Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς έψαχνα για πέλλετ μου είπανε για το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο).

Μου είπανε ότι είναι αρκετά διαφορετικό απο τον κλασικό πυρήνα (πυρηνόξυλο) δε βγάζει κάπνα ούτε μυρίζει.

Ο  κλασικός πυρήνας ελιάς (πυρηνόξυλο) που έχω δει βγάζει έντονη μυρωδιά και πολυ καπνό.

Ισχύει ότι  το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο) είναι τόσο καλό όσο ακούγεται;

Σε ότο αφορά την τιμή ο πυρήνας σε έναν έμπορο που ρώτησα έχει 140 ( καλη ποιότητα όπως είπε) και το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο) 170 ο τόνος.

Αξίζει να το χρησιμοπιήσει κάποιος στον καυστήρα του;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ αυτού του είδους την βιομάζα 5-6 χρονια τώρα. Έχω κατασταλάξει σε ενα "πιο καθαρό " πυρήνα. 

Έχοντας δοκιμασει πελλετ,καθαρό κουκουτσι, πυρηνοξυλο, κουκουτσακι πυρήνα καταληγω αναμφισβήτητα οτι το καθαρο κουκούτσι ειναι η ποιοτικότερη και αποδοτικότερη επιλογή. Είναι ομως και η ακριβότερη επιλογή. Στην περιοχή μου, Μεσσηνία, σχεδόν διπλάσια τιμη.

Πυρήνα, που έχει μεσα οτι πιο σαπιο υπάρχει απο την ελιά (φύλλα, υποπαράγωγα του κουκουτσιου, διάφορα υπολείμματα) δεν ξαναπήρα. Βρώμα και σκόνη. Έκανε τον περιβάλλον χώρο του σπιτιου,ανυπόφορο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επειδή μένω επαρχία , εγω χρησιμοποιώ ξυλόλεβητα .

Όμως ο γείτονας καίει πυρηνόξυλο . Πιθανόν παίζει ρόλο η ποιότητα . Πέρσι είχε γεμίσει η γειτονιά μυρωδιά και καπνό όχι συνέχεια .

Φέτος μου είπε πήρε καθαρό κουκούτσι .

Ξέρω οτι ρόλο παίζει ο ξηραντήρας του εμπόρου .

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/11/2020 στις 8:11 ΜΜ, enjiniir είπε

Καθώς έψαχνα για πέλλετ μου είπανε για το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο).

Μου είπανε ότι είναι αρκετά διαφορετικό απο τον κλασικό πυρήνα (πυρηνόξυλο) δε βγάζει κάπνα ούτε μυρίζει.

Ο  κλασικός πυρήνας ελιάς (πυρηνόξυλο) που έχω δει βγάζει έντονη μυρωδιά και πολυ καπνό.

Ισχύει ότι  το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο) είναι τόσο καλό όσο ακούγεται;

Σε ότο αφορά την τιμή ο πυρήνας σε έναν έμπορο που ρώτησα έχει 140 ( καλη ποιότητα όπως είπε) και το Καθαρό Κουκούτσι Ελιάς (Διαχωρισμένο πυρηνόξυλο) 170 ο τόνος.

Αξίζει να το χρησιμοπιήσει κάποιος στον καυστήρα του;

Ειναι πολυ καλυτερο το καθαρό κουκουτσι το λευκο. Δεν ειναι τοσο αφθονο ομως. Σε ποια περιοχή αναφερεσαι στις τιμες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...