Προς το περιεχόμενο

Zalman Z11 USB 3 Connector

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Είχα προ καιρού αγοράσει το Zalman Z11 κουτί το οποίο έχει συνδέσεις πάνω του για USB 2, USB 3 και HD-Audio. Το USB 3 δεν κατάφερα να το συνδέσω κάπου καθώς η μητρική μου Asus m5a97 LE r2.0 δεν είχε είσοδο για το συγκεκριμένο βύσμα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Μετά από χρόνια αποφάσισα να ζητήσω τη συμβουλή σας καθότι καταντάει βαρετό να σηκώνομαι από την καρέκλα, να τραβώ το κουτί λίγο μπροστά για να συνδέσω USB 3 στην πίσω μεριά. Πίσω έχει δυο θύρες USB 3. Υπάρχει κάποιος αντάπτορας ώστε να θέσω τα μπροστινά usb 3 σε λειτουργία; (βρίσκονται μπροστά και από την πάνω μεριά του κουτιού).

USB 3 Connector.jpg

Επεξ/σία από caveneo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Silverage είπε

Λίγο που κοίταξα το manual της μητρικής, λέει έχει θύρα να κουμπώσεις το καλώδιο κάτω απο τις ram. Δες το λίγο.

Μπροστά μου το έχω το Manual της μητρικής. Δεν γράφει πουθενά αυτό που αναφέρεις. Ακόμη και στο σχεδιάγραμμα της μητρικής δεν φαίνεται πουθενά USB 3 βύσμα.

Δημοσ.

Σίγουρα δεν κοιτάμε το ίδιο manual γιατί σελίδα 26 δεν έχει. Έχει διαφορετική αρίθμηση. 1-24, 2-16, 3-36, 4-22, 5-10, 6-4. H μητρική είναι αυτή. Ξέχασα να γράψω το LE στο πρώτο post.

Δημοσ.

Άρα δεν έχει. Θα χρειαστείτε μία τέτοια κάρτα (έχω κι εγώ), η οποία όμως δεν αναγνωρίζει συσκευές στο BIOS και δεύτερον -ίσως σε εμένα- δε σηκώνει εξωτερικούς δίσκους. Αφήστε που οι μπροστινές θύρες χαλάνε εύκολα. Καλύτερη λύση θα ήταν κάποιο USB hub.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, η LE δεν έχει  εσωτερική θύρα usb 3.  Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι είτε να βάλεις μία κάρτα σαν και αυτή που linkαρε ο @Τέρης Α. ή να κάνεις τίποτα ταρζανιές με αρσενικά-θηλυκά 20 pin adapters.  Καλύτερα κάρτα για μένα.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

Η παραπάνω κάρτα βγάζει 2 απο πίσω και 2 εσωτερικές που κουμπώνεις το βύσμα. Ίσως να υπάρχει κάρτα με εσωτερικές μόνο, δεν το ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, caveneo είπε

Δεν θέλω να βάλω άλλες δυο πίσω.

Ό, τι θέλετε εσείς, σας χαλάμε χατήρι;

https://www.skroutz.gr/s/25392152/DeLock-Κάρτα-PCI-σε-2-θύρες-USB-3-0-90387.html

https://www.skroutz.gr/s/25367024/Silverstone-Κάρτα-PCIe-σε-1-θύρα-USB-3-1-ECU04-E-SST-ECU04-E.html

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

"Very nice" όπως λέει και ο Borat! Ευχαριστώ πολύ!!!

Αν και το usb hub ακούγεται καλή ιδέα!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, caveneo είπε

Αν και το usb hub ακούγεται καλή ιδέα!

Αυτά -σύμφωνα με αξιολογήσεις παγκοσμίως- είναι ό, τι πρέπει. Θα χρειαστείτε όμως και μια προέκταση.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Αυτό εδώ λέτε να κάνει δουλειά; Να περάσω τα usb πίσω, να τα συνδέσω στις δύο θύρες και να συνδέσω μετά το header και να δουλέψουν αντί τα πίσω, τα μπροστά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, caveneo είπε

Αυτό εδώ λέτε να κάνει δουλειά; Να περάσω τα usb πίσω, να τα συνδέσω στις δύο θύρες και να συνδέσω μετά το header και να δουλέψουν αντί τα πίσω, τα μπροστά.

ναι απλα μεταφέρεις τα πισω μπρος με τα καλώδια να κρέμονται μεσα γιατι δεν παίρνεις 2 προεκτάσεις 1-2 μετρων να τα φέρεις μπροστά σου 

https://www.skroutz.gr/s/20766479/Powertech-USB-3-0-Cable-USB-A-male-USB-A-female-1-5m-CAB-U123.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...