Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, libertini είπε

Εγώ από double home flex (φυσικό αέριο)  το άλλαξα σε Double Home FX* Bonus λόγω μετακόμισης και παρατήρησα τα εξής:

Πέρυσι με κυμαινόμενη τιμή ΦΑ 0,037 - 0,045 ευρώ για 92 m3 χρεώθηκα 33,64 ευρώ και φέτος με σταθερή τιμή ΦΑ 0,03 ευρώ για 93 m3 χρεώθηκα 114,36 ευρώ διότι η ρήτρα (Δ.Α.Φ.Α στον λογαριασμό του ΗΡΩΝ) έχει τιμή 0,07 - 0,11 ευρώ συνολικής χρέωσης 108,4 ευρώ

δε συγκρίνονται οι περσινές τιμές με τις φετινές γενικότερα

για τη χρέωση ΔΑΦΑ κάνεις και εσύ αμφισβήτηση λογαριασμού (γραπτώς) για τη μη ενημέρωση πριν υπογράψεις, ζητάς τηλεφωνική ηχογράφηση της παρουσίασης του προγράμματος που κάνανε και καταγγελία στη ΡΑΕ αν δεν απαντήσουν σε 10 εργάσιμες ή απαντήσουν αρνητικά

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, korakios είπε

δε συγκρίνονται οι περσινές τιμές με τις φετινές γενικότερα

για τη χρέωση ΔΑΦΑ κάνεις και εσύ αμφισβήτηση λογαριασμού (γραπτώς) για τη μη ενημέρωση πριν υπογράψεις, ζητάς τηλεφωνική ηχογράφηση της παρουσίασης του προγράμματος που κάνανε και καταγγελία στη ΡΑΕ αν δεν απαντήσουν σε 10 εργάσιμες ή απαντήσουν αρνητικά

ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση αυτό ψάχνω τώρα. γνωρίζεις αν ισχύει και για το ρεύμα; πρόσφατα πρόσεξα ότι μου χρέωναν ρήτρα σε σταθερή τιμολόγηση από πέρυσι τον Ιούλιο!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, libertini είπε

Πέρυσι με κυμαινόμενη τιμή ΦΑ 0,037 - 0,045 ευρώ για 92 m3 χρεώθηκα 33,64 ευρώ και φέτος με σταθερή τιμή ΦΑ 0,03 ευρώ για 93 m3 χρεώθηκα 114,36 ευρώ διότι η ρήτρα (Δ.Α.Φ.Α στον λογαριασμό του ΗΡΩΝ) έχει τιμή 0,07 - 0,11 ευρώ συνολικής χρέωσης 108,4 ευρώ. Τουτέστιν αύξηση 240%! Η τιμή της κυμαινόμενης τιμής ΦΑ τώρα είναι 0,14 - 0,21 ευρώ, οπότε νομίζω πάλι συμφέρει η σταθερή τιμή. Ελπίζω να βοήθησα.

Μη κοιτάς τι πλήρωνες πέρυσι... κοίτα πόσο ανέβηκε η αρχική τιμή του Flex https://www.heron.gr/media/ajffz1pg/τιμές-δείκτη-ττφα-pdf.pdf Aπό ένα σημείο και μετά σταμάτησαν να ανανενεώνουν το PDF...

Το FX αυτή τη στιγμή (με ΤΤF 90) έχει τιμή 0.017 σταθερή + 0.069 ΔΑΦΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε για Απρίλιο τι έχει χρεώσει ο Ηρων στο flex? μιας και αναφέρθηκε,όπως σωστά επισημάνθηκε δεν ανανεώνουν ούτε και ενημερώνουν αν ρωτήσεις 

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.

Έκατσα πριν και υπολόγισα τους λογαριασμούς του Ήρων Flex-E από πέρυσι  15 Ιουλίου μέχρι τις 15 Μαρτίου που πήγα ΔΕΗ. Για 15300kwh η  χρέωση ήταν 1580 ευρώ. (0,1032€/kwh). Μέσα στα 1580 περιλαμβάνει όχι μόνο την τιμή της κιλοβατώρας, αλλά και όλες τις χρεώσεις και πιστώσεις που είχαν οι λογαριασμοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώην πελάτης Ήρων, μου βάλανε αναδρομικα τις εκπτώσεις. Και ενώ είδα ότι από Ιανουάριο έχουν και την έκπτωση ταμειου μετάβασης και την εκπτωση ΔΕΠΑ , για τους μήνες Οκτώβριο, Νοεμβριο, Δεκέμβριο αφαιρούν μόνο την ,όπως την ονομάζουν,μετακυλιση κόστους φα. Δεν εφαρμόζουν την έκπτωση ΔΕΠΑ. Βέβαια δεν γράφουν αναλυτικα, αφαιρούν μόνο ένα ποσό, απλά τα υπολογισα. Ξέρεις κανείς τι ισχύει; Έπρεπε να την εφαρμόσουν; Να στείλω και γι αυτό αν είναι 

12 ώρες πριν, vali είπε

Έκατσα πριν και υπολόγισα τους λογαριασμούς του Ήρων Flex-E από πέρυσι  15 Ιουλίου μέχρι τις 15 Μαρτίου που πήγα ΔΕΗ. Για 15300kwh η  χρέωση ήταν 1580 ευρώ. (0,1032€/kwh). Μέσα στα 1580 περιλαμβάνει όχι μόνο την τιμή της κιλοβατώρας, αλλά και όλες τις χρεώσεις και πιστώσεις που είχαν οι λογαριασμοί.

Εγώ πλήρωσα στο Ήρων φξ για περίπου 10800kwh από Αύγουστο έως 1μαρ, 970 ευρω

Επεξ/σία από Makaron1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Makaron1984 said:

Πρώην πελάτης Ήρων, μου βάλανε αναδρομικα τις εκπτώσεις. Και ενώ είδα ότι από Ιανουάριο έχουν και την έκπτωση ταμειου μετάβασης και την εκπτωση ΔΕΠΑ , για τους μήνες Οκτώβριο, Νοεμβριο, Δεκέμβριο αφαιρούν μόνο την ,όπως την ονομάζουν,μετακυλιση κόστους φα. Δεν εφαρμόζουν την έκπτωση ΔΕΠΑ. Βέβαια δεν γράφουν αναλυτικα, αφαιρούν μόνο ένα ποσό, απλά τα υπολογισα. Ξέρεις κανείς τι ισχύει; Έπρεπε να την εφαρμόσουν; Να στείλω και γι αυτό αν είναι 

Εγώ πλήρωσα στο Ήρων φξ για περίπου 10800kwh από Αύγουστο έως 1μαρ, 970 ευρω

Εμένα μου αφαίρεσαν ταμείο ενεργειακής μετάβασης αλλά αυτό το μετακύλιση κόστους δεν μου το έδωσαν για Ιανουάριο και φεβρουαριο.

τελικα εσένα έδωσαν έκπτωση ΔΕΠΑ για Ιανουάριο και φεβρουαριο;

690F5EE7-05A3-4260-8BD5-C44721D98CB2.jpeg

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

IMG_20220612_123449.jpg

Είναι ο μόνος λογαριασμος που έχει εκπτώσεις μέσα. Στον προηγούμενο που είχε κατανάλωση μέχρι 27.12 δεν είχαν βάλει τπτ.

Δημοσ.

Zenith 

Προτείνεται πρόγραμμα με TTF (gas home easy στα 0,042) ή σταθερό (gas home fix στα 0,1158). Δε βάζω τις εκπτώσεις (dual energy και ότι άλλο δίνει η zenith). Λέτε από φθινόπωρο η τιμη με TTF να ξεπεράσει την σταθερή τιμή? Είμαι προβληματισμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, sdaoulas said:

Zenith 

Προτείνεται πρόγραμμα με TTF (gas home easy στα 0,042) ή σταθερό (gas home fix στα 0,1158). Δε βάζω τις εκπτώσεις (dual energy και ότι άλλο δίνει η zenith). Λέτε από φθινόπωρο η τιμη με TTF να ξεπεράσει την σταθερή τιμή? Είμαι προβληματισμένος.

Τα future 11/22-12/22 είναι κάπου στο 100αρι τώρα. Αν έχουν αγοράσει εδώ και καιρό λογικά ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να χρεώσουν ένα TTF στο 100 που αντιστοιχεί σε 0,126/kWh στο gas home easy,  Αν πχ πάει 120 τότε αμέσως αμέσως το ίδιο προγραμμα πάει πάνω από 0,14. Γενικά έτσι όπως πάει το πραγμα αν σε παίρνει μήπως να περίμενες μήπως και βγει τίποτα λιγότερο χάλια από τα πολύ χάλια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή;

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, sdaoulas είπε

ή σταθερό (gas home fix στα 0,1158)

τώρα που το είδα έχει βγάλει το οτι βαρά ρήτρα αναπροσαρμογής (το είχε πριν καμια εβδομάδα+)

αν και περίεργο με τόσο υψηλή τιμή να έχει ρήτρα , δυστυχώς πάλι δεν αναγράφει κάπου οτι δεν εφαρμόζει και οι Γενικοί Όροι δεν το αναιρούν , Δεν ξέρω αν σε αίτηση έχει ειδικούς όρους που να γράφουν οτι είναι σταθερή η τιμή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής , προσωπικά θα το ζητούσα γραπτώς αν πήγαινα εκεί

Επίσης η τιμή είναι 0,0998 με το 25% έκπτωσης

ΥΓ. Δες και το star αντί του easy μιας και το excel το βγάζει φθηνότερο

Δημοσ.
8 ώρες πριν, marmagia είπε

Τα future 11/22-12/22 είναι κάπου στο 100αρι τώρα. Αν έχουν αγοράσει εδώ και καιρό λογικά ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να χρεώσουν ένα TTF στο 100 που αντιστοιχεί σε 0,126/kWh στο gas home easy,  Αν πχ πάει 120 τότε αμέσως αμέσως το ίδιο προγραμμα πάει πάνω από 0,14. Γενικά έτσι όπως πάει το πραγμα αν σε παίρνει μήπως να περίμενες μήπως και βγει τίποτα λιγότερο χάλια από τα πολύ χάλια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή;

Μακαρι να μπορουσα να περιμενω. Εχω προθεσμια ως τις 20/6. Διοτι ειχα gas home fix (σταθερη τιμη) στα 0,06655 και μου κανουν αναπροσαρμογη συμβολαιου (νομιζω σε ολους το κανουν) στην σταθερη τιμη 0,1158. Αν θελω το αποδεχομαι ή το απορριπτω. Το θεμα ειναι αν το απορριψω, τι επιλεγω? Γιαυτο ειμαι προβληματισμενος. Τιμη με TTF ή σταθερη? Ποιος ξερει τι θα γινει το φθινόπωρο ή απο το 2023. 

Δημοσ.

Καλημερα παιδες,

Σκεφτομαι να φυγω τρεχοντας απτους απατεωνες της Ζενιθ,ποιο προγραμμα αεριου συνισταται αυτη την στιγμη ?

Να παω σε καποιο που δεν εχει ρητρα αποχωρησης ,βλεπωντας μηπως ηρεμησουν τα πραματα σε καποιους μηνες ?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sdaoulas είπε

Μακαρι να μπορουσα να περιμενω. Εχω προθεσμια ως τις 20/6. Διοτι ειχα gas home fix (σταθερη τιμη) στα 0,06655 και μου κανουν αναπροσαρμογη συμβολαιου (νομιζω σε ολους το κανουν) στην σταθερη τιμη 0,1158. Αν θελω το αποδεχομαι ή το απορριπτω. Το θεμα ειναι αν το απορριψω, τι επιλεγω? Γιαυτο ειμαι προβληματισμενος. Τιμη με TTF ή σταθερη? Ποιος ξερει τι θα γινει το φθινόπωρο ή απο το 2023. 

εγω αδερφε αποφασισα να περιμενω με fix τιμη 0,81 με την εκπτωση χωρις το TTF μετα την αναπροσαρμογη που μου εκαναν απο 0,41 .εστω χωρις TTF και βλεπουμε γτ δεν μπορεις να ξερεις τι θα γινει με αυτο στο μελλον

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...