Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Εγώ έχω βάλει ήδη το gas control της ΔΕΗ.

Σκεφτόμουν να βάλω στη μητέρα μου ζενιθ φιξ με 0.08 (τόσο ήταν πριν από 2-3 μέρες!) για να μην μπλέκω με διαδικασίες αλλαγής.  με 0.12 εννοείται πως θα τρέχω να προλάβω την αλλαγή για gas control και δικαιώνονται και όσοι έφυγαν ακόμη και τώρα που τελειώνει ο χειμώνας...

Νομίζω ότι ακόμη και 80 ευρώ ρήτρα αποχώρησης να έχει πάλι συμφέρει να φύγει κάποιος από ζενιθ...

Από τη ζενίθ φεύγεις οπότε θες με 80 ευρώ ,άσχετα αν είσαι σε πρόγραμμα Φιξ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 731001 είπε

Από τη ζενίθ φεύγεις οπότε θες με 80 ευρώ ,άσχετα αν είσαι σε πρόγραμμα Φιξ;

δες το συμβόλαιό σου τι αναφέρει για τη ρήτρα αποχώρησης

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι, κάνεις απόρριψη και γράφεις

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήδη το έκανα και περιμένω.....

Αύριο έχω κλείσει και ραντεβού σε ΔΕΗ για να φύγω και ότι γίνει

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,η protergia μου εγραψε αυτο μετα απο την συνεχεια της καταγγελιας μου

Αναφορά σε κείμενο

Σε συνέχεια της απάντησής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με τις αντιρρήσεις σας σχετικά με το ύψος της της χρέωσης ποσού με τίτλο «Χρέωση Αναπροσαρμογής» στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς βάσει του άρθρου 8.8 της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου όπως σας έχουμε αναφέρει, πρόκειται για χρέωση ο υπολογισμός και οι όροι επιβολής της οποίας περιγράφονται αναλυτικά στους όρους της Σύμβασης. 

Ειδικότερα, η εταιρεία μας ενημερώνει κάθε υποψήφιο πελάτη της σχετικά με το σύνολο των χρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση και περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς κατανάλωσης που εκδίδονται κατά τη διάρκεια της συμβατικής της σχέσης με τους πελάτες της. Περαιτέρω, στους επιμέρους όρους της Σύμβασης περιγράφεται με πληρότητα και σαφήνεια στον πελάτη ο τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων που του επιβάλλονται. Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στον γενικό όρο 8.5 της Σύμβασης «Ειδικότερα, ο λογαριασμός περιλαμβάνει, πλέον των όσων υποχρεωτικά προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, και εκτός και αν άλλως προβλέπεται σε αυτή: α) τα οφειλόμενα ποσά για την ποσότητα φυσικού αερίου που προμήθευσε ο Προμηθευτής στον Πελάτη, βάσει του τιμολογίου, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Πελάτης και αναφέρεται στην Αίτηση, αναπόσπαστο τμήμα του οποίου συνιστούν και οι προβλεπόμενες στον Γενικό Όρο 8.8 της Σύμβασης υπολογιστικές παράμετροι  («Χρεώσεις Προμήθειας»)». Περαιτέρω στον γενικό όρο 8.8 της Σύμβασης περιγράφονται με ακρίβεια οι σχετικές υπολογιστικές παράμετροι και μάλιστα για την καλύτερη επεξήγηση των σχετικών εννοιών, δίδονται σαφείς ορισμοί στο κεφάλαιο «Ορισμοί» της Σύμβασης, με παραπομπή στη σχετική νομοθεσία. Η ενημέρωση του πελάτη για τις ανωτέρω υπολογιστικές παραμέτρους δεν αποτελεί τμήμα μόνο των γενικών όρων της Σύμβασης, αλλά αναφέρονται σαφώς και στο πεδίο όπου περιγράφονται οι ανταγωνιστικές χρεώσεις που προσφέρει η εταιρεία μας. Ειδικότερα στο σημείο των ειδικών όρων της Σύμβασης όπου καταγράφονται οι χρεώσεις προμήθειας (ή «ανταγωνιστικές χρεώσεις») προβλέπεται ρητά ότι «τα οφειλόμενα ποσά για την ποσότητα φυσικού αερίου που προμήθευσε ο Προμηθευτής στον Πελάτη θα υπολογίζονται βάσει των ανωτέρω χρεώσεων και επί τη βάσει των υπολογιστικών παραμέτρων που προβλέπονται στον Γενικό Όρο 8.8 της Σύμβασης.». Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η χρέωση που επιβλήθηκε στους Εκκαθαριστικούς Λογαριασμούς με τίτλο «Χρέωση Αναπροσαρμογής», η οποία αποτελεί τμήμα των χρεώσεων προμήθειας του λογαριασμού αυτού, είναι διαφανής και νόμιμη και ο πελάτης έχει ενημερωθεί και έχει συμφωνήσει συμβατικά για αυτή. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας υπάρχει αναρτημένη ανά πάσα στιγμή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το ποσό του γενικού όρου 8.8 της Σύμβασης. Ειδικότερα, στο πεδίο της ιστοσελίδας www.protergia.gr με τίτλο «Συχνές Ερωτήσεις» στην επιλογή «Φυσικό Αέριο» περιγράφονται αναλυτικά οι έννοιες και ο τρόπος υπολογισμού των υπολογιστικών παραμέτρων του γενικού όρου 8.8 της Σύμβασης ως τμήμα των χρεώσεων προμήθειας του λογαριασμού φυσικού αερίου. 

Μπορείτε να λάβετε πλήρη ενημέρωση για τη χρέωση αναπροσαρμογής τιμής, καθώς και για τον Τύπο υπολογισμού τιμής προμήθειας φυσικού αερίου στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-syxnes-erwthseis. Οι αρχικές τιμές φυσικού αερίου, όπως και για τον μήνα Φεβρουάριο, υπάρχουν και αυτές αναρτημένες στο site μας προς άμεση ενημέρωση του κάθε καταναλωτή στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi

Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας σας έχει ενημερώσει σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση και την κείμενη νομοθεσία. Έχετε κάθε δικαίωμα να κινηθείτε όπως επιθυμείτε αναφορικά με τα αιτήματά σας, όπως και με την αποχώρηση από το ενεργό συμβόλαιό σας χωρίς χρέωση ποσού πρόωρης αποχώρησης από το ενεργό συμβόλαιο σας στο Φυσικό Αέριο, έχουμε ήδη από πλευράς μας προχωρήσει στην απενεργοποίηση της χρέωσης του ποσού αυτού.

Με εκτίμηση.

Τι να τους απαντησω?!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Drake27 είπε

Καλησπερα παιδια,η protergia μου εγραψε αυτο μετα απο την συνεχεια της καταγγελιας μου

Τι να τους απαντησω?!

ούτε καν την ίδια σελίδα δεν κοιτάτε ?

Δημοσ.

Καλησπέρα Drake27 στην τελευταία παράγραφο λένε ότι μπορείς να αποχωρήσεις χωρίς ρήτρα κ στο χέρι σου είναι αν θελεις να κινηθείς περαιτέρω για τα αιτήματα που έκανες.Εσυ αποφασίζεις 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marina8282 είπε

Καλησπέρα Drake27 στην τελευταία παράγραφο λένε ότι μπορείς να αποχωρήσεις χωρίς ρήτρα κ στο χέρι σου είναι αν θελεις να κινηθείς περαιτέρω για τα αιτήματα που έκανες.Εσυ αποφασίζεις 

Το θεμα ειναι οτι δεν προχωρανε το αιτημα επιστροφης του ποσου της ρητρας,σφυρανε κλεφτικα.

37 λεπτά πριν, korakios είπε

ούτε καν την ίδια σελίδα δεν κοιτάτε ?

Να απαντησω αυτο που εγραψες παραπανω στο αλλο παλικαρι?

Δημοσ.
5 minutes ago, Drake27 said:

Το θεμα ειναι οτι δεν προχωρανε το αιτημα επιστροφης του ποσου της ρητρας,σφυρανε κλεφτικα.

Το θέμα με την προτεργια είναι ότι βάζουν ρήτρα στο κυμαινόμενο που είναι τραγικό. Για αυτό απ´οτθ βλέπω πετάνε χαρταετό 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Drake27 είπε

πάνω κάτω , όχι copy paste ανάλογα την περίπτωσή σου και  το άλλο παλικάρι με βοήθησε βάζοντας και το κείμενο που είχε γράψει 

άλλοι πχ υπογράψανε με ρήτρα , άλλοι δεν είχαν αλλά τους έβαλαν μετά απο ειδοποίηση , σε άλλους βάλανε ρήτρα μαζί με την ειδοποίηση , είναι ένα κάρο περιπτώσεις

γενικά ισχύουν τα

Spoiler

στ) Σαφή, εύλογα και διαφανή κριτήρια, βάσει των
    οποίων λαμβάνει χώρα η αναπροσαρμογή των Χρεώ-
    σεων Προμήθειας.

στ) Οποιοσδήποτε μηχανισμός αναπροσαρμογής
    των τιμολογίων πρέπει να είναι: α) διαφανής, με σαφώς
    ορισμένο τρόπο ενεργοποίησης και υπολογισμού και
    γνωστός στον Πελάτη εκ των προτέρων, β) να κατατείνει
    στην αποφυγή υπερβολικής μεταβλητότητας ως προς το
    ύψος της κατανάλωσης
, γ) να προσφέρει, κατά το δυνα-
    τόν, επαρκείς επιλογές ως προς τη δυνατότητα διαχείρι-
    σης του κινδύνου διαχρονικής διακύμανσης των τιμών,
    και δ) να αποτελεί μέρος της Σύμβασης Προμήθειας.

ε) Πρέπει να είναι σαφής η χρονική διάρκεια ισχύος
    των χρεώσεων που συμφωνείται, π.χ. σταθερές χρεώσεις
    για ένα (1) έτος. Ιδίως για συμβάσεις με διάρκεια πάνω
    από ένα έτος, πρέπει να περιλαμβάνεται διαφανής με-
    θοδολογία αναπροσαρμογής των χρεώσεων, απλή και
    κατανοητή στον Πελάτη.

2. Για την τροποποίηση όρων της Σύμβασης Προμήθει-
    ας, ο Προμηθευτής υποχρεούται σε ατομική ενημέρωση
    των Πελατών του. Η ενημέρωση λαμβάνει χώρα τουλά-
    χιστον τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος των
    τροποποιήσεων και εφόσον είναι δυνατό και επαρκές,
    σε ειδικό πεδίο του Λογαριασμού Κατανάλωσης ή σε χω-
    ριστό έντυπο που διαβιβάζεται με αυτόν.

9 λεπτά πριν, marmagia είπε

Το θέμα με την προτεργια είναι ότι βάζουν ρήτρα στο κυμαινόμενο που είναι τραγικό. Για αυτό απ´οτθ βλέπω πετάνε χαρταετό 

πιο τραγικό είναι οτι ενώ ήδη ξεκίνησαν οι καταγγελίες , βγήκε της ΔΕΠΑ και έκραξε για την απλή τιμολόγηση βάσει TTF , συνεχίζουν χωρίς θέμα

Δημοσ.

καλησπέρα. σε λίγους μήνες βάζω ατομικό φυσικό αέριο. Ακουσα καλά λόγια για την ΔΕΗ ως πάροχο, οτι έχει ξεκάθαρες σταθερές χρεώσεις σε ένα πακέτο και καλύτερες τιμές.

αν έχω και ρεύμα στην ΔΕΗ (που έχω), έχω κάποια έκπτωση? Γνωρίζετε?

η ΔΕΗ βλέπω έχει 2 προγράμματα:

myHome GasBenefit 24μηνη διάρκεια σύμβασης και μηδενική εγγύηση. Προϊόν κυμαινόμενης τιμής
myHome GasControl 12μηνη διάρκεια σύμβασης Σταθερότητα στις χρεώσεις προμήθειας Μηδενική εγγύηση για νέους πελάτες

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/sygkrisi-proionton/?products=9413,1980 (σύγκριση των 2 παραπάνω πακέτων)

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/?products=9413,1980

ποιο προτείνετε? 

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vali είπε

Στα επίπεδα Φεβρουαρίου οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και αέριο για τον Μάρτιο, εκδόθηκε το ΦΕΚ

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/377717/sta-epipeda-fevrouariou-oi-epidotiseis-se-reyma-kai-aerio-gia-ton-martio-ekdothike-to-fek

πάλι για ΔΕΠΑ δε λέει τίποτα

4 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

αν έχω και ρεύμα στην ΔΕΗ (που έχω), έχω κάποια έκπτωση? Γνωρίζετε?

όχι

ποιο προτείνετε? 

GasControl

Δημοσ.
Στις 13/3/2022 στις 5:08 ΜΜ, HERTHAN είπε

Eιναι σιγουρο οτι στελνει sms.

Eχει αναφερθει ξανα και το ξαναεπιβεβαιωνω.

Για αίτηση που έγινε Οκτώβριο μου ήρθε ειδοποίηση sms,για άλλη παροχή που έκανα αίτηση Φεβρουάριο δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποίηση και η αλλαγή παρόχου έγινε.

Δημοσ.

"σε λίγους μήνες βάζω ατομικό φυσικό αέριο"

σε μερικούς μήνες θα έχουν αλλάξει τα πάντα. δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι τώρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...