sakisgri Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ευχαριστώ, την ip την βλέπω οτι είναι όπως πρέπει.. Κοπεγχάγη κτλ. Απο ταχύτητες, μόνο μια ταινία κατέβασα παλιά που μου ήρθε και νομίζω οτι είναι σχεδόν στα ίδια με το ξεβράκωτο downloading στα 1.1-1.2 mb μιας και είμαι επαρχία κι εχω κλασσική μισή 24αρα κτλ κτλ κτλ... Δεν εχω ιδεα τι είναι το binding🤣 Μη νομίζεις και εγώ δεν τα ήξερα, γιατί και εγώ πρώτη φορά έβαλα vpn πριν ένα μήνα και αναγκάστηκα να τα μάθω. Απλώς ακολούθησε τον οδηγό και δες αυτά που γράφω. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 12 λεπτά πριν, sakisgri είπε Μη νομίζεις και εγώ δεν τα ήξερα, γιατί και εγώ πρώτη φορά έβαλα vpn πριν ένα μήνα και αναγκάστηκα να τα μάθω. Απλώς ακολούθησε τον οδηγό και δες αυτά που γράφω. Ναι βρε τίποτα δεν ήταν 10 sec. Το έβαλα και οντως μολις εκλεισα το vpn σταμάτησε να κατεβαζει το ubuntu. Απορία.. Εκει που επέλεξα το fastestvpnwireguard στο qbittorrent, μου είχε και άλλη μια επιλογή, fastestvpntap. Τείν τούτο?
sakisgri Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ναι βρε τίποτα δεν ήταν 10 sec. Το έβαλα και οντως μολις εκλεισα το vpn σταμάτησε να κατεβαζει το ubuntu. Απορία.. Εκει που επέλεξα το fastestvpnwireguard στο qbittorrent, μου είχε και άλλη μια επιλογή, fastestvpntap. Τείν τούτο? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον από κάποιο virtual network adapter που δημιούργησε το fastvpn. Αφού αυτό που έβαλες σταματάει να κατεβάζει όταν κλείνεις το vpn τότε είσαι οκ. π.χ. θα δεις εδώ https://youtu.be/h_7u_JsTScs?t=575 το Nord δημιουργεί και αυτό ένα virtual network adapter που το ονομάζει Nordlynx. Επίσης με την ευκαιρία απενεργοποίησε και το IPv6 όπως δείχνει ο TechGuro στο ίδιο λεπτό που έβαλα το βίντεο, και άλλαξε το DNS σε Cloudflair στο IPv4. Επεξ/σία 17 Μαϊου από sakisgri 1
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 38 λεπτά πριν, sakisgri είπε Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον από κάποιο virtual network adapter που δημιούργησε το fastvpn. Αφού αυτό που έβαλες σταματάει να κατεβάζει όταν κλείνεις το vpn τότε είσαι οκ. π.χ. θα δεις εδώ https://youtu.be/h_7u_JsTScs?t=575 το Nord δημιουργεί και αυτό ένα virtual network adapter που το ονομάζει Nordlynx. Επίσης με την ευκαιρία απενεργοποίησε και το IPv6 όπως δείχνει ο TechGuro στο ίδιο λεπτό που έβαλα το βίντεο, και άλλαξε το DNS σε Cloudflair στο IPv4. Οκ ηταν ηδη το ν6 απενεργοποιημένο και άλλαξα και dns κτλ🙂 1
Pansp32 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Δεν μου έδινε το kill switch και τελικά μόλις άλλαξα στο vpn protocol απο auto σε wireguard μου το έδωσε και άνοιξε κανονικά. Αυτό είναι περίεργο. Δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα και στο αυτόματο. Ίσως εγκατάσταση-απεγκατάσταση να το λύσει το θέμα. Παρόλαυτα έτσι κι αλλιώς το wireguard μάλλον θεωρείτε πιο διαδεδομένο από το openvpn protocol οπότε ότι θες. Είναι πιο σύγχρονο πρωτόκολλο. Το κάθε ένα έχει τα + και τα - του. 3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Ναι βρε τίποτα δεν ήταν 10 sec. Το έβαλα και οντως μολις εκλεισα το vpn σταμάτησε να κατεβαζει το ubuntu. Απορία.. Εκει που επέλεξα το fastestvpnwireguard στο qbittorrent, μου είχε και άλλη μια επιλογή, fastestvpntap. Τείν τούτο? Για παράδειγμα άμα έχεις windows, πας στο network&internet-->Advanced network settings και θα δεις ότι το vpn έχει φτιάξει έναν νέο adapter. Αυτό είναι το "tap". Μπακαλίστικα έχει προεγκατεστημένες τις ρυθμίσεις του vpn. Μόλις ενεργοποιείς το vpn, μπαίνεις μέσω αυτού του network. "Υπερκαλύπτει" τα υπόλοιπα. Βαριέμαι να δω το βίντεο αλλά μερικές παρατηρήσεις στα από πάνω σχόλια με την σημείωση ότι δεν είμαι expert. 1) IPv6 έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζει το fastestvpn(ακόμα). Κανονικά είναι από default απενεργοποιημένο στο network του vpn.(fastestvpntap, edit/ρυθμίσεις και φαίνεται εκεί). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και του wifi/ethernet σας, αν και όπως το καταλαβαίνω εγώ δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο. Spoiler Προσωπικά είμαι διχασμένος αν το IPv4 είναι καλύτερο από το IPv6 σε όρους privacy. Έχω καταλάβει ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο σε πολλά πράγματα. Εξάλλου είναι νεότερο, πιο σύγχρονο πρωτόκολλο. Παρόλαυτα αν έχει κάποια διαρροή τότε όντως δίνει περισσότερες πληροφορίες. Με λίγα λόγια: Security IPv6>IPv4 Privacy IPv6>IPv4 ΑΝ όμως υπάρξει διαρροή δεδομένων τότε όντως IPv6 είναι χειρότερο από IPv4. Θα δώσει πολλά παραπάνω δεδομένα το IPv6. Λόγω NAT το IPv4 θα διαρρεύσει λιγότερα πράγματα.. Βέβαια είναι μία γενικότερη συζήτηση και όχι επί των vpn 2) Το DNS εξαρτάται. ΔΕΝ σας προστατεύει με την άποψη ότι κρύβει την IP σας. Υπάρχουν πολλά δημόσια DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κάθε ένα έχει τα δικά του "φίλτρα". Η αλλαγή του DNS όντως είναι χρήσιμη αλλά για άλλους λόγους. Προσοχή μόνο γιατί αλλαγή DNS + VPN δεν πάνε καλά μαζί. Βέβαια αφού χρησιμοποιείτε split tunneling τότε αυτό που κάνετε είναι α) Normal traffic --> DNS επιλογή σας αντί για του παρόχου(π.χ ote) εφόσον το επιθυμείτε. Spoiler Όπως έγραψα δεν σημαίνει ότι αλλάζω dns πάω και κατεβάζω ότι torrent υπάρχει. Ο πάροχος μπορεί να δει τι κάνεις. Λιγότερα πράγματα και ίσως λίγο πιο δύσκολα μεν αλλά τα βλέπει αν θέλει. Δηλαδή τα δεδομένα περνάνε από server τρίτης εταιρείας εκτός από του παρόχου. ΑΝΑΛΟΓΑ την εταιρεία και τον server μπορεί να φιλτράρει είτε λίγα είτε πάρα πολλά. Κόβουν trackers, διάφορα είδη malware, διαφημίσεις κλπ. Γενικά συνίσταται. Ίσως επηρρεαστεί λίγο η ταχύτητα του ίντερνετ. Θυμηθείτε ότι αλλάζετε νταβατζή. Γι' αυτό δεν διαλέγουμε εταιρεία/server που λέει ότι κρατάει τα δεδομένα μας. Παρόλαυτα και αυτές που λένε ότι δεν κρατάνε, ποτέ δεν θα το ξέρουμε στα σίγουρα. (όπως και στα vpn άλλωστε) Ειδικά για γονείς αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν θέλουν τα παιδιά τους να μπαίνουν σε site στοιχηματικά, πορνό κλπ. Φυσικά για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν και επί πληρωμή private dns που κάνουν ωραία πράγματα. Για παράδειγμα προσωπικά στο κινητό χρησιμοποιώ dns είτε quad9 είτε adguard. Στον υπολογιστή ανάλογα τα κέφια ή τη χρήση, έχω μία λίστα από dns. Μπορεί και να μην χρησιμοποιήσω. Αλλά άμα είναι να μπω σε κανά site που έχω κάποιες αμφιβολίες(δεν εννοούμε τίποτα παράνομο ή torrent κλπ), κάτι θα βάλω. + ότι πολλές φορές θα ανοίξω τον brave browser που από μαμά κόβει πολλά πράγματα(βολεύει άπειρα ακόμα και για youtube). *quad9: opensource, μόνο δωρεάν, έμπιστο. Συνήθως σταθερό και με καλές ταχύτητες. Αρκετές επιλογές server, ανάλογα τι θέλουμε να κόβει. **Adguard: δωρεάν και επί πληρωμή. Υποτίθεται έμπιστο. Συνήθως σταθερό και με καλές ταχύτητες. Το επί πληρωμή προφανώς έχει παραπάνω επιλογές και δυνατότητες. Εξαιρετικά φθηνό το επί πληρωμή. Υπάρχουν προσφορές lifetime με κάτω από 20αρικο αν είναι personal ή family έκδοση με κάπου στο 20αρικο νομίζω. ***Cloudflare: Top ταχύτητες. Το πιο σταθερό. Θεωρείται από τα καλύτερα. Εκτός από το κλασικό 1.1.1.1 έχει και άλλους server με μεγαλύτερο φιλτράρισμα. ****Google: Top ταχύτητες. Βέβαια είναι google οπότε νομιιιιιιιιιιιιζω κρατάει κάποια ελάχιστα data. Πρέπει να ξανατσεκάρω για να πω με σιγουριά. Για περισσότερο φιλτράρισμα/privacy πάτε στα 2 πρώτα. Αλλιώς πάτε στο τρίτο που κάνει λίγο απ' όλα. Αλλιώς της google. Θέλετε να γράψω κι άλλους παρόχους με πιο πολλές πληροφορίες όπως λινκς, ip κλπ; β) VPN traffic(εφαρμογές που βάλατε να περνάνε από vpn)-->DNS του VPN. Δηλαδή τα δεδομένα από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν vpn θα πρέπει να περνάνε από το fastestvpntap. Σε αυτό δεν αλλάζουμε το DNS. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να είμαστε παρανοικοί. Θεωρητικά η πλειοψηφία είναι ΟΚ και χωρίς VPN. Μόνο με μια αλλαγή DNS. Τώρα για το υπόλοιπο 10-20% που θα δει μια ταινία online ή το 5% που μπορεί να κατεβάσει κάτι(ουαααααου παρααααανομοι! Κλεεεεεφτες!) τότε με ένα VPN λογικά είναι υπερκαλυμμένος. Επεξ/σία 17 Μαϊου από Pansp32 2
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 21 λεπτά πριν, Pansp32 είπε Αυτό είναι περίεργο. Δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα και στο αυτόματο. Ίσως εγκατάσταση-απεγκατάσταση να το λύσει το θέμα. Παρόλαυτα έτσι κι αλλιώς το wireguard μάλλον θεωρείτε πιο διαδεδομένο από το openvpn protocol οπότε ότι θες. Είναι πιο σύγχρονο πρωτόκολλο. Το κάθε ένα έχει τα + και τα - του. Για παράδειγμα άμα έχεις windows, πας στο network&internet-->Advanced network settings και θα δεις ότι το vpn έχει φτιάξει έναν νέο adapter. Αυτό είναι το "tap". Μπακαλίστικα έχει προεγκατεστημένες τις ρυθμίσεις του vpn. Μόλις ενεργοποιείς το vpn, μπαίνεις μέσω αυτού του network. "Υπερκαλύπτει" τα υπόλοιπα. Βαριέμαι να δω το βίντεο αλλά μερικές παρατηρήσεις στα από πάνω σχόλια με την σημείωση ότι δεν είμαι expert. 1) IPv6 έτσι κι αλλιώς δεν υποστηρίζει το fastestvpn(ακόμα). Κανονικά είναι από default απενεργοποιημένο στο network του vpn.(fastestvpntap, edit/ρυθμίσεις και φαίνεται εκεί). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και του wifi/ethernet σας, αν και όπως το καταλαβαίνω εγώ δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Προσωπικά είμαι διχασμένος αν το IPv4 είναι καλύτερο από το IPv6 σε όρους privacy. Έχω καταλάβει ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο σε πολλά πράγματα. Εξάλλου είναι νεότερο, πιο σύγχρονο πρωτόκολλο. Παρόλαυτα αν έχει κάποια διαρροή τότε όντως δίνει περισσότερες πληροφορίες. Με λίγα λόγια: Security IPv6>IPv4 Privacy IPv6>IPv4 ΑΝ όμως υπάρξει διαρροή δεδομένων τότε όντως IPv6 είναι χειρότερο από IPv4. Θα δώσει πολλά παραπάνω δεδομένα το IPv6. Λόγω NAT το IPv4 θα διαρρεύσει λιγότερα πράγματα.. Βέβαια είναι μία γενικότερη συζήτηση και όχι επί των vpn 2) Το DNS εξαρτάται. ΔΕΝ σας προστατεύει με την άποψη ότι κρύβει την IP σας. Υπάρχουν πολλά δημόσια DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κάθε ένα έχει τα δικά του "φίλτρα". Η αλλαγή του DNS όντως είναι χρήσιμη αλλά για άλλους λόγους. Προσοχή μόνο γιατί αλλαγή DNS + VPN δεν πάνε καλά μαζί. Βέβαια αφού χρησιμοποιείτε split tunneling τότε αυτό που κάνετε είναι α) Normal traffic --> DNS επιλογή σας αντί για του παρόχου(π.χ ote) εφόσον το επιθυμείτε. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όπως έγραψα δεν σημαίνει ότι αλλάζω dns πάω και κατεβάζω ότι torrent υπάρχει. Ο πάροχος μπορεί να δει τι κάνεις. Λιγότερα πράγματα και ίσως λίγο πιο δύσκολα μεν αλλά τα βλέπει αν θέλει. Δηλαδή τα δεδομένα περνάνε από server τρίτης εταιρείας εκτός από του παρόχου. ΑΝΑΛΟΓΑ την εταιρεία και τον server μπορεί να φιλτράρει είτε λίγα είτε πάρα πολλά. Κόβουν trackers, διάφορα είδη malware, διαφημίσεις κλπ. Γενικά συνίσταται. Ίσως επηρρεαστεί λίγο η ταχύτητα του ίντερνετ. Θυμηθείτε ότι αλλάζετε νταβατζή. Γι' αυτό δεν διαλέγουμε εταιρεία/server που λέει ότι κρατάει τα δεδομένα μας. Παρόλαυτα και αυτές που λένε ότι δεν κρατάνε, ποτέ δεν θα το ξέρουμε στα σίγουρα. (όπως και στα vpn άλλωστε) Ειδικά για γονείς αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν θέλουν τα παιδιά τους να μπαίνουν σε site στοιχηματικά, πορνό κλπ. Φυσικά για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν και επί πληρωμή private dns που κάνουν ωραία πράγματα. Για παράδειγμα προσωπικά στο κινητό χρησιμοποιώ dns είτε quad9 είτε adguard. Στον υπολογιστή ανάλογα τα κέφια ή τη χρήση, έχω μία λίστα από dns. Μπορεί και να μην χρησιμοποιήσω. Αλλά άμα είναι να μπω σε κανά site που έχω κάποιες αμφιβολίες(δεν εννοούμε τίποτα παράνομο ή torrent κλπ), κάτι θα βάλω. + ότι πολλές φορές θα ανοίξω τον brave browser που από μαμά κόβει πολλά πράγματα(βολεύει άπειρα ακόμα και για youtube). *quad9: opensource, μόνο δωρεάν, έμπιστο. Συνήθως σταθερό και με καλές ταχύτητες. Αρκετές επιλογές server, ανάλογα τι θέλουμε να κόβει. **Adguard: δωρεάν και επί πληρωμή. Υποτίθεται έμπιστο. Συνήθως σταθερό και με καλές ταχύτητες. Το επί πληρωμή προφανώς έχει παραπάνω επιλογές και δυνατότητες. Εξαιρετικά φθηνό το επί πληρωμή. Υπάρχουν προσφορές lifetime με κάτω από 20αρικο αν είναι personal ή family έκδοση με κάπου στο 20αρικο νομίζω. ***Cloudflare: Top ταχύτητες. Το πιο σταθερό. Θεωρείται από τα καλύτερα. Εκτός από το κλασικό 1.1.1.1 έχει και άλλους server με μεγαλύτερο φιλτράρισμα. ****Google: Top ταχύτητες. Βέβαια είναι google οπότε νομιιιιιιιιιιιιζω κρατάει κάποια ελάχιστα data. Πρέπει να ξανατσεκάρω για να πω με σιγουριά. Για περισσότερο φιλτράρισμα/privacy πάτε στα 2 πρώτα. Αλλιώς πάτε στο τρίτο που κάνει λίγο απ' όλα. Αλλιώς της google. Θέλετε να γράψω κι άλλους παρόχους με πιο πολλές πληροφορίες όπως λινκς, ip κλπ; β) VPN traffic(εφαρμογές που βάλατε να περνάνε από vpn)-->DNS του VPN. Δηλαδή τα δεδομένα από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν vpn θα πρέπει να περνάνε από το fastestvpntap. Σε αυτό δεν αλλάζουμε το DNS. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να είμαστε παρανοικοί. Θεωρητικά η πλειοψηφία είναι ΟΚ και χωρίς VPN. Μόνο με μια αλλαγή DNS. Τώρα για το υπόλοιπο 10-20% που θα δει μια ταινία online ή το 5% που μπορεί να κατεβάσει κάτι(ουαααααου παρααααανομοι! Κλεεεεεφτες!) τότε με ένα VPN λογικά είναι υπερκαλυμμένος. Σ ευχαριστώ, αρα στο qbit αφήνω ως εχει το fastestvpnwireguard και δεν το βάζω στο fastestvpntap
Pansp32 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε Σ ευχαριστώ, αρα στο qbit αφήνω ως εχει το fastestvpnwireguard και δεν το βάζω στο fastestvpntap Ομολογώ δεν ξέρω(έχω χρόνια να ασχοληθώ με torr). Μάλλον ναι όπως κάνουν και στο nord. Υπάρχει μία περίπτωση να περιγράφει την διαδικασία και το ίδιο το fastestvpn. Νομίζω είχε tutorials για αρκετά πράγματα.
sakisgri Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Οκ ηταν ηδη το ν6 απενεργοποιημένο και άλλαξα και dns κτλ🙂 Τα DNS που άλλαξες είναι για όταν δεν είσαι με vpn, όταν είσαι παίρνει τα DNS της fastestvpn. Η FastVPN έχει tutorials εδώ https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/openvpn/ Εδώ έχει tutorial για αλλαγή DNS https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/fix-dns-leaks-on-windows/ Επίσης γράφει: Finally, connect to the FastestVPN and your connection will be protected against the DNS leaks. Alternatively, you can use the public DNS addresses, such as 8.8.8.8 and 8.8.4.4 or 1.1.1.1 and 1.0.0.1 Και εδώ έχει tutorial για απενεργοποίηση το IPv6 (όχι για το adapter της fastvpn (tap), αλλά για το κανονικό wifi/ethernet) https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/how-to-disable-ipv6-on-windows/ δλδ αυτά που κάναμε. Επεξ/σία 18 Μαϊου από sakisgri 1
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, sakisgri είπε Τα DNS που άλλαξες είναι για όταν δεν είσαι με vpn, όταν είσαι παίρνει τα DNS της fastestvpn. Η FastVPN έχει tutorials εδώ https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/openvpn/ Εδώ έχει tutorial για αλλαγή DNS https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/fix-dns-leaks-on-windows/ Επίσης γράφει: Finally, connect to the FastestVPN and your connection will be protected against the DNS leaks. Alternatively, you can use the public DNS addresses, such as 8.8.8.8 and 8.8.4.4 or 1.1.1.1 and 1.0.0.1 Και εδώ έχει tutorial για απενεργοποίηση το IPv6 (όχι για το adapter της fastvpn (tap), αλλά για το κανονικό wifi/ethernet) https://support.fastestvpn.com/tutorials/windows/how-to-disable-ipv6-on-windows/ δλδ αυτά που κάναμε. Ερώτηση!🤣 Μου βγάζει στο dns leak αυτές ολες τις ip ενω χθες εκει ηταν κενό κι έβγαζε μόνο την ip πάνω πάνω που με συνδέει. Είναι φυσιολογικό; Στους dns εννοώ Επεξ/σία 18 Μαϊου από ZELOMOTH
sakisgri Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ερώτηση!🤣 Μου βγάζει στο dns leak αυτές ολες τις ip ενω χθες εκει ηταν κενό κι έβγαζε μόνο την ip πάνω πάνω που με συνδέει. Είναι φυσιολογικό; Στους dns εννοώ Ναι φυσιολογικό είναι, να βγάζει και άλλα. αλλά αφού άλλαξες τα DNS δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να βγάζει αυτούς που γράφουν Google LLC. Edit: τα DNS που άλλαξες ήταν για όταν δεν είσαι με VPN. Με VPN πρέπει να μπαίνει αυτόματα με τα DNS της fastestvpn που είναι 10.8.8.8 and 10.9.9.9, δεν ξέρω γιατί να βλέπεις DNS της Google. εφόσον είσαι με VPN. Εμένα π.χ. βγάζει αυτά Επεξ/σία 18 Μαϊου από sakisgri
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 27 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ναι φυσιολογικό είναι, να βγάζει και άλλα, αλλά αφού άλλαξες τα DNS δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να βγάζει αυτούς που γράφουν Google LLC. Εμένα π.χ. βγάζει αυτά Μπα και με 10.9.9.9 και 10.8.8.8 αλλά και με 1.1.1.1 / 1.0.0.1 πάλι google λέει Απλά στο 1.1.1.1 / 1.0.0.1 μου βγάζει και 2 Ελληνικούς dns
sakisgri Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 5 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Μπα και με 10.9.9.9 και 10.8.8.8 αλλά και με 1.1.1.1 / 1.0.0.1 πάλι google λέει Απλά στο 1.1.1.1 / 1.0.0.1 μου βγάζει και 2 Ελληνικούς dns Ότι και να σου πω, θα σε γελάσω. Εγώ έχω Proton και δοκίμασα πολλά servers σε κανένα δεν μου βγαζει Google. Τα 10.9.9.9 και 10.8.8.8 που τα έβαλες, στο tap adapter της fastvpn? Γιατί αν τα έβαλες στο κανονικο wifi/ethernet, δεν θα αλλάξει κάτι όσο είσαι με VPN.
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ότι και να σου πω, θα σε γελάσω. Εγώ έχω Proton και δοκίμασα πολλά servers σε κανένα δεν μου βγαζει Google. Τα 10.9.9.9 και 10.8.8.8 που τα έβαλες, στο tap adapter της fastvpn? Γιατί αν τα έβαλες στο κανονικο wifi/ethernet, δεν θα αλλάξει κάτι όσο είσαι με VPN. Στο κανονικό τα έβαλα, με vpn open Επεξ/σία 18 Μαϊου από ZELOMOTH
sakisgri Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Στο κανονικό τα έβαλα, με vpn open Όταν το VPN είναι ενεργοποιημένο δεν ισχύει αυτό, αυτό είναι για όταν δεν έχεις VPN ενεργοποιημένο. Με το VPN ανοιχτό, χρησιμοποιεί τα DNS της FastestVPN, τώρα αν η FastestVPN χρησιμοποιεί τα DNS της Google δεν ξέρω, αλλά περίεργο θα μου φαινόταν. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, sakisgri είπε Όταν το VPN είναι ενεργοποιημένο δεν ισχύει αυτό, αυτό είναι για όταν δεν έχεις VPN ενεργοποιημένο. Με το VPN ανοιχτό, χρησιμοποιεί τα DNS της FastestVPN, τώρα αν η FastestVPN χρησιμοποιεί τα DNS της Google δεν ξέρω, αλλά περίεργο θα μου φαινόταν. Στο fastest χρησιμοποιεί 10.8.8.8 Τελικά τι να βάλω στο κανονικο δικτυο και τι στο vpn?🤕 Επεξ/σία 18 Μαϊου από ZELOMOTH
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα