Apostol. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα, προχθες μου εδωσαν στο μαγαζι το πρακατω χαρτονομισμα. Δεν το ειχα παρει χαμπαρι μεχρι που πηγα χρηματα στην τραπεζα και μου ειπαν οτι "δεν περναει". Εχει ολα τα χαρακτηριστικα ενος κανονικου 50αρικο υδατογραφηματα,ύφη,διαφανειες, ταινια, υριδισματα μεχρι και τα αναγλυφα ειναι οπως πρεπει. Το μονο που λειπει ειναι στα δεξια αυτη η λωριδα που εχουν. Μεχρι και το χαρτι ειναι κανονικο. Στο παρελθον μου εχουν φερει πλαστα και φαινεται απο χιλιομετρο. Με αυτο θεωρω οτι κατι πηγε λαθος στην παραγωγη του? Τι μπορω να κανω γιαυτο? αν ειναι γνησιο καπως να μου το αλλαξουν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δεν παίζει να σου πουν από τράπεζα λάθος. Παρόλα αυτά, δεν χάνεις τίποτα να το πας στην Τράπεζα της Ελλάδος να το ελέγξουν και εκεί.
Apostol. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην τραπεζα δεν περνουσε απο τον μετρητη και μου το εδωσαν πισω, δεν ασχοληθηκαν. Γενικοτερα χειριζομαι πολλα χαρτονομισματα στην δουλεια και "ξερω" πως πρεπει να ειναι. Αυτο ειναι οπως πρεπει εκτος απο εκεινη την λωριδα. Edit. Τραπεζα της Ελλαδος, οκ Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Apostol.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα μου φαινόταν μάλλον απίθανο να πας με αυτό σε τράπεζα και να σου το αλλάξουν με κανονικά θεωρώντας πως ήταν ελλαττωματικό στην παραγωγή, και όχι πλαστό. Βέβαια τα χαρτονομίσματα έχουν έναν κωδικό πάνω που ίσως είναι μοναδικός (δεν το έχω ψάξει παραπάνω να το επιβεβαιώσω) οπότε ποιος ξέρει. Αν ο υπάλληλος ήταν τυπικός όμως θα καλούσε την αστυνομία όταν πήγες με αυτό, οπότε καλό θα ήταν να μην το τριγυρνάς πολύ Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από cthulhucarbide 1
papoys1 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν παίζει να σου πουν από τράπεζα λάθος. Παρόλα αυτά, δεν χάνεις τίποτα να το πας στην Τράπεζα της Ελλάδος να το ελέγξουν και εκεί. Εγώ θα έλεγα να το αποφύγει. Ας μην ξύνει την πλάτη του στην γκλίτσα του τσομπάνη μιας και κάνει μπαμ ότι είναι πλαστό. Οι Τράπεζες κανονικά είναι υποχρρεωμένες να ειδοποιούν την ασφάλεια σε περίπτωση εμφάνισης πλαστού χαρτονομίσματος.
Menelaos83 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 56 λεπτά πριν, Apostol. είπε Στην τραπεζα δεν περνουσε απο τον μετρητη και μου το εδωσαν πισω, δεν ασχοληθηκαν. Γενικοτερα χειριζομαι πολλα χαρτονομισματα στην δουλεια και "ξερω" πως πρεπει να ειναι. Αυτο ειναι οπως πρεπει εκτος απο εκεινη την λωριδα. Ειμαι απο Χανια, που μπορω να απευθυνθω? Edit. Τραπεζα της Ελλαδος, οκ Μου χει τυχει και μενα να μην περναει απο τον μετρητη ενω ηταν μια χαρα, αφου οταν το πηγα αλλου περασε ανετα το ιδιο και απο το μηχανημα στην δουλεια μου. Επισης παλι στην ιδια τραπεζα στον ενα μετρητη περναγε στον αλλο οχι και τελικα το πηραν.
