Προς το περιεχόμενο

Electrum wallet - Πρέπει να σώσουμε το αρχείο;


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας μια ερώτηση όποιος γνωρίζει, γιατί τα format είναι συχνά.

Πρέπει να σώσουμε το αρχείο που δημιουργεί το Electrum wallet στον δίσκο του PC;  Να το βάλουμε σε USB δηλαδή?

Το seed το έχω σώσει και ουσιαστικά σε περίπτωση που κάνω format θα βάλω το seed και θα εμφανιστούν τα bitcoin;  Το password και το 2fa που μου ζήτησε θα μου τα ζητήσει και μετά από ένα format ή ορίζω νέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα δύο την ίδια αξία έχουν. Απλά το seed θα μπορούσες να το μεταφέρεις και σε wallet εκτός του electrum αν τα υποστηρίζει ενώ το backup μπορείς να το επαναφέρεις μόνο σε electrum wallet. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει και 2fa το electrum? Πως γινεται αυτο σε offline εφαρμογη?

Αν εχεις το seed εισαι ενταξει. Ελπιζω να μην το εχεις απλα σε text file στον υπολογιστη ετσι?

Αν σωσεις και το αρχειο σε γλυτωνει απο το βημα να φτιαξεις νεο wallet και να πληκτρολογησεις το seed εσυ.

Το αρχειο κραταει και τον κωδικο που εχεις βαλει για spending. Εννοειται οτι αν δεν εχεις κωδικο και κρατας το αρχειο απροστατευτο οποιος το παρει εχει τα bitcoin σου χωρις να χρειαζεται το seed.

 

Η μεθοδος που ακολουθω εγω:

Το seed μεσα στο keepass (ειδικη εφαρμογη για logins και passwords που ολοι θα επρεπε να χρησιμοποιουμε) και μαλιστα attached ως passworded zip (με αλλο κωδικο απο αυτον του keepass φυσικα)

Καποιες αλλες διευθυνσεις που εχω μονο private keys (δεν ειχαν βγει απο seed) τις εχω για spending μικροποσων. Εχω backup τα private keys και το αρχειο του electrum password protected στον υπολογιστη μεσα αλλα το ανοιγω μονο οταν θελω να ξοδεψω

Ολες τις διευθυνσεις που εχω χρησιμοποιησει ποτε και εχουν bitcoin τις εχω κανει Import σε ενα read-only electrum wallet ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝ ΤΑ PRIVATE KEYS και το ανοιγω οταν θελω να παρακολουθησω το balance στο συνολο η ξεχωριστα για την καθε διευθυνση. Αυτο το αρχειο δεν χρειαζεται προστασια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την εχω πατησει με το keepass. τα φτυσε το φλαασακι που ειχα την database και εμεινα ξεκρεμαστος, φτου και απο την αρχη, ουτε ενα mail δεν ειχα.

επειδη ειμαι paranoid και γω λιγο αν και πρωταρης στα bitcoin χρησιμοποιω bitwarden password manager με 2fa. το email του bitwarden ειναι στο protonmail και ο λογαριασμος του  protonmail εχει τον βασικο κωδικο, 70 χαρακτηρων, 2fa με authy και δευτερο κωδικο ειδικα για το γραμματοκιβωτιο 60 χαρακτηρων αν θυμαμαι καλα. θελω να πω οτι ειμαι safe απο password manager που εχω το seed μεσα.

ε τι αλλο να κανω:P

τωρα εχω απενεργοποιησει τα updates ακόμα και μεσα στην εφαρμογή του electron. γιατί το ειχα διαβασει και μου το ειπε και ο check2fire οτι κανουν phising σε αυτο το πορτοφολι.

τεσπα, 20 δολαρια εχω μεσα, απλά θελω να αρχιζω να μαζευω σιγα σιγα, με ενδιαφερει η αποταμιευση και μονο και οχι οι συναλλαγες. να μαζεψω δλδ κανα 1000ααρικο ευρω σε bitcoin.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμενο exploit με phising του electrum το εχουν διορθωσει, αλλα δεν διαφωνω με την πρακτικη. Καλυτερα να πηγαινεις μονος σου στο site και να παιρνεις χειροκινητα το τελευταιο version.

Για το keepass τι να σου πω τωρα. Οχι απλα ειχες μονο ενα αντιγραφο της βασης αλλα την ειχες και σε στικακι που ολοι ξερουμε ποσο αναξιοπιστα ειναι.

Επεξ/σία από Bspus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...