gregko Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Η εμπειρία μου απο την Ζενιθ... Είμαι πελάτης με το πρόγραμμα GAS HOME FIX το οποίο και είχα τα τελευταία χρόνια με χρέωση αρχικής τιμής 0,0325 και με ειδική προσφορά -20% (0,0260). Στον λογαριαμό Ιουνίου αναφέρεται ότι την 18/10/21 λήγει η σύμβαση σας με την εταιρεία μας με δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή, η οποία θα ανανεωθεί αυτομάτως για ίσο χρόνο, εκτός αν μας δηλώσετε γραπτώς ότι δεν επιθυμείτε την ανανέωσή της 15 μέρες πριν τη λήξη της. Για τον λόγο αυτό και κάλεσα στις 30/9/21, και με αφορμή τη λήξη της 24μηνης σύμβασης, για να ενημερωθώ σχετικά και πιθανόν να αλλαξω πάροχο αλλά μετα τις διαβεβαιώσεις της υπαλλήλου ότι αν δεν ανανεώσω στο αέριο και μείνω στο συμβόλαιο που έχω ήδη οι τιμές θα παραμείνουν και μετά την λήξη του συμβολαίου οι ίδιες αν δεν κάνω απολύτος καμία κίνηση παρέμεινα στην εταιρεία. Η κλήση έχει ηχογραφηθεί και απο την ζενίθ και απο εμένα. Τελικά χθές έλαβα τον καινούργιο λογαριασμό αερίου στον οποίο όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αυτά που είχαμε συμφωνίσει τηλεφωνικά και για τα οποία είχε δεσμευτεί η υπάλληλος ( παραμονή και μετά τις 18/10 στο GAS HOME FIX με τις ίδιες παλιές τιμές που είχα), αλλά μου έγινε και αλλαγή προγράμματος αυθαίρετα για το διάστηματα μετα τις 18/10 στο πρόγραμμα GAS HOME EASY(κυμαινόμενο) πράγμα το οποίο δεν είχαμε συμφωνίσει ποτέ και ούτε είχα ενημερωθεί σχετικά. Περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο απο βδομάδα, μέχρι στιγμής άκρη δεν έχω βγάλει και δεν νομίζω να βγάλω κιόλας... Εντομεταξύ δεν ξέρω αν δεσμέυομαι και με συμβόλαιο στο καινούργιο πρόγραμμα που με βαλαν. Τι κινήσεις θα μπορούσα να κανω και τι ελπίδες εχω να δικαιωθώ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 hour ago, kirileman said: Μόλις μου έστειλε η ΔΕΗ την υπογεγραμμένη σύμβαση και τους όρους του προγράμματος. Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά, δεν έχω ξαναδεί. Εμένα την έστειλε σήμερα 2η φορά. 😛
kirileman Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Εμένα την έστειλε σήμερα 2η φορά. 😛 Μία ίσον καμία.
HERTHAN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, kirileman είπε Το προλάβαμε, έτσι; Iσχυει και μετα τις 30/11. Στις 03/12 που υπεγραψα ισχυε κανονικα.
tomtsir Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, gregko είπε Η εμπειρία μου απο την Ζενιθ... Είμαι πελάτης με το πρόγραμμα GAS HOME FIX το οποίο και είχα τα τελευταία χρόνια με χρέωση αρχικής τιμής 0,0325 και με ειδική προσφορά -20% (0,0260). Στον λογαριαμό Ιουνίου αναφέρεται ότι την 18/10/21 λήγει η σύμβαση σας με την εταιρεία μας με δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή, η οποία θα ανανεωθεί αυτομάτως για ίσο χρόνο, εκτός αν μας δηλώσετε γραπτώς ότι δεν επιθυμείτε την ανανέωσή της 15 μέρες πριν τη λήξη της. Για τον λόγο αυτό και κάλεσα στις 30/9/21, και με αφορμή τη λήξη της 24μηνης σύμβασης, για να ενημερωθώ σχετικά και πιθανόν να αλλαξω πάροχο αλλά μετα τις διαβεβαιώσεις της υπαλλήλου ότι αν δεν ανανεώσω στο αέριο και μείνω στο συμβόλαιο που έχω ήδη οι τιμές θα παραμείνουν και μετά την λήξη του συμβολαίου οι ίδιες αν δεν κάνω απολύτος καμία κίνηση παρέμεινα στην εταιρεία. Η κλήση έχει ηχογραφηθεί και απο την ζενίθ και απο εμένα. Τελικά χθές έλαβα τον καινούργιο λογαριασμό αερίου στον οποίο όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αυτά που είχαμε συμφωνίσει τηλεφωνικά και για τα οποία είχε δεσμευτεί η υπάλληλος ( παραμονή και μετά τις 18/10 στο GAS HOME FIX με τις ίδιες παλιές τιμές που είχα), αλλά μου έγινε και αλλαγή προγράμματος αυθαίρετα για το διάστηματα μετα τις 18/10 στο πρόγραμμα GAS HOME EASY(κυμαινόμενο) πράγμα το οποίο δεν είχαμε συμφωνίσει ποτέ και ούτε είχα ενημερωθεί σχετικά. Περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο απο βδομάδα, μέχρι στιγμής άκρη δεν έχω βγάλει και δεν νομίζω να βγάλω κιόλας... Εντομεταξύ δεν ξέρω αν δεσμέυομαι και με συμβόλαιο στο καινούργιο πρόγραμμα που με βαλαν. Τι κινήσεις θα μπορούσα να κανω και τι ελπίδες εχω να δικαιωθώ? Αίτημα στο myRae.gr αναφέρεις τα πάντα ημερομηνία , υπάλληλος και το αίτημα σου να τηρηθεί αυτό που σου είπε η υπάλληλος.
mithrid Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλημερα και Χρονια Πολλα, Ηρθε ενας λογαριασμος με μηδενικη σχεδον καταναλωση και μου βαλανε εγγυηση μετα απο 2χρονια. Στην υπογραφη συμβολαιου ειχε μηδενικη ,αλλα επειδη εγινε προσφατη αποχωρηση απο το συμβολαιο με το ρευμα τους χαλασε μαλλον(το ρευμα εγινε μετα απο 1χρονο συμβολαιο δεν εγινε μαζι). Θελω να μου πει καποιος (αν ξερει) αν επιτρεπεται αυτο και να με κατατοπισει σχετικα αν χρειαστει να κανω καταγγελια. Επισης επειδη δεν καταλαβαινω τις μετρησεις θελω να μου πειτε αν βλεπετε τιποτα περιεργο. Ευχαριστω και καλη Χρονια με υγεια και αγαπη
korakios Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, gponiris είπε Επισης επειδη δεν καταλαβαινω τις μετρησεις θελω να μου πειτε αν βλεπετε τιποτα περιεργο. ναι , έχεις ρήτρα αναπροσαρμογής , ποιο πρόγραμμα έχεις και απο ποια εταιρία ? 3 λεπτά πριν, gponiris είπε Στην υπογραφη συμβολαιου ειχε μηδενικη ,αλλα επειδη εγινε προσφατη αποχωρηση απο το συμβολαιο με το ρευμα τους χαλασε μαλλον(το ρευμα εγινε μετα απο 1χρονο συμβολαιο δεν εγινε μαζι). Θελω να μου πει καποιος (αν ξερει) αν επιτρεπεται αυτο και να με κατατοπισει σχετικα αν χρειαστει να κανω καταγγελια. μάλλον σου κάνανε αυτόματη ανανέωση συμβολαίου (παράνομο , ο κώδικας προβλέπει ενημέρωση απο πριν)
kirileman Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Iσχυει και μετα τις 30/11. Στις 03/12 που υπεγραψα ισχυε κανονικα. Λίγο πιο κάτω γράφει ότι από την προωθητική ενέργεια εξαιρούνται ορισμένα μέλη του insomnia. Θα δω αν σε αναφέρει και θα σου στείλω pm. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από kirileman
ekrepali Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, gregko είπε Η εμπειρία μου απο την Ζενιθ... Είμαι πελάτης με το πρόγραμμα GAS HOME FIX το οποίο και είχα τα τελευταία χρόνια με χρέωση αρχικής τιμής 0,0325 και με ειδική προσφορά -20% (0,0260). Στον λογαριαμό Ιουνίου αναφέρεται ότι την 18/10/21 λήγει η σύμβαση σας με την εταιρεία μας με δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή, η οποία θα ανανεωθεί αυτομάτως για ίσο χρόνο, εκτός αν μας δηλώσετε γραπτώς ότι δεν επιθυμείτε την ανανέωσή της 15 μέρες πριν τη λήξη της. Για τον λόγο αυτό και κάλεσα στις 30/9/21, και με αφορμή τη λήξη της 24μηνης σύμβασης, για να ενημερωθώ σχετικά και πιθανόν να αλλαξω πάροχο αλλά μετα τις διαβεβαιώσεις της υπαλλήλου ότι αν δεν ανανεώσω στο αέριο και μείνω στο συμβόλαιο που έχω ήδη οι τιμές θα παραμείνουν και μετά την λήξη του συμβολαίου οι ίδιες αν δεν κάνω απολύτος καμία κίνηση παρέμεινα στην εταιρεία. Η κλήση έχει ηχογραφηθεί και απο την ζενίθ και απο εμένα. Τελικά χθές έλαβα τον καινούργιο λογαριασμό αερίου στον οποίο όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αυτά που είχαμε συμφωνίσει τηλεφωνικά και για τα οποία είχε δεσμευτεί η υπάλληλος ( παραμονή και μετά τις 18/10 στο GAS HOME FIX με τις ίδιες παλιές τιμές που είχα), αλλά μου έγινε και αλλαγή προγράμματος αυθαίρετα για το διάστηματα μετα τις 18/10 στο πρόγραμμα GAS HOME EASY(κυμαινόμενο) πράγμα το οποίο δεν είχαμε συμφωνίσει ποτέ και ούτε είχα ενημερωθεί σχετικά. Περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο απο βδομάδα, μέχρι στιγμής άκρη δεν έχω βγάλει και δεν νομίζω να βγάλω κιόλας... Εντομεταξύ δεν ξέρω αν δεσμέυομαι και με συμβόλαιο στο καινούργιο πρόγραμμα που με βαλαν. Τι κινήσεις θα μπορούσα να κανω και τι ελπίδες εχω να δικαιωθώ? Έχει βγει μια (χαντακωμένη) ανακοίνωση ότι από 1/10 όταν λήγει το Fix, πάς αυτόματα στο Easy. https://www.zenith.gr/syxnes-erwthseis-promhtheia-fysikou-aerioy Ίσως είχες ειδοποιηθεί 2 μήνες νωρίτερα με ψιλά γράμματα στο λογαριασμό. Βέβαια αν σου είπαν άλλα τηλεφωνικά κι αν όντως υπάρχει ηχογράφηση, είναι δεσμευμένοι να τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Από τώρα και μετά μπορούν αν σου πούνε όπα sorry λάθος θα τιμολογείσαι όπως λένε οι αναπροσαρμοσμένοι όροι. Για να κυνηγήσεις τη διόρθωση τιμής από 18/10 μέχρι τώρα, κάνε καταγγελία στο myrae (επέλεξε αμφισβήτηση λογαριασμού). Κλείσε adblock. Βάλε σε 1 PDF το λογαριασμό και τη ταυτότητα σου. Το PDF να είναι κάτω των 3MB, αλλιώς κάνε print σε PDF σε κλίμακα του γκρι. Αν δε γίνεται upload του αρχείου (μαλακίζεται το site), τότε ανέβασε το στο googledrive κάνε και κάνε copy-paste το link (να είναι προσβάσιμο το αρχείο από όποιον έχει το link). Ανέφερε στα σχόλια την ηχογραφημένη συνομιλία (όνομα υπαλλήλου, ημερομηνία, ώρα) και όλες τις λεπτομέρειες. Η δική σου ηχογράφηση να ξέρεις δε γίνεται δεκτή. Από κει και πέρα πρέπει να δεις πιο πρόγραμμα σε συμφέρει. Είτε ΔΕΗ σταθερό 0.05 (Gas Control) είτε ΔΕΗ κυμαινόμενο (GAS Benefit). Πρέπει να ρίξεις τα χαρτιά να δεις πού θα κυμανθεί το ΤΤF του χρόνου, τι ορέξεις θα έχουν οι Ρώσοι, πόσο θα μαλακιστούν οι Ευρωπαίοι κλπ 3
gregko Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, ekrepali είπε Έχει βγει μια (χαντακωμένη) ανακοίνωση ότι από 1/10 όταν λήγει το Fix, πάς αυτόματα στο Easy. https://www.zenith.gr/syxnes-erwthseis-promhtheia-fysikou-aerioy Ίσως είχες ειδοποιηθεί 2 μήνες νωρίτερα με ψιλά γράμματα στο λογαριασμό. Βέβαια αν σου είπαν άλλα τηλεφωνικά κι αν όντως υπάρχει ηχογράφηση, είναι δεσμευμένοι να τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Από τώρα και μετά μπορούν αν σου πούνε όπα sorry λάθος θα τιμολογείσαι όπως λένε οι αναπροσαρμοσμένοι όροι. Για να κυνηγήσεις τη διόρθωση τιμής από 18/10 μέχρι τώρα, κάνε καταγγελία στο myrae (επέλεξε αμφισβήτηση λογαριασμού). Κλείσε adblock. Βάλε σε 1 PDF το λογαριασμό και τη ταυτότητα σου. Το PDF να είναι κάτω των 3MB, αλλιώς κάνε print σε PDF σε κλίμακα του γκρι. Αν δε γίνεται upload του αρχείου (μαλακίζεται το site), τότε ανέβασε το στο googledrive κάνε και κάνε copy-paste το link (να είναι προσβάσιμο το αρχείο από όποιον έχει το link). Ανέφερε στα σχόλια την ηχογραφημένη συνομιλία (όνομα υπαλλήλου, ημερομηνία, ώρα) και όλες τις λεπτομέρειες. Η δική σου ηχογράφηση να ξέρεις δε γίνεται δεκτή. Από κει και πέρα πρέπει να δεις πιο πρόγραμμα σε συμφέρει. Είτε ΔΕΗ σταθερό 0.05 (Gas Control) είτε ΔΕΗ κυμαινόμενο (GAS Benefit). Πρέπει να ρίξεις τα χαρτιά να δεις πού θα κυμανθεί το ΤΤF του χρόνου, τι ορέξεις θα έχουν οι Ρώσοι, πόσο θα μαλακιστούν οι Ευρωπαίοι κλπ Ευχαριστω πολυ!
HERTHAN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kirileman είπε Λίγο πιο κάτω γράφει ότι από την προωθητική ενέργεια εξαιρούνται ορισμένα μέλη του insomnia. Θα δω αν σε αναφέρει και θα σου στείλω pm. Δεν χρειαζεται για μενα το εκαναν ειμαι σιγουρος.
gregko Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, gregko είπε Ευχαριστω πολυ! Πόσο γρήγορα μπορεί να έχει αποτελέσματα μια καταγγελία στο myrae? Στόχος είναι να μείνω στο πρόγραμμα που είχα με τις ίδιες τιμές όπως μου είπαν στο τηλέφωνο. Έχει διακαιωθεί κανείς σε κάτι τετοιό? Έχει νόημα να περιμένω ή ξεκινάω διαδικασίες για αλλαγή παρόχου?
Mule206 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, kirileman είπε Με πήραν σήμερα από το Φυσικό Αέριο να μου προτείνουν έκπτωση 20%; Για ποιο λόγο τώρα; Δεν θα έπρεπε να το κάνουν πριν την αλλαγή προμηθευτή; Εμένα από 20% έκπτωση που ήταν το πρόγραμμα maxi που ήμουν μου κάνανε προταση με 25% έκπτωση για να μείνω. Φυσικά και έφυγα μιας και υπήρχε μεγάλη διαφορά στη τιμή σε σχέση με το flex του ηρωνα (τον Ιούλιο αυτό γιατί τώρα παίζει να είναι και ακριβότερο)
ekrepali Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, gregko είπε Πόσο γρήγορα μπορεί να έχει αποτελέσματα μια καταγγελία στο myrae? Αν στείλεις αίτημα αμφισβήτησης απευθείας στον πάροχο, υποτίθεται πρέπει να απαντήσουν εντός 10 εργάσιμων. Συνήθως αργούνε πέρα από 10 εργάσιμες και η απάντηση που δίνουν δε βοηθάει καθόλου και καταλήγεις να το πας ούτως ή άλλως μέσω ΡΑΕ. Αν κάνεις την αμφισβήτηση απευθείας στο myrae, συνήθως απαντάνε πιο γρήγορα... αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. 1 ώρα πριν, gregko είπε Στόχος είναι να μείνω στο πρόγραμμα που είχα με τις ίδιες τιμές όπως μου είπαν στο τηλέφωνο. Έχει διακαιωθεί κανείς σε κάτι τετοιό? Έχει νόημα να περιμένω ή ξεκινάω διαδικασίες για αλλαγή παρόχου? Αν είχες συμφωνήσει στο τηλέφωνο για νέο κλειστό συμβόλαιο 2 χρόνια στην ίδια τιμή fix, τότε εννοείται ότι θα το διεκδικούσες. Αν όμως (όπως καταλαβαίνω από αυτά που έγραψες) το αφήσατε στο φλου ότι θα είσαι αορίστου χρόνου και θα χρεώνεσαι με την ίδια τιμή fix, τότε είσαι ξεκρέμαστος... καθώς έκανε λάθος η υπάλληλος και δεν ισχύει κάτι τέτοιο βάσει όρων. Σίγουρα μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση και να διεκδικίσεις να τιμολογηθείς με τις παλιές τιμές ως την ημερομηνία έκδοσης του τελευταίου λογαριασμού, βάσει της ηχογραφημένης συνομιλίας. Απο δω και στο εξής όμως εφόσον παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, το θεωρώ δύσκολο να συμφωνήσουν να σε τιμολογούν με τις παλιές τιμές... δεν είναι υποχρεωμένοι. Ακόμα κι αν είχες ζητήσει στις 30/9 να κάνεις νέο κλειστό 2ετές συμβόλαιο, θα σου έδιναν τιμή 0.05 διότι μια μέρα νωρίτερα είχανε κάνεις αυξήσεις στα προγράμματα. Oπότε η μια λύση είναι να πας στα σίγουρα και να διεκδικείς να τιμολογηθείς από 19/10 ως τώρα που εκδώθηκε λογαριασμός με τις παλιές τιμές fix... και μετά να σηκωθείς να φύγεις. Αν θες να το παίξεις πιο επιθετικά θα επικαλεστείς την ηχογραφημένη συνομιλία και την παραπληροφόρηση σου... και θα ζητήσεις να σου δώσουν την παλιά τιμή σε νέο κλειστό συμβόλαιο, διαφορετικά θα ζητήσεις απ'τη ΡΑΕ την επιβολή ποινικής ρήτρας για κακό επίπεδο υπηρεσιών σύμφωνα με τον κώδικα προμήθειας. Ίσως και να τσιμπήσουν (το θεωρώ λίγο δύσκολο αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι). 2
Sebu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Χρόνια πολλά καλη χρονια με υγεια! Καθως το thread είναι τεραστιο, μπορεί κάποιος να με κατευθύνει (λ.χ. σε ποια σελιδα, αριθμο ποστ κτλ) ως προς τη μεταβαση πολυκατοικιας (με αυτονομη θερμανση) σε φυσικο αεριο απο πετρελαιο που ειναι τωρα? Αξιζει εναντι του πετρελαιου οικονομικα η μεταβαση (οχι μονο ως κοστος χρησης αλλα και με την επενδυση αλλαγης μεσα). Παλια απο οσο ειχα ψαξει η ΔΕΠΑ επιδοτουσε μερος της εγκαταστασης και τα τελη συνδεσης. Για να μπορεσω να κατευθυνω πιο αξιοπιστα και στοχευμενα το διαχειριστη της πολυκατοικιας ο οποιος θελει απο το 2022 να ψαχτει για αεριο για να κανουμε συνελευση. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις