν, αντίθετα, έχεις πάρει κάποιο συγκεκριμένο design σε PSD, XD, AI κλπ και πρέπει να το ακολουθήσεις κατά γράμμα, πιστεύω πως τα frameworks πολύ συχνά μπορεί να καταλήξουν εμπόδιο παρά βοήθημα, ακόμα κι αν μιλάμε για το δημοφιλές Bootstrap.

Ειδικά σήμερα όπου αρχίζουμε επιτέλους να αδιαφορούμε για τον Internet Explorer και τα CSS έχουν εισάγει τεχνολογίες όπως το Grid, το Flexbox, ή τα custom properties, η ανάγκη για τα CSS frameworks πιστεύω πως γίνεται ολοένα και μικρότερη.

Προσωπικά, πάντως, ποτέ δεν συμπάθησα την φιλοσοφία εργαλείων τύπου tailwind, γιατί καταλήγεις να γράφεις αδικαιολόγητα μπλεγμένη HTML σε μια προσπάθεια να μην αγγίξεις τα CSS σου. Αν το CSS ήταν τόσο δύσκολο θα το καταλάβαινα (π.χ. την προ-flexbox εποχή όπου έπρεπε να παίζεις με τα floats και τις άπειρες ασυμβατότητες των browser), αλλά πλέον μου φαίνεται πως τα πράγματα που κερδίζεις δεν αξίζουν τον κόπο - τουλάχιστον αν καλείσαι να μεταφέρεις το συγκεκριμένο εικαστικό κάποιου designer.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για εμένα είναι ο πρώτη φορά που κάποιος απειλεί το Bootstrap.

Οπου να ναι ο Adam (18 του μηνός νομίζω) ετοιμάζει την v2 του framework με καινούριο documentation.

Εχει και podcast που μπορείς να το ακούσεις στην παρακάτω σελίδα.

https://fullstackradio.com/

Είχα ακούσει ένα podcast που είχε καλεσμένο τον συνέταιρό του στο tailwind css και είχα πάθει πλάκα με το πόσο βαθύς γνώστης της css (σε εκνευριστικό βαθμό δηλαδή) ήταν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...