Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Όσοι κάνατε τηλεφωνικά την μετάβαση από control σε benefit πόσο καιρό σας πήρε από την ημέρα του τηλεφωνήματος μέχρι να γίνει η μετάβαση στο σύστημα? Θα ήθελα να έχω πάει σε κατάστημα να το κανω, αλλά υπάρχει δυσκολία να φύγω από την εργασία αυτό το διάστημα.

σε εμένα 3-4 ημέρες. Όταν έλαβα το email που με πληροφορούσε για την αλλαγή άλλαξε και η ένδειξη στο mydei

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ekrepali είπε

Πάει βάσει καμπύλης (ιστορικού κατανάλωσης) στη περιοχή σου, πχ αυτό που ανέβασε συμφορουμήτης νομίζω είναι από Θεσ/νίκη.

Απόκρυψη περιεχομένων

676149675_.jpg.378a08a1fbd77e54fc3d5bf1c7d74c63.jpg

Επί τόπου έγινε η αλλαγή και εμφανίστηκε άμεσα στο ebill τους

Καλημέρα κ εγώ αναρωτιόμουν γιατί έχω αναλογικό μετρητή (θεσσαλονικη ) ποιος ξέρει να εξηγεί το διάγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι έχει να έρθει λογαριασμός από τον Σεπτέμβρη και έτσι όπως πάμε θα το χάσουμε το επίδομα θέρμανσης, εάν κάνω καταγγελία στην myrae θα αλλάξει κάτι;

Γιατί πέρυσι που είχα κάνει για την ρήτρα αναπροσαρμογής, μετά από πάρα πολλά μηνύματα και νέα αιτήματα που άνοιγα ΠΟΤΕ δεν πήρα απάντηση από την MyRAE και ο πάροχος τότε που είχα, είχε βάλει την κασετούλα και η απάντηση ήταν η ίδια παπάτζα κάθε φορά.

Επεξ/σία από Uberalles_gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marina8282 είπε

Καλημέρα κ εγώ αναρωτιόμουν γιατί έχω αναλογικό μετρητή (θεσσαλονικη ) ποιος ξέρει να εξηγεί το διάγραμμα;

676149675__jpg.378a08a1fbd77e54fc3d5bf1c7d74c63.jpg.jpg.69ff22507c965ec152e010b71e3a2260.jpg

Ας πούμε ότι έρχονται 1 φορά το χρόνο για καταμέτρηση... τότε ισχύουν τα νούμερα του γραφήματος, δηλαδή ο Νοέμβριος αντιστοιχεί στο 10.8% της κατανάλωσης ο Δεκέμβριος στο 17.7% της κατανάλωσης κλπ.

Αν η περίοδος κατανάλωσης αφορά δίμηνο πχ Νοέμβριος - Δεκέμβριος τότε προσθέτεις τα ποσοστά των μηνών που σε ενδιαφέρουν δηλαδή: 10.8+17.7 = 28.5%

Και μετά βρίσεις την αναλογία σε 100%:

Νοέμβριος: 10.8*100/28.5= 37.9%

Δεκέμβριος: 17.7*100/28.5 = 62.1%

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, ekrepali είπε

676149675__jpg.378a08a1fbd77e54fc3d5bf1c7d74c63.jpg.jpg.69ff22507c965ec152e010b71e3a2260.jpg

Ας πούμε ότι έρχονται 1 φορά το χρόνο για καταμέτρηση... τότε ισχύουν τα νούμερα του γραφήματος, δηλαδή ο Νοέμβριος αντιστοιχεί στο 10.8% της κατανάλωσης ο Δεκέμβριος στο 17.7% της κατανάλωσης κλπ.

Αν η περίοδος κατανάλωσης αφορά δίμηνο πχ Νοέμβριος - Δεκέμβριος τότε προσθέτεις τα ποσοστά των μηνών που σε ενδιαφέρουν δηλαδή: 10.8+17.7 = 28.5%

Και μετά βρίσεις την αναλογία σε 100%:

Νοέμβριος: 10.8*100/28.5= 37.9%

Δεκέμβριος: 17.7*100/28.5 = 62.1%

Οκ ευχαριστώ πολύ κατάλαβα κάπως.Με αυτό το 37,9% πως μπορώ να υπολογίσω τις κιλοβατωρες που θα με χρεώσουν τον μήνα Νοέμβριο;; ένα παράδειγμα για να δω ποσα κυβικά θα χρεωθώ;; Πχ 15 μέρες τον Ιανουάριο έχω καψει 1100κιλοβατωρες πως θα υπολογιστεί ποσα κυβικά θα με χρεώσουν;

ευχαριστώ 

Επεξ/σία από marina8282
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tempo είπε

σε εμένα 3-4 ημέρες. Όταν έλαβα το email που με πληροφορούσε για την αλλαγή άλλαξε και η ένδειξη στο mydei

Καλημέρα. Οι 3-4 ημέρες ήταν από την ημέρα που τους έστειλες απάντηση στο email τους (με το οποίο σου έστειλαν το νέο συμβόλαιο benefit) στέλνοντας τους την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής μαζί με ταυτότητα και δικαιολογητικό αφμ ή από την ημέρα που έκανες την αίτηση? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marina8282 είπε

Πχ 15 μέρες τον Ιανουάριο έχω καψει 1100κιλοβατωρες πως θα υπολογιστεί ποσα κυβικά θα με χρεώσουν;

Εξαρτάται απ τη περίοδο καταναλωσης και μπλέκουν.τα μαθηματικά αν είναι μισοί οι μήνες... Δεν έχω χρόνο να το κάνω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλημέρα. Οι 3-4 ημέρες ήταν από την ημέρα που τους έστειλες απάντηση στο email τους (με το οποίο σου έστειλαν το νέο συμβόλαιο benefit) στέλνοντας τους την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής μαζί με ταυτότητα και δικαιολογητικό αφμ ή από την ημέρα που έκανες την αίτηση? 

19 Ιανουαρίου (βραδάκι) τους έστειλα τα χαρτιά μου ζητούσαν, 23 Ιανουαρίου (μεσημεράκι) έγινε η αλλαγή.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, korakios είπε

εννοώ οτι μέχρι ένα ετος το αργότερο μπορεί κάποιος να καθυστερήσει την επιτόπια μέτρηση , μετά προβλέπεται κόψιμο της παροχής , εμένα ,για μια περίοδο που ήταν παραπάνω η καθυστέρηση , δέχτηκαν φωτό με υπεύθυνη δήλωση.

Εγώ τώρα σκέφτομαι στην επόμενη μέτρηση που είναι στις 9 Μαρτίου. Να δώσω μέτρηση μόνο του Ιανουαρίου 195 κυβικά. Τον Φεβρουάριο να τον βάλω μαζί με Μάρτιο και Απρίλιο. Πιστεύεις θα έχω κάποιο πρόβλημα? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kirmike είπε

Εγώ τώρα σκέφτομαι στην επόμενη μέτρηση που είναι στις 9 Μαρτίου. Να δώσω μέτρηση μόνο του Ιανουαρίου 195 κυβικά. Τον Φεβρουάριο να τον βάλω μαζί με Μάρτιο και Απρίλιο. Πιστεύεις θα έχω κάποιο πρόβλημα? 

αυτά είναι αλχημείες και ο καθένας όπως νομίζει

εξαρτάται αν Μάρτιο Απρίλιο θα είναι πεσμένη η τιμή και φυσικά αν εκδοθεί λογαριασμός έγκαιρα (αν είσαι στη ΔΕΗ) για το oftopic επίδομα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Παιδιά καλησπέρα, συγνώμη αν έχει απαντηθεί. Ξέρει κάποιος πόσο βγαίνει η τιμή της KW στο benefit με τις τωρινές τιμές του TTF;

αν τα υπολόγισα σωστά γύρω στα 0,0658

Επεξ/σία από paiktaras69
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, marina8282 είπε

Το διάγραμμα δείχνει ενδεικτικά την μηνιαία κατανομή των καταναλώσεων. Η πραγματική κατανομή για την τιμολόγηση γίνεται με την ημερήσια κατανομή. Οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τις Τυπικές Καμπύλες Κατανάλωσης που εκδίδονται ετησίως από τις εταιρίες διανομής (ΕΔΑ Θεσσ., ΕΔΑ Αττικής) και εγκρίνονται από τη ΡΑΕ. Εδώ είναι όλες οι πληροφορίες από την ΕΔΑ Θεσσ. Τυπικές Καμπύλες Κατανάλωσης

Οι καμπύλες του 2023 της ΕΔΑ Θεσσ. ΤΚΚ 2023 και της ΕΔΑ Αττικής ΤΚΚ

Επεξ/σία από microtera
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...