Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lamkon είπε

Πριν 20 μέρες έστειλα το αυτοκίνητό μου σε συνεργείο σε άλλο νομό και αφού ενημερώθηκα για το κόστος επισκευής αποφάσισα να μην το φτιάξω (σύντομα τουλάχιστον). Είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να καταθέσω ηλεκτρονικά τις πινακίδες, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα (προσπάθησα να το κάνω πριν λίγο και έφαγα "άκυρο"). Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας που είναι 920 € (2500 cc) θέλω να γλιτώσω και από την ασφάλεια (έστω και για 30 μέρες) που λήγει τώρα και θα πρέπει να ανανεωθεί εφόσον το όχημα θεωρητικά κυκλοφορεί. Τι κάνω;

Αφού βιάζεσαι τόσο πολύ τότε να κάνεις ακινησία με τον τρόπο που προβλέπεται σήμερα, δλδ καταθέτοντας πινακίδες στην εφορία.

Υπόψιν πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει κάποιον ιδιωτικό χώρο στον οποίο θα πρέπει να βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ακινησίας, και φυσικά να το έχεις πάει ήδη σε αυτόν.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αφού βιάζεσαι τόσο πολύ τότε να κάνεις ακινησία με τον τρόπο που προβλέπεται σήμερα, δλδ καταθέτοντας πινακίδες στην εφορία.

Υπόψιν πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει κάποιον ιδιωτικό χώρο στον οποίο θα πρέπει να βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ακινησίας, και φυσικά να το έχεις πάει ήδη σε αυτόν.

Μα το πρόβλημα είναι ότι το όχημα βρίσκεται σε άλλο νομό και δε μπορώ να πάρω τις πινακίδες. Ήξερα ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην το επισκευάσω τελικά, αλλά θεωρούσα δεδομένο ότι θα μπορώ να  τις παραδώσω ηλεκτρονικά... και χθες το βράδυ είδα ότι δεν είναι ακόμα εφικτό αυτό. Σήμερα παίρνω από νωρίς στο Υπουργείο Μεταφορών και δεν απαντάνε...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lamkon είπε

Μα το πρόβλημα είναι ότι το όχημα βρίσκεται σε άλλο νομό και δε μπορώ να πάρω τις πινακίδες. Ήξερα ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην το επισκευάσω τελικά, αλλά θεωρούσα δεδομένο ότι θα μπορώ να  τις παραδώσω ηλεκτρονικά... και χθες το βράδυ είδα ότι δεν είναι ακόμα εφικτό αυτό. Σήμερα παίρνω από νωρίς στο Υπουργείο Μεταφορών και δεν απαντάνε...

Το ότι βρίσκεται σε άλλο νομό και δεν μπορείς να πάρεις τις πινακίδες είναι δικό σου πρόβλημα, όπως επίσης και το ότι θεωρούσες δεδομένο πως θα μπορέσεις να κάνεις σήμερα ακινησία ηλεκτρονικά, μην περιμένεις από το κράτος να στο λύσει.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το ασφαλίσεις για ένα 1-2 μήνες μέχρι να καταφέρεις να πάρεις τις πινακίδες ή μέχρι να δουλέψει η εφαρμογή ακινησίας, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Πάντως έχε υπόψιν ότι μπορείς να κάνεις ακινησία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου χωρίς να έχεις υποχρέωση πληρωμής τελών 2021.

Δημοσ.
Στις 22/12/2020 στις 12:02 ΜΜ, Joshua21 είπε

Το ότι βρίσκεται σε άλλο νομό και δεν μπορείς να πάρεις τις πινακίδες είναι δικό σου πρόβλημα, όπως επίσης και το ότι θεωρούσες δεδομένο πως θα μπορέσεις να κάνεις σήμερα ακινησία ηλεκτρονικά, μην περιμένεις από το κράτος να στο λύσει.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το ασφαλίσεις για ένα 1-2 μήνες μέχρι να καταφέρεις να πάρεις τις πινακίδες ή μέχρι να δουλέψει η εφαρμογή ακινησίας, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Πάντως έχε υπόψιν ότι μπορείς να κάνεις ακινησία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου χωρίς να έχεις υποχρέωση πληρωμής τελών 2021.

Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, ωστόσο η "επίθεση" που (διακρίνω ότι) μου έκανες θεωρώ πως είναι άδικη. Η απόφαση να σταλεί το όχημα σε άλλο νομό ήταν δική μου (άρα θα πρέπει να αναλάβω και την ευθύνη αυτής), αλλά πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαγγελίες του Πιερρακάκη (με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο https://www.ethnos.gr/oikonomia/134430_teli-kykloforias-psifiaka-i-katathesi-pinakidon) και όχι του περιπτερά της γειτονιάς. Δεν  περίμενα από το κράτος να βρω λύση στο πρόβλημά μου, αλλά τουλάχιστον περίμενα να μην με πάρει στο λαιμό του! Όπως εξήγησα προχθές, το θέμα δεν είναι τα τέλη κυκλοφορίας (αφού δίνεται παράταση) αλλά η ασφάλεια που, δυστυχώς, αναγκάστηκα να ανανεώσω. Παντού διαβάζω ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά κάτι μου λέει ότι η παράταση δόθηκε ακριβώς επειδή δε θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους :)

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, lamkon είπε

Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, ωστόσο η "επίθεση" που (διακρίνω ότι) μου έκανες θεωρώ πως είναι άδικη. Η απόφαση να σταλεί το όχημα σε άλλο νομό ήταν δική μου (άρα θα πρέπει να αναλάβω και την ευθύνη αυτής), αλλά πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαγγελίες του Πιερρακάκη (με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο https://www.ethnos.gr/oikonomia/134430_teli-kykloforias-psifiaka-i-katathesi-pinakidon) και όχι του περιπτερά της γειτονιάς. Δεν  περίμενα από το κράτος να βρω λύση στο πρόβλημά μου, αλλά τουλάχιστον περίμενα να μην με πάρει στο λαιμό του! Όπως εξήγησα προχθές, το θέμα δεν είναι τα τέλη κυκλοφορίας (αφού δίνεται παράταση) αλλά η ασφάλεια που, δυστυχώς, αναγκάστηκα να ανανεώσω. Παντού διαβάζω ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά κάτι μου λέει ότι η παράταση δόθηκε ακριβώς επειδή δε θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους :)

Και περίμενες να βρεις λύση στο πρόβλημα σου στο μπλα μπλα του insomnia forum;;;;;

Πληρώνεις 920 ευρώ το χρόνο για τέλη,και καίγεσαι να γλιτώσεις ένα μήνα τα ασφαλιστικά.

Πόσα είναι αυτά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Και περίμενες να βρεις λύση στο πρόβλημα σου στο μπλα μπλα του insomnia forum;;;;;

Πληρώνεις 920 ευρώ το χρόνο για τέλη,και καίγεσαι να γλιτώσεις ένα μήνα τα ασφαλιστικά.

Πόσα είναι αυτά;

Ζήτησα βοήθεια, γιατί μπορεί να υπήρχε λύση που δεν τη σκέφτηκα εκείνη την ώρα (μόλις είχα φάει το "άκυρο" για την ηλεκτρονική παράδοση των πινακίδων και με το συνεργείο όπου είναι το αυτοκίνητο κλειστό!). Επίσης, το γεγονός ότι πληρώνω 920€ το χρόνο για να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο, από πού κι ως πού σημαίνει ότι (είμαι τόσο large που) δε με νοιάζει να πληρώσω 50 (ή 30 ή 10 ή 1) € για να το ασφαλίσω όταν δεν το κυκλοφορώ; Και, τέλος, μόνο εγώ είμαι που θα ήθελα να παραδώσω ηλεκτρονικά τις πινακίδες για να μην πληρώσω (μεταξύ άλλων και) την ασφάλεια;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lamkon είπε

Φίλε sorry αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ επίθεση το να λες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, άσχετα αν σου άρεσε ή όχι.

Επίσης όλος ο κόσμος έχει διαπιστώσει πως τα "θα" των πολιτικών έχουν μηδενική αξία, εσύ ακόμα να το πάρεις χαμπάρι? Που στο κάτω κάτω δεν πέρασε ακόμα το τέλος του έτους.

Επίσης το αυτοκίνητο σου έχει ακινητοποιηθεί σε ιδιωτικό χώρο όπως προβλέπεται για να μπορέσεις να κάνεις ακινησία? Οι πινακίδες έχουν βγει από το αυτοκίνητο? Κάτι μου λέει πως η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι όχι μια και δεν μπορείς καν να πάρεις τις πινακίδες στα χέρια σου...

Έχε υπόψιν ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο σου έχει πινακίδες πάνω ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία το πρόστιμο είναι 10.000€ + τα τέλη + πρόστιμο τελών:

"Επιβάλλεται από την Α.Α.Δ.Ε., πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών και διοικητικό πρόστιμο ίσο με δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, εάν εντοπισθεί όχημα να κυκλοφορεί ή να είναι σταθμευμένο και να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία. Σε περίπτωση υποτροπής, το ως άνω πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία (3) έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος."

https://www.taxheaven.gr/news/51874/h-hlektronikh-dhlwsh-akinhsias-oxhmatwn-kai-to-prostimo-twn-10000-eyrw-ean-entopisoei-oxhma-na-kykloforei-h-na-einai-staomeymeno-kai-na-ferei-pinakides-ariomoy-kykloforias-enw-exei-dhlwoei-se-akinhsia

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/12/2020 στις 12:07 ΠΜ, tigergreg είπε

2.Αφαιρουν   πινακιδες   μονο   οταν   το  αυτοκινητο   ειναι   στο  ονομα   του   οδηγου.

Το   γνωριζω   απο  αναλογη   εμπλοκη   μου   οπου  τελικα   μου   πηραν   το  διπλωμα.

4  φορες   εχει  γινει   αυτο   και  οταν  δηλωσα   οτι  ειναι  αυτοκινητο  τριτου   δεν  πηραν  πινακιδες.

Αυτο ειναι παραπληροφορηση.

Το οτι δε στις πηραν,δε σημαινει οτι δεν επρεπε.

Απλα μαλλον δεν εκανες σαν κατι ελληναρες οταν τους παιρνουν αδεια/διπλωμα/πινακιδα,και εδειξαν κατανοηση.

Και εγω οταν με σταματανε ενω εχω κανει παραβαση,τους ζηταω ομορφα και ωραια να μη μου παρουν τις πινακιδες,λογω επαγγελματος.  Δεν ετυχε ακομα να τις παρουν,γιατι τους μιλαω σωστα και ομορφα.

Δημοσ.
Στις 22/12/2020 στις 12:02 ΜΜ, Joshua21 είπε

Από που προκύπτει αυτό;;;;

Δηλαδή κυκλοφορείς το αυτοκίνητο για δύο (2) μήνες το 2021 χωρίς να έχεις υποχρέωση έστω για αυτούς τους δύο μήνες να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Μήπως η δίμηνη παράταση αφορά μόνο τη διευκόλυνση πληρωμής και όχι την παράδοση πινακίδων;;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Από που προκύπτει αυτό;;;;

Δηλαδή κυκλοφορείς το αυτοκίνητο για δύο (2) μήνες το 2021 χωρίς να έχεις υποχρέωση έστω για αυτούς τους δύο μήνες να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Μήπως η δίμηνη παράταση αφορά μόνο τη διευκόλυνση πληρωμής και όχι την παράδοση πινακίδων;;;

Έχει βουήξει ο τόπος παππού, τπτ δεν άκουσες?

Διάβασε εδώ για παράδειγμα:

"Έως 26 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 καθώς το υπουργείο Οικονομικών παράτεινε την εξόφλησή τους και παράλληλα την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους το επιθυμούν.

Παράλληλα δόθηκε ένα “δώρο” δύο μηνώ,  σε όσους είχαν σκοπό να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για το 2021, αφού θα μπορούν να μετακινούν το όχημά τους μέχρι τέλη Φλεβάρη ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021…"

https://www.newsauto.gr/news/doro-2-mines-sta-teli-kikloforias-2021/

13 λεπτά πριν, SeriesX είπε

Ολοκληρo θεμα για 35 ευρω... μας εχει πειραξει πολυ ο covid!

Βρε καλώς τον μπρούκλη!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeriesX είπε

Ολοκληρo θεμα για 35 ευρω... μας εχει πειραξει πολυ ο covid!

Ρε φιλε με 35 ευρω παιρνω 7 κιλα προβατινα η τα κανω δωρο στο γειτονα... να τα χαρισω σε μια πολυεθνικη??

ευνοούνται οι μεγαλες εταιριες και στο τελος τα πλυρωνουνμε διπλα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...