Προς το περιεχόμενο

Τελικά αγοράζουμε "μετοχές" τις ripple ή του καθε crypto?


Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους διαβάζω τις περιγραφές από τα κρυπτονομισματα και καταλαβαίνω ότι στη ουσία το κάθε κρυπτονομισμα στην ουσία είναι ένα project  που καθε εταιρία τρέχει.

 

Για παράδειγμα το XRP είναι ενα συστημα διατραπεζικων συναλαγων για τραπεζες. Οταν εγω αγοράζω XRP αγοράζω στην ουσία "τις  μετοχές" δηλαδή τα XRP της Ripple. Δεν μπορω κάνω να κανω χρηση (τουλαχιστον άμεση) αυτη της υπηρείας της ripple.. σωστα;

Επεξ/σία από Tablet
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σε όλα τα κρυπτονομίσματα, έτσι και στο XRP δεν αγοράζεις μετοχές κανενός project ή εταιρείας. Που σημαίνει ότι δεν έχεις λόγο στις αποφάσεις της εταιρείας. Υπάρχουν βέβαια μερικά crypto που τα tokens δουλεύουν ως ψήφος για τις αποφάσεις στο τι αλλαγές μπορεί να κάνεις κάποιος στο πρωτόκολλο.

Αυτό γίνεται στο XRP, άμα τρέξεις έναν validator. Αυτό είναι πρόγραμμα που το τρέχεις απο το PC σου και απλά μέσω αυτού ψηφίζεις άμα συμφωνείς ή διαφωνείς με κάποια απόφαση που έχουν καταθέσει άλλοι validators στο δίκτυο.

Η Ripple (εταιρεία) είναι εντελώς διαφορετική απο το XRP (crypto). Η Ripple απλά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το XRP ως εργαλείο για το software που φτιάχνει και πουλάει σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Όσοι αγοράζουν XRP το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι η αξία του θα ανέβει μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα. Από τη στιγμή που η Ripple κατέχει το 50% όλων των διαθέσιμων XRP, είναι και η εταιρεία που θα έχει και το μεγαλύτερο όφελος, άμα η αξία του XRP ανέβει. 

Με αυτή τη λογική η Ripple χτίζει το οικοσύστημα έτσι ώστε το XRP να χρησιμοποιείτε απο εταιρείες ανά το κόσμο, άρα και μακροπρόθεσμα η αξία του (επειδή έχει ζήτηση) να ανέβει.

Τώρα για το τι προσπαθεί να επιτυχεί η Ripple με το XRP διάβασε τα άρθρα που έχω γράψει στα link της υπογραφής μου.

https://xrp-greece.weebly.com/

Και επίσης τσέκαρε τα site που υπάρχουν εδώ:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/696144-όλα-τα-απαραίτητα-sites-για-το-xrp/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το έφτιαξε η Ripple. Πρώτα δημιουργήθηκε το XRP και κάποιοι απο τους προγραμματιστές του XRP ίδρυσαν τη Ripple και δώρισαν ένα ποσοστό του XRP στη Ripple για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

Ο σκοπός της Ripple για το XRP είναι αυτός, αλλά υπάρχουν και άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το XRP για άλλους σκοπούς. Όπως η Coil για να στριμάρει μικρά ποσά πληρωμών σε content creators, η Forte που χρησιμοποιεί το XRP για τη μεταφορά tokens μεταξύ διαφορετικών online games, αλλά και άλλες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο χώρος θέλει διάβασμα για καταλάβεις ακριβώς τι παίζει και κανένας δεν πρόκειτε να το κάνει αυτό για σένα. Θα πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις τις πηγές που παρέθεσα, αλλιώς το πιο πιθανό είναι μην καταλάβεις αν αξίζει να επενδύσεις μακροπρόθεσμα.

Ξέρω πολλούς που έπενδυσαν απλά επειδή άκουσαν κάποιον ότι το τάδε κρύπτο είναι πολύ καλό, χωρίς να διαβάσουν απο μόνοι τους και με τη πρώτη μεγάλη πτώση στη τιμή να πουλάνε ή να περιμένουν να ανέβει λίγο και να βγάζουν κέρδος ίσα ίσα για να πουν ότι κάτι έβγαλαν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μη εμπιστοσύνης στην επένδυση, γιατί δεν έγινε σωστή ανάλυση απο τον επενδυτή. Φαντάσου αυτή η επένδυση να φτάσει σε επίπεδα κέρδους Bitcoin το 2017 όταν κάποιος επένδυε το 2014, ας πούμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο φίλτατε η αλήθεια είναι ότι διαβάζω το τελευταίο 8 μηνο για όλα αυτά και γι αυτό μπορεί να ακούγονται "άχαρες" οι απορίες μου.

Δεν είναι οτι ψαχνω απαντησεις έτοιμες απλα μοιράζομαι τις σκέψεις μου για όλα τα κρυπτο γιατι ουσιαστικά ο περισσοτερος κόσμος που αγοράζει τα κρύπτο ΔΕΝ ασχολείτε με το τι κανει το etherium πχ και το τι δυνατοτητες εχει. Ή τι κάνει το Keep πχ. Το διαβαζουμε για να δουμε αν το project της καθε εταιρίας έχει κάτι να πεί για να αναιβει η αξια του νομίσματος αλλα λίγος κόσμος συγκριτικά δουλευει με τα εργαλεία αυτα.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Είναι σαν να ασχολούμαστε με τα specs μιας καρτας γραφικών και να την αγοράζουμε αλλα ποτέ δεν παίζουμε ενα παιχνιδι ίσως γιατι δεν μας χρειάζεται κιόλας. 

Εκτός αν είναι τελείως λάθος αυτό σαν συνειρμός..

Συνεχίζω να διαβάζω από ενδιαφέρον γι αυτά και έχω επένδυση τον παρά μου και εγώ στο XRP. 

Δεν ξέρω αν και πότε θα φτάσει υψηλά έστω να αγγίξει τα 300-500 μπορεί και ποτέ. Θα διαβάσω ότι μου έστειλες :)

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...