Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαγκες το build μου ειναι cpu: ryzen 5 3600   gpu: gigaabyte GTX 1660 SUPER 6GB OC
mother:AORUS B450       ram:16gb gskil ripjaows

τροφοδοτικο : thermaltake smart rgb 600w

κουτι εχω της aerocool(ενα φτηνιαρικο με 1 ανεμηστηρα γυρω στα 30 ευρω το ειχα παρει  )

αυτες τις μερες αρχισα ενα game  του 2019 kai εβαλα τα settings ultra o θορυβος νομιζω ειναι δυνατος και με ενοχλει και φοβαμαι μη ανεβασω και θερμοκρασιες.επειδη ειμαι και λιγο ασχετος με αυτα υπαρχει περιπτωση αν παρω καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow ΄η να βαλω 1 ανεμηστηρα ακομα στο κουτι να μειωθει ο θορυβος? η θερμοκρασια της γραφικων σε κατασταση ηρεμιας ειναι γυρω στα 32-35c ενω οταν μπαινω στο game ανεβενει εκει μεχρι 75c ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για game? μπορω να κανω κατι για να μειωσω το θορυβο?

Επεξ/σία από dionisisnionios
Δημοσ.

Θα έλεγα ότι η φασαρία προέρχεται από την GPU, ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες πλέον και τα ανεμηστήρια τους κάνουν σαν τρελά. Στο PC της υπογραφής μου έχω άριστο cable management, 2 πολύ καλούς ανεμιστήρες, πολύ καλή ψύκτρα με άλλους δύο ανεμιστήρες και σε απλές δουλειές είναι πάρα πολύ ήσυχο. Και πάλι στα παιχνίδια, όταν ζορίζεται η GPU αρχίζει να κάνει σοβαρή φασαρία. Δεν ξέρω αν οι κατασκευαστές καρτών γραφικών είναι φτηνιάρηδες και δεν ενδιαφέρονται να βάλουν καλά συστήματα ψύξης ή αν οι κάρτες γραφικών απλά δεν              μπορούν να μη ζεσταθούν πολύ, μάλλον το δεύτερο.

Δημοσ.

Αν λες για θόρυβο απο ανεμιστήρες δύσκολο. Θα βοηθούσε λίηο αν είχες καλύτερο κουτί με πιο πολλούς ανεμιστήρες αλλά μην φανταστείς τρελές διαφορές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dionisisnionios είπε

μαγκες το build μου ειναι cpu: ryzen 5 3600   gpu: gigaabyte GTX 1660 SUPER 6GB OC

κουτι εχω της aerocool(ενα φτηνιαρικο με 1 ανεμηστηρα γυρω στα 30 ευρω το ειχα παρει  )

αυτες τις μερες αρχισα ενα game  του 2019 kai εβαλα τα settings ultra o θορυβος νομιζω ειναι δυνατος και με ενοχλει και φοβαμαι μη ανεβασω και θερμοκρασιες.επειδη ειμαι και λιγο ασχετος με αυτα υπαρχει περιπτωση αν παρω καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow ΄η να βαλω 1 ανεμηστηρα ακομα στο κουτι να μειωθει ο θορυβος? η θερμοκρασια της γραφικων σε κατασταση ηρεμιας ειναι γυρω στα 32-35c ενω οταν μπαινω στο game ανεβενει εκει μεχρι 75c ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για game? μπορω να κανω κατι για να μειωσω το θορυβο?

Για το θόρυβο στους ανεμιστήρες μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες λάδι δες παρακάτω πως θα το κάνεις.

Για την GPU το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την βγάλεις, να την ανοίξεις και να αφερέσεις την πάστα με ισοπροπυλική αλκοόλη και να βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα artctic mx-2 ή mx-4 που είναι και για GPU & CPU  και οι 2 και προτείνεται για αρχάριους.

Δες ένα παράδειγμα πως βάζεις σε GPU θερμοαγώγιμη πάστα.

Spoiler

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dionisisnionios είπε

μια χαρα θερμοκρασια ειναι !!

Δημοσ.

Ευχαριστώ μάγκες για τις απαντήσεις αν και ξεχασα να γράψω πως εχω τους ανεμιστήρες της gpu στο auto  είναι καλυτερα να βάλω εγώ ένα συγκεκριμένο fan speed? 

Δημοσ.

Κι εγώ ψηφίζω εργοστασιακή ψήκτρα cpu. Εκτός από το fan curve, βάλε cpu fan spin up/down delay σε 1sec ή 0.7 sec.

Ο 3600 κάνει στιγμιαία μεγάλα ανεβάσματα στη θερμοκρασία, που κάνουν το ανεμιστηράκι να ανεβαίνει σαν τρελό ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος γιατί ξαναπέφτει κατευθείαν.

Με τη ρύθμιση αυτή το γλυτώνεις, και τα ανεμιστήρια ανεβάζουν στροφές μόνο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σταθερά και άρα χρειάζεται να ανέβει το ανεμιστηράκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...