Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, χτιζω ενα pc για προσωπικη χρηση και χρειάζομαι την γνώμη σας.

Το κομματι στο οποιο εχω κολλησει ειναι αυτο του επεξεργαστη και ειμαι σε τριλλημα.

- Να παρω τον i3 10100f (4c/8t) που ειναι σε σουπερ τιμη στο σκρουτζ (83 ευρω)

-Να παρω τον Ryzen 3 3100 (4c/8t) που ειναι πολυ καλος αλλα ανεβηκε αισθητα η τιμη του αυτες τις μερες 110+ ευρω

-Να παω σε Ryxen 5 2600 που θεωρω ειναι τερματιστος απλα ξεφευγω απο τα χρηματα που εχω ταβανι 

Οι ερωτησεις μου: 1) ο ι3 ειναι χειροτερος απο τον ryzen  3 3100 και αν ναι ποσο?γτ τους βλεπω μοιαζουν αλλα ο ι3 εχει χειροτερο passmark. 

2) o ryzen 3 ειναι σχεδον ισοδυναμος με τον 5 ή ειναι ιδεα μου?

3) Στο συστημα θα μπει asus gtx 1650 oc.Καλη επιλογη για χαλαρο gaming? πχ cs go fifa (ισως και καποιους αλλους τιτλους  αν μου κανουν κλικ). δεν εχω θεμα να ριξω λγ τα γραφικα αλλα γενικα θα παιξω οτι 8ελω ετσι?

Υ.Γ. Το συστημα θα χρησιμοποιηθει για πολυ χαλαρο gaming οπως ειπα, και για δουλειες γραφειου, ταινιες, office, καποιο προγραμματακι της δουλειας ισως.Mε νοιαζει το συστημα να ειναι αξιοπιστο και γρηγορο σε βαθος χρονου.

Ευχαρσιτω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από alexpatras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποίους και από τους τρεις και αν πάρεις ότι και τα τρέξεις κατά 99.999999% πρώτα θα δεις bottleneck στην κάρτα. Πάρε τον πιο φθηνό από τους 2 μικρούς αν είναι να πας σε περισσότερους πυρήνες για να κάνεις upgrade αργότερα πήγαινε σε 3600. Για 1080p χαλαρό game η 1650 είναι ταμάμ όπως και η rx 570.

Επεξ/σία από grevoil
Δημοσ.

@grevoil Εννοεις οτι ο cpu θα ειναι ισχυροτερος απο την καρτα? ναι οκ δεν θελω να παω πανω απο τα 150euro  στην καρτα οποτε δεν με πειραζει.Αφου σε 1080ρ θα ειμαι κομπλε, ειμαι ευχαριστημενος.

To κυριο θεμα μου ειναι οι 2 μικροι επεξεργαστες. ειναι χειροτερος ο ι3 απο τον ryzen 3? Ή ισοδυναμοι?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, alexpatras είπε

@grevoil Εννοεις οτι ο cpu θα ειναι ισχυροτερος απο την καρτα? ναι οκ δεν θελω να παω πανω απο τα 150euro  στην καρτα οποτε δεν με πειραζει.Αφου σε 1080ρ θα ειμαι κομπλε, ειμαι ευχαριστημενος.

To κυριο θεμα μου ειναι οι 2 μικροι επεξεργαστες. ειναι χειροτερος ο ι3 απο τον ryzen 3? Ή ισοδυναμοι?

Η διαφορά τους είναι αμελητέα, σε μερικά παιχνίδια είναι ο ένας πιο μπροστά σε άλλα ο άλλος αλλά σε λιγότερο από 3%. Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι πήγαινε με τον r3 3100 και με μια b550 όπως αυτήν που δίνει το e-shop με 99€ για να μπορείς στο μέλλον να αναβαθμίσεις πολύ πιο εύκολα αν εσύ το θελήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε επιδοσεις για αυτα που θελεις, ειναι ολα ικανοποιητικα.

Αλλα για βαθος χρονου,σε συμφερει Β550 motherboard και 3100 (4 cores, 8 threads) για τωρα,γιατι για 2 ακομη γενιες επεξεργαστων Ryzen,το motherboard θα ειναι ετοιμο να τους δεχτει.  Και υστερα απο 2 χρονια,ας πουμε, μπορεις να βαλεις καινουργιο εξαπυρηνο η οκταπυρηνο amd επεξεργαστη.

Αντιθετα η intel, μονο μια γενια καινουργιων επεξεργαστων ακομη θα υποστηριξει με το τωρινο 1200 socket ,αυτους που θα ερθουν το 2021 την Ανοιξη. Μετα θα φερει καινουργιο socket.Αρα αν αφησουμε τις επιδοσεις που ειναι παραπλησιες στην ακρη,εφοσον εγραψες οτι σε ενδιαφερει το ''βαθος χρονου''περισσοτερο σου δινει την δεδομενη στιγμη η AMD.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Θα έβαζα τον φθηνότερο (10100F) και την διαφορά θα την έδινα σε καλύτερη gpu ή κάποιο άλλο part. Πάντως μη δώσεις 150 ευρώ για την απλή 1650, είναι πολλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexpatras είπε

@LaMereda 142 για την ακριβεια, η προσφορα του eshop ειναι.Δεν αξιζει λες?

Όχι, δεν είναι καν προσφορά. Είχε βάλει το Πλαίσιο μία 1650 γύρω στα 100-110 ευρώ χθες αλλά βλέπω εξαντλήθηκε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, benign είπε

Σε επιδοσεις για αυτα που θελεις, ειναι ολα ικανοποιητικα.

Αλλα για βαθος χρονου,σε συμφερει Β550 motherboard και 3100 (4 cores, 8 threads) για τωρα,γιατι για 2 ακομη γενιες επεξεργαστων Ryzen,το motherboard θα ειναι ετοιμο να τους δεχτει.  Και υστερα απο 2 χρονια,ας πουμε, μπορεις να βαλεις καινουργιο εξαπυρηνο η οκταπυρηνο amd επεξεργαστη.

Αντιθετα η intel, μονο μια ακομη γενια καινουργιων επεξεργαστων ακομη θα υποστηριξει με το τωρινο 1200 socket ,αυτους που θα ερθουν το 2021 την Ανοιξη. Μετα θα φερει καινουργιο socket.Αρα αν αφησουμε τις επιδοσεις που ειναι παραπλησιες στην ακρη,εφοσον εγραψες οτι σε ενδιαφερει το ''βαθος χρονου''περισσοτερο σου δινει την δεδομενη στιγμη η AMD.

Ποιες δύο γενιές θα υποστηρίζει το b550; Η τελευταία γενιά του am4 δεν είναι αυτή που βγήκε τώρα;

Για την επόμενη λογικά θα χρειαστεί καινούργια μητρική, αφού θα είναι νέο chipset, ddr5 και τα σχετικά.

Ίδιο το βλέπω το furureproof γιατί αν δεν κάνω λάθος μία νέα γενιά θα πάρει σε amd (ryzen 5xxx) και μία νέα θα πάρει και σε intel (αυτή που θα κυκλοφορήσει το 2021).

Επεξ/σία από raul7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Ποιες δύο γενιές θα υποστηρίζει το b550; Η τελευταία γενιά του am4 δεν είναι αυτή που βγήκε τώρα;

Νομιζα οτι θα υποστηριζει και την σειρα 6 των επομενων ryzen, αλλα τωρα που διαβασα λιγο στο ιντερνετ,φαινεται πως οχι και οτι θα εισαγει νεο socket,am5.  Αρα, ναι εχεις δικιο,ιδιο ειναι το futureproof. Δεν ξερω τι επιδοσεις θα εχουν οι καινουργιοι intel σε 5 μηνες που φημολογειται οτι θα βγουν.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...