Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, HERTHAN said:

Περα απο την πλακα μακαρι να παραμεινουν οι τιμες εκει που ειναι σημερα και να μην κανεις τρελες αλλαγες η ΔΕΗ.

Πράγματι μακάρι να μείνουν στο 0.050, αλλά αν δεν συνεχιστεί η επιδότηση, θα πονάει πολύ και πάλι.

• Like 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πράγματι μακάρι να μείνουν στο 0.050, αλλά αν δεν συνεχιστεί η επιδότηση, θα πονάει πολύ και πάλι.

Συμφωνω αλλα σκεψου οτι θα μπορουσαν να ηταν και χειροτερα τα πραγματα.Να μας ειχαν στο 0,10 με 0,020 επιδοτηση η να καταργουσαν ολα τα σταθερα γενικοτερα και να παρακολουθουσαμε καθε μερα το TTF.

Εγω απο την επιδοτηση γλιτωσα 86 ευρω.Και να τα πληρωνα δεν θα με πειραζε να σου πω την αληθεια γιατι σε σχεση με το πετρελαιο παλι ειμαι παρα πολυ κατω.Το οτι τα γλιτωνουμε ομως καλο ειναι αν και η αποψη μου για την επιδοτηση στα σταθερα προγραμματα ειναι γνωστη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

1.jpg.12fe398e672a2b7cb9e4e4029cd1f01f.jpg

2.jpg.e451d96885a10357da23452c3d05350f.jpg

Δε ξέρω τι γίνεται στο σπίτι όταν λείπω... μάλλον ψήνουν σουβλάκια πάνω στα καλοριφέρ. 🤣

120 ευρώ για 14500kw, μια χαρά...

Θα κάνει, δεν θα κάνει κρύα Οκτώβρη-Νοέμβρη-Δεκέμβρη που θα έχει λήξει το πρόγραμμά σας; Θα δείτε τι θα πάθετε.

Επεξ/σία από kirileman
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, HERTHAN said:

Και να τα πληρωνα δεν θα με πειραζε να σου πω την αληθεια γιατι σε σχεση με το πετρελαιο παλι ειμαι παρα πολυ κατω

To πρόβλημα είναι ότι πριν τον Φεβρουάριο ακόμα και με το 0.050 δεν είχε αξιόλογη διαφορά από το πετρέλαιο θέρμανσης, τους 2 τελευταίους μήνες λόγω της εισβολής έγινε ασύμφορο και το 2ο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

To πρόβλημα είναι ότι πριν τον Φεβρουάριο ακόμα και με το 0.050 δεν είχε αξιόλογη διαφορά από το πετρέλαιο θέρμανσης, τους 2 τελευταίους μήνες λόγω της εισβολής έγινε ασύμφορο και το 2ο.

Ναι σιγουρα απο τοτε που εγινε η εισβολη εχει αλλαξει το σκηνικο στις τιμες.

Απλα η εξοικονομηση που κανω σε σχεση με το πετρελαιο αγγιζει το 80%.Με βοηθαει εννοειται οτι εχω φτιαξει το σπιτι.Για να φτασω σημερα να πληρωμω τα ιδια στο αεριο σε σχεση με το πετρελαιο μεσα σε εναν χρονο θα πρεπει το αεριο να φτασει στο 0,25.Κατι που δεν προκειται να γινει ποτε.Εκτος αν πληρωνουμε σε ρουβλια κι εμεις.😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rbmkn4 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, απλα δεδομενου πως το συμβολαιο εγινε νοεμβρη φοβαμαι πως το κοστος στις ρητρες θα ειναι ακομα χειροτερο

Η ρήτρα αποχώρησης δεν είναι τίποτα μπροστά στη ρήτρα αναπροσαρμογής ΤΤF... δε πρόκειται να πέσουν οι τιμές στο εγγύς μέλλον. Επίσης όταν βγει τελικός λογαριασμός απ'τη Ζενίθ μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση της ρήτρας αποχώρησης καθώς σύμφωνα με τις προτροπές της ΡΑΕ δε πρέπει να εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα προγράμματα.

3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Ξεφτιλα....βγαλε μια photo και κανε μια κορνιζα να την εχεις να την δειχνεις στα παιδια σου.:P

Oυστικά δε πλήρωσα τίποτα όλο το χειμώνα αν υπολογίσω και τα 125ευρώ απ'το επίδομα θέρμανσης.

Πρέπει να κάνω διορθωτική επί τη ευκαιρία.

edit: Τελικά επαρκούν τα παραστατικά οριακά... 282 ευρώ. Το επίδομα θέρμανσης ήταν 125ευρώ.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, HERTHAN said:

Ναι σιγουρα απο τοτε που εγινε η εισβολη εχει αλλαξει το σκηνικο στις τιμες.

Απλα η εξοικονομηση που κανω σε σχεση με το πετρελαιο αγγιζει το 80%.Με βοηθαει εννοειται οτι εχω φτιαξει το σπιτι.Για να φτασω σημερα να πληρωμω τα ιδια στο αεριο σε σχεση με το πετρελαιο μεσα σε εναν χρονο θα πρεπει το αεριο να φτασει στο 0,25.Κατι που δεν προκειται να γινει ποτε.Εκτος αν πληρωνουμε σε ρουβλια κι εμεις.😜

Κι εγώ τα ίδια, ειδικά από την στιγμή που πρόλαβα το 0.020. Σκέψου ότι ουσιαστικά στις 2 σεζόν που "πρόλαβα" (περσινή και φετινή), έγινε απόσβεση της εγκατάστασης του ΦΑ. Από το χρόνου όμως κλάμα... 😛

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σκέψου ότι ουσιαστικά στις 2 σεζόν που "πρόλαβα" (περσινή και φετινή), έγινε απόσβεση της εγκατάστασης του ΦΑ.

Εγω σε 3,5-4 μηνες(χειμωνα) εκανα την αποσβεση γιατι ειχα δωσει τα μισα χρηματα λογω του εξοικονομω για τον λεβητα και τις εργασιες.Καλα ειναι δεν μιλαω καθολου γιατι ειναι κοσμος που ειναι πολυ χειροτερα απο εμενα.

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Από το χρόνου όμως κλάμα... 😛

Ας ειμαστε καλα και θα την βρουμε την ακρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους σας. 

Το σήριαλ με την χρέωση όλου του μήνα Ιαν 22 από την Protergia, συνεχίζεται σήμερα με σειρά λαθών ξανά, εκ μέρους της ΔΕΗ αυτή τη φορά!!

Αφού λοιπόν έγινε έκδοση νέου διορθωτικου εκκαθαριστικου λογαριασμού από την Protergia, βγήκε για διάστημα 16 ημερών, από 01 έως 17 Ιαν 22, ορθώς, γιατί από 18 Ιαν 22 σύμφωνα και με την ΡΑΕ, ανήκω στον νέο πάροχο, τη ΔΕΗ. Οι ενδείξεις του μετρητή που βγάζουν τις χρεώσεις είναι 2528 έως 2617. 

Ταυτόχρονα, βγήκε σήμερα και ο πρώτος λογαριασμός της ΔΕΗ, ο οποίος αφορά το διάστημα 1 Ιαν (;;) έως 28 Φεβ, δηλαδή υπάρχει διπλή κάλυψη - χρέωση για διάστημα που ανήκα στην Protergia και χρεώθηκα και από εκείνους!! Οι ενδείξεις του μετρητή που βγάζουν τις χρεώσεις είναι 2534 έως 2867. 

Θα τρελαθώ πάλι στα email και στα τηλέφωνα, προς την ΔΕΗ αυτή τη φορά, για διόρθωση διαστήματος κατανάλωσης - χρέωσης. Υπάρχει δηλαδή διπλή χρέωση 83 Nm3, δηλαδή περίπου 700 KWh όπως το υπολόγισα, ήτοι 700 x 0,05 = 35€ χρέωση παραπάνω (+ λοιπές χρεώσεις φυσικά). 

Ήμαρτον ρε παιδιά... Ελλάδα 2022... Μπανανια... 

Επεξ/σία από topmar
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2022 στις 8:10 ΠΜ, drunkdonkey είπε

Πρώτος λογαριασμός από gas control με αλλαγή παρόχου κάπου Σεπτέμβρη- Οκτώβριο.

insomni1.png

insomni2.png

Αν προσέξεις το πεδίο "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" είναι τελείως λάθος, όπως και σε μένα. Δεν γίνεται να είναι μόνο 10,04 και οι αθροιστές του όλοι να έχουν θετικό πρόσημο. Ο αθροιστής "Αναστολή Χρέωσης για το διάστημα" υπάρχει δύο φορές και αναφέρεται στο ίδιο χρονικό διάστημα και έχει άλλη τιμή! Και δεν ξέρω την σημασία του! Τα κάναν και σε εμένα αυτά τα λάθη, αλλά στον λογαριασμό μου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν σωστός.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vagos789 είπε

Παιδια σε γενικες γραμμες ειναι χασιμο χρονου αυτα με τις καταγγελιες

Απλα αλλαξτε παροχο αν και εφοσον εχετε βρει κατι πολυ καλυτερο που πιστευετε οτι δεν θα σας αλλαξει το τιμολογιο συντομα,φυσικα παιρνετε ενα ρισκο να σας κυνηγαει ο παλιος παροχος με τηλεφωνα,δικαστικους επιμελητες κτλ

δεν νομιζω να ειναι χασιμο χρονου.

Απο τη στιγμη που η ΡΑΕ εχει βγαλει κανονες προμηθειας ενεργειας και δεν τους τηρουν οι παροχοι ,καλο θα ειναι να τους κυνηγησουμε και λιγο μπας και συνετιστουν.

Εκτος και αν ειναι συνεννοημενοι μεταξυ τους ΡΑΕ και παροχοι και κερδιζουν χρονο εσκεμενα...για να αποφυγουν αγωγες...

εγω παντως ακομα περιμενω βοηθεια απο καποιον που ασχολειται με το ζητημα.

Σημερα μου απαντησε η nrg με ενα κατεβατο για ttf και οτι καλυπτονται σε καποια εδαφια του συμβολαιου.

Δεν καταλαβαινω πως να τους αντιμετωπισω γιατι δεν ξερω πως λειτουργει το ttf και η χρεωση αναπροσαρμογης...στη δεη ηταν ευκολοτερη η κατανοηση απο θεμα καταγγελιας,την οποια και δεν γλιτωσαν.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Manolo7 είπε

σε ολους εκδοθηκε λογαριασμος για ιανουαριο φεβρουαριο απο δεη? δεν νομιζω να ειναι θεμα μετρησης γιατι στον προηγουμενο λογαριασμο ελεγε οτι γινεται τηλεμετρηση 😆

Εγώ επέλεξα να μου έρχεται ηλεκτρονικά από το ebill και τον πήρα σήμερα με SMS, άσχετα από πότε λένε ότι εκδόθηκε (22/03/2022).

Δημοσ.

Μου ήρθε σήμερα ο δεύτερος λογαριασμός από home gas control (στα 0,02€/kwh). Η κατανάλωση έτσι κι αλλιώς ήταν μικρή και πάλι και τα ποσά ανάξια λόγου. Έμεινα όμως να αναρωτιέμαι. Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε ότι υπάρχουν τέτοιες χαοτικές διαφορές στις χρεώσεις; Όχι μόνο ανάμεσα σε διαφορετικούς παρόχους, αλλά ακόμα και ανάμεσα στον ίδιο. Εάν δεις τις χρεώσεις του προγράμματος της ΔΕΗ που δεν έχει σταθερή τιμή, βλέπεις ότι είναι στο διπλάσιο και παραπάνω από το σταθερό. Και αναρωτιέσαι. Το ίδιο αέριο δεν ψωνίζουν; Στην ίδια τιμή δεν το ψωνίζουν; Πώς είναι δυνατόν να σου βγάζουν διαφορετικά προγράμματα και, κυρίως, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα προγράμματα που δεν δικαιολογούνται από πουθενά; Εντάξει η ελεύθερη αγορά, εντάξει ο καπιταλισμός, εντάξει η μεσολάβηση κινδύνου και η επιδίωξη κέρδους, εντάξει ότι ο κάθε καταναλωτής πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς, εντάξει όλα. Γιατί θα πρέπει ο άλλος όμως να γνωρίζει υποχρεωτικά με λεπτομέρειες από το κάθε τι για να μην πληρώνει τον κούκο αηδόνι για το ίδιο ακριβώς πράγμα και γιατί θα πρέπει να μπαίνουν "βασικά αγαθά" σε πλαίσιο λειτουργίας χρηματιστηριακής αγοράς; Δεν ξέρω, με έπιασαν οι αναπάντητες αναζητήσεις μου.

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, marmagia είπε

Σε εμένα με τηλεμετρηση αναφέρει την μέτρηση στις 28/2 ως επιτόπια και ορίζει ως επόμενη ημερομηνία καταμέτρησης 31/1. Εσένα ποτέ σου λέει επόμενη μέτρηση ο προηγούμενος λογαριασμός; 

τελευταιος λογαριασμος που εκδοθηκε ηταν 9/2 και ελεγε επομενη καταμετρηση 16/1 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Έμεινα όμως να αναρωτιέμαι. Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε ότι υπάρχουν τέτοιες χαοτικές διαφορές στις χρεώσεις;

Θα στο εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι η ΔΕΗ έχει μόνο 9 πελάτες και ο κάθε πελάτης καταναλώνει 1 kwh. Η ΔΕΗ αγοράζει την κιλοβατώρα 10 λεπτά, άρα για τις 9 κιλοβατώρες χρεώθηκε 90 λεπτά. Ο ένας πελάτης έχει συμβόλαιο με 2 λεπτά, δύο πελάτες έχουν συμβόλαιο με 5 λεπτά και οι υπόλοιποι έξι έχουν κυμαινόμενο. Η ΔΕΗ για να μην μπει μέσα πρέπει να εισπράξει 90 λεπτά (για λόγους ευκολίας υποθέτουμε ότι δεν θα βγάλει περιθώριο κέρδους)άρα οι υπόλοιποι έξι πελάτες με το κυμαινόμενο θα πληρώσουν την κιλοβατώρα 13 λεπτά. Στην ουσία τη δική σου κιλοβατώρα κατά το μεγαλύτερο μέρος την πληρώνει κάποιος άλλος πελάτης με κυμαινόμενο.

Ελπίζω να κατάλαβες γιατί υπάρχουν αυτές οι χαοτικές διάφορες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...