Voodooman Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Χαίρετε, Q9550, Asus P5Q, 4 X 2GB RAM , SSD, Radeon R7 260. Δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει μπρος όταν τον ανοίξω, σχεδόν ποτέ δεν ακούγεται με την πρώτη το μπιπ του boot. Για να ξεκινήσει, βάζω/βγάζω μνήμες, τις αλλάζω slots, κάνω bios reset και, κάποια στιγμή, θα ξεκινήσει. Όταν, επιτέλους, μπει στα windows, δεν κολλάει ποτέ, παρά μόνο αν το βάλω σε sleep και πάω να το ξυπνήσω μετά από κανένα τέταρτο. Το BIOS είναι όσο πιο στοκ γίνεται, το μόνο που έχω αλλάξει είναι η ώρα. Δεν μπορώ να πω ότι σίγουρα φταίνει οι μνήμες, τις έχω 10 χρόνια και μέχρι πριν από μερικούς μήνες δούλευαν κανονικά σε E6750 με Asrock P45XE. Πικάντικη λεπτομέρεια, τα δύο dimms είναι OCZ, τα άλλα δύο Kingston!.. Τροφοδοτικό; Ένα Corsair CX430 πενταετίας. H κάρτα μου μοιάζει η λιγότερο ύποπτη, αν και-σπανιότατα- ενώ λειτουργεί το PC, η οθόνη μαυρίζει και επανέρχεται μετά από 1 δευτερόλεπτο. Εύχομαι να είναι το τροφοδοτικό. Αν φταίνε οι μνήμες, προτιμώ να πάρω νέο σετ CPU/mobo/RAM, παρά να αρχίσω να ψάχνω για RAM στα μεταχειρισμένα...
leolipop Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τροφοδοτικό είναι.εχω αλλάξει ήδη 2 με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα και ήδη στο 3ο αρχίζει και μου κάνει τα ίδια νερα.Πιθανοτατα κάποιος πυκνωτης έχει φουσκώσει. Για να μην ασχολείσαι να ξηλώνεις όλα αυτα για να πάρει μπρος, απλά κλείσε για λιγο το διακόπτη του τροφοδοτικου η βγάλε το καλώδιο ρεύματος .Σε έμενα πιάνει πάντα αυτό για την ώρα. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από leolipop 2 1
Voodooman Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, leolipop είπε Για να μην ασχολείσαι να ξηλώνεις όλα αυτα για να πάρει μπρος, απλά κλείσε για λιγο το διακόπτη του τροφοδοτικου η βγάλε το καλώδιο ρεύματος .Σε έμενα πιάνει πάντα αυτό για την ώρα. Σε εμένα δεν πιάνει. Θα συνεχίσω να προσπαθώ έτσι όπως είπεςκαι, αν δεν πιάσει, θα δοκιμάσω πάλι με τις μνήμες. Αν δουλέψει βάζοβγάζοντας τις μνήμες, οι υποψίες μου θα ξαναπάνε σε αυτές, αν και δεν νομίζω. Τουλάχιστον δεν φταίει το BIOS, έτσι στοκ που το είχα έκανε δύο λεπτά να ξεκινήσει το PC.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 κλείσε το τροφοδοτικό απο το διακόπτη και πάτα το κουμπι 5-10 φορές ώστε να ξεφορτίσουν τα κυκλώματα. Λογικά μετά θα ανάψει το σύστημα. ενα enermax που είχα πριν χρόνια είχε ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση. 1
DanielRGr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Voodooman είπε Σε εμένα δεν πιάνει. Θα συνεχίσω να προσπαθώ έτσι όπως είπεςκαι, αν δεν πιάσει, θα δοκιμάσω πάλι με τις μνήμες. Αν δουλέψει βάζοβγάζοντας τις μνήμες, οι υποψίες μου θα ξαναπάνε σε αυτές, αν και δεν νομίζω. Τουλάχιστον δεν φταίει το BIOS, έτσι στοκ που το είχα έκανε δύο λεπτά να ξεκινήσει το PC. Το τροφοδοτικο πρεπει να ειναι, και λογικα οπως αναφεραν προηγουμενως, οι πυκνωτες(ή πυκνωτης). Μπορει να εχει φουσκωσει ή να εχει χασει τις ιδιοτητες του με την παροδο του χρονου. Το κοιτας ανετα ανοιγοντας το καπακι του και βλεπεις αν εχει κανει κοιλια καποιος απο πυκνωτης (απο τη πανω πλευρα). Το κοστος ειναι κατι λεπτα για τον πυκνωτη + ενα ταλιρακι, αντε 2 ταλιρακια σε καποιον για να στο αλλαξει, εκτος και αν μπορεις να το κανεις μονος σου. Παρομοια προβληματα παρουσιαζονται και σε οθονες οπου εχουν πυκνωτες. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μάλλον μητρική σε κόβω μπρο. Ram αφού έχεις 4 dimm μπορείς να δοκιμάσεις ένα ένα. Οι ddr2 είναι φθηνές στο εβαυ. Παίζει και psu αλλά η μητρική μάλλον φόλα μπρο... 1
Voodooman Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δεν είναι το τροφοδοτικό, το άλλαξα, αλλά τα ίδια. Κάτι παίζει με το mobo, τις μνήμες ή τα δύο αυτά μαζί. Όταν κολλήσει, δεν ξεκολλάει ούτε με clear CMOS. Για αυτό υποπτεύομαι κάποιο βραχυκύκλωμα, χαλάρωσα λίγο τις βίδες, ανασήκωσα το mobo και τελικά πήρε μπρος. Από εκεί και πέρα, συμβαίνει και κάτι άλλο. Το τρίτο slot δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με τις μνήμες, φταίει το mobo, φταίνε οι μνήμες, δεν ξέρω. Τώρα μένω με τα τρία slots γεμισμένα, να δω πώς θα τα πάει. 1
leolipop Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το εχω παθει αυτο που λες.Αφηνοντας πιο χαλαρή μια βίδα από τη μητρικη , μάλλον σταματούσε το βραχυκύκλωμα εκεί και λειτουργούσε μια χαρά μετά. Οσο για τις μνήμες , δοκίμασε κάθε μνήμη σε κάθε θύρα να δεις αργά ή γρήγορα τι φταίει. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από leolipop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα