Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 2:59 ΜΜ, fredd0 είπε

χοντρικα πολλαπλασιαζεις με 10.55 για να βγαλεις Kwh

11.6 είναι η ΑΘΔ για τους υπολογισμούς στους λογαριασμούς

Στις 20/12/2022 στις 7:28 ΜΜ, korakios είπε

για να μη στηρίζεσαι σε απαντήσεις , απαντάς ο ίδιος

βάζεις στο excel τιμή στο κελί Β28 , TTF που αλλάζει καθημερινά

https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5408202

ή και βλέπεις το σημείο "Monthly European Gas Index, average of the Daily European Gas Index" επιλέγοντας TTF στο

https://www.powernext.com/futures-market-data

όπου και βλέπεις για τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο) πως θα πάει και γενικά πως κυμαίνεται η αγορά

Αυτό που αλλάζει κάθε μέρα δεν έχει και πολύ νόημα. Μπορεί σήμερα να είναι 80 και αύριο 130. 

• Like 1
  • Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DOOM_NX είπε

Αυτό που αλλάζει κάθε μέρα δεν έχει και πολύ νόημα. Μπορεί σήμερα να είναι 80 και αύριο 130. 

περισσότερο βλέπει κανείς την τάση που επικρατεί και για τους επόμενους μήνες

φυσικά πάλι μπορεί λόγω κάποιου γεγονότος να αλλάξει τελείως το σκηνικό , τζόγος είναι η πρόβλεψη

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Μη μασατε με την ΔΕΗ.

Απλα πραγματα.......αν δεν υπαρχει αναλυση λογαριασμου για το ποσο που εχουν ανεβασει κανετε αμφισβητηση λογαριασμου .

Εχουν παραβιασει ορους συμβασης και συνεχιζουν με το να ανεβαζουν ποσα χρεωσης με ημερομηνια ληξης χωρις να υπαρχει αναλυση.Προσεχτε ειναι σοβαρο.

Θα εχετε ζητησει πρωτα απο την εδα καταμετρησεις και εκτος απο την αμφισβητηση λογαριασμου ,θα απαιτησετε να εκδοθουν λογαριασμοι ανα χρονικη περιοδο καταμετρησης και συμφωνα με την καταμετρηση.Υστερα απο την αμφισβητηση και πριν απαντησουν καταγγελια στο ΣΤΚ για παραβιαση ορων της συμβασης απο την ΔΕΗ για την μη εκδοση λογαριασμων στο χρονικο οριο που προβλεπεται και για την εκδοση λογαριασμου στο ebill χωρις αναλυση λογαριασμου,πολυ σοβαρο.

Ενημερωνεται και τον ΣΤΚ οτι εχετε αμφισβητησει τον λογαριασμο και οτι αν στο διαστημα της επιλυσης της διαφορας δοθει εντολη διακοπης θα ακολουθηστετε την νομικη οδο και την απαιτηση αποζημιωσης.Κολληστε στον τοιχο τωρα την ΔΕΗ που τα εχει χαμενα.Χαμενοι δεν θα βγειτε.Μην πουμε περισσοτερα γιατι υπαρχουν και.........εδω.

Ενημερωστε και οσους δεν γνωριζουν.Λογαριασμος χωρις αναλυση δεν πληρωνεται.Ακομα και να θελετε να τον πληρωσετε θα το κανετε με επιφυλαξη παντως νομιμου δικαιωματος σας.

Επισης θα αρχισω ενημερωνω και ΜΜΕ η και στο διαδυκτιο οσους ενδιαφερονται για το θεματακι.Πως καταφερε δηλαδη ο μεγαλυτερος παροχος ενεργειας να τα εχει κανει τοσο......και να παραβιαζει συνεχως ορους συμβασης .

10 ώρες πριν, bill999r είπε

Σοβαρά τώρα παίζει να έγινε τέτοιο πράγμα;;;

Εντάξει εγώ δεν καίγομαι να πω την αλήθεια.... Όποτε έρθει.... 

αν έχει γίνει μάλιστα τέτοιο σκηνικό τότε θα μας έρχονται διορθωτικοι λογαριασμοι μέχρι κ 2 χρόνια από τη λύση της σύμβασης ( ο νόμος τους δίνει αυτό το δικαίωμα)... Οπότε ούτε αυτοί παίζει να βιάζονται.... 😁😁😁

Η χειρότερη Μπανανία στον κόσμο... 

Τι λεμε τωρα.Αν καποιος λυσει την συμβαση με αιτημα σε αλλο παροχο η ΕΔΑ θα κανει καταμετρηση και η ΔΕΗ θα εκδωσει λογαριασμο τελικο ,βαση της καταμετρησης αυτης(τελευταιας) και προηγουμενης, βαση τιμων ανα χρονικη περιοδο και συμβασης.Τελικος λογαριασμος .Ελεγχεται απο τον καταναλωτη ,αν συμφωνει τον εξοφλει και τελος.Ποιος νομος λεει οτι μπορει να προχωρησει σε διορθωση μετα απο την εκδοση τελικου λογαριασμου ?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsioy77 είπε

εκδοση τελικου λογαριασμου

Κ όμως φίλε μου έχει συμβεί σε μένα με την Ελίν ( για προμήθεια ρεύματος).

Βέβαια δεν γνωρίζω με σιγουριά αν εφαρμόζεται και στο αέριο μιας και η δική μου περίπτωση αφορούσε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά υποθέτω πως θα εφαρμόζεται.

Εν ολίγοις...

3 μήνες περίπου, ίσως κ παραπάνω από την διακοπή με πήραν τηλέφωνο ότι έχει εκδοθεί διορθωτικός λογαριασμός 20 ευρώ για το διάστημα που ήμουν πελάτης τους και πώς θα μου έρθει email .

Τους ευχαρίστησα και το έκλεισα ενώ μέσα μου αναρωτήθηκα αν πραγματικά είναι τόσο καθυστερημένοι και πιστεύουν ότι θα το πληρώσω ενώ δεν είμαι πλέον πελάτης τους. Ρώτησα εδώ για το παραπάνω περιστατικό και ο φίλος korakios  μου παρέθεσε τον νόμο που έλεγε ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή έχουν το δικαίωμα διορθωτικών λογαριασμών έως κ 2 έτη από την λήξη της σύμβασης . Σε περίπτωση που δεν το πλήρωνα μπορούσαν να μου κόψουν το ρεύμα ακόμα κ αφού ήμουν σε διαφορετικό πάροχο. Όπως καταλαβαίνεις το πλήρωσα χωρίς πολλά πολλά... Όλα στα μέτρα τους φίλε μου.... Τους όρους μπορείς να τους δεις εδώ Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες.

Βρήκα κ το αντίστοιχο θέμα που είχα ανοίξει.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tsioy77 είπε

Ποιος νομος λεει οτι μπορει να προχωρησει σε διορθωση μετα απο την εκδοση τελικου λογαριασμου ?

Κώδικας Προμήθειας Φυσικού Αερίου (Άρθρο 38)

Αντιστοίχως στο ρεύμα είναι ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας

• Thanks 1
Δημοσ.

Πριν 2 βδομαδες βγήκε για από 4/22 έως 9/22 εκκαθαριστικού της ΔΕΗ 50€ (εχω το 0,05 σταθερό).Φυσικά δεν άνοιγε το pdf,πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να μη δώσω σημασία έχει γίνει λάθος κτλ.Βγηκε χθες διορθωτικός με -14€....Χωρίς pdf φυσικα...ουτε που ξέρουν τι τους γίνεται 

Δημοσ.

Ίσως το κάνει για να μην φορολογήσουν για κέρδη αυτό τ έτος περαιτέρω ίσως ποιος ξέρει . Απίστευτο στην μπανανία που ζούμε 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, 4NIKOS1986 είπε

Πριν 2 βδομαδες βγήκε για από 4/22 έως 9/22 εκκαθαριστικού της ΔΕΗ 50€ (εχω το 0,05 σταθερό).Φυσικά δεν άνοιγε το pdf,πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να μη δώσω σημασία έχει γίνει λάθος κτλ.Βγηκε χθες διορθωτικός με -14€....Χωρίς pdf φυσικα...ουτε που ξέρουν τι τους γίνεται 

Εμένα με κάλεσαν εχθές, με δική τους πρωτοβουλία για να μου αναλύσουν τον λογαριασμό, καθώς δε φαίνεται το pdf (όπως σε όλους) και διότι βγήκε έκτακτος λογαριασμός. 

Μου ανέφερε ότι είχε γίνει λάθος στον πρώτο λογαριασμό και αντί να περάσουν την έκπτωση των 30€, το πέρασαν ως χρέωση. Οπότε πρακτικά είναι -60€ - κάποιες διαφορές στους φόρους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Εμένα με κάλεσαν εχθές, με δική τους πρωτοβουλία για να μου αναλύσουν τον λογαριασμό, καθώς δε φαίνεται το pdf (όπως σε όλους) και διότι βγήκε έκτακτος λογαριασμός. 

Μου ανέφερε ότι είχε γίνει λάθος στον πρώτο λογαριασμό και αντί να περάσουν την έκπτωση των 30€, το πέρασαν ως χρέωση. Οπότε πρακτικά είναι -60€ - κάποιες διαφορές στους φόρους.

Δηλαδή εσένα είχαν τη δυνατότητα να δουν το pdf; Κι αν ναι γιατί δε ζήτησες να σου το στείλουν με email;

Εγώ πάντως που το ζήτησα μέσω ΡΑΕ, μου έστειλαν απάντηση δε μπορούν να μου στείλουν αντίγραφο και συμπεραίνω πως ούτε καν αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στο PDF. 😄

Spoiler

444.jpg.4a74339d5c5577d1f011f130a89289d1.jpg

Eπίσης το πιο κουφό με πήρανε τηλέφωνο απ'τη ΔΕΗ με δική τους πρωτοβουλία. Ρώτησα αν με παίρνουν σχετικά με το αίτημα που έκανα μέσω email ή μέσω ΡΑΕ. Και μου λέει "όχι δε σας παίρνουμε σχετικά με κάποιο αίτημα, απλά σας πήραμε να σας ενημερώσουμε για το πρόσφατο λογαριασμό που εκδώθηκε". 😅

Δηλαδή παίρνουν έναν-έναν όλους τους πελάτες (πόσοι είμαστε... γύρω στις 3000) να μας πουνε ότι εκδώθηκε λογαριασμός αλλά έχει πρόβλημα το ebill και θα φτιαχτεί σύντομα;

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bewareof είπε

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=227740&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Πηρε παραταση η υποβολη αιτησεων για το επιδομα θερμανσης εως τις 13/01...εαν δεν εκδοσει λογαριασμους η ΔΕΗ σε λιγες μερες θα φανε το κεφαλι τους.

δεν εχει καμια σχεση. Αιτηση μπορουσες να κανεις και το νοεμβριο, και να εγκριθει. Η ΔΕΗ πρεπει να εκδοσει λογαριασμους μεχρι 16 Μαιου που ληγει η προθεσμια υποβολης παραστατικων

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...