Bitbit Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 βασικά το ξέρεις ότι σκάβεις το λάκκο σου ε; Στην τράπεζα αν το δουν πλαστό στο πήρανε και άντε γεια. Τώρα αν έγινε όπως τα λες είσαι πολύ κωλόφαρδος και μη το σκαλίζεις. Προσωπικά θα το πάσαρα κάπου και θα έληγε το θέμα και κράξτε όσο θέλετε μερικοί
Apostol. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mclein² είπε α. τραπεζα δεν παιζει να πηγες & να στο εδωσαν πισω λεγοντας "αυτο δεν περναει" β. το ανταλλασσω με 20€ αν θες να το ξεφορτωθεις. γ. εννοειται οτι ειναι πλαστο ή μη κυκλοφορισιμο κ δεν υπαρχει συζητηση. Μπηκα για να λεω μπουρδες νομιζεις? Στην τραπεζα πηγα, παω συνεχεια με ξερουν. Το εννοειται οτι ειναι πλαστο που το ξερεις, εγω πιστευω πως δεν ειναι. 14 λεπτά πριν, Bitbit είπε βασικά το ξέρεις ότι σκάβεις το λάκκο σου ε; Στην τράπεζα αν το δουν πλαστό στο πήρανε και άντε γεια. Τώρα αν έγινε όπως τα λες είσαι πολύ κωλόφαρδος και μη το σκαλίζεις. Προσωπικά θα το πάσαρα κάπου και θα έληγε το θέμα και κράξτε όσο θέλετε μερικοί Και αλλη φορα ειχαν βρει πλαστο με τον ιδιο τροπο, αλλα εκεινη φαινοταν οτι ειναι πλαστο γιατι ηταν ψευτικο τελειως (20αρικο) Δεν θελω να το πασαρω καπου γιατι 1 ειναι λαθος και 2 μπορει να μπλεξω. 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Τα χαρτονομισματα που εντοπίζονται να μην περνάνε σε ανιχνευτές καταστημάτων, τα πηγαίνεις στην ΤτΕ η σε τραπεζικό υποκατάστημα για έλεγχο. Στο τραπεζικό υποκατάστημα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, αν τους ρωτήσεις να το ελέγξουν αν είναι πλαστό το ελέγχουν και αν εντοπιστεί πλαστο η στο δίνουν η στο κατασχουν ανάλογα τον υπάλληλο/διευθυντή, αν όμως πας στο άσχετο να κάνεις κατάθεση και εντοπιστεί εκεί τότε τυπικά καλείται η αστυνομία για αναφορά του συμβάντος με τα στοιχεία του ατόμου που πήγε να καταθέσει και μετά αποχωρούν όλοι. Στην κατάθεση του συμβάντος αναφέρεις που βρήκες η ποιος σου έδωσε το χαρτονόμισμα, τα στοιχεία που αναφέρεις μπορούν να φανούν χρήσιμα στην αστυνομία για διάφορους λόγους, πχ γνωστός μου εργαζόταν σε καφετέρια και όταν πήρε μεροκάματο 50 ευρώ μαύρα τα έδωσε για κατάθεση στην τράπεζα εκεί βρέθηκε ότι ήταν πλαστο και κλήθηκε η αστυνομία ενώ κατασχέθηκε το χαρτονόμισμα, ο συγκεκριμένος εργοδότης πήγε να δώσει ξανά προβληματικό χαρτονόμισμα το οποίο φαινόταν να είχε κάτι τρύπες επάνω, δεν το δέχτηκε και ζήτησε άλλο. Μετά από κάποιο διάστημα σκάει κλιμάκιο αστυνομικών στην καφετέρια και τα κάνει όλα φύλλο και φτερό καθώς και στο σπίτι του εργοδότη. Ο τύπος είχε μέσα στο μαγαζί έναν φάκελο με πλαστά χρήματα που τα έδινε σε ρέστα η σε μεροκάματο όταν ερχόταν νέος εργαζόμενος, του έγινε και έλεγχος από το ΙΚΑ καθώς τα χρήματα των εργαζομένων ήταν μαύρα. Στην τραπεζα παω καθε μερα, με ξερουν. Το κακο που ειναι δηλαδη να παω στην ΤτΕ να το δουν αν ειναι πλαστο η οχι? Αν κυκλοφορουσα εγω πλαστα χαρτονομισματα θα πηγαινα στην τραπεζα να τα αλλαξω? 1 ώρα πριν, JohnGTA είπε 100% μην τα δείξεις στην Εθνική. Από προσωπική πείρα στο λέω: είχα ένα πενηντάρικο που σε δύο καταστήματα σερί δεν πέρασε από το μηχάνημα που τα επικυρώνει. Το πηγαίνω τράπεζα δήθεν να μου το αλλάξουν -κάτι τέτοια ράδιο αρβύλα πίστευα- και μου το κράτησαν σταράτα. Όταν αντέδρασα και είπα στην ταμία τι θα γίνει μου είπε ότι όντως ήταν πλαστό και δεν μπορώ να το πάρω πίσω γιατί δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί έξω. Για ασφάλειες κλπ. δεν ακούστηκε τίποτα. Ήρεμα και σταράτα έχασα 50€ εκείνη την μέρα :Ρ Αλλο εθνικη αλλο ΤτΕ. ---------------------------------------------- Εγω παντως πιστευω οτι δεν ειναι πλαστο, οποιος ξερει τα καταλαβαινει μονο και μονο απο το χαρτι, εκτος αυτου εχει μεχρι και τα αναγλυφα πανω παντου. Δηλαδη αν ειναι πλαστο εκαναν πανω τα αναγλυφα τα υδατογραφηματα και τις αποχρωσεις και ξεχασαν να βαλουν εκεινη την ταινια? ΤΕσπα θα παω ΤτΕ και θα δω. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, Apostol. είπε Μπηκα για να λεω μπουρδες νομιζεις? Στην τραπεζα πηγα, παω συνεχεια με ξερουν. Το εννοειται οτι ειναι πλαστο που το ξερεις, εγω πιστευω πως δεν ειναι. Και αλλη φορα ειχαν βρει πλαστο με τον ιδιο τροπο, αλλα εκεινη φαινοταν οτι ειναι πλαστο γιατι ηταν ψευτικο τελειως (20αρικο) Δεν θελω να το πασαρω καπου γιατι 1 ειναι λαθος και 2 μπορει να μπλεξω. Στην τραπεζα παω καθε μερα, με ξερουν. Το κακο που ειναι δηλαδη να παω στην ΤτΕ να το δουν αν ειναι πλαστο η οχι? Αν κυκλοφορουσα εγω πλαστα χαρτονομισματα θα πηγαινα στην τραπεζα να τα αλλαξω? Αλλο εθνικη αλλο ΤτΕ. ---------------------------------------------- Εγω παντως πιστευω οτι δεν ειναι πλαστο, οποιος ξερει τα καταλαβαινει μονο και μονο απο το χαρτι, εκτος αυτου εχει μεχρι και τα αναγλυφα πανω παντου. Δηλαδη αν ειναι πλαστο εκαναν πανω τα αναγλυφα τα υδατογραφηματα και τις αποχρωσεις και ξεχασαν να βαλουν εκεινη την ταινια? ΤΕσπα θα παω ΤτΕ και θα δω. Δεν αλλάζεται από κανέναν πλαστό χαρτονόμισμα, μόνο αν είναι φθαρμενο και από ΤτΕ. Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι κάτι είναι κακό, είπα κάποια πράγματα έτσι όπως τα γνωρίζω. 1
Μάκαρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Apostol. είπε Στην τραπεζα παω καθε μερα, με ξερουν. Το κακο που ειναι δηλαδη να παω στην ΤτΕ να το δουν αν ειναι πλαστο η οχι? Αν κυκλοφορουσα εγω πλαστα χαρτονομισματα θα πηγαινα στην τραπεζα να τα αλλαξω? Αυτοι δεν ξερουν ομως αν εσυ κυκλοφορεις πλαστα ή οχι. Αν πεσεις σε σωστο υπαλληλο και καλεσει την αστυνομια, εχει παρα πολυ τρεξιμο η ολη ιστορια. Δεν ξεμπερδευεις απλα με μια καταθεση του στυλ δεν θυμαμαι πως ηρθε στα χερια μου. Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις. Αν εισαι τοσο σιγουρος οτι ειναι καλο και απλα λειπει η ταινια, στην ΤτΕ θα στο αντικαταστησουν. Αλλιως κανε τον σταυρο σου μην καλεσει αστυνομια ο υπαλληλος. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Μάκαρος
Apostol. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν αλλάζεται από κανέναν πλαστό χαρτονόμισμα, μόνο αν είναι φθαρμενο και από ΤτΕ. Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι κάτι είναι κακό, είπα κάποια πράγματα έτσι όπως τα γνωρίζω. Μα θα το παω στη ΤτΕ γιατι πιστευω οτι ΔΕΝ ειναι πλαστο.
Bitbit Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 αν είναι πλαστό κατάσχεται και εννοείται δεν υπάρχει κάποια αποζημίωση. Αντιθέτως πιθανή ταλαιπωρία. Αν δεν είναι πλαστό θα στο αλλάξουν εγώ δε θα το ρίσκαρα, αυτό είναι προσωπική άποψη όμως, εσύ κάνε ό,τι νομίζεις
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, Apostol. είπε Μα θα το παω στη ΤτΕ γιατι πιστευω οτι ΔΕΝ ειναι πλαστο. Δικαίωμα σου, δεν είπα να μην το πας στην ΤτΕ. Γενικά στην ΤτΕ έχουν τα καλύτερα μηχανήματα ελέγχου. Στα δε υποκαταστηματα των τραπεζών εξήγησα τι παίζει, δεν έχουν τόσο καλούς ανιχνευτές όσο στην ΤτΕ, αλλά εκεί δεν έχουν μόνο έναν, οπότε σε τυχόν false alarm λογω πχ φθοράς η εσφαλμένης διάγνωσης το ελέγχεις και σε δεύτερον μετρητή.
verylife78 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 αν βαλεις το νουμερο και καποια αλλα στοιχεια θα σου πει https://en.eurobilltracker.com/
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μόλις μου ήρθε φλασιά από το δημοτικό. Πηγαίναμε στο κυλικείο να ψωνίσουμε και ένας φίλος είχε χαρτονόμισμα, νομίζω των 500 δραχμών. Αυτά είχαν μια ταινία πλαστική που φαινόταν όταν το έβαζες να το δεις μέσα από το φως. Ε λοιπόν ο φίλος έπιασε την ταινία αυτή από την ακρούλα την τράβηξε και έτσι απλά βγήκε όλη έξω και την πέταξε. Ο φίλος είχε ανακαλύψει πόσο εύκολα βγαίνει η ταινία και όταν έβρισκε χαρτονόμισμα την έβγαζε για πλάκα. Τα χαρτονομίσματα αυτά λοιπόν που πέρναγαν από τα χέρια του φίλου, γινόντουσαν "πλαστά". Πιστεύω βέβαια ότι τα ευρώ φτιάχνονται με καλύτερες προδιαγραφές και τεχνολογία και δεν ξέρω πόσο πιθανό θα ήταν απλά να έχει ξεκολλήσει η ταινία από το 50ευρο. Just saying
Apostol. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, verylife78 είπε αν βαλεις το νουμερο και καποια αλλα στοιχεια θα σου πει https://en.eurobilltracker.com/ Users βαζουν τα s/n οποτε λιγο δυσκολο να εχειπαει σε πολλα χερια και σε αλλες χωρες καθως ειναι καινουριο
tigergreg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπαρχει περιπτωση να ειναι κακεκτυπο οποτε θα εχει μεγαλη συλλεκτικη αξια. Το 1990 δουλευα σε βενζιναδικο/παρκιν στην λεωφορο αλεξανδρας και ηρθε ενα ημιφορτηγο με πινακιδες αγιου ορους και κατεβηκε ενας μοναχος και ηθελε 2,000 δρχ βενζινη. Τα εβαλα και μου εδωσε 20 100δραχμα κολαριστα του 1967. Τα κρατησα και αργοτερα παρατηρωντας τα ειδα οτι το ενα ηταν κακεκτυπο με διαφορετικο σειριακο αριθμο! Τα πουλησα πριν μερικα χρονια 1000 ευρω ολα μαζι σε σαιτ δημοπρασιων και οταν το ειπα σε συλλεκτη μου ειπε οτι εκανα μαλακια γιατι μπορουσαν να πιασουν περισσοτερα! https://eshop.sillektiki.com/Product/10427/Page/370/el/ Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από tigergreg 2
Apostol. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Μόλις μου ήρθε φλασιά από το δημοτικό. Πηγαίναμε στο κυλικείο να ψωνίσουμε και ένας φίλος είχε χαρτονόμισμα, νομίζω των 500 δραχμών. Αυτά είχαν μια ταινία πλαστική που φαινόταν όταν το έβαζες να το δεις μέσα από το φως. Ε λοιπόν ο φίλος έπιασε την ταινία αυτή από την ακρούλα την τράβηξε και έτσι απλά βγήκε όλη έξω και την πέταξε. Ο φίλος είχε ανακαλύψει πόσο εύκολα βγαίνει η ταινία και όταν έβρισκε χαρτονόμισμα την έβγαζε για πλάκα. Τα χαρτονομίσματα αυτά λοιπόν που πέρναγαν από τα χέρια του φίλου, γινόντουσαν "πλαστά". Πιστεύω βέβαια ότι τα ευρώ φτιάχνονται με καλύτερες προδιαγραφές και τεχνολογία και δεν ξέρω πόσο πιθανό θα ήταν απλά να έχει ξεκολλήσει η ταινία από το 50ευρο. Just saying Δεν μου εχει ξανατυχει να φυγει αυτη η ταινια σε ευρω, πρωτα θα λιωσει μαζι με το χαρτονομισμα και μετα θα φυγει. Αν ειναι καλο κατι εγινε στην παραγωγη του.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Μόλις μου ήρθε φλασιά από το δημοτικό. Πηγαίναμε στο κυλικείο να ψωνίσουμε και ένας φίλος είχε χαρτονόμισμα, νομίζω των 500 δραχμών. Αυτά είχαν μια ταινία πλαστική που φαινόταν όταν το έβαζες να το δεις μέσα από το φως. Ε λοιπόν ο φίλος έπιασε την ταινία αυτή από την ακρούλα την τράβηξε και έτσι απλά βγήκε όλη έξω και την πέταξε. Ο φίλος είχε ανακαλύψει πόσο εύκολα βγαίνει η ταινία και όταν έβρισκε χαρτονόμισμα την έβγαζε για πλάκα. Τα χαρτονομίσματα αυτά λοιπόν που πέρναγαν από τα χέρια του φίλου, γινόντουσαν "πλαστά". Πιστεύω βέβαια ότι τα ευρώ φτιάχνονται με καλύτερες προδιαγραφές και τεχνολογία και δεν ξέρω πόσο πιθανό θα ήταν απλά να έχει ξεκολλήσει η ταινία από το 50ευρο. Just saying Σε χάρτινα των 5 και 10 ευρω που είναι φθαρμενα άνετα μπορεί να βγει η ταινία, το κακό είναι ότι αν το κάνει κάποιος αυτό και το πάει στην τράπεζα θα χτυπήσει το μηχάνημα διότι ελέγχονται όλες οι δικλείδες ασφαλείας του χαρτονομίσματος, μια να λείπει το θεωρεί ως πλαστό και μετά απαιτείται περαιτέρω έλεγχος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις