Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά επειδή μου αφαίρεσαν τά στοιχεία του αυτοκινήτου μου λόγω παράβασης για 2 μήνες αν κόψω την ασφάλεια υπάρχει περίπτωση να φάω πρόστιμο από διασταύρωση στοιχείων μέσω υπουργείο μεταφορών ??? Έτσι μου είπαν από την anytime...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pcrider είπε

ρε τι μ....κίες είναι αυτές παρκαρισμένο αυτοκίνητο πού νά τρακάρεις??! 

Πεφτει ενας με μηχανακι πανω στο παρκαρισμενο και σκοτωνεται. Τι γινεται απο κει και περα?

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, WireFire είπε

Πεφτει ενας με μηχανακι πανω στο παρκαρισμενο και σκοτωνεται. Τι γινεται απο κει και περα?

Καλά ναι σωστος αλλά είναι στο κλειστό parking...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Pcrider είπε

Παιδιά επειδή μου αφαίρεσαν τά στοιχεία του αυτοκινήτου μου λόγω παράβασης για 2 μήνες αν κόψω την ασφάλεια υπάρχει περίπτωση να φάω πρόστιμο από διασταύρωση στοιχείων μέσω υπουργείο μεταφορών ??? Έτσι μου είπαν από την anytime...

Πόσα θα γλυτώσεις;

Δημοσ.

Για να κόψεις την ασφάλεια πρέπει να κατατεθούν τα στοιχεία στην Εφορία αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού  έχουν αφαιρεθεί από την τροχαία.

Από την άλλη όμως είναι δίκαιο κάποιος να πληρώνει ασφάλεια και τέλη από τη στιγμή που του έχουν αφαιρεθεί άδεια και πινακίδες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο;;; Ναι παραβάτης αλλά δεν μπορείς να του στερείς το αυτοκίνητο και από πάνω να τον υποχρεώνεις να πληρώνει για πράγματα που δεν απολαμβάνει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως έτσι ο παραβάτης το ξανασκεφτεί όταν κάνει την ταρζανια και να μην το ξανακάνει.Οτι όλα τα έξοδα αυτοκινήτου,τέλη,ασφάλεια συνεχίζουν τα τρέχουν.

Μια χαρά δίκαιο είναι για μένα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από την άλλη όμως είναι δίκαιο κάποιος να πληρώνει ασφάλεια και τέλη από τη στιγμή που του έχουν αφαιρεθεί άδεια και πινακίδες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο;;;

Ναι ειναι. 

Εσυ που εισαι σωστος και νομιμος γιατι να πληρωνεις?

Δημοσ.

Εάν δεν κινώ το όχημά μου, έχω υποχρέωση να το ασφαλίσω;

Σύμφωνα με το Νόμο, η υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχήματος υφίσταται διαρκώς και για κάθε όχημα που φέρει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς τούτο να εξαρτάται από το αν κινείται ή λειτουργεί το όχημα, εκτός και αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος (δηλαδή έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από την Πολιτεία διαδικασία ακινησίας) παύει να υφίσταται η υποχρέωση ασφάλισης αυτού. Οποιαδήποτε άλλη «ακινητοποίηση», π.χ. σε μάντρα αγοράς αυτοκινήτων, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του ιδιοκτήτη, στο χώρο φύλαξης της εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών κ.λπ., σε καμία περίπτωση δεν καταργεί την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος.

Σελίδα 9 του http://www.eaee.gr/cms/sites/default/files/faq_motor_branch.pdf

Απο την http://www1.eaee.gr/ http://www1.eaee.gr/_nuxt/img/logo_eaee_new.86166a4.png Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, WireFire είπε

Ναι ειναι. 

Εσυ που εισαι σωστος και νομιμος γιατι να πληρωνεις?

Δεν έχει σχέση η ασφάλιση με την παράβαση εάν ήταν έτσι καλύτερα να μου έπαιρνε περισσότερα στο πρόστιμο παρά νά τά βγάζει η ασφαλιστική από το αυτοκίνητο τό οποίο είναι ακίνητο άρα μηδαμινό ρίσκο για επισκευή

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εάν δεν κινώ το όχημά μου, έχω υποχρέωση να το ασφαλίσω;

Σύμφωνα με το Νόμο, η υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχήματος υφίσταται διαρκώς και για κάθε όχημα που φέρει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς τούτο να εξαρτάται από το αν κινείται ή λειτουργεί το όχημα, εκτός και αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος (δηλαδή έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από την Πολιτεία διαδικασία ακινησίας) παύει να υφίσταται η υποχρέωση ασφάλισης αυτού. Οποιαδήποτε άλλη «ακινητοποίηση», π.χ. σε μάντρα αγοράς αυτοκινήτων, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του ιδιοκτήτη, στο χώρο φύλαξης της εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών κ.λπ., σε καμία περίπτωση δεν καταργεί την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος.

Σελίδα 9 του http://www.eaee.gr/cms/sites/default/files/faq_motor_branch.pdf

Απο την http://www1.eaee.gr/ http://www1.eaee.gr/_nuxt/img/logo_eaee_new.86166a4.png Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδοςε

Ευχαριστώ πολύ ! Όταν παραδίδει κάποιος τίς πηνακηδςς το ίδιο δεν είναι πάλι ακινησία είναι 

2 λεπτά πριν, WireFire είπε

Θελεις να κανεις ολη αυτη τη μανουρα για να γλυτωσεις ποσα? 20-30 ευρω? 

34 ευρώ φίλε μου δεν είναι Μανουρά είναι πανευκολο όταν κάνεις διακοπή  απλά το λες και δίνεις και τραπεζικό λογαριασμό σού

Άσε που οδηγούσε άλλος τό αμάξι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Pcrider είπε

Ευχαριστώ πολύ ! Όταν παραδίδει κάποιος τίς πηνακηδςς το ίδιο δεν είναι πάλι ακινησία είναι 

Ενδιαφέρον λογική.😆

Δεν τις παρέδωσες εσύ,αλλά σου αφαιρέθηκαν επειδή προφανώς έκανες κάποια χοντρή ξέρεις τι.Αποδεξου το,μην το ξανακανεις και καλές γιορτές. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pcrider είπε

Δηλαδή το διάβασες και κατέληξες ότι είναι το ίδιο;

Αναφορά σε κείμενο

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος (δηλαδή έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από την Πολιτεία διαδικασία ακινησίας) παύει να υφίσταται η υποχρέωση ασφάλισης αυτού.

Εσύ ακολούθησες την διαδικασία ακινησίας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...