Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ssh σε H300s και άλλα..


tanagno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα/Καλησπέρα

Αναβάθμισα πρόσφατα σε vdsl Vodafone. Παραδόξος με άλλους που είχαν άσχημες εμπειρίες εμένα όλα γίνανε ομαλά (για έναν απλό χρήστη πάντα). Ήρθε το μήνυμα να συνδέσω το νέο μου εξοπλισμό οπότε και είπα να δοκιμάσω για αρχή το δικό μου modem/router (κατάφερα και ρύθμισα το asus router DSL-AC56U) αλλά ενώ συγχρόνιζε σε κανονικές vdsl ταχύτητες σε speedtest (από καλώδιο πάντα) έπιανα ταχύτητες adsl. Οπότε λέω πριν πάρω να κράξω την Vodafone ας βάλω και το modem τους. Το βάζω χρονίζει πάλι σε vdsl αλλά αυτή την φορά σε speedtest πιάνω 50down 5up (ίδιο καλώδιο με πριν προφανώς όπως και ίδιο πισι). Αρχίζω κάνω τις ρυθμίσει που χρειάζομαι οπότε και έπεσα σε κανα δυο μικροπροβλήματα και ένα πιο σοβαρό.

Μικροπρόβλημα 1: Σε πρώτη φάση δεν μπορούσα να ανοιξω ports 80 και 443 λίγο το κακό μιας και για remote access σε αρχεία προτιμώ ssh (Έχω ενα raspberry).

Μικροπρόβλημα 2: Με του DNS κάνει λιγο ότι να ναι

Πιο σοβαρό πρόβλημα: Έλα όμως που δεν μπορώ με το συγκεκριμένο router να κρατήσω σταθερά ανοιχτή σύνδεση! Ούτε ssh απλό ούτε όταν κάνω mount φάκελο! Τοπικά το δοκίμαδα μέσω LAN.

Από terminal βλέπω το αγαπημένο μήνυμα "client_loop: send disconnect: Broken pipe"

Οπότε ο στόχος μου είναι να πετύχω κάτι από τα δύο. Εϊτε να πιάσω full ταχύτητες στο router της asus είτε να κρατήσω σταθερή ssh στο router της vodafone. Κατά προτίμηση να έχω ένα modem/router και αυτό της vodafone ώστε να έχω και το τηλ μου. 

Έχει κανείς πρόμοια εμπειριά - πρόβλημα? 

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Ότι άλλο χρειαστεί σαν πληροφορία πείτε μου.

Edit:

Μετά από λίγο περισσότερο τεσταρισμα παρατήρησα ότι μόνο μέσω LAN είναι το πρόβλημα. Όταν είμαι εκτός τοπικού δικτύου τα πράγματα είναι πολύ πιο σταθερά. 

Επεξ/σία από tanagno
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...