Προς το περιεχόμενο

Amazon.Uk.πακετο....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την στιγμή που δεν υπήρχαν import fees όταν παρήγγειλα...δεν υπήρχε λόγος να αγοράσω - και ακριβότερα μάλιστα - από .de. Από Γενάρη, βλέπουμε..(γενικά πάντως, το .de έχει καλύτερες τιμές, όχι χειρότερες - τουλ. στα πράγματα που κοιτάω).

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dante80 είπε

Την στιγμή που δεν υπήρχαν import fees όταν παρήγγειλα...δεν υπήρχε λόγος να αγοράσω - και ακριβότερα μάλιστα - από .de. Από Γενάρη, βλέπουμε..(γενικά πάντως, το .de έχει καλύτερες τιμές, όχι χειρότερες - τουλ. στα πράγματα που κοιτάω).

Στο de εχει μετατροπη της γλωσσας σε αγγλικα η προσπαθεις με τα δανεζικα;;;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dannie είπε

το τσεκαρα σημερα κι εγω😀 εχει αγγλικα κανεις κλικ στη γερμανικη σημαια διαλεγεις αγγλικα και το πορτοκαλι κουμπι που λεει anderungen speichern

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dannie είπε

Μια χαρά μπορείς στα Αγγλικά. Απλά το επιλέγεις.

Επεξ/σία από Dante80
  • Thanks 1
Δημοσ.

10 πακέτα τον τελευταίο μήνα από amazon...

Όλα με γρηγορα-ακριβα μεταφορικά για να έρθουν γρήγορα υποτίθεται....

Όλα στέλνονται με ups...

Έχω παραλάβει τα 5 με καθυστέρηση μιας εβδομάδας...

Ένα έχει χαθεί κ το ψάχνουν...

Κ τα άλλα 5 κολλημένα στην Αθήνα στη γενική ταχυδρομική....

Κρήτη τα περιμένω...

Μίλησα με ups κ μου είπαν ότι λόγω φόρτου εργασίας στη γενική καθυστερούν τα πακέτα....

Από εξωτερικό σε 1 μέρα είναι Ελλάδα....

Μετά αναλαμβάνει το κωλοχανειο η γενική....

Εννοείται ότι δεν τους βρίσκεις στο τηλέφωνο κ όταν πας εκεί να ρωτήσεις σου λένε ότι είμαστε στην Ελλάδα,τι περιμένεις???

Δε φταιει ο κόσμος που δουλεύει εκεί εννοείται...

Τα αφεντικά φταίνε κ αυτά πρέπει να πληρώσουν....

Ξέρεις κάνεις πως κάνουμε καταγγελία??

Επίσης μεγάλο φάουλ της ups που ρίχνει το φταίξιμο στη γενική...εγώ τη ups πλήρωσα,όχι τη γενική...

• Like 3
Δημοσ.

Παρήγγειλα κι εγώ αρκετά πραγματάκια από Amazon co και τα έχουν "σπάσει" σε πολλά πακέτα. Κάποια είναι Royal Mail και βγάζει το μήνυμα που αναφέρεις.

Όλα θεωρητικά θα φτάσουν πριν τις 28. Αμφιβάλλω. Καλό 2021!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Παρήγγειλα κι εγώ αρκετά πραγματάκια από Amazon co και τα έχουν "σπάσει" σε πολλά πακέτα. Κάποια είναι Royal Mail και βγάζει το μήνυμα που αναφέρεις.

Όλα θεωρητικά θα φτάσουν πριν τις 28. Αμφιβάλλω. Καλό 2021!

Και γω το ιδιο! Παραγγελια απο amazon de αποστολη με royal mail ανευ tracking number! Και μενα τελευταια ημερομηνια παραλαβης μου χουν δωσει 28/12!

Δημοσ.

Δεύτερο thread που συζητιέται το ίδιο πράγμα... Καθυστερήσεις της Amazon στην Ελλάδα. Κανείς δεν έχει καταλάβει τελικά πως δουλεύουν τα logistics της amazon. 

Η εταιρία έχει δικό της δίκτυο διανομής στις χώρες που υποστηρίζει επίσημα και έχει sites (.de,  co.uk,. com, it κτλ) Τα logistics της amazon είναι παγκόσμιο παράδειγμα μίμησης στις μεταφορες! Όταν λοιπόν είσαι uk και παραγγέλνεις για παράδειγμα από co.uk η αμαζον χρησιμοποιεί το δικό της δίκτυο καξ πετυχαίνει 99% το delivery target. Αν δε είσαι prime, έρχεται την επόμενη μέρα. Στο Belfast που μένω (uk) έχουν καμία 50αρια ηλεκτρικά φορτηγάκια που παραδίδουν πακέτα μέχρι τις 9 το βράδυ! 

Για κάθε Τρίτη χώρα που δεν ανήκει στο οικοσύστημα της, χρησιμοποιεί κάποια άλλη εταιρία μεταφορών. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση προφανώς. Ότι συμβαίνει σε Royal mail/ΕΛΤΑ θα συμβεί και σε ένα πακέτο Amazon για Ελλάδα. 

Η αμαζον έχει πολιτική που ευνοεί το πελάτη. Κλασσική αμερικανική εταιρία.. Με το που θα κάνεις claim, θα πάρεις πανεύκολα refund.

Αν δει ότι σε μια χώρα (π.χ. Ελλάδα) παρα γίνεται το κακό, θα αποφασίσει ανάλογα... Είτε κόβει το shipping τελείως, είτε το αυξάνει α καλύψει τη χασουρα. 

Αν δει ότι μια χώρα έχει δυνατό αγοραστικό κοινό, θα φέρει το δίκτυο της επίσημα και σε αυτή. Για παράδειγμα αν θέλει Ελλάδα θα κάνει gr portal. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gthe είπε

Δεύτερο thread που συζητιέται το ίδιο πράγμα... Καθυστερήσεις της Amazon στην Ελλάδα. Κανείς δεν έχει καταλάβει τελικά πως δουλεύουν τα logistics της amazon. 

Η εταιρία έχει δικό της δίκτυο διανομής στις χώρες που υποστηρίζει επίσημα και έχει sites (.de,  co.uk,. com, it κτλ) Τα logistics της amazon είναι παγκόσμιο παράδειγμα μίμησης στις μεταφορες! Όταν λοιπόν είσαι uk και παραγγέλνεις για παράδειγμα από co.uk η αμαζον χρησιμοποιεί το δικό της δίκτυο καξ πετυχαίνει 99% το delivery target. Αν δε είσαι prime, έρχεται την επόμενη μέρα. Στο Belfast που μένω (uk) έχουν καμία 50αρια ηλεκτρικά φορτηγάκια που παραδίδουν πακέτα μέχρι τις 9 το βράδυ! 

Για κάθε Τρίτη χώρα που δεν ανήκει στο οικοσύστημα της, χρησιμοποιεί κάποια άλλη εταιρία μεταφορών. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση προφανώς. Ότι συμβαίνει σε Royal mail/ΕΛΤΑ θα συμβεί και σε ένα πακέτο Amazon για Ελλάδα. 

Η αμαζον έχει πολιτική που ευνοεί το πελάτη. Κλασσική αμερικανική εταιρία.. Με το που θα κάνεις claim, θα πάρεις πανεύκολα refund.

Αν δει ότι σε μια χώρα (π.χ. Ελλάδα) παρα γίνεται το κακό, θα αποφασίσει ανάλογα... Είτε κόβει το shipping τελείως, είτε το αυξάνει α καλύψει τη χασουρα. 

Αν δει ότι μια χώρα έχει δυνατό αγοραστικό κοινό, θα φέρει το δίκτυο της επίσημα και σε αυτή. Για παράδειγμα αν θέλει Ελλάδα θα κάνει gr portal. 

Δεν πιστεύω να είχε κάποιος την εντύπωση ότι θα του το φέρει η ίδια η Amazon το πακέτο στην Ελλάδα.

Είμαστε πολλοί που παραγγέλνουμε από τα διάφορα Amazon από Ελλάδα και συνήθως οι χρόνοι είναι ακριβείς. Έχω παραγγείλει και laptop μεγάλης αξίας από το αμερικάνικο, με προπληρωμή τελωνείου και όλα κύλισαν άψογα.

Το πρόβλημα τώρα είναι λόγω της κατάστασης με τις ελληνικές εταιρίες μεταφορών, που αντιμετωπίζουν τεράστιες καθυστερήσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gthe είπε

Και στο άλλο θέμα όμως μας λες για την πολιτική της αμαζον, όπως κι εδώ. 

Δεν μας νοιάζει η πολιτική της, ούτε senior employees της είμαστε, ούτε μετοχές θέλουμε να αγοράσουμε. Πράγματα παραγγείλαμε και τα θέλουμε. Αν έχει φορτηγά στο Μπέλφαστ ή κότερα στο Μονακό, να τα χαίρεται. Εγώ ψώνισα στο black friday ένα headset σε καλή τιμή και μου το χάσανε κάπου στην Πολωνία, και δεν το αγόρασα από αλλού γιατί θεώρησα λαθεμένα ότι θα το παραλάβω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Δεν πιστεύω να είχε κάποιος την εντύπωση ότι θα του το φέρει η ίδια η Amazon το πακέτο στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα τώρα είναι λόγω της κατάστασης με τις ελληνικές εταιρίες μεταφορών, που αντιμετωπίζουν τεράστιες καθυστερήσεις.

Το πρόβλημα είναι γενικό στις μεταφορές. Και έχει να κάνει με την αυξημένη κίνηση και το μειωμένο προσωπικό λόγω covid. Απλά η αμαζον λόγω μεγέθους εντός δικτύου της ανέκαμψε γρηγορότερα. Στις αρχές του lockdown το Μάρτιο έκανε prioritize και έστελνε πρώτα είδη πρώτης ανάγκης τα υπόλοιπα αργούσαν. 

Και το Royal mail εδώ uk έχει μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Κάνει διπλάσιο χρόνο να στα φέρει. Και το usps Αμερική έχει πρακτικά καταρρεύσει. Άρα λοιπόν αν παραγγείλεις κάτι που πρέπει να φύγει εκτός δικτύου Amazon για να παραδοθεί έχει απλά την τύχη κάθε άλλου πακέτου που χρησιμοποιεί τις εταιρίες μεταφοράς. Αυτό θέλω να πω.

Στο ebay για παράδειγμα διαμαρτυρονται όλοι οι πωλητές ότι πρέπει να γίνει extend το estimate delivery time επίσημα γιατί άπειρος κόσμος γκρινιάζει ότι δεν έρχονται τα πακέτα που λένε 2 με 3 μέρες παράδοση και τους δίνουν refund. Εκεί όλοι χρησιμοποιούν Royal mail. 

1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Εγώ ψώνισα στο black friday ένα headset σε καλή τιμή και μου το χάσανε κάπου στην Πολωνία, και δεν το αγόρασα από αλλού γιατί θεώρησα λαθεμένα ότι θα το παραλάβω. 

Εσύ κατάλαβες ότι η αμαζον στο έχασε δλδ από όσα έγραψα;

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, gthe είπε

Το πρόβλημα είναι γενικό στις μεταφορές. Και έχει να κάνει με την αυξημένη κίνηση και το μειωμένο προσωπικό λόγω covid. Απλά η αμαζον λόγω μεγέθους εντός δικτύου της ανέκαμψε γρηγορότερα. Στις αρχές του lockdown το Μάρτιο έκανε prioritize και έστελνε πρώτα είδη πρώτης ανάγκης τα υπόλοιπα αργούσαν. 

Και το Royal mail εδώ uk έχει μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Κάνει διπλάσιο χρόνο να στα φέρει. Και το usps Αμερική έχει πρακτικά καταρρεύσει. Άρα λοιπόν αν παραγγείλεις κάτι που πρέπει να φύγει εκτός δικτύου Amazon για να παραδοθεί έχει απλά την τύχη κάθε άλλου πακέτου που χρησιμοποιεί τις εταιρίες μεταφοράς. Αυτό θέλω να πω.

Στο ebay για παράδειγμα διαμαρτυρονται όλοι οι πωλητές ότι πρέπει να γίνει extend το estimate delivery time επίσημα γιατί άπειρος κόσμος γκρινιάζει ότι δεν έρχονται τα πακέτα που λένε 2 με 3 μέρες παράδοση και τους δίνουν refund. Εκεί όλοι χρησιμοποιούν Royal mail. 

Εσύ κατάλαβες ότι η αμαζον στο έχασε δλδ από όσα έγραψα;

Για άλλη μια φορά σου λέω. Δεν με νοιάζει ποιος το έχασε, γιατί δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να το μεταφέρω. Δεν με νοιάζει με τι επιλέγουν να τα στείλουν, με νοιάζει να το παραλάβω. 

Και ανάμεσα στο να αργήσει κάτι (όπως αργούν όλα στην Ελλάδα τώρα, εκτός από Κωτσόβολο που παρέλαβα σε 1,5 μέρα) και στο να μην το παραλάβω, προτιμώ το 1ο! 

Δεν σχολίασα καμία πολιτική της αμαζον, σχολίασα το "με την αμαζον πάνε όλα ρολόι, στην Ελλάδα πάνε όλα αργά".

Από Ελλάδα, ο,τι παραγγειλα το πήρα, από το banggood είναι στον δρόμο (είναι Ελλάδα ήδη 7 μέρες ακίνητο! Αλλά θα το πάρω!), από το αμαζον χάθηκε και έχασα το καλό deal που βρήκα (δεν δέχονται να μου στείλουν άλλο στην ίδια τιμή, μόνο refund).

Φταίει το αμαζον, φταίει η royal mail, φταίνε οι Πολωνοί, αδιαφορω. 

Δημοσ.

H Amazon UK στο χαμηλό shipping κόστος, το αργό, στέλνει χωρίς tracking number. Ερασιτέχνες.

Μετά από 15 χρόνια φανατικός πελάτης τους, αφού είχα εμπειρία στο παρελθόν με 4-5 χαμένα δέματα, και άργησα πολύ να πάρω τα χρήματά μου, γιατί έπρεπε να περιμένει κανείς ένα τεράστιο χρονικό διάστημα «μήπως φτάσει το δέμα» και δεν έφτανε ποτέ ... τους χαιρέτησα δια παντός.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...