Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σημερα στη προσπάθεια μου να δουλεψω εξ αποστασεως απελπίστηκα, και είπα να ρωτήσω μία εδώ να πάρω καμιά γνώμη. 

Γενικά όλη μέρα το ίντερνετ σέρνεται, δε ξερω αν γίνεται μόνιμα καθώς σήμερα το χρησιμοποίηση πρώτη φορά (γύρισα στο πατρικό μου). Με πέταγε ανα διαστήματα έξω και γενικά μου έκανε τη ζωή δύσκολη. Επείδή δε ξερω και πολλά απο αυτά, έβγαλα την ακόλουθη φωτογραφία, η σύνδεση είναι 24αρα.

είναι φυσιολογικά τα νούμερα; 

αν το κάνει και τις επομενες μερες προφανώς θα επικοινωνήσω με τον πάροχο, αλλά θα περιμενω μια δυο μερες να δω αν γίνεται γενικά ή έτυχε σήμερα. 

Screenshot 2020-12-21 200025.png

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα σου έλεγα αρχικά να βεβαιωθείς πως το "σέρνεται" γίνεται μόνο με WiFi ή και με ethernet

Από εκεί και πέρα, μπορείς να κάνεις ένα βασικό έλεγχο, όπως να βεβαιωθείς πως το ρούτερ είναι στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα απευθείας συνδεδεμένο χωρίς splitter κλπ

Απ' όσο βλέπω το ρούτερ σου είναι ένα thomson (δε θυμάμαι ακριβές μοντέλο), όπου έχει ακουστεί πως το WiFi του είναι για κλάματα..

Ο λόγος που σου "κόβει" λίγο ταχύτητα είναι το SN Margin που είναι 11.5dB, αρκετά υψηλό, θα σου έλεγα να κάνεις μια δοκιμή με 6dB (τηλέφωνο τεχνική υποστήριξη στο 13840 χωρίς χρέωση), όπου θα το ζητήσεις από την τεχνική υποστήριξη

Αν με το 6αρι δεις πως τα CRC Errors πάνε κατά χιλιάδες και τυχόν έχεις αποσυνδέσεις θα σου πρότεινα να το ανεβάσουν στο 9, χάνοντας βέβαια λίγο συγχρονισμό

Θεωρητικά τα μέγιστα της γραμμής σου θα τα πάρεις με το 6αρι, λογικά ίσως δεις και 14-15 Mbps

Κάνε αυτά και αν δεις πως χρειάζεσαι περισσότερο Upload, με αρκετό χάσιμο σε κατέβασμα εδώ είμαστε..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι λάθος η άποψη μου, αλλά καλό είναι όταν έχουμε τηλεργασία-τηλεκπαίδευση όσο είναι εφικτό βέβαια,
η σύνδεση να γίνεται με καλώδιο Ethernet για καλύτερο αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Rumpelstiltskin said:

Καλησπέρα, σημερα στη προσπάθεια μου να δουλεψω εξ αποστασεως απελπίστηκα, και είπα να ρωτήσω μία εδώ να πάρω καμιά γνώμη. 

Γενικά όλη μέρα το ίντερνετ σέρνεται, δε ξερω αν γίνεται μόνιμα καθώς σήμερα το χρησιμοποίηση πρώτη φορά (γύρισα στο πατρικό μου). Με πέταγε ανα διαστήματα έξω και γενικά μου έκανε τη ζωή δύσκολη. Επείδή δε ξερω και πολλά απο αυτά, έβγαλα την ακόλουθη φωτογραφία, η σύνδεση είναι 24αρα.

αν το κάνει και τις επομενες μερες προφανώς θα επικοινωνήσω με τον πάροχο, αλλά θα περιμενω μια δυο μερες να δω αν γίνεται γενικά ή έτυχε σήμερα. 

α.ζητα 6 margin.β.δοκιμασε με ethernet

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους. Αν προλάβω θα πάρω αύριο μετά τη δουλειά. 

Πάντως το ρούτερ έχανε εντελώς το σήμα, έσβηναν τα φωτάκια και αναβαν ξανά, οπότε φαντάζομαι και με ethernet θα έχανα το σήμα. 

Κάποια στιγμή θα πάρω ένα καινουργιο γιατί αυτό είναι πράγματι ένα σάπιο thomsom από αυτά που έδιναν παλιά,ουτε ξέρω πόσο χρονών είναι. 

Δημοσ.

Για να σε δώσουν άλλο, μίλα με τεχνική υποστήριξη, "βάφτισε" το προβληματικό, ώστε να σε κάνουν αντικατάσταση..

Λογικά θα σε δώσουν κάνα H108N V2.5, τίμιο για βασική χρήση με απροβλημάτιστο σχετικά WiFi

• Like 1
Δημοσ.
On 21/12/2020 at 23:55, Rumpelstiltskin said:

Σας ευχαριστώ όλους. Αν προλάβω θα πάρω αύριο μετά τη δουλειά. 

Πάντως το ρούτερ έχανε εντελώς το σήμα, έσβηναν τα φωτάκια και αναβαν ξανά, οπότε φαντάζομαι και με ethernet θα έχανα το σήμα. 

Κάποια στιγμή θα πάρω ένα καινουργιο γιατί αυτό είναι πράγματι ένα σάπιο thomsom από αυτά που έδιναν παλιά,ουτε ξέρω πόσο χρονών είναι. 

αν κανει Reboot ολο ναι τοτε φταιει το ρουτερ.θα μπορουσες να δεις για firmware update αλλα δεν αξιζει.πολυ παλιο μοντελο.

• Like 1
Δημοσ.

Δε πρόλαβα να ασχοληθώ περισσότερο αυτές τις μέρες. Πήρα μόνο ένα Extender για να έχω σήμα σε όλο το σπίτι γιατι και η κάλυψη ήταν κακή. Οπότε με βλέπω να παίρνω και ένα καλό ρουτερακι να διορθωθεί η κατάσταση. 

Είμαι στο πατρικό μου και μου είπαν πως δε τους έδωσαν ρούτερ όταν έκαναν την σύνδεση (αυτό είναι ένα παλιο της forthnet). Πολύ παράξενο μου φαίνεται να μη δίνουν ρούτερ, συνηθίζεται πλέον; η σύνδεση είναι καινούργια, ουτε ένα χρόνο που την έκαναν. 

Αυτό το xiaomi που βλέπω πως είναι το πιο δημοφιλές στο σκρουτζ αξίζει; xiaomi mi 4a. Πολύ φθηνό φαίνεται αλλά αν αξίζει να μη κοιτάξω πέρα από αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω Thomson (v8) εχω, κανενα πρόβλημα με το ρουτερ ειναι απο τα πιο καλα και σταθερά ρουτερ που βγηκαν ποτε. Κανένα πρόβλημα επίσης και με το WIFI. Μπορει να πεφτεις στο ιδιο καναλι γειτονικού ρουτερ. Άλλαξε κανάλι (δες με πρόγραμμα wifi σε ποιο καναλι ειναι το ρουτερ σου)

Απο οτι βλεπω δεν εχεις καλο SNR δοκίμασε να βάλεις το ρουτερ κατευθείαν στην γραμμή χωρίς τον διαχωριστή να δεις αν θα αλλάξει κατι. Αν το ρουτερ σου κανει ρεσταρτ συνεχεία παιζει να εχει κάποιο πρόβλημα. Κανε factory default settings εν ανάγκη και δες πως θα παει. Αν θες generic, η αλλο firmware pm για να σου πω απο που θα κατεβάσεις.

ssasas.JPG

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Καλησπέρα,

στα στοιχεια που εχεις βαλει εχεις για το χρονο που ειναι ενεργοποιημενο εχει λαθη στη γραμμη FEC, CRC ,HEC επισης η εξασθενηση του σηματος δεν ειναι τοσο μεγαλη line attenuation, μπορεις να επικοινωνησεις και να ζητησεις να κανουν μια επανεκιννηση στη γραμη σου να δεις που θα ''κλειδωσει'' παλι , να συνδεθεις με ethernet ασε το ασυρματο<- απενργοποιησετο για 24ωρες και να δεις παλι στο ιδιο χρονο ποσα λαθη θα σου φερει..

Εαν δεν σε ικανοποει μπορεις να δοκιμασεις ενα router απο φίλο σου ή απο την αγορα απλα να μη το επιβαρυνθεις και να δεις με αυτο πως λειτουργει η γραμμη σου.

Εαν παλι δεν μεινεις ικανοποιημενος ζητησε να γινει ελεγχος σε όλη τη γραμμη μεχρι και τη μπριζα σου απο το τεχνικο τους να διαπιστωσουν γιατι δεν ερχεται σωστα πλεον το σημα εφοσον πριν σε ικανοποιουσε..

Ενδεικτικα στοιχεια και θα εμενες ικανοποιημενος απο μια γραμμη εως 24mb ειναι τα παρακατω για παραδειγμα.. υποκειμενικο βεβαια ειναι τι απαιτησεις εχεις σε σχεση με αυτα που ζητας, θα παρατηρησεις οτι το margin ειναι χαμηλα το εχουμε μαζεψει οπως σου προτειναν παραπανω σοφα @Kozanitis1 @poulinos, δεν μας εχει φερει αποσυγχρονισμους μεχρι στιγμης.

Upstream Downstream
Current Rate (Kbps) 955 10219
Max Rate (Kbps) 1120 10884
SNR Margin (dB) 7 6.2
Line Attenuation (dB) 18.7 36
Errors (Pkts) 0

0

Προφανως δεν θα σου δωσουν δωρεαν router ετσι απλα και εισαι και απο αλλο παροχο θα σε ταλαιπωρησουν με πολλες επικοινωνιες ποσο μαλλον οταν δεν ειναι στο ονομα σου η συνδεση.

Δεν φαινεσαι βαση των νουμερων να εχεις τεραστια αποσταση απο το κεντρο που παιρνεις γραμμη οπότε και με καινουργιο ρουτερακι και προσεγμενο ασυρματο και ρυθμισεις στο προφιλ της γραμμης θα ερθει σε καλυτερο σημειο η γραμμη σου.

το υπάρχον router είναι για απόσυρση από τα γραπτά σου έχει ξεπεράσει τις ωρες λειτουργιας απο το κατασκευαστη απ' ότι φαινεται ηδη.

Δημοσ.

Καλές γιορτές

Εγώ μια φορά που χρειάστηκε αντικατάσταση του ρούτερ από τη Vodafone, μιλώντας με τεχνική υποστήριξη τους είπα πως κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις μόνο του και μου λένε οκ θα σας στείλουμε άλλο και μια επιβεβαίωση όνομα και διεύθυνση αποστολής, πες του τάχα πως το εργάζεσαι απομακρυσμένα κλπ κάνα παραμύθι..

Φαίνεται πως τα έπαιξε αφού κατέβασα καμία 200αρια γίγα σερί, κατακαλόκαιρο 😂

Γενικά με τεχνική Cosmote και Vodafone (από άλλους παρόχους δεν έχω άποψη) ποτέ δεν είχα θέμα στη συνεννόηση

Δημοσ.
Στις 21/12/2020 στις 8:08 ΜΜ, Rumpelstiltskin είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Έχει λυθεί το πρόβλημα σας; Εδώ και 2-3 εβδομάδες έχω κ εγώ το προβλήμα του ίντερνετ που σέρνεται και το βαφτίζουν "" lockdown"δηλαδή το μόντεμ να δείχνει λάθος νούμερα συγχρονισμού(τα πραγματικά δηλαδή) και στη πραγματικότητα να πάρεις το 50% ταχύτητας μόνο με αλλαγμένα 2 διαφορετικά μόντεμ και μερικά ρεσετ στο καθένα και 2 διαφορετικά ρούτερ και αλλαγή σπλιτερ και στην τελική να μην αλλάξει τίποτα ούτε ασύρματα ούτε ενσύρματα,970kb από τα 1700kb+ πριν ένα μήνα, καί στην υποστήριξη είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα(τεχνικό ζήτημα) λόγο της κατάστασης που είναι όλοι σπίτι και είναι online

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Έχει λυθεί το πρόβλημα σας; Εδώ και 2-3 εβδομάδες έχω κ εγώ το προβλήμα του ίντερνετ που σέρνεται και το βαφτίζουν "" lockdown"δηλαδή το μόντεμ να δείχνει λάθος νούμερα συγχρονισμού(τα πραγματικά δηλαδή) και στη πραγματικότητα να πάρεις το 50% ταχύτητας μόνο με αλλαγμένα 2 διαφορετικά μόντεμ και μερικά ρεσετ στο καθένα και 2 διαφορετικά ρούτερ και αλλαγή σπλιτερ και στην τελική να μην αλλάξει τίποτα ούτε ασύρματα ούτε ενσύρματα,970kb από τα 1700kb+ πριν ένα μήνα, καί στην υποστήριξη είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα(τεχνικό ζήτημα) λόγο της κατάστασης που είναι όλοι σπίτι και είναι online

Χρόνια πολλά, μπορεί όντως να υπάρχει αυξημένος φόρτος στο κέντρο που ανήκεις, και εμένα μου βγάζει χαμηλές ταχύτητες σε ftp δοκιμές, αλλά σε όλα τα άλλα είναι όλα κανονικά..

Κάνε καμία δοκιμή με Netflix ή κάποιο speedtest να δεις περίπου που είσαι, όχι πως παίρνεις αξιόπιστες μετρήσεις, απλά ένα σημείο αναφοράς, γενικότερα υπάρχει throttling σε otenet ftp, όπου σε εμένα είναι το μόνο που κατεβάζει με κάτω από 1 Mbps

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Errors
   Received FEC           :     52994
   Received CRC           :       321
   Received HEC           :      4013
   Transmitted FEC        :         6
   Transmitted CRC        :         1
   Tranmsitted HEC        :         0

Για αυτα τι εχετε να πειτε που βγαζει σε εμενα ?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Χρόνια πολλά, μπορεί όντως να υπάρχει αυξημένος φόρτος στο κέντρο που ανήκεις, και εμένα μου βγάζει χαμηλές ταχύτητες σε ftp δοκιμές, αλλά σε όλα τα άλλα είναι όλα κανονικά..

Κάνε καμία δοκιμή με Netflix ή κάποιο speedtest να δεις περίπου που είσαι, όχι πως παίρνεις αξιόπιστες μετρήσεις, απλά ένα σημείο αναφοράς, γενικότερα υπάρχει throttling σε otenet ftp, όπου σε εμένα είναι το μόνο που κατεβάζει με κάτω από 1 Mbps

Έχω κάνει άπειρες μετρήσεις,πάνω από 1 MB με τίποτα,σε streaming είναι κομπλέ αλλά κατέβασμα είτε λινκ είτε ftp είτε τορεντ με πολλά άτομα,μέγιστο 970kb και δεν μπαίνει άλλος μέσα (δεν φορτώνουν καν η σελίδες) τόσο καλά,τραβάει όλη ταχύτητα δικτύου,το θέμα είναι ότι ΟΚ,,ΤηΝ ΗΜΕΡΑ να είναι όλοι μέσα,και όλη νύχτα; Εδώ και 3 εβδομάδες δεν άλλαξε τίποτα παντός ούτε προς το καλύτερο ούτε χειρότερα,970kb σταθερά αλλά συγχρονίζει κανονικά με 19300kbps,από βοδαφον που είπαν ότι είναι φυσιολογικό να δείχνει τόσο και επίσης να έχω μόνο 50% λόγω φόρτου δικτύου, μέχρι το Απρίλιο με βλέπω έτσι,είχα ανοίξει και θέμα εδώ αλλά δεν βρέθηκε κανένας που να αντιμετωπίσει τα ίδια

Screenshot_2020-12-14-16-10-11-558_com.android.chrome.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...