gunman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Παιδιά μην βαράτε είμαι άσχετος με το θέμα... και θα ήθελα τα φώτα σας... Εχω βάλει στο μάτι ένα ''αγροτικό'' το οποίο όπως είδα πλέον μπορεί κάποιος να αγοράσει σαν «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης» πλέον (είμαι μισθωτός και τα πεθερικά αγρότες) επίσης σύντομα θα είμαστε τρίτεκνοι οι οποίοι είδα δικαιούνται κόκκινες πινακίδες. Τώρα όπως γράφω στο θέμα, θα μπορούσα να αποκτήσω το ΦΙΧ? pick up με κόκκινες πινακίδες? Αν όχι τι θα με συμβουλεύατε να κάνω με δεδομένο ότι δεν είμαι αγρότης αλλά πιστεύω θα μπορούσα να μπω στην κατηγορία «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης» ώστε να πάρω πιο οικονομικά το pick up? ευχαριστώ για τον χρόνο σας Γιώργος
bill_zaf Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοκκινες πινακιδες σε επαγγελματικο οχημα δεν γινεται. Η φοροαπαλλαγη της τριτεκνιας η πολυτεκνιας διδεται για την εξυπηρετηση της οικογενειας κ οχι για επαγγελματικο οχημα. Επισης για να παρεις την απαλλαγη του τελους ταξινομισης κ να λαβεις κοκκινες πινακιδες πρεπει η να αγορασεις καινουργιο οχημα ή μεταχειρισμενο εισαγωγης. Κ στις 2 περιπτωσεις το οχημα δεν εχει πληρωσει τελος ταξινομισης οποτε εσυ με τα καταλληλα δικαιολογιτικα δεν το πληρωνεις. Να ξερεις ομως οτι στις κοκκινες ,πινακιδες σε υποχρεωνει να μην πουλησεις το αμαξι για 3 χρονια ,βγαινει στα ονοματα των γονεων και δικαιουντε να το οδηγουν μονο εκεινοι Τα επαγγελματικα οχηματα δεν εχουν κ κανα σοβαρο ποσο για τελος ταξινομισης,τα αγροτικα νομιζω εχουν σχεδον μηδενικο. Το πιο ευκολο,γρηγορο κ νομιμο ειναι να το γραψεις στον πεθερο σου Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από bill_zaf 1
gunman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Ναι για καινούργιο όχημα αναφέρομαι. Αφού λες ότι δεν δικαιούμαι την απαλαγή από τα τέλη ταξινόμησης(κοκκινη πινακίδα) για επαγγελματικό πως θα τα αποφύγω? σόρρυ λίγο το έχασα
bill_zaf Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Εκανα επεξεργασια στην απαντηση μου ταυτοχρονα με την ερωτηση σου 1
gunman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Α δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα ήταν στην ίδια κλίμακα υπολογισμού των τελών ταξινόμησης με τα ΙΧ. Οπότε στην ουσία για να μην πληρώσω την πλήρη τιμή καλό θα ήταν να κάνω αυτό που είπες γιατί οι αγρότες δεν πληρώνουν και το ΦΠΑ σωστά?
bill_zaf Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για το φπα αδερφε μου δεν ξερω να σου πω με σιγουρια, για το τελος ταξινομισης ομως πρεπει να ειναι μηδενικο Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από bill_zaf 1
gunman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Το πιο ευκολο,γρηγορο κ νομιμο ειναι να το γραψεις στον πεθερο σου Θα επιτρέπεται όμως μετά να το οδηγάω εγώ?
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, gunman είπε Εχω βάλει στο μάτι ένα ''αγροτικό'' το οποίο όπως είδα πλέον μπορεί κάποιος να αγοράσει σαν «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης» πλέον (είμαι μισθωτός και τα πεθερικά αγρότες) Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει "κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης"? Είσαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)?
gunman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει "κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης"? Είσαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)? έχουμε προχωρήσει παρακάτω φίλε...
Joshua21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, gunman είπε έχουμε προχωρήσει παρακάτω φίλε... Καλά, συγνώμη για τη διακοπή, συνεχίστε...
bill_zaf Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, gunman είπε Θα επιτρέπεται όμως μετά να το οδηγάω εγώ? Πρεπει με καποιο τροπο ο πεθερος σου να σε δηλωσει σαν εργατη, εστω κ χωρις μισθο,για να εχεις το δικαιωμα να το οδηγεις. 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει "κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης"? Είσαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)? Αυτο που γραφει ο φιλος ειναι σωστο, μιας κ το ανεφερες το κατοχος αγροτικης εκμεταλευσης εχει πολλες προυποθεσεις, πρεπει νομιζω το 30 η 35% του ετησιου εισοδηματος σου να ειναι απο αγροτικες εργασιες,η να εισαι ιδιοκτητης κτλ. Το πιο απλο ειναι υπαλληλος στον πεθερο σου,να σε δηλωσει κ σαν οδηγο στο ασφαλιστηριο του αυτοκινητου κ εισαι νομιμοτατος, να ξερεις ομως οτι δεν μεταφερεις περισοτερα ατομα απο αυτα που αναφερει η αδεια κυκλοφοριας σαν θεσεις...σε περιπτωση ατυχηματος,εχει δικαιωμα η ασφαλιστικη να μην σε πληρωσει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα