dionisisnionios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μαγκες το build μου ειναι cpu: ryzen 5 3600 gpu: gigaabyte GTX 1660 SUPER 6GB OC mother:AORUS B450 ram:16gb gskil ripjaows τροφοδοτικο : thermaltake smart rgb 600w κουτι εχω της aerocool(ενα φτηνιαρικο με 1 ανεμηστηρα γυρω στα 30 ευρω το ειχα παρει ) αυτες τις μερες αρχισα ενα game του 2019 kai εβαλα τα settings ultra o θορυβος νομιζω ειναι δυνατος και με ενοχλει και φοβαμαι μη ανεβασω και θερμοκρασιες.επειδη ειμαι και λιγο ασχετος με αυτα υπαρχει περιπτωση αν παρω καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow ΄η να βαλω 1 ανεμηστηρα ακομα στο κουτι να μειωθει ο θορυβος? η θερμοκρασια της γραφικων σε κατασταση ηρεμιας ειναι γυρω στα 32-35c ενω οταν μπαινω στο game ανεβενει εκει μεχρι 75c ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για game? μπορω να κανω κατι για να μειωσω το θορυβο? Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από dionisisnionios
Voodooman Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Θα έλεγα ότι η φασαρία προέρχεται από την GPU, ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες πλέον και τα ανεμηστήρια τους κάνουν σαν τρελά. Στο PC της υπογραφής μου έχω άριστο cable management, 2 πολύ καλούς ανεμιστήρες, πολύ καλή ψύκτρα με άλλους δύο ανεμιστήρες και σε απλές δουλειές είναι πάρα πολύ ήσυχο. Και πάλι στα παιχνίδια, όταν ζορίζεται η GPU αρχίζει να κάνει σοβαρή φασαρία. Δεν ξέρω αν οι κατασκευαστές καρτών γραφικών είναι φτηνιάρηδες και δεν ενδιαφέρονται να βάλουν καλά συστήματα ψύξης ή αν οι κάρτες γραφικών απλά δεν μπορούν να μη ζεσταθούν πολύ, μάλλον το δεύτερο.
Silverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Αν λες για θόρυβο απο ανεμιστήρες δύσκολο. Θα βοηθούσε λίηο αν είχες καλύτερο κουτί με πιο πολλούς ανεμιστήρες αλλά μην φανταστείς τρελές διαφορές.
neo80 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dionisisnionios είπε μαγκες το build μου ειναι cpu: ryzen 5 3600 gpu: gigaabyte GTX 1660 SUPER 6GB OC mother:AORUS B450 ram:16gb gskil ripjaows τροφοδοτικο : thermaltake smart rgb 600w κουτι εχω της aerocool(ενα φτηνιαρικο με 1 ανεμηστηρα γυρω στα 30 ευρω το ειχα παρει ) αυτες τις μερες αρχισα ενα game του 2019 kai εβαλα τα settings ultra o θορυβος νομιζω ειναι δυνατος και με ενοχλει και φοβαμαι μη ανεβασω και θερμοκρασιες.επειδη ειμαι και λιγο ασχετος με αυτα υπαρχει περιπτωση αν παρω καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow ΄η να βαλω 1 ανεμηστηρα ακομα στο κουτι να μειωθει ο θορυβος? η θερμοκρασια της γραφικων σε κατασταση ηρεμιας ειναι γυρω στα 32-35c ενω οταν μπαινω στο game ανεβενει εκει μεχρι 75c ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για game? μπορω να κανω κατι για να μειωσω το θορυβο? Για το θόρυβο στους ανεμιστήρες μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες λάδι δες παρακάτω πως θα το κάνεις. Για την GPU το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την βγάλεις, να την ανοίξεις και να αφερέσεις την πάστα με ισοπροπυλική αλκοόλη και να βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα artctic mx-2 ή mx-4 που είναι και για GPU & CPU και οι 2 και προτείνεται για αρχάριους. Δες ένα παράδειγμα πως βάζεις σε GPU θερμοαγώγιμη πάστα. Spoiler Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από neo80
pasxaliskar Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, dionisisnionios είπε μαγκες το build μου ειναι cpu: ryzen 5 3600 gpu: gigaabyte GTX 1660 SUPER 6GB OC mother:AORUS B450 ram:16gb gskil ripjaows τροφοδοτικο : thermaltake smart rgb 600w κουτι εχω της aerocool(ενα φτηνιαρικο με 1 ανεμηστηρα γυρω στα 30 ευρω το ειχα παρει ) αυτες τις μερες αρχισα ενα game του 2019 kai εβαλα τα settings ultra o θορυβος νομιζω ειναι δυνατος και με ενοχλει και φοβαμαι μη ανεβασω και θερμοκρασιες.επειδη ειμαι και λιγο ασχετος με αυτα υπαρχει περιπτωση αν παρω καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow ΄η να βαλω 1 ανεμηστηρα ακομα στο κουτι να μειωθει ο θορυβος? η θερμοκρασια της γραφικων σε κατασταση ηρεμιας ειναι γυρω στα 32-35c ενω οταν μπαινω στο game ανεβενει εκει μεχρι 75c ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για game? μπορω να κανω κατι για να μειωσω το θορυβο? μια χαρα θερμοκρασια ειναι !!
Dionisis1kav Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ μάγκες για τις απαντήσεις αν και ξεχασα να γράψω πως εχω τους ανεμιστήρες της gpu στο auto είναι καλυτερα να βάλω εγώ ένα συγκεκριμένο fan speed?
Sakiz105 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 99% είναι το φαν του 3600 αν έχεις το στοκ. Δοκίμασε να βάλεις custom fan curve από το bios με cap στο 75% στους 75 βαθμούς 1
raul7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Κι εγώ ψηφίζω εργοστασιακή ψήκτρα cpu. Εκτός από το fan curve, βάλε cpu fan spin up/down delay σε 1sec ή 0.7 sec. Ο 3600 κάνει στιγμιαία μεγάλα ανεβάσματα στη θερμοκρασία, που κάνουν το ανεμιστηράκι να ανεβαίνει σαν τρελό ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος γιατί ξαναπέφτει κατευθείαν. Με τη ρύθμιση αυτή το γλυτώνεις, και τα ανεμιστήρια ανεβάζουν στροφές μόνο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σταθερά και άρα χρειάζεται να ανέβει το ανεμιστηράκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα