Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, adi32 said:

Αν καις περιπου 500 kw συμφερει να παιρνεις το επιδομα ρευματος ή ΚΟΤ?

KOT εννοείται γιατί πέρα απ'τα 0.045 που γλυτώνεις (0.075 για ΚΟΤ-A) γλυτώνεις και τα ΥΚΩ που είναι 0.05 στην κλίμακα 400 ως 500kw δηλαδή 100*0,05. Kαι στη κλίμακα 500+ kwh τα ΥΚΩ είναι 0.085. Βέβαια δε ξέρω τι όριο ΚΟΤ έχεις.

Για επίδομα θέρμανσης μπορείς να κάνεις αίτηση για αέριο, πετρέλαιο, πέλετ... οτιδήποτε. Ακόμα κι αν δεν ανεβάσεις παραστατικά, παίρνεις 100 ευρώ επίδομα και δεν το επιστρέφεις. 

"Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ (1/2) της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα και σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό του επιδόματος δεν δύναται να υπολείπεται των εκατό (100) ευρώ."

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/6/2025 στις 1:55 ΜΜ, ekrepali είπε

KOT εννοείται γιατί πέρα απ'τα 0.045 που γλυτώνεις (0.075 για ΚΟΤ-A) γλυτώνεις και τα ΥΚΩ που είναι 0.05 στην κλίμακα 400 ως 500kw δηλαδή 100*0,05. Kαι στη κλίμακα 500+ kwh τα ΥΚΩ είναι 0.085. Βέβαια δε ξέρω τι όριο ΚΟΤ έχεις.

Για επίδομα θέρμανσης μπορείς να κάνεις αίτηση για αέριο, πετρέλαιο, πέλετ... οτιδήποτε. Ακόμα κι αν δεν ανεβάσεις παραστατικά, παίρνεις 100 ευρώ επίδομα και δεν το επιστρέφεις. 

ξεθαφω απλα για να μην την πατησει κανεις

κατ αρχας δε παιρνεις 100 ευρω, παιρνεις οτι προκαταβολη δωσουν (φετος 60 ευρω). Το υπολοιπο μεχρι τα 100 ευρω απαιτει παραστατικα. Αν ΔΕΝ καταθεσεις παραστατικα τοτε δεν εισαι δικαιουχος του επιδοματος, και προφανως ουτε και της προκαταβολης, και οτι εισεπραξες στο παιρνουν πισω μεσω ΑΑΔΕ (αχρεωστητως καταβεβληθεντα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2025 στις 9:38 ΠΜ, Dogtor21 είπε

Καλά το φυσικό αέριο δεν είχε και μεγάλη πτώση με πέρσι.. πάνω κάτω τα ίδια...το είχα δεί ότι θα εξαρτηθεί από θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από το αρχικό ΦΕΚ.. για τα υπόλοιπα συμφωνώ!

ΥΓ: για αυτό λες να λένε κρατάς τους λογαριασμούς 5ετια??

Θεσσαλονίκη Πανόραμα.. εγώ πάντως δεν κατάλαβα ηπιότερο μέχρι και Απρίλιο αναμμένο ήταν το αέριο 

Για τη Βορεια Ελλαδα τουλαχιστον που εχω δει τα στοιχεια του αστεροσκοπειου ο φετινος Χειμωνας και Ανοιξη ηταν πολυ ψυχροτεροι της περσινης χρονιας αλλα και ψυχροτεροι του μεσου ορου της εικοσαετιας. Τα χρηματα που επιστρεφουν ειναι λιγοτερα γιατι προφανως εχουν υπολογισει χαμηλοτερο συντελεστη ωστε να δινουν λιγοτερα.

Επεξ/σία από jsalonica
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, jsalonica είπε

Για τη Βορεια Ελλαδα τουλαχιστον που εχω δει τα στοιχεια του αστεροσκοπειου ο φετινος Χειμωνας και Ανοιξη ηταν πολυ ψυχροτεροι της περσινης χρονιας αλλα και ψυχροτεροι του μεσου ορου της εικοσαετιας. Τα χρηματα που επιστρεφουν ειναι λιγοτερα γιατι προφανως εχουν υπολογισει χαμηλοτερο συντελεστη ωστε να δινουν λιγοτερα.

Άρα με ένα ΦΕΚ χωρίς να λάβουν τίποτα υπόψη κόψανε τα ποσά στα τάρταρα 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dogtor21 είπε

Εχουμε αναπτυξη τωρα, δεν χρειαζομαστε επιδομα θεσρμανσης πλεον....

Δημοσ.
Στις 10/6/2025 στις 9:34 ΜΜ, jsalonica είπε

Στις 11/6/2025 στις 6:06 ΜΜ, Dogtor21 είπε

Ε ναι!!!!

Δημοσ.

Εγώ πάντως παιδιά επίδομα για ηλεκτρονική ενέργεια πήρα περισσότερα από πέρυσι! 

Περιοχή Αλεξανδρούπολη. 

Πέρυσι πήρα 199€ επιδότηση στο λογαριασμό ρεύματος Ιουνίου 2024, φέτος πήρα Δεκέμβρη 199€ στην τράπεζα και άλλα 88€ πριν 2 εβδομάδες! 

Δημοσ.

Εγώ μένω Κατερίνη. Για θέρμανση έχω pellet και δεν με καλύπτει η επιδότηση για την πόλη. Μόνο σε κάποια χωριά γύρω γύρω μπορείς να δηλώσεις pellet. Έτσι σκέφτηκα να δηλώσω το ρεύμα μήπως και μου δώσουν κάτι.

Πήρα 204 ευρώ προκαταβολή το Δεκέμβρη και 99 ευρώ πριν 2 εβδομάδες. Κατανάλωση ~ 500kwh το μήνα (4μελής οικογένεια) !!

Δημοσ.

22/12/24 μου ειχαν βαλει 163,80. Ενω μου γραφει οτι εχω Μέγιστο ποσό επιδόματος: 210,60.

Εκανα λογαριασμους 559,64. Γιατι δεν πληρωθηκα ξανά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...