Nimuro Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μιας και έχω δει στο παρελθόν σχετικές συζητήσεις εδώ αλλά χωρίς συγκεκριμένη κατάληξη, είπα να ξανανοίξω ένα θέμα μιας και με αγγίζει λίγο περισσότερο τώρα. Νομίζω πως αφορά και αρκετό περισσότερο κόσμο στην εποχή του κοροναιού. Είμαι σε συζητήσεις για μια θέση εργασίας στην Αγγλία, και δεν ξέρω σε τι φορολογικό καθεστώς θα βρίσκομαι ώστε να συζητήσω το μισθολογικό μέρος. Ισχύει πως πλέον υπάρχει ρύθμιση ώστε η φορολογία να είναι αντίστοιχη με μισθωτού (~30-35% σε 35000-50000 μεικτά ετήσιο εισόδημα σύμφωνα με το aftertax.gr); Και επιπλέον, τι άλλες εισφορές θα πρέπει να πληρώνω, ασφαλιστικές κτλ.;
vamvakoolas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Nimuro είπε Μιας και έχω δει στο παρελθόν σχετικές συζητήσεις εδώ αλλά χωρίς συγκεκριμένη κατάληξη, είπα να ξανανοίξω ένα θέμα μιας και με αγγίζει λίγο περισσότερο τώρα. Νομίζω πως αφορά και αρκετό περισσότερο κόσμο στην εποχή του κοροναιού. Είμαι σε συζητήσεις για μια θέση εργασίας στην Αγγλία, και δεν ξέρω σε τι φορολογικό καθεστώς θα βρίσκομαι ώστε να συζητήσω το μισθολογικό μέρος. Ισχύει πως πλέον υπάρχει ρύθμιση ώστε η φορολογία να είναι αντίστοιχη με μισθωτού (~30-35% σε 35000-50000 μεικτά ετήσιο εισόδημα σύμφωνα με το aftertax.gr); Και επιπλέον, τι άλλες εισφορές θα πρέπει να πληρώνω, ασφαλιστικές κτλ.; για να απαντησει καποιος (με σοβαροτητα) θα πρεπει να δωσεις λεπτομεριες για το τροπο εργασιας: Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως μισθωτο που θα εργαζεσαι απο την Ελλαδα Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως εξωτερικο συνεργατη που θα εργαζεσαι απο Ελλαδα Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως μισθωτο/εξωτ συνεργατη που θα εργαζεσαι θεωρητικα στην Αγγλια (αλλα στη πραξη θα εισαι Ελλαδα)
Nimuro Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε για να απαντησει καποιος (με σοβαροτητα) θα πρεπει να δωσεις λεπτομεριες για το τροπο εργασιας: Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως μισθωτο που θα εργαζεσαι απο την Ελλαδα Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως εξωτερικο συνεργατη που θα εργαζεσαι απο Ελλαδα Η αγγλικη εταιρια θα σε προσλαβει ως μισθωτο/εξωτ συνεργατη που θα εργαζεσαι θεωρητικα στην Αγγλια (αλλα στη πραξη θα εισαι Ελλαδα) Το δεύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά μπορούμε να κάνουμε και γενική συζήτηση. Το τρίτο είναι εντελώς παράνομο και όλες οι εταιρείες που έχω ακούσει το αποφεύγουν. Το πρώτο ξέρω πως υφίσταται ως καθεστώς αλλά για χώρες της ΕΕ και εμπεριέχει αρκετή γραφειοκρατία. Ψάχνοντας διάβασα περί αυτής της ρύθμισης: https://www.sofokleousin.gr/pos-ta-mplokakia-tha-forologithoun-os-misthotoi-me-aforologito εξού και η αρχική μου ερώτηση.
gthe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχήν συγχαρητήρια αν τα κατάφερες ήδη ή καλή επιτυχιά αν είσαι ακόμα σε διαβουλέψεις. Θα προσληφθείς σαν freelancer λοιπόν. Αυτό σημαινει πως η Αγγλική εταιρια θα σου δώσει ένα μεικτό ποσό (συν ΦΠΑ) και ξεκαθάρισε το μέρος της. Και εσύ θα της κόψεις ένα τιμολόγιο. Δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα, για τα πάντα είσαι υπεύθυνός εσύ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό θα γίνει είτε εφάπαξ είτε μηνιαία να υποθέσω. Τώρα πόσα θα σου μείνουν net σε σχέση με το gross που θα εισπράξεις ... για να το βρεις ακριβώς πρέπει να μιλήσεις με λογιστή για να καταλαβεις πως λειτουγεί το ελεύθερο επαγγελμα. Θα αφαιρέσεις εισφορές ΟΑΕΕ, φόρο εισοδήματος Ε.Ε, προκαταβολή φόρου επόμενης χρονιάς, τέλος επιτηδεύματος κτλ και ένας καλος λογιστής θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις κάποια χρήματα από έσοδα/έξοδα. Για τις ανάγκες του interview σκέψου ποσοστά χοντρικά κοντά στο 50% net από το gross για να μην πέσεις πολύ έξω. Δύσκολα θα μπεις στη ρύθμιση για μπλοκάκια ως μισθωτός με σύμβαση freelance κατά την γνώμη μου από ξένη εταιρεία. Θέλει μεταφράσεις σύμβασης κτλ Αν ξέρει κανείς παραπάνω ας πεί εδώ. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από gthe
christakos07 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, gthe είπε Καταρχήν συγχαρητήρια αν τα κατάφερες ήδη ή καλή επιτυχιά αν είσαι ακόμα σε διαβουλέψεις. Θα προσληφθείς σαν freelancer λοιπόν. Αυτό σημαινει πως η Αγγλική εταιρια θα σου δώσει ένα μεικτό ποσό (συν ΦΠΑ) και ξεκαθάρισε το μέρος της. Και εσύ θα της κόψεις ένα τιμολόγιο. Δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα, για τα πάντα είσαι υπεύθυνός εσύ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό θα γίνει είτε εφάπαξ είτε μηνιαία να υποθέσω. Τώρα πόσα θα σου μείνουν net σε σχέση με το gross που θα εισπράξεις ... για να το βρεις ακριβώς πρέπει να μιλήσεις με λογιστή για να καταλαβεις πως λειτουγεί το ελεύθερο επαγγελμα. Θα αφαιρέσεις εισφορές ΟΑΕΕ, φόρο εισοδήματος Ε.Ε, προκαταβολή φόρου επόμενης χρονιάς, τέλος επιτηδεύματος κτλ και ένας καλος λογιστής θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις κάποια χρήματα από έσοδα/έξοδα. Για τις ανάγκες του interview σκέψου ποσοστά χοντρικά κοντά στο 50% net από το gross για να μην πέσεις πολύ έξω. Δύσκολα θα μπεις στη ρύθμιση για μπλοκάκια ως μισθωτός με σύμβαση freelance κατά την γνώμη μου από ξένη εταιρεία. Θέλει μεταφράσεις σύμβασης κτλ Αν ξέρει κανείς παραπάνω ας πεί εδώ. Δεν είναι δύσκολο το καθεστώς μπλοκάκια εφόσον υπάρχουν 40 ώρες μισθωτής εργασίας. Η μετάφραση αν χρειαστεί, είναι το λιγότερο.
Caiden Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να μπορεσεις να δουλεψεις σε καποια εταιρεια του εξωτερικου απο Ελλαδα, θα πρεπει να φτιαξεις την δικια σου επιχειρηση, οπου καθε μηνα θα τους κοβεις ενα τιμολογιο με τον μεικτο μισθο που θα εχετε συμφωνησει. Εσυ θα εισαι υπευθυνος για την καταβολη φορων, των εισφορων και της ασφαλειας σου. Απο εκει και περα υπαρχουν διαφορα ειδη εταιρειων που μπορεις να φτιαξεις (Ατομικη, Ετερορρυθμη, ΙΚΕ κτλ), που επιλεγεις αναλογα τα ετησια εσοδα σου και εννοειται φυσικα με την γνωμη του λογιστη σου, υπολογιζοντας ποια σε συμφερει περισσοτερο. Για να παρεις μια ιδεα με το ποσο που θα σου μεινει στο τελος, οσον αφορα την ατομικη επιχειρηση μπορεις να χρησιμοποιησεις μια online εφαρμογη. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από Caiden
marioshrist Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Υπάρχει το καθεστώς όπου όσοι έχουν μπλοκάκι και έχουν έως 3 εργοδότες μπορούν να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, οπότε το όφελος είναι πάρα πολύ μεγάλο καθώς δεν έχεις προκαταβολή και έχεις και το αφορολόγητο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δηλωθεί στην εφαρμογή του taxis τα στοιχεία του συμβολαίου. Για το ΦΠΑ ρώτα λογιστή γιατί ανάλογα με την χώρα του εργοδότη μπορεί να υπάρχει αλλαγή. Το εφκα θα το πληρώνεις μόνος σου αλλά τώρα υπάρχει επιλογή της κατηγορίας και δεν είναι ποσοστό του εισοδήματος. Σίγουρα μίλα με κάποιον λογιστή.
Nimuro Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Στις 10/11/2020 στις 10:55 ΜΜ, marioshrist είπε Υπάρχει το καθεστώς όπου όσοι έχουν μπλοκάκι και έχουν έως 3 εργοδότες μπορούν να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, οπότε το όφελος είναι πάρα πολύ μεγάλο καθώς δεν έχεις προκαταβολή και έχεις και το αφορολόγητο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δηλωθεί στην εφαρμογή του taxis τα στοιχεία του συμβολαίου. Για το ΦΠΑ ρώτα λογιστή γιατί ανάλογα με την χώρα του εργοδότη μπορεί να υπάρχει αλλαγή. Το εφκα θα το πληρώνεις μόνος σου αλλά τώρα υπάρχει επιλογή της κατηγορίας και δεν είναι ποσοστό του εισοδήματος. Σίγουρα μίλα με κάποιον λογιστή. Καλά, προφανώς, απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα ακόμα, γι'αυτό ζήτησα μια άποψη εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα