Προς το περιεχόμενο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο ερευνητικό έργο PLAY (Play, Learn, fight back AnxietY)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην σημερινή εποχή το άγχος αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα ψυχικής υγείας και εκδηλώνεται έντονα σε άτομα νεαρής ηλικίας, κυρίως σε φοιτητές  οι οποίοι εξαιτίας των αυξημένων ακαδημαϊκών υποχρεώσεων και απαιτήσεων εμφανίζουν αρκετά συμπτώματα άγχους. Το φοιτητικό άγχος θεωρείται πλέον αναγνωρισμένο πρόβλημα με ευρείες διαστάσεις στα πανεπιστήμια τα οποία συχνά έχουν ειδικές μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

image.jpeg.d4717ba93333e882dc4d357bd5d44dba.jpeg

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ελληνικά πανεπιστήμια συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους των φοιτητών ειδικότερα σε καταστάσεις όπως η τρέχουσα της πανδημίας όπου εξαιτίας των αλλαγών στην εκπαίδευση, το άγχος έχει γίνει μια σημαντική παράμετρος που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των φοιτητών. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο διετές, ερευνητικό έργο PLAY (Play, Learn, fight back AnxietY) στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται τρισδιάστατος εικονικός κόσμος στον οποίο οι φοιτητές μπορούν να προετοιμάζονται για τις διάφορες ακαδημαϊκές δραστηριότητες με τέτοιο τρόπο που να μειώνει το άγχος τους. Ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέρος του τρισδιάστατου εικονικού κόσμου και παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά κάποια στιγμιότυπα από τον κόσμο.

image.png.44d129d3800232d7118c0eae1e8303f0.png

                                                           

Το έργο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ (Εθνική Αρχή Ελλάδας: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και συντονίζεται από τον καθηγητή Μιχάλη Ξένο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο έργο συμμετέχουν, επίσης, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η εταιρία Optionsnet στην Πάτρα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Παιδικής Εκπαίδευσης και Ψυχολογίας (ICEP Europe) στην Ιρλανδία, και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ISMAI στην Πορτογαλία. Οι συνεργάτες του έργου εργάζονται επιστάμενα, ακόμα και με τις τρέχουσες συνθήκες για την δημιουργία του εικονικού κόσμου PLAY, ενώ όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις έχουν προς το παρόν αναβληθεί.

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από evangelou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...