Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 16” 2020 ή MacBook Pro M1 13”?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας.

τι θα προτιμούσατε μεταξύ ενός MacBook Pro 15” είτε 2019-20 ή το νέο 13” M1.

Έχω το Pro 15” του 2016 και θέλω να κάνω αναβάθμιση και το σκέφτομαι. Η χρήση του είναι κυρίως για gaming και γενική χρήση όχι κάτι που να το ζορίζει αρκετά. (Είχα αρκετά θέματα ακόμα και με απλά προγράμματα να υπερθερμαίνεται το pro του 2016)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευτυχής κάτοχος Μ1 Air (πρώτο macbook). 

Κοίτα ξεκινάς λάθος τη συζήτηση. Αν θες Gaming τότε τα mac γενικά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Στα ίδια χρήματα θα πάρεις πολύ καλύτερο μηχάνημα σε Windows.

Τώρα έστω ότι σου κάνει το mac για gaming, η σύγκριση μεταξύ της παλαιάς γενιάς και της νέας είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των καινούργιων μηχανημάτων. Έχοντας ψάξει αρκετά πριν καταλήξω στο Air θεωρώ πως αν δεν έχεις στο μυαλό σου Video editing και γενικότερα σκοπό να τρέξεις αρκετά Graphic intensive applications τότε τα Μ1 είναι μονόδρομος.

Πλεονεκτήματα πολλά (μπαταρία, ταχύτητα, σταθερότητα (παρόλο που είναι μη δοκιμασμένο hardware) και future proof). Όλα τα Intel based Mac σε μια διετία θα περάσουν στην ιστορία όπερ και σημαίνει ότι αν πας για το 2019 μοντέλο θα δώσεις πολλά για να πάρεις λίγα μακροπρόθεσμα. Για μένα αν πιστεύεις ότι το 13 δεν σου κάνει (είτε pro είτε air οι διαφορές είναι μικρότερες από ποτέ), μπορείς να περιμένεις μέχρι το τέλος του έτους για τα Μ1x που θα κυκλοφορήσουν.

Τέλος όσον αφορά θέματα θερμοκρασίας, το air μου δεν έχει fan και ακόμα και όλη μέρα να το χω ανοιχτό είναι κρύο στο άγγιγμα. Γενικά η πρώτες εντυπώσεις είναι παραπάνω από απλά θετικές, αλλά όπως με κάθε νέα τεχνολογία ο χρόνος θα δείξει τελικά αν η επιλογή ήταν σωστή ή όχι.

Αυτά τα ολίγα από μένα. Ελπίζω να σε βοήθησα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...