LouCi4er Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Apostol. είπε Στην τραπεζα δεν περνουσε απο τον μετρητη και μου το εδωσαν πισω, δεν ασχοληθηκαν. Γενικοτερα χειριζομαι πολλα χαρτονομισματα στην δουλεια και "ξερω" πως πρεπει να ειναι. Αυτο ειναι οπως πρεπει εκτος απο εκεινη την λωριδα. Ειμαι απο Χανια, που μπορω να απευθυνθω? Edit. Τραπεζα της Ελλαδος, οκ Δωστο σε ενα βενζιναδικο να τελειωνεις,μην ασχολεισαι παραπανω.Μου εχει τυχει να μην περναει καποιο 50αρικο σε ενα μηχανημα,σε δευτερο μηχανημα αλλου καταστηματος και τελικα το εβαλα βενζινη και ησυχασα.😄 Πρωην εργοδοτης μου πηγε στην Εθνικη και του βρηκαν 2 50αρικα πλαστα.Του τα κατεσχεσαν,αυτος επεμενε να του τα δωσουν πισω και του ειπαν οτι αν συνεχισει να προκαλει,θα καλεσουν την αστυνομια.Εκει ειπε καλημερα σας και εφυγε.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 100% μην τα δείξεις στην Εθνική. Από προσωπική πείρα στο λέω: είχα ένα πενηντάρικο που σε δύο καταστήματα σερί δεν πέρασε από το μηχάνημα που τα επικυρώνει. Το πηγαίνω τράπεζα δήθεν να μου το αλλάξουν -κάτι τέτοια ράδιο αρβύλα πίστευα- και μου το κράτησαν σταράτα. Όταν αντέδρασα και είπα στην ταμία τι θα γίνει μου είπε ότι όντως ήταν πλαστό και δεν μπορώ να το πάρω πίσω γιατί δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί έξω. Για ασφάλειες κλπ. δεν ακούστηκε τίποτα. Ήρεμα και σταράτα έχασα 50€ εκείνη την μέρα :Ρ
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Εγώ θα έλεγα να το αποφύγει. Ας μην ξύνει την πλάτη του στην γκλίτσα του τσομπάνη μιας και κάνει μπαμ ότι είναι πλαστό. Οι Τράπεζες κανονικά είναι υποχρρεωμένες να ειδοποιούν την ασφάλεια σε περίπτωση εμφάνισης πλαστού χαρτονομίσματος. Τα χαρτονομισματα που εντοπίζονται να μην περνάνε σε ανιχνευτές καταστημάτων, τα πηγαίνεις στην ΤτΕ η σε τραπεζικό υποκατάστημα για έλεγχο. Στο τραπεζικό υποκατάστημα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, αν τους ρωτήσεις να το ελέγξουν αν είναι πλαστό το ελέγχουν και αν εντοπιστεί πλαστο η στο δίνουν η στο κατασχουν ανάλογα τον υπάλληλο/διευθυντή, αν όμως πας στο άσχετο να κάνεις κατάθεση και εντοπιστεί εκεί τότε τυπικά καλείται η αστυνομία για αναφορά του συμβάντος με τα στοιχεία του ατόμου που πήγε να καταθέσει και μετά αποχωρούν όλοι. Στην κατάθεση του συμβάντος αναφέρεις που βρήκες η ποιος σου έδωσε το χαρτονόμισμα, τα στοιχεία που αναφέρεις μπορούν να φανούν χρήσιμα στην αστυνομία για διάφορους λόγους, πχ γνωστός μου εργαζόταν σε καφετέρια και όταν πήρε μεροκάματο 50 ευρώ μαύρα τα έδωσε για κατάθεση στην τράπεζα εκεί βρέθηκε ότι ήταν πλαστο και κλήθηκε η αστυνομία ενώ κατασχέθηκε το χαρτονόμισμα, ο συγκεκριμένος εργοδότης πήγε να δώσει ξανά προβληματικό χαρτονόμισμα το οποίο φαινόταν να είχε κάτι τρύπες επάνω, δεν το δέχτηκε και ζήτησε άλλο. Μετά από κάποιο διάστημα σκάει κλιμάκιο αστυνομικών στην καφετέρια και τα κάνει όλα φύλλο και φτερό καθώς και στο σπίτι του εργοδότη. Ο τύπος είχε μέσα στο μαγαζί έναν φάκελο με πλαστά χρήματα που τα έδινε σε ρέστα η σε μεροκάματο όταν ερχόταν νέος εργαζόμενος, του έγινε και έλεγχος από το ΙΚΑ καθώς τα χρήματα των εργαζομένων ήταν μαύρα.
mclein² Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) α. τραπεζα δεν παιζει να πηγες & να στο εδωσαν πισω λεγοντας "αυτο δεν περναει" β. το ανταλλασσω με 20€ αν θες να το ξεφορτωθεις. γ. εννοειται οτι ειναι πλαστο ή μη κυκλοφορισιμο κ δεν υπαρχει συζητηση. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από mclein²
Μάκαρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Τραπεζα της Ελλαδος. Αν ειναι καλο θα στο κανουν αντικατασταση. Αν ειναι πλαστο, το παιρνουν για καταστροφη, αλλα εξαρταται και σε τι υπαλληλο θα πεσεις, μπορει να σε αφησει να φυγεις, μπορει να σε κρατησει και να φωναξει αστυνομια, οπου μετα εχεις αλλα τρεξιματα, που το βρηκες κτλ κτλ κτλ
fotisgate6 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Το κάνεις πολλούς ελέγχους για να διαπιστώσεις ότι είναι 100% γνήσιο και το βάζεις ebay
ObeyWario! Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Δωστο σε ενα βενζιναδικο να τελειωνεις,μην ασχολεισαι παραπανω. Γιαυτό σε βενζινάδικο, λαϊκη και λαχειοπώλη τα ρέστα παίζει 50-50 να είναι πλαστά ή έστω φουλ φθαρμένα Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από ObeyWario!
tigergreg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, mclein² είπε το ανταλλασσω με 20€ αν θες να το ξεφορτωθεις. Πολλα του δινεις... Εμενα μου στοιχιζουν 5,5 ευρω το ενα.....😀😀😀
LouCi4er Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Γιαυτό σε βενζινάδικο, λαϊκη και λαχειοπώλη τα ρέστα παίζει 50-50 να είναι πλαστά ή έστω φουλ φθαρμένα Καλα σε λαικη ρεστα 50αρικο απιθανο.Ποιος να παει να ψωνισει στην λαικη και να χρειαστει να παρει ρεστα 50αρικο?Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω.Παντως εισαι πολυ τυχερος αν σου το εδωσε πισω η τραπεζα,ξερεις τι πικρα ειναι να χασεις 50€ για το τιποτα?Και αυτη τη στιγμη φανταζομαι τον εαυτο μου σε τραπεζα να παρακαλαω τον υπαλληλο να μου δωσει πισω το πλαστο χαρτονομισμα,τραγικο μου φαινεται.😄 Μην το ξαναπας σε τραπεζα παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις