Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτησω οποιον-α γνωριζει τι συμπιεστης η αντλια μπορει να καταναλωνει περιπου 1.2 Kwh την ωρα, το οποιο να δημιουργει χαμηλης συχνοτητας θορυβο οπως και κραδασμους λογω συντονισμου με πλακα.

Επισης, μπορει να προτινει καποιος-α για πιο λογο μπορει να χρησιμοποιετε μεσα σε ενα διαμερισμα ενα τετοιο μηχανημα με ωρες λειτουργιες περιπου 10 ωρες + 10 ωρες την ημερα με σταση 2 + 2 ωρων αντιστοιχα, 365 ημερες τον χρονο.

Επισης, γνωριζει κανεις καποια διαδικασια ηλεκτρολυσης για εξαγωγη μεταλλων που να χρησιμοποιει συμπιεστη;

Ευχαριστω εκ τον προτερων.

Επεξ/σία από freebluewater
  • Confused 2
Δημοσ.

Πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε τι προσπαθείς να κανείς ??????

Δημοσ.

Προφανώς προσπαθείς να στήσεις κάτι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, άκρως παράνομο !!!!!!

Δημοσ.

Προφανως θεωρειτε τον ευατον σας εξυπνο αλλα πολυ πιθανον να ειστε εξυπνακιας! Για να σκεφτω, μπορει αν ειμαι και αστυνομικος; αυτο το σκεφτηκατε; Μπορει να ειμαι μεταλλουργος και να κοιταω για συνεργασιες; ... μπορω να σας γραψω 1000 πιθανα αναλογα σεναρια! Εσεις μπηκατε στο κοπο ομως να σκεφτητε απλα ενα! ... Προς ενημερωση σας, συμφωνα με το ξυραφι του Οκαμ : "Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες". -αν το γνωριζεις- Η απαντηση στην ερωτηση σας εναι πιο απλη! Ειμαι απλα ενας ενοικος που εχει χασει τον υπνο του και την ποιοτητα στην ζωη του απο εναν αλλον ενοικο και της εγκαταστασης στο σπιτι του! απλα ψαχνω καποιον-α που να γνωριζει η και να μπορει να απαντησει σε μια απο τις ερωτησεις που εχω θεσει! μηπως βγαλω καμια ακρη και κινηθω νομικα εναντιον!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέσα σε διαμέρισμα θα μπορούσα να σκεφτώ από παράδειγμα που έχω έναν μικρό τόρνο, και προτού γελάσετε, έχω δει τόρνο σε ρετιρέ - δώμα στα Εξάρχεια όπου ανέβαζαν από το ασανσέρ ολόκληρα μηχανάκια όρθια για να τα πάνε για φτιάξιμο στο τεράστιο μπαλκόνι του. Αντίστοιχα θα μπορούσε να είναι ένα κομπρεσέρ αέρα. Αυτά όμως δεν δικαιολογούν τις ώρες χρήσης που αναφέρονται, συν ότι νομίζω πως δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί που μπορεί να έχουν κάνει τέτοια δουλειά μέσα σε ένα διαμέρισμα.

Ένα δεύτερο σενάριο για μένα είναι κάποιο παλιό κλιματιστικό που συντονίζει στο τοίχο και ακούγεται σαν να είναι εσωτερικά ενώ είναι εξωτερικά.

Ένα τρίτο σενάριο θα μπορούσε να είναι ένα ψυγείο στα τελευταία του που συντονίζει, 24/7 λειτουργία, διαστήματα ηρεμίας αν και μικρά αλλά ίσως δεν δικαιολογεί την κατανάλωση

Η μια σκέψη της τελευταίας στιγμής, κάποια κατασκευή για mining κρυπτονομισμάτων που όμως δεν νομίζω να δημιουργεί κραδασμό, ίσως να ακουγόταν περισσότερο σαν ηλεκτρική σκούπα. Αυτά είναι που λειτουργούν θεωρητικά 24/7 και 365 μέρες το χρόνο.

Το σημαντικότερο όμως όπου δεν γνωρίζω την πιθανή κατανάλωση είναι συσκευή - συμπιεστής οξυγόνου για κάποιο άτομο που έχει πρόβλημα με την αναπνοή, και στις 2 ώρες που γίνεται η διακοπή να γίνονται αλλαγές περιφερειακών που έχει το μηχάνημα. Αλήθεια μια τέτοια συσκευή μειώνει την ποιότητα ζωής σας, αλλά πιθανόν να αυξάνει την πιθανότητα κάποιος άλλος να παραμείνει στην ζωή. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να κινηθεί νομικά ενάντια σε κάτι τέτοιο και να δικαιωθεί.

Ξανασημειώνω το γεγονός ότι κάνουμε εικασίες στον αέρα για να συνεχίσω με κάτι πιο σημαντικό.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρετε κατανάλωση, που σημαίνει ότι ψάχνοντας τρίβεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Αν σας ενοχλεί ο ένοικος διπλανού διαμερίσματος τότε πρώτα προσπαθείτε να μιλήσετε μαζί του και κατόπιν εάν είναι ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη του και φυσικά με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας (αν μιλάμε για πολυκατοικία). Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά εικασίες και δεν βοηθούν σε τίποτα, μπορώ να σκεφτώ και χίλια άλλα λογικά η παράλογα πράγματα για την προέλευση του θορύβου. Να υποθέσω ότι η κίνηση να γραφτεί η ερώτηση στο φόρουμ ήταν η τελευταία αφού είχαν εξαντληθεί όλες οι λογικές κινήσεις μιλώντας με όλους τους εμπλεκόμενους?

Επεξ/σία από ikonio
Προσθήκη στοιχείων
  • Like 1
Δημοσ.

Αντλία θερμότητας ίσως για θέρμανση διαμερίσματος; Ότι και να είναι υπάρχουν λαστιχένια παρεμβύσματα που μπαίνουν στις βάσεις και κόβουν τον ήχο. Η άλλη σκέψη είναι συμπιεστής οδοντιατρείου αλλά εκεί δεν δουλεύει συνέχεια και σίγουρα δεν καίει τόσο πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι αντλίες θερμότητας δεν λειτουργούν όλο τον χρόνο για 20 ώρες τη ημέρα. Αλλού πάει το μυαλό μου (εξαερισμός "ειδικού" χώρου)

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.

Εγινε λαθος στην καταναλωση ειναι 1.2 Kwh την ωρα. Συγνωμη για αυτο- προσφατε ξεκινησα την καταγραφη. Υπαρχει στιγμη ξημερωματος οπου το ρολοι καταγραφης καταναλωσης γυρναει πραγματικα εξωφρενικα γρηγορα.

Για τις απαντησεις εως τωρα, γνωριζω οτι αυτος η αυτοι που κατασκευσανε την συγκεκριμενη εγκατασταση εχουν σχεση με ψυκτικο, τεχνιτη οδοντιατριου, και επισης υπηρχε η συνηθεια του μαζεματος μεγαλου ογκου παλαιων μηχανηματων.

Καταρχην, πιστευω οτι ειναι συμπιεστης διοτι ακουω πρωτου αρχισει ενα οξυ ηχο για 1-2 λεπτα. Οταν ο ηχος σταματησει, τοτε ξεκιναει η χαμηλη εκπομπη συχνοτητων και η δονηση! οπου θα κρατησει περιπου 10 ωρες μεχρι μια σταση για περιπου 2 ωρων. Δονηση και εκπομπη χαμηλων συχνοτητων ηχου ειναι κυριως το βραδυ, κυριως ξημερωματα. Συνηθως καθε 2.5 ωρες γινεται ενα μεγιστο, ειδικα γυρω στις 4:00, 6:30, 9:00. το οποιο κραταει για 30 λεπτα περιπου.

Κατα δευτερον, δουλευει 365 το χρονο. Εχω κανει παρατηρηση κατα της 12 το βραδυ οταν συνηθως οταν ξεκιναει και ακουγονταν ο οξυς ηχος (υπαρχει μια σταση και ησυχια μεταξυ 10μμ-12μμ συνηθως) και πρωτου μου ανοιξουν την πορτα ο ηχος σταματησε αποτομα, και υποθετω κλεισανε το διακοπτη της εγκαταστασης.

Κατα τριτον, σχεδον καθε 10-15 μερες ο ηχος/δονηση ειναι στο μεγιστο, και καθε μερα συνισταται μειωση εως σημειου που δεν ειναι τοσο ενοχλητικο.

Απο αυτες τις πληροφοριες θεωρω οτι ειναι πιθανον να υπαρχει ενας συμπιεστης (οδοντιατρειου;) τον οποιον τον χρησιμοποιει για εξαγωγη μεταλλων, ισως μεσω ηλεκτρολυσης - προσπαθω να βγαλω ακρη πως. Θεωρησα αρχικα οτι ειναι απο ψυξη για μοναδα εξαγωγης Bitcoin αλλα τα δεδομενα που εχω δεν μπορουν να κανουν καποιο συσχετισμο. Και για να απαντησω στον Ikonio, εχω μιλησει τουλαχιστον 3 φορες στον ιδιοκτητη του διαμερισματος και αρνειτε οτι εχει κατι ειτε οτι ακουει κατι! και το βλεμμα του υποδυκνει ψεμα! κατα δευτερον δεν υπαρχει κανεις στο διαμερισμα με προβλημα οξυγονου! περα απο το γεγονος οτι δεν δεχεται ο ιδιοκτητης οτι εχει κατι. Επισης, με το διαχειριστη της πολυκατοικιας επικοινωνω και εχει επιβεβαιωσει τελευταια το ακουσμα του θορυβου, αλλα δεν γνωριζω τι περισσοτερο μπορει να κανει οταν ο ιδιοκτητης αρνειτε οτιδηποτε. Επισης σκεφτηκα το κλιματιστικο δαπεδου, που συντονιζει πλακα, αλλα δεν δικαιολει την εκθετικη καπως μειωση θορυβου καθε περιπου 10 μερες και την συνεχομενη χρηση 365 μερες το χρονο. Γενικως επικοινωνησα εδω για να ακουσω κατι που ισως καποιος-α εχει ακουσει και θα μπορουσε να συνεισφερει στην λυση του προβληματος, κυριως αν ειναι καποιος μεταλλουργος.

Ευχαριστω

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, freebluewater είπε

Εγινε λαθος στην καταναλωση ειναι 1.2 Kwh την ωρα. Συγνωμη για αυτο- προσφατε ξεκινησα την καταγραφη. Υπαρχει στιγμη ξημερωματος οπου το ρολοι καταγραφης καταναλωσης γυρναει πραγματικα εξωφρενικα γρηγορα.

Για τις απαντησεις εως τωρα, γνωριζω οτι αυτος η αυτοι που κατασκευσανε την συγκεκριμενη εγκατασταση εχουν σχεση με ψυκτικο, τεχνιτη οδοντιατριου, και επισης υπηρχε η συνηθεια του μαζεματος μεγαλου ογκου παλαιων μηχανηματων.

Καταρχην, πιστευω οτι ειναι συμπιεστης διοτι ακουω πρωτου αρχισει ενα οξυ ηχο για 1-2 λεπτα. Οταν ο ηχος σταματησει, τοτε ξεκιναει η χαμηλη εκπομπη συχνοτητων και η δονηση! οπου θα κρατησει περιπου 10 ωρες μεχρι μια σταση για περιπου 2 ωρων. Δονηση και εκπομπη χαμηλων συχνοτητων ηχου ειναι κυριως το βραδυ, κυριως ξημερωματα. Συνηθως καθε 2.5 ωρες γινεται ενα μεγιστο, ειδικα γυρω στις 4:00, 6:30, 9:00. το οποιο κραταει για 30 λεπτα περιπου.

Κατα δευτερον, δουλευει 365 το χρονο. Εχω κανει παρατηρηση κατα της 12 το βραδυ οταν συνηθως οταν ξεκιναει και ακουγονταν ο οξυς ηχος (υπαρχει μια σταση και ησυχια μεταξυ 10μμ-12μμ συνηθως) και πρωτου μου ανοιξουν την πορτα ο ηχος σταματησε αποτομα, και υποθετω κλεισανε το διακοπτη της εγκαταστασης.

Κατα τριτον, σχεδον καθε 10-15 μερες ο ηχος/δονηση ειναι στο μεγιστο, και καθε μερα συνισταται μειωση εως σημειου που δεν ειναι τοσο ενοχλητικο.

Απο αυτες τις πληροφοριες θεωρω οτι ειναι πιθανον να υπαρχει ενας συμπιεστης (οδοντιατρειου;) τον οποιον τον χρησιμοποιει για εξαγωγη μεταλλων, ισως μεσω ηλεκτρολυσης - προσπαθω να βγαλω ακρη πως. Θεωρησα αρχικα οτι ειναι απο ψυξη για μοναδα εξαγωγης Bitcoin αλλα τα δεδομενα που εχω δεν μπορουν να κανουν καποιο συσχετισμο. Και για να απαντησω στον Ikonio, εχω μιλησει τουλαχιστον 3 φορες στον ιδιοκτητη του διαμερισματος και αρνειτε οτι εχει κατι ειτε οτι ακουει κατι! και το βλεμμα του υποδυκνει ψεμα! κατα δευτερον δεν υπαρχει κανεις στο διαμερισμα με προβλημα οξυγονου! περα απο το γεγονος οτι δεν δεχεται ο ιδιοκτητης οτι εχει κατι. Επισης, με το διαχειριστη της πολυκατοικιας επικοινωνω και εχει επιβεβαιωσει τελευταια το ακουσμα του θορυβου, αλλα δεν γνωριζω τι περισσοτερο μπορει να κανει οταν ο ιδιοκτητης αρνειτε οτιδηποτε. Επισης σκεφτηκα το κλιματιστικο δαπεδου, που συντονιζει πλακα, αλλα δεν δικαιολει την εκθετικη καπως μειωση θορυβου καθε περιπου 10 μερες και την συνεχομενη χρηση 365 μερες το χρονο. Γενικως επικοινωνησα εδω για να ακουσω κατι που ισως καποιος-α εχει ακουσει και θα μπορουσε να συνεισφερει στην λυση του προβληματος, κυριως αν ειναι καποιος μεταλλουργος.

Ευχαριστω

:Ρ

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ.

panostom, εχω ανεβει στην ταρατσα και δεν μπορω να δω κατι. Επισης δεν νοιωθω η ακουω θορυβο. Drone δεν εχω και δεν θα εβαζα καποιο κινητο σε σκουποξυλο. Δεν θεωρω οτι η εγκατασταση ειναι στο μπαλκονι αλλα μεσα στο διαμερισμα και χωρις σοβαρη μονωση η σοβαρο εξοπλισμο.

Δημοσ.

Άρα ο ιδιοκτήτης γνωρίζει και κάνει τον κινέζο. Το επόμενο ερώτημα είναι εάν ο ήχος αυτός γίνεται αντιληπτός εξωτερικά του διαμερίσματος ή απλά συντονίζει υπόκωφα και ενοχλεί. Το σκέφτομαι με την έννοια ότι εάν ο ήχος ακούγεται και εξωτερικά του διαμερίσματος πχ σε κοινόχρηστο χώρο ίσως εάν καλούσες την αστυνομία για όχληση σε ώρες κοινής ησυχίας να μπορούσε να επέμβει. (?)

Το ερωτηματικό το βάζω γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση με πάρτι όμως μέχρι τα ξημερώματα που έτυχε αυτή την εβδομάδα στην πολυκατοικία μου η αστυνομία δεν ασχολήθηκε καν να έρθει, πέρασε σε κάποια φάση ίσως και τυχαία από τον κεντρικό δρόμο και "χτύπησαν" την σειρήνα, το πάρτι "λούφαξε" για λίγο αλλά συνέχισαν κανονικά μετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο οξυς ηχος 1-2 λεπτων που αναφερα ακουγοντανε εξωτερικα στις σκαλες της πολυκατοικιας. Αλλα σε καποια χρονικη στιγμη το απομονωσε και πολυ δυσκολα πλεον ακουγεται. Το ακουσα προχθες πολυ αχνα. Επομενως δεν μπορω να κανω καταγγελια για οξυ θορυβο. Περα απο το γεγονος οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες, που ειναι πολυ μεγαλης ηλικιας, δεν ακουνε η ενοχλουνται απο το ηχο και απλα δεν θελουν να ασχοληθουν. Μονο ενας ιδιοκτητης, που ειναι ακριβως απο κατω τους το ακουσε προσφατα, κατα της 6 πρωινη υστερα απο παροτρυνση δικια μου. Περιτο να αναφερω οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες ειναι μεγαλης ηλικιας οποτε και η ακουστικη τους αντιληψη ειναι χαμηλη, και ο χαρακτηρας τους ειναι παλιας κοπης.
Επισης να σου αναφερω οτι το νομικο πλαισιο στην Ελλαδα ειναι ελλιπες! Απο οσους τεχνικους εχω μιλησει, περα απο το γεγονος οτι η μετρηση θορυβου και δονησης κοστιζει ακριβα, δεν μπορει να προσδιορισει κατευθυνση, και νομικα δεν μπορει να υποστηριχθει απο το υπαρχον Ελληνικο νομικο πλαισιο. Με απλα λογια μονο αν ο ηχος ειναι ακουστικα δυνατος απο το μεσο αυτι του αστυνομικου οργανου, η καποιου απλου μηχανηματος που θα εχει ενας βαριεστημενος υπαλληλος της νομαρχιας του υγειονομικου ελεγχου και Περιβαλλοντικης υγιεινης.

Επεξ/σία από freebluewater
Δημοσ.

Αγαπητε NikosKallithea, περα απο Οδοντιατρο;
μπορει να δικαιολογηθει η χρηση συμπιεστη για οδοντιατρικη χρηση για 20 ωρες την ημερα και κυριως καθε βραδυ για 365 μερες την ημερα; φανταζομαι οχι, οποτε να ρωτησω κατι αλλο, ο συμπιεστης κανει καποιο οξυ ηχο αρχικα; και μετα απο 1-2 λεπτα, εκπεμπει χαμηλης συχνοτητας ηχο και δονηση αν δεν ειναι καλα μονωμενο η ο αξονας δεν δουλευει καλα; και πιο σημαντικο επηρρεαζεται απο την θερμοκρασια και υγρασια περιβαλλοντος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...