Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. 

Ειμαι σε αναζητηση εσωτερικης κεραιας τηλεορασης οπως γραφει και ο τιτλος. Αυτη τη στιγμη ειναι αδυνατη η συνδεση στην εξωτερικη κεραια. Εχετε να προτεινετε καποια ή ακομα καλυτερα αν εχετε χρησιμοποιησει καποια και ησασταν ικανοποιημενοι απο το σημα ?

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Καλησπερα σε ολους. 

Ειμαι σε αναζητηση εσωτερικης κεραιας τηλεορασης οπως γραφει και ο τιτλος. Αυτη τη στιγμη ειναι αδυνατη η συνδεση στην εξωτερικη κεραια. Εχετε να προτεινετε καποια ή ακομα καλυτερα αν εχετε χρησιμοποιησει καποια και ησασταν ικανοποιημενοι απο το σημα ?

Καλήμερα, παίζει ρόλο σε ποιο σημείο είσαι. Αν πχ εισαι χωμένος ανάμεσα σε κτηρια με την εσωτερική θα έχεις προβλήματα, ειδικά όταν κλείνεις/ανοίγεις τα ρολά σου η αν κάποιος περνάει μπροστά από την τηλεόραση.Εφόσον δεν παίζει σύνδεση με εξωτερική κεραία, βάλε μια μικρή εξωτερική στο μπαλκόνι/παράθυρο σου. Δεν χρειάζεται να ειναι ογκώδες. Το ψηφιακό σήμα δεν έχει τεράστιες απαιτήσεις ενίσχυσης, όπως αυτό που ήθελε το αναλογικό παλαιότερα Πχ εγω στο κέντρο της Αθηνας και σε σπίτι στον 1ο όροφο (ανάμεσα σε κτίρια) έβαλα μια μικρή λογαριθμική. Έπιασε μια χαρά όλα τα κανάλια.Κόστος με την βάση τοίχου 15ευρω. Το ψηφιακό σήμα έχει το κάλο οτι μπορεί να λειτουργήσει και με τις ανακλάσεις. Επισης καλή λύση και δοκιμασμένη ειναι οι κεραίες τύπου πάνελ. Αυτές έρχονται και με ενισχυτή μεσώ του καλωδίου 75Ω και ειναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Την βάζεις στο μπαλκόνι σου και δεν φαίνεται καν. Οτι κεραία αποφασίσεις να πάρεις να δεις στις προδιαγραφές να γράφει "LTE" ή "LTE ready" θέλουμε 21-60 κανάλι και οχι 21-69 οπως ήταν παλαιά.

strong-srt-ant45-lte-psifiaki-esoteriki-i-exoteriki-keraia-vhf-uhf-749-800x800.jpg

IMG_20200227_175205_Fotor.jpg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ.

Πηρα αυτη σε προσφορα καποια στιγμη στα 8.90, εχοντας δοκιμασει προηγουμενως αλλες 3 στο υπνοδωματιο που δεν επιαναν με τιποτα. Ειναι μια σταλια (σα σπιρτοκουτο και οι κεραιες 10 κατι εκατοστα) και ομως, εχει σημα καμπανα, δε το περιμενα. Θελει λιγο πειραματισμο που θα τη στρεψεις κλπ, αλλα μετα ειναι κομπλε

https://www.e-shop.gr/maclean-mctv-986-antenna-tv-dvb-t-home-car-p-PER.534102

θα χρειαστεις ωστοσο ενα μικρο τροφοδοτικο 12v που δε το συμπεριλαμβανει. Απο καποιο παλιο ρουτερ κλπ, οτιδηποτε. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν εισαι σε ''δυσκολη'' περιοχη πως εγω(Γλυφαδα) θα εχεις προβληματα με την εσωτερικη οποια κι αν παρεις...αν  παλι οχι μπορεις να πας σε κατι τετοιο https://www.plaisio.gr/tileoraseis/aksesouar-tileorasis/keraies-apokodikopoiites/turbo-x-keraia-adt-30_2257270

αν δεν σε νοιαζουν τα λεφτα κι αυτη ειναι μια καλη κεραια https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/keraies/195998-one-for-all-sv9494

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται να πάει σε τόσο ακριβές λύσεις!!. Όσο για τα Turbo-X, θα πω ότι ποιοτικά ειναι χάλια!!. Μακριά!!. Από 12 ευρό και πάνω μπορεί να κάνει την δουλειά του.. 100 ευρώ για εσωτερική κεραία ? 🤣 Omg!

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

δεν έχω ιδέα αν με την αλλαγή συχνοτήτων digea που έρχεται ξανά το 2021 αν αυτές οι lte ready κεραίες θα φιλτράρουν τις 5g συχνοτητες 

Δημοσ.

"Ανησυχώ" με το ότι δεν ανέφερε έως τώρα κάποιος την Matel Electronics 5G. Είναι όντως τόσο καλή όσο βλέπω από κριτικές στο skroutz ή μάπα το καρπούζι;

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kage είπε

δεν έχω ιδέα αν με την αλλαγή συχνοτήτων digea που έρχεται ξανά το 2021 αν αυτές οι lte ready κεραίες θα φιλτράρουν τις 5g συχνοτητες 

Είναι μεγάλη κουβέντα και άξιο ερώτησης για το τι θα γινει..

Πριν απο μερικά χρονιά πέρασα σεμινάριο απο την IKUSI HELLAS σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών σχετικά με το LTE και τα προβλήματα της επίγειας λήψης. Για να μην επεκταθώ πολύ τεχνικά, θα σου πω άπλα ότι ειναι καλύτερα να πάρει κάποιος κεραία αυτή την στιγμή που ειναι LTE πάρα να βάλει φίλτρο αργοτερα σε μια υπαρχών που δεν ειναι. Επισης θα παίξουν και άλλα πράγματα ρόλο, κατά πόσο κάλο καλώδιο έχει κάποιος από θωράκιση (κλάση Α+ και πάνω Α++) και πόσο κοντά θα ειναι στο λοβό από μια κεραία λήψης/εκπομπής 5G. Το αν θα ειναι κεντρική η κεραια και ειναι μεσώ παλαιού ενισχυτή κ.α. Πρακτικα να ξερεις οτι το προβλημα θα ειναι ποιο πολυ απο τα κινητα (συσκευές) πάρα από τις κεραίες 5G.

14 λεπτά πριν, rafa1919 είπε

"Ανησυχώ" με το ότι δεν ανέφερε έως τώρα κάποιος την Matel Electronics 5G. Είναι όντως τόσο καλή όσο βλέπω από κριτικές στο skroutz ή μάπα το καρπούζι;

Ενα πάνελ ειναι σαν ολα τα αλλα. Αν μπει εξωτερικά τίθεται θεμα για το ποσο θα αντέξουν τα πλαστικά της στο πέρασμα του χρόνου από τον ήλιο. Για έμενα οι καλύτερες κεραίες για το ψηφιακό σήμα ειναι οι λογαριθμικές. Τώρα τι μειονεκτήματα και τι πλεονεκτήματα εχουν ειναι αλλο κεφάλαιο. Αν υπάρξει ενδιαφέρον απο κάποιον θα τα γραψω..

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, rafa1919 είπε

Την έχω εγώ την συγκεκριμένη κεραία αν και δεν έχω εμπειρία με άλλες κεραίες ευχαριστημένος είμαι. Την έχω μέσα στο σαλόνι αν και ανέφερε πως είναι εξωτερική, απλά πρέπει να βλέπει έξω στο παράθυρο γιατί αλλιώς δεν έπιανε τίποτα. Σύμφωνα με την TV ανάλογα το κανάλι η ισχύς του σήματος κυμαίνεται ανάμεσα σε 50-70% και η ποιότητα του σήματος ~90%. Όταν έχει κακοκαιρία κάνει σπασίματα με artifacts στα κανάλια της ερτ και στον αντ1 μερικές φορές.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...