dj_stefan23s Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα στην ομάδα! Καθώς πλησιάζει το Black Friday και όλα τα καταστήματα θα συμμετέχουν online πιστεύω οτι ήρθε η ώρα να αγοράσω καινούριο πλυντήριο - στεγνωτήριο (μια συσκεύη) όπως και αρκετοί απο εδώ μέσα φαντάζομαι. Το budget που διαθέτω είναι μέχρι 700€ χωρίς απαραίτητα να πρέπει να τα δώσω όλα αν δεν έχει διαφορά που να με ενδιαφέρει. Ξεκίνησα την έρευνα μου για να δω κριτικές κτλ και θα ήθελα φυσικά και τη δική σας γνώμη απο προσωπικές σας αγορές όπως με έχετε βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις. Απο ότι έχω δει αρκετά μοντέλα κυκλοφορεί η LG και η Samsung. Οι παραδοσιακές εταιρίες (Siemens, Bosch, Pitsos, κτλ) δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές. Απο προσωπική εμπειρία είστε ευχαριστημένοι με LG & Samsung? Επίσης διαβάζω αρκετά θετικά σχόλια σε ξένα forum κυρίως για την σουηδική Electrolux. Ποια είναι η γνώμη σας? Μερικά απο αυτά που παρακολουθώ είναι τυχαία και είναι τα παρακάτω: 1) https://www.skroutz.gr/s/19387206/Samsung-WD10N644R2W.html 2) https://www.skroutz.gr/s/20887979/LG-F4DV709H1.html 3) https://www.skroutz.gr/s/16418904/Electrolux-EW7W369S.html#shops 4) https://www.skroutz.gr/s/21141654/LG-F4DV408S0E.html Ευχαριστώ
judge_manos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Και γω είμαι σε αναζήτηση, και από το λίγο που έχω ψάξει νομίζω ότι, τουλάχιστον για το στέγνωμα, είναι σημαντικό το να έχει αυτόματο καθαρισμό του συμπυκνωτή. Από ότι έχω καταλάβει, πολλά από τα παράπονα που σχετίζονται με το κακό στέγνωμα οφείλονται στο μη καθαρισμό του συμπυκνωτή, ο οποίος γίνεται μάλλον(;) από το service της εκάστοτε εταιρίας. Οι μόνες μάρκες που έχω βρει να το αναφέρουν είναι Bosch και Siemens (π.χ. https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/washing-machines/washing-machines-dryers/185516-bosch-wdu28560gr) 1
johnnieinlab Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Έχω combo LG Direct Drive 8/5 Steam και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για τα άλλα δεν ξέρω να σου πω. Υποτίθεται ότι έχουν και 10 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να σου χαλάσει κάποια αντλία, πλακέτα ή άλλο εξάρτημα. Ό,ποιο και να πάρεις, προσοχή να μην το παραγεμίζεις, διότι από αθόρυβο θα μετατραπεί σε ελικόπτερο σε κανα δυο χρονάκια!
dj_stefan23s Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Έχω combo LG Direct Drive 8/5 Steam και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για τα άλλα δεν ξέρω να σου πω. Υποτίθεται ότι έχουν και 10 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να σου χαλάσει κάποια αντλία, πλακέτα ή άλλο εξάρτημα. Ό,ποιο και να πάρεις, προσοχή να μην το παραγεμίζεις, διότι από αθόρυβο θα μετατραπεί σε ελικόπτερο σε κανα δυο χρονάκια! Καλησπέρα, Είναι καινούριο μοντέλο? Είσαι ικανοποιημένος και απο τις δύο λειτουργίες (πλύσιμο στέγνωμα)? Στο στεγνωτήριο βάζεις και τα ρούχα (μπλούζες, παντελόνια, ζακέτες κτλ) διότι απο οτι έχω διαβάσει δεν μπαίνουν όλα στο στεγνωτήριο. Γενικά είμαι στο ψάξιμο και προσπαθώ να διαβάζω κριτικές είτε θετικές είτε αρνητικές. Σκέφτομαι για LG Direct Drive όπως και για Electrolux ή Bosch όπως ανέφερε παραπάνω ο φίλος.
johnnieinlab Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, dj_stefan23s είπε Καλησπέρα, Είναι καινούριο μοντέλο? Είσαι ικανοποιημένος και απο τις δύο λειτουργίες (πλύσιμο στέγνωμα)? Στο στεγνωτήριο βάζεις και τα ρούχα (μπλούζες, παντελόνια, ζακέτες κτλ) διότι απο οτι έχω διαβάσει δεν μπαίνουν όλα στο στεγνωτήριο. Γενικά είμαι στο ψάξιμο και προσπαθώ να διαβάζω κριτικές είτε θετικές είτε αρνητικές. Σκέφτομαι για LG Direct Drive όπως και για Electrolux ή Bosch όπως ανέφερε παραπάνω ο φίλος. Στο στεγνωτήριο βάζω κυρίως πετσέτες και σεντόνια το χειμώνα. Για τα υπόλοιπα ρούχα χρησιμοποιώ πιο πολύ τον αφυγραντήρα καθώς όταν στεγνώνουν με τη βαρύτητα τσαλακώνονται λιγότερο. Το στέγνωμα παίρνει αρκετό χρόνο, σχεδόν τριπλασιάζοντας το συνολικό χρόνο του κύκλου. Τα ρούχα που μπορούν να μπουν στο στεγνωτήριο είναι όσα έχουν την αντίστοιχη ένδειξη. Καλό είναι να αποφύγεις να βάλεις ρούχα που δεν την έχουν καθώς είναι πιθανό να χαλάσουν τα χρώματα, το μέγεθος κτλ αλλά και να σου χαλάσουν / βρωμίσουν το πλυντήριο αν βγάλουν κάποιο πλαστικό. Επίσης θέλει προσοχή η ποσότητα των ρούχων που μπαίνει για στέγνωμα: το 8/5 σημαίνει ότι αν το γεμίσεις και το αφήσεις να κάνει πλήρη κύκλο στεγνώματος τότε δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα bosch, siemens και pitsos είναι η ίδια μάρκα. Προσωπικά κατέληξα σε LG μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα χαρακτηριστικών και κριτικών. Εννοείται ότι μου φαίνονται όλα πανάκριβα και η σωστή τιμή είναι αυτή που θα βρεις γύρω στη Black Friday για κάποιο από τα μοντέλα που έχεις σταμπάρει. Κάπου στα 100-200 ευρώ κάτω από τις καλύτερες τιμές του skroutz. έχω το FH4U2TDH1N από τις αρχές του 2017 και το μόνο που δεν μου άρεσε είναι η σύνδεση με την εφαρμογή της LG μέσω NFC. Νομίζω από τότε βγήκαν καλύτεροι τρόποι ελέγχου μέσω Wifi ή bluetooth, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να μην έχει τίποτα από αυτά. Από το κοντρόλ που έχει επάνω του κάνεις ό,τι customization θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα