Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι συνδομητης της κοσμοτε (vdsl 30αρι) και επιθυμω να αλλάξω modem-router. η απόσταση που καλύπτει είναι κακή και το διαμέρισμα που μένω δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο (είναι 75 τετραγωνικά).Επίσης πάσχω από συνεχείς αποσυνδέσεις ειδικά στο laptop μου και δέν μεσολαβεί τοίχος. Το θέμα είναι ότι η κοσμοτε χρησιμοποιεί πλέον voip για την τηλεφώνια της και διάβασα πως αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για την αγορά ενός νέου router (οικονομικού τουλάχιστον) .Η ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:

1. μπορώ να αλλάξω router χωρίς πρόβλημα;

2. είναι δύσκολο να σετάρω ένα νέο router;

3. επειδή κάπου διάβασα ότι ίσως να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το modem της κοσμοτε για το voip και το νέο router να κάνει όλα τα υπόλοιπα, πόσο εφικτό είναι κατι τέτοιο και υπάρχει κάποιος οδηγός για αυτό;

οι γνώσεις μου είναι πολύ βασικές αλλά είμαι πολύ καλός στο να ακολουθώ οδηγίες χαχαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Θα πρεπει να σου δωσουν τους κωδικους VOiP, παλια τους εδιναν, πλεον δεν ξερω.

Γιατι δεν βαζεις ενα repeater;

τη δοκίμασα τη λύση αυτή αλλά νομίζω πως το repeater περισσότερο μπερδεύει τις συσκεύες παρά βοηθάει. Για παράδειγμα, το router βρίσκεται 3 μέτρα από το lapto, χωρίς να μεσολαβεί τοίχος και το σήμα παίζει(από 5 γραμμές πάει στις 1-2 που υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο χάνει το σήμα από το router και συνδέεται στο repeater που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού και μεσολαβούν τοίχοι οπότε και το σήμα είναι πιο αδύναμο) ή αποσυνδέεται εντελώς για μερικά δευτερόλεπτα..

Επεξ/σία από fairytaleman
Δημοσ.

Μήπως είναι λίγο μάπα η κάρτα δικτύου του laptop σου; Με 10-15 ευρώ παίρνεις ένα USB adapter δικτύου. Ειδικά αν πάρεις με κεραία, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Μήπως είναι λίγο μάπα η κάρτα δικτύου του laptop σου; Με 10-15 ευρώ παίρνεις ένα USB adapter δικτύου. Ειδικά αν πάρεις με κεραία, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.

το σκέφτηκα αλλά το laptop δεν έχει χρονίσει ακόμα και η κάρτα δικτύου του είναι η realtek rtl8821ce 802.11ac pcie adapter. Επίσης τέτοια διακύμανση δείχνει και το κινητό μου απλά το αντιλαμβάνομαι λιγότερο γιατί οι απαιτήσεις του κινητού για bandwidth είναι αρκετά μικρότερες (δεν streamάρω από το κινητό ούτε βλέπω συχνά youtube, netflix κλπ από το κινητό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